Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HungaroJET
Molni ! A rakéta és a bomba füstök mindenkinek leverik az FPS-t, azzal nem tudsz mit csinálni. A 24-25 és 30FPS videókat meg úgy veszik fel hogy felezik/negyedelik a játékban a szimulációs idõt, majd 2*, 4* gyorsabb lejátszásra állítják a videószerkesztésben, hogy normál idõ legyen a végterméken !

Répi, köszi az infókat. Nagyon jó, hogy most már tudom a fényszórók/lámpatestek beállítási szögeit, de a teljesség kedvéért azt is tudnom kéne hány fokos szögben terít a fény ! ?
Lesznek lassan rendes fények is remélhetõleg, de most a béta folt után megvariálták a lua dolgokat, szóval még utána kell nézzek mik is változtak pontosan, de az már tuti, hogy a MiG-29 fények nem úgy mûködnek mint elõtte (a többi gépnél sem), de ez persze nálam az FC3 hiánya miatt is lehet. Gondolom egy csomó FC3 gépkezelési LUA bekerült az új FC3 DLL-be.

HAVE A BANDIT DAY !

Molnibalage
A pack nélkül is vállaható FPS jött ki úgy, hogy textúra hi/hi, látótáv low. HDR-t bekapcsoltam, 4-szeres élsimítás.

Két dolog még mindig odaver az FPS-nek.

1. Ha rakéta sorozatvetõ mûködik.
2. Robbanás és por/füst. CBU-nál már nem 1-4 az FPS, de 8-12 értékre leesik 1 robbanásnál. Ha többet dobok és nézem a becsapódást, akkor gyak. képregény.

Gyalázat, amit a füsteffekten néven mûvel a cucc. Azt nem értem, hogy akik videóznak, azok hogyan vették fel 24 FPS felett, mikor felvétel nélkül is képregény nálam? Na mindegy, megnézem a pakkal is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A teljesítmény centrikus beállítás mindent a maximumra emel ha szükség van rá... Ennek ellenére, olvass utána az alaplap kézikönyvében mire jó az a funkció! :)
Molnibalage
Kipróbálom. Egyébként nekem van olyan sor is, ahol az alaplap tuner szofverjét látja, mármint annak beállításait. Akkor most melyiket? Mert az teljesítménycentrikusnál lehet, hogy a CPU szorzót nem veszi feljebb...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Reaper
Ja és még kis segítség Hungaro a leszállófényszórókhoz. Az orrfutón lévõ lámpa a horizonttal 0 fokot zár be, és a gép hossztengelyében van beállítva. A jobb fõfutón lévõ a horizont alatt 10 fokra és a hossztengelytõl balra 12 fokban világít, a bal fõfutó lámpája a horizont alatt 8 fokra és a hossztengelytõl balra 14 fokra van beállítva.. ;)

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Balázs!

Vazze kapcsold már be teljesítménycentrikusra az energiagazdálkodást...
macleody
Mit akarsz, nem terepjáró ez :)
Reaper
Na, utánanéztem, 3 állása van a helyzetlámpának: OFF -> P-Z-F felváltva -> P-Z-F ég folyamatosan.

GaBika6
Ez egy igen régi és érdekes bug...

http://www.youtube.com/v/fUJnyNiHEpc&version=3

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Reaper
Ez hotfix, amit linkelt Wittman, tehát külön dolog és igen, javul az FPS tõle. A flyable mod külön tészta és mint mondtam nem néztem még, hogy kompatibilis-e az FC3 nevezett file-jaival...

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
Tehát ez a pack nem segít, ha csak a DCS-ben akarom az FPS javultást tesztelni? A pack egyébként tartalmazza a minden gép repülhetõséget, vagy az egy másik csomag volt? Ez csak egy új "hotfix" csomag?

Igazából én csak azért venném meg az egész szériát, hogy filmeket csináljak vele. :)

Reaper
FC3 nélkül nincs értelme használni a flyable mod-ot 1.2.2-es DCS alatt, mert nincs kabinja semminek. Viszont FC3-mal is, ha használjátok, akkor csináljatok backup-ot a view- és server.lua-ról, mert én baromira nem néztem még, hogy van-e difi ezen file-ok 1.2.2 és 1.2.1 változatai között...

Reaper
Igen.

repvez
Caterpillar Hsz-ében ott van hol találod az energia gazdálkodást, nekem 4 lehetöségem is van egy Game mod is. mindegyik elött ott van egy rublika és amelyiket használni akarod tedd bele a pöttyöt és kész.
Lehet hogy ujra is kell inditani a winnél bármi elöfordulhat.

Egyébként tényleg nem értem, hogy mi lehet nálad.Nekem még mindig 4850 1gb és X4 965Be 8gb rammal nem akad, a Falcon sem.
Molnibalage
Ez igaz azokra a módosításokra is, ami minden gépet repülhetõvé tesz?

a windows súgóba írd be,hogy energia gazdálkodás

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Reaper
Nincs hatással a MP-re...

Molnibalage
Tudnál egy képet mutatni, hogy mit kell csinákni az energiagazdálkodásba? Mindent végignéztem, de semmi ilyesmit nem tudtam állítani, amit említesz.

A nem irányított rakéták füstje is elég rendes FPS zuhansát csinál, ha van becsapódás és célpont robban, akkor majdne, CBU zuhanás.

Az upgrade packot is megnézem, köszi. HDR-t sem kapcsoltam be egyébként. A csomaggal az a bajom, hogy mi van, aki nem használja? MP kompatiblitással mit tesz?

Balázs!
Hát apám neked akkor kiegyensúlyozott energiagazdálkodáson van a géped és csodálkozol, hogy szarul megy a DCS_World.

Mindenképpen állítsd teljesítmény centrikusra, mert így a proci órajelét se veszi meg a PCI-E port sem kapcsol kisebb teljesítményre. Mindenképpen fontos a teljesítmény centrikus energiagazdálkodás ha repülni akarsz, nem lesznek ilyen nagy FPS különbségek.

Nekem CBU bombánál van csak FPS drob, irányítatlan rakéták becsapódásakor minden ok.

Van egy kis csomagunk, ami javítja a teljesítményt, belinkelem ide:
DCS_World upgrade

Letöltöd, kicsomagolod a DCS_World gyökérmappába és mindent felülíratsz.
Optimalizált LOD beállítás
Kikapcsolja a városokban a rengetek kémény füstöt(nyáron mindenki tüzel?)
Robbanások optimalizáló(kivétel CBU bombák)
HDR esetén a nap realisztikusabb
Orosz rádióhangok
Fékernyõ hang javítás
MiG-29 GSF javítás(by Hungaro)
Orosz gépek kabinjában, minden mûszer orosz felirattal HD kabin miatt.

Egyenlõre ennyi.

Szóval állítsd be teljesítmény centrikusra az energiagazdálkodást, úgy is teszteld le, meg a csomagot is berakhatod, utána is mehet a teszt.

Sok sikert!
Papa01
Szia Leon! :)

Én érdemi infóval sajnos nem tudok szolgálni, ugyanis nekem még drága.. :(

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

4k-ért vehetsz rá win8-at jogtisztán! :) Szerintem megéri.. :P

Visszatérve, azt érdemes beállítani amit írtam, valamint azok a beállítások amiket Wittman javasolt mindenképpen megszívlelendõek... Érdemes tudni, hogy azért mert valamit lejjebb veszel nem biztos hogy jobb lesz a teljesítmény. Ezek a vga -k már arra lettek kitalálva hogy terhelje õket az ember méghozzá nagyon.

A robbanások szarok ezt mindenki tudja, volt rá fix régebben, nem tudom az most mûködik e, ezt Wittman meg tudná mondani, nem lett tõle 100% de a jelenlegi állapotnál sokkal jobb!
Molnibalage
64 bit Win7 van. (Nem virágbolti, jogtiszta.)

win7 -el kapcsolatban.. De lehet állítani, méghozzá egy igen sokat befolyásoló opció:

Van energia takarékos, kiegyensúlyozott és teljesítmény centrikus.

Érdemes teljesítményre állítani.

Ahol be tudod állítani:
Vezérlõpult -> Energia gazdálkodás -> Itt lesz a 3 lehetõség a fõ képernyõn!

Egyébként a win7 64bit esetleg a win8 64bit erõsen ajánlott! :)
Molnibalage
Semmit sem lehet állíani a win7 energiagazdálkodásnál a képernyõvédõn meg sleep módon kívül. Ezeknek mi köze van az FPS-hez? A morfológiát is ki kapcsolhatom, de alapvetõ problémákat látok. Bármilyen füst és robbanás kinyírja a játékot. Egy harci szimben ez ugye alapvetõ probléma...

Tökmindegy, hogy mit állítok be, a LOD kezelési (?) balfaszsága akkor is megmarad. Nem szabadna az FPS-re semmiféle hatással lennie, ha pixelméretû jármûvek kerülnek a látóterembe. Mégis ezt csinálja. Ezen semmi sem tud segíteni.

Nyugodtan állítsd be a játékban az élsimítást 4xMSAA-ra

Kis is kapcsoltam, attól sem lett jobb.

Reaper
Érdekesen néz ki:) Amúgy a 29-es nem egy tükrözõdõs festésû madár, ahogyan semelyik katonai gép sem az. Kerülik a fényes festést általában. Bõven elég, ha a nap csillog rajta, szóval én a helyedben ezt erõsen redukálnám...;)

LeonSilver
Nem voltam itthon jó darabig, szóval nem vagyok képben. Milyen az FC3 skacok??

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

HungaroJET
OK...én meg raktam fel ide néhány képet:
A tükrözõdés 100.000 * -esen van túlskálázva ! ! !... szóval lehet mibõl levenni és játszani a lehetõségekkel.
Képek

HAVE A BANDIT DAY !

Reaper
Asszem van még egy olyan üzemmód, hogy a svancon fixen világít a fehér, és a szárnyvégi piros és zöld meg egyszerre kapcsolódik ki/be, de ennek holnap utánanézek.

A morfológiát úgy kell érteni, hogy nincs kipipálva úgy off!

A vonalsimítás mód az nagyon eszi a vga-t, ez tulajdonképpen a SuperSlamping élsimítás, ami jó csak cserébe megeszi a vga-kat.

Nyugodtan állítsd be a játékban az élsimítást 4xMSAA-ra

Korábban kérdeztem, hogy milyen oprendszer, de gondolom windows 7. Energiagazdálkodás mire van beállítva?
HungaroJET
Jó kis videó volt :) ...és Szatyi megint hozta a szokásos formáját :D
Fények...vannak már kapcsolási lehetõségek is ?
Gondolom van folyamatos világítás és ez a egymás utáni piros-zöld-fehér felkapcsolódás (villanásnak nem nevezném) ...gondolom ez a felerõsödõ-elhalványuló fény az izzószál "tehetetlensége": kap feszültséget, majd nem.
Más variációk a fényekre ? (tudom még az orrfutó-fény textúrát is össze kéne hoznom)

HAVE A BANDIT DAY !

Molnibalage
A DCS_World be tudsz állítani élsímítást. az most neked mire van állítva?

OFF.

TSSAA-t szintém kikapcsolni.

Úgy volt.

Civil traffic kikapcsolni.
Fák árnyékait kikapcsolni.

Az összes árnyékot kikapcsolnám, ha lenne olyan opció. Ez a pipás, nem is pipáltam be.

A driveren belül az élsimítást állítsd alkalmazás vezéreltre.

Úgy volt.

Morfológiai szûrés nem kell.

Csak app controlled van a CCC-ben, off opció nincs.

Textúra szûrést veheted 16x-ra nyugodtan.

Ez app. controlled volt.

Tesszelációt AMD optomailizált
Catalyst A.I.: teljesítmény
Vonalsimitás mód: teljesítmény

Csak az utolsó volt másmilyen.

Balázs!

A DCS_World be tudsz állítani élsímítást. az most neked mire van állítva?
TSSAA-t szintém kikapcsolni.
Civil traffic kikapcsolni.
Fák árnyékait kikapcsolni.

A driveren belül az élsimítást állítsd alkalmazás vezéreltre.
Morfológiai szûrés nem kell.
Textúra szûrést veheted 16x-ra nyugodtan.
Vsync alkalmazás vezérelt, mert a játékban azt is tudod aktiválni.
Tesszelációt AMD optomailizált
Catalyst A.I.: teljesítmény
Vonalsimitás mód: teljesítmény

Ezekkel a beállításokkal mennie kell a DCS_World-nek normálisan.

A CBU robbanása mindenkinek szar!

Reaper
Bocsi, tényleg! Elfelejtettem, hogy a buzi sg csak youtube videót hajlandó berakni videóként... Amúgy így vidi alapján lehet inkább 0,8 sec környéki a difi a lámpák között...

Vidi

Molnibalage
Az élsimítást is kikapcsoltam. Ha nincs CCC, akkor hogy a rákba állítgatom az élsimítást és sokminden mást? Én nem is tudtam, hogy van CCC nélküli driver install. Hol találok én olyat?

sure
Igen. Én a helyedben leszedném a teljes Catalyst csomagot, aztán pusztán a legfrissebb drivert (CCC nélkül) feltenni. Ha jól rémlik, a DCS Worldben is lehet az élsimítást állítani (SZVSZ 4x-essel megnézni elsõ körben)

Isten nem bottal, hanem VMware.

Molnibalage
Nem, ez nem FC3. Ez csak a sima DCS. Ezek után eszem ágában sincs megvenni az FC-t sem. Nem gondolom, hogy az jobban mûködne.

HungaroJET
Molni, ne húzd fel magad. Nem nálad van a hiba. Béta az egész jelenleg és törõdj bele abba ami xar. Reméljük hamarosan jobb lesz.

HAVE A BANDIT DAY !

Molnibalage
Egy szem CBU füstfelhõje is 2-4 FPS-re zúzza le a progit. Vajh miért? A CCC-ben kellene valamit állítani?

HungaroJET
Csak most jöttem haza...rep.modell kiállításon voltam a gyerkõcökkel...Topi üdvözöl és Putyint is (tartott egy kis elõadást a régi szép idõkbõl és a 2004-es Rep.Szim.bajnokság szórólapjára dedikált. :) A másik oldalon Õ van egy 29-es elõtt, Pumás sisakkal és a 2003-as Fairford-i trófeával)

Ja, a link a videódhoz lemaradt :D

HAVE A BANDIT DAY !

Molnibalage
Rosszul emlékeztem, a biztonság kedvéért megnéztem mit vettem, mert az ára alapján furának tûnt. Igen, 2GB-os 7850-em van a számla szerint és a dobozán is ez van.

(A Catalsyst CC viszont csak annyit ír ki, hogy AMD Radein 7800 series.)

Az árulás részt nem értem. Ennyit tud. Nem tudok vele mit kezdeni. A probléma egyébként nem egyedi, a BMS4 sem tudja az a framerate-et, amit elvárnék tõle...

Szóval az a procid turbó módban 3.33GHz-en megy van 16GB Ramod és van egy nagyon jó VGA-d ha tényleg HD7850.

Itt valami nagy árulás lesz, mert jóval régebbi vga-n is szépen fut, az Nvidia GTX560Ti-m meg szintén gyengébb és semmi probléma.
Most akkor milyen vga-d van? HD7500 vagy HD7850?

Eddig jól félrevezettél minket?

Gondolom win7 oprendszered van? Energiagazdálkodás mire van állítva?
Molnibalage
Oké, de ettõl még mindig nem lesz mûködõ a gamma. Kár. :(
Pedig csak "koszos" 1280x1024-ben futtatom...

Szerintem jó a processzorod és a videokártyád teljesítménye, bár nem vagyok ebben egy fõ guru. Itt van róla teszt:

http://prohardver.hu/teszt/a_radeon_hd_7870_es_hd_7850_tesztje/osszegzes.html
Molnibalage
Az elsõ bevetésen a Su-25 hadjáratbab leszórtam 4-5 kazettás bombát. 2-3 másodpercig 1 FPS volt. Minden minimumon van. Kifogytam az ötletekbõl...

Molnibalage
Tévedtem. Megnéztem a számlát, HD 7850-em van. Nos, akkor miért is egy fostaliga ez kérem...? <#fejvakaras><#rinya>

Reaper
Parancsolj egy vidi, 9:55-tõl. Amúgy piros->zöld->fehér felváltva, véleményem szerint 1 másodperc körüli rotációban.

mit javít az új update?

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Sziasztok!

Ha számít valamit hogy leírom ,KAB-500L és KAB-1500L bombák nem mûködnek a játékban. Esnek szépen a cél felé de amint a cél fölé érnek átsiklanak fölötte. Legalább 10 bombát dobtam egy SAM re és mind mellé ment úgy hogy automatán belockolta a célt a keresõ.