Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...
Zorro! A HUNter pack-ot a Silent Hunter 5-höz honnan lehet letölteni?
Isten áldja a pogányokat!
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Általában beteszek pár földi mozog egységet (kb 25-30 jármû), konvojt, és pár SAM-et, ami védi ezeket az egységeket. Én pedig vadászok rájuk, néha megtámogatva egy helikopter kötelékkel. Ennyi egység esetén még szépen, szaggatás mentessen végig tudom vinni a küldetést.
Ma kipróbáltam, hogy sikerül-e a célpontok megtalálása a címkézés kikapcsolásával. Bakker, elrepültem vagy tízszer a mezõ közepén lévõ jármûvek felett, de amire vissza fordultam rájuk, addigra ismét totál elvesztettem szem elöl. Pedig az nyílt terep, nem is a házak, fák között rejtõzködõ célpont.
(Ha egy folyón átívelõ hidra tenném õket, az úgy könnyebb lenne)
Megnéztem pár küldetést, a youtube-on, hát, le a kalappal, de fogalmam sincs, miként találják meg a célpontokat, csak azt látom, hogy befogja, és kilövi.
Lehet, hogy vissza kell térnem az égi vadászmezõkre, ahol a radar, besugárzásjelzõ, és egyebek alapján (netán awacs) könnyebb felderíteni a célpontokat.
EZEN A LINKEN szintén sok gép leírás,és manual található.
a letöltéséért fizetni kell,de ha valakinek van türelme hozzá,akkor a képekre jobb egérgombbal egyesével rákattintva,a felugró ablakban a "Kép mentése másként" opciót választva,le tudja töltögetni.
Na Üdv újra.Igazat kell adjak Wittman-nak. Mi amikor elkezdtük az A10C-t repülni nem ártott a címke mert nem találtuk a célokat... De a közös gyakorlás az egymás segítése küldetés közben gyorsan megváltoztatta a dolgot. Már el sem tudnám képzelni a címkék használatát és hidd el a térképnézet sincs használva mert nincs rá szükség. Ha tehetjük minden külsõ nézetet letiltunk mert úgy az igazi a játék.
Ha feljösz majd a szerverre játszani gyorsan rá fogsz állni Te is arra, hogy találd meg a célokat, tanulhatsz taktikákat és sok-sok érdekes dolgot amit Offline módban talán csak hosszú hosszú hónapok alatt sajátítanál el. Ez egy segítõkész társaság.
A célpontok megtalálása csapatmunka. de elég ha 1 ember észreveszi és már löki is az infót hol találod az ellent. Onnantól csak annyi a dolgod, hogy odarepülsz és csapást mérsz. Közben pedig észrevétlenül megtanulod felderíteni is õket.
Egy szó mint száz... Offline-ban nincs csapatmunka. Gyere szerverre.
Üdv.
SnowFox
"Egy szó mint száz, hogy a francba lehet megtalálni a célpontokat címkézés nélkül?"
Válasz: azért mi sem vakon megyünk. tudjuk, hogy kb. honnan van ellenséges terület és ami alap, hogy egyedül nem lehet ezt csinálni. A géppárak felosztják a célterületet! Persze mi sem szabad szemmel keressük, hanem Shkval vagy éjszaka Mercury használatával, de label-t soha nem használunk.
Szerintem csak szokás kérdése. Abban igazad van, hogy mióta DCS Wolrd van a földi egységek elég jól el tudnak rejtõzködni az álcázó festésüknek köszönhetõen, de ezért használunk "digitális szemet", azaz valamilyen célkeresõ és célmegjelelõ konténert.
Su-25A-n mivel még ilyen sincs, így a célinformációk alapján vagy füsttel megjelölt célpontokra(pl katonai konvoj) lehet alacsonyabban szabad szemmel keresni, de ilyenkor már a Su-25T kitakarította a lévédelmet és akár S-8-as füstrakétával megjelöli a célt. Ha épületrõl vagy hidakról van szó, akkor az bevetés elõtti eligazításon kapnak a célokról valamilyen fotót(akár mûholdast is).
Csak csapatban lehet ezt csinálni, egyedül nem megy, mint ahogy a valóságban is így van. Nyugodtan gyere fel akár a VMH59. szerverünkre sokszor nyitott mission van, amin lehet gyakorolni.
Üdv
Wittman
www.smart-bus.hu
http://www.youtube.com/watch?v=_r112jr6gC0&list=PL73349E1E99134A5F
Én is tapasztaltam, hogy a sérülés modellezése átalakult, azt gondoltam visszatérek a sérült géppel a honi bázisra, erre leszállás elõtt szét esett a gépem, pedig addig szépen repült a sérülésekkel együtt.
Elõretolt repülés irányító minden géptípushoz alkalmazható, vagy csak az A-10hez?
Célpontok megtalálása, továbbra is marha nehezen megy, annyira nehéz megkülönböztetni a könnyezettõl, csak a címkék engedélyezésével megy. Ez azért érdekes, mert anno a LockOn és a FC1ben simán kiszúrtam, jobban elkülönültek.
Egy szó mint száz, hogy a francba lehet megtalálni a célpontokat címkézés nélkül?
A küldetés szerkesztõben az elkészült bevetési térképet, netán a célterületrõl készült mûholdas fotó térképét, ki lehet nyomtatni közvetlenül a játékból?
Ha engedélyezem, az F10-el ugyan megjelenthetem a térképet, de akkor csak a térképet látom és közben akár neki is repülhetek egy hegynek, míg ha ki van nyomtatva, akkor a repülés közben bármikor tanulmányozhatom, anélkül, hogy elvegyem a képet a kabinról.
Kívül állóként, csak gondolom, hogy cél keresésnél biztosan könnyebb, ha az MFD, vagy az IT-23M Tv kijelzõjét egy külön álló monitoron van megjelenítve."
Válasz: multiplayer-ben a kliensek különbözõ hardverteljesítményû számítógépeikbõl kifolyólag nem igazán érzékelünk semmit. A több monitoros rendszer hozhat elõnyt, de mint minden plusz "segédeszköz" nem feltétele, hogy valaki jó virtuális "pilóta" legyen. Azt megerõsíteni tudom, hogy az MFCD és a "Junoszty" képének kirakása másik monitorra, nagyobb méretben láthatóak a földi célpontok, így könnyebb beazonosítani, bár én is csináltam egy ilyet az A-10C-re(mindkét MFCD kihelyeztem egy 17"-os touch monitorra), de nem használom, mert nekem még mindig a Su-25T az alaptípus a Su-25A mellett.
A junoszty képét ki sem raktam a második monitorra, de tervezem, hogy építek egy Su-25T kabint, na akkor már ott lesz a junoszty is "valóságban".
"Néha hiányolom, hogy pl a távcsõ használata nincsen lemodellezve, beépítve a DCS-be. Sok, fõleg Amerikai pilóta beszámolója szól arról, hogy távcsõvel találta meg a célpontot, vagy azonosította a távolban repülõ másik gépet.
Csodálom is, hogy ez kimaradt."
Válasz: SnowFox már írta a választ a zoom-ot illetõen, de az mégsem távcsõ, amit jó ötletnek tartok...
"A Vikhr javulása mellet, nekem a Su-25T manõverezhetõbbnek tûnik.
Erõsebbnek tûnik a hajtómû teljesítménye is, valamint az is feltûnt, hogy landoláskor kezelhetõbb, kevésbé csúszkál."
Válasz: Ez volt az egyik legjobban érezhetõ, hogy tényleg erõsebb lett a Su-25T hajtómûve, fegyverzet nélkül simán megy kondezbe(és már van az is), de két pótos, 4db FAB-500, ECM sem probléma, persze két lépcsõben.
Ami fejlõdés még, hogy ha megsérül bevetés közben a gépünk, sokkal több hiba adódhat, természetesen logikusan kialakulva. Például találatot kaptam egy infrás légvédelemtõl, de csak a repeszek okoztak sérülést és lehet látni a mûszereken, hogy az egyik hajtómû kevesebb teljesítménnyel üzemel. Az idõ haladtával ez a hajtómû késõbbiekben tovább károsodhat is, vagy pl teljesen leáll, például leszállás közben. Persze van még mit javítani, mert pl. rég feltalálták az öntömítõ üzemanyag tartályokat, de még a DCS-ben mindig el tud folyni a kerozin, de sorolhatnám...
Üdv
Wittman
Nekem a többmonitoros rendszer van és igen sokkal könnyebb célt keresni ha a TGP másik megjelenítõn van. (bár manapság kevesebbet repülök de majd bepótolom) Szóval mindenképpen elõny a több monitor.
A távcsõ használata ismét egy érdekes kérdés. Igaz mint távcsõ nincs a játékban de a zoom az elég jól használható ennek kiváltására. (alapértelmezett egérgörgõ esetleg TrackIR vayg FreeTrack) Ez utóbbi kettõ szintén jelentõs technikai elõny a használójának.
Üdv.
SnowFox
A multiplayer légterében tevékenykedõ virtuális pilóták közötti technikai különbségekkel kezdetek valamit? Mennyire befolyásoló tényezõ maga a hardver teljesítmény, ill az, hogy valaki több monitoros üzemmódban tolja.
Kívül állóként, csak gondolom, hogy cél keresésnél biztosan könnyebb, ha az MFD, vagy az IT-23M Tv kijelzõjét egy külön álló monitoron van megjelenítve.
Néha hiányolom, hogy pl a távcsõ használata nincsen lemodellezve, beépítve a DCS-be. Sok, fõleg Amerikai pilóta beszámolója szól arról, hogy távcsõvel találta meg a célpontot, vagy azonosította a távolban repülõ másik gépet.
Csodálom is, hogy ez kimaradt.
A Vikhr javulása mellet, nekem a Su-25T manõverezhetõbbnek tûnik.
Erõsebbnek tûnik a hajtómû teljesítménye is, valamint az is feltûnt, hogy landoláskor kezelhetõbb, kevésbé csúszkál.
Azt is észrevettem, hogy a grafikai beállításoknál, a fák, erdõk teljes megjelenítésére állítom a csúszkát, akkor stabilabban fut.
Egyébként is jól fut a DCS W (kompromisszumokkal) a notebookon, egyedül a becsapódó találatok, robbanások akasztják meg a gépemet, ezen lehet még mit javítani, optimalizálni.
Így van mind célra tartás, mind romboló erõ javult, bár néha vannak anomáliák, hogy a rakéta miért megy a célpont mellé kb. 50m-re. Gyanítom, hogy a fegyverzetek fejlesztett repmodellje még jelentõs csiszoláson fog átesni.
A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is l?hetnek!
Most már csak a notebook szabta határokon belül, néha élvezkedem kicsit.
Az nagyon feltûnt, hogy a Vikhr találati, és megsemmisítési aránya látványosan fejlõdött.
Igen 2.5 mert a hétvégi reppenéshez volt pár átalakítás a küldetésben így a vadászok dolga nehezebb lett egy kicsit. +kikerült a Game Master slot is a missionból. Ami még érdemi változás, hogy a feliratok erõsítés beérkezésekor csak egyszer jelennek meg. Amúgy már nem nagyon lesz más változás mert minden szabadidõmet a The Long Day nevû mission foglalja le.
Jut eszembe. Azoktól, akiket tegnap estére összehívtam tesztelésre elnézést kérek, de a dolog az ügyeletesi beosztásom miatt megbukott. Remélem minél hamarább tudok Nektek mutatni valamit a kövi mission-böl.
Üdv.
SnowFox
Videóink nem igazán vannak, de track file szerintem sokunknál fellelhetõ és olyan is akad bõven köztünk aki szívesen meg is osztja ezt ha érdekel.
Vagy egy még jobb ötlet. Gyere be a VMH59-es szervere és nézd meg élõben<#nevetes1>#nevetes1>
Üdv.
Snowfox
Szerintem, amirõl te akarsz beszélni az SALVO mod: RCTRL+V.
Ez a SALVO mod a Vihkr rakétákkal már nem mûködik, viszont irányítatlan rakétablokk használatánál még igen, csak nem jelzi a HUD, hogy pl. 4db UB-13-as blokknál 1 párból fog tüzelni, SALVO módban viszont mind a négybõl.
H-25L, H-25ML és H-29L tudsz majdnem egyszerre is indítani, inkább kb. 2 másodperces idõközzel.
De mire is kell küldeni egyszerre pl 2db H-29L? Ha egy célra kell, akkor nincs értelme, mert 1db is elég szinte mindenre. Ha rövid hatótávolságú lokátoros légvédelem ellen(pl.OCA SA-8, TOR SA-15) akarod használni a lézer irányított rakétákat, akkor inkább jobb idõközzel indítani.
Viszont nézd a jó oldalát: most már a tankok megsemmisítésére nem kell 2db Vihkr, elég egy is. A mûszerfalon elhelyezett függesztmény visszajelõ mutatja, hogy melyik pilon az aktív, de az igaz azt nem mutatja, hogy mind a négy blokkból indítani fog.
Valószínû lesz még változás, esetleg visszahozzák a HUD-ra a jelölést is.
Operation SLA 2.5 fut.
Akkor pontosítsunk: milyen rakétákat tudtál párosával indítani?
Korábban tudtam párosával is indítani a rakétáimat a Rcrlt-space bill komb kiválasztva, viszont ezzel, most csak a gépágyú konténereket tudom kiválasztani, hogy abból mennyi tüzeljen egy idõben.
Most akkor az rányitott rakéták már nem indíthatóak párban?
A multiplayer küldetéseitekrõl vannak publikus videók?
Ma egy kis karbantartást van, de délután futni fog az Operation SLA 2.5 Final!