37050
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Molnibalage
    Mondom, ezt a gépet sem én raktam össze, aki összerakta azt a kérésemet teljesítette is hibátlanul, hogy legyen csendes. Továbbra is ez a cél. A gépház típusát nem tudom, de mivel nem akarom lezárni ennek fényében az sem szempont, hogy kilóg a hűtő a gépből. Vízhűtéssel még az életben nem próbáékoztam, kicsit félek tőle.
  • Seaweed
    Hozzateszem bennem is felemrult a gep fejlesztesenek 5lete. De varok Edge megjeleneseig. (Celirany valahol itt van: i7 4790K+GTX-970 (16GB RAM megvan most is))
  • GaBika6
    Az alap hűtő jó, de hangos lesz. Komolyabb hűtő sosem árt. Az intel nem szokott melegedni kivéve ha húúúzigálva van, de akkor van is teljesítménykülönbség rendesen. Azt nem kell elfelejteni, hogy dcs mindig is szerette az erős configot. Molni nincs bajom veled, de csöndben megbújva olvastam sok hozzászólásod. A dcs-nek volt, van és lesz is hibája, de fikázni nem szép dolog és utána nagy reményeket vársz tőle, majd tudom megint el akarod venni pár ember kedvét a fikázásoddal. Ne tedd!!! Ez a játék olyan amilyennek szeretnéd sose lesz, de ettől még nekem rohadt sok örömet okoz főleg az a-10c, mivel az elég komolyra sikeredett. De a propelleres gépek is tudnak olyat mutatni neked, amitől másképp gondolsz a repülőkre. Pl egy felszállástól kicsit visszább vennél arcodból. (Ez a na ki a szimulátorosabb énednek szólt!) És ha beleásnád magad nem csak 1,5 órát használod, akkor végre kinyílna a világ előtted és kibújnál a falcon szobából. A falcont nem szólom le nehogy félre értsd csak hát létezik más is a világon és ezt el kell fogadnod előbb utóbb! BÉKE!
  • Seaweed
    De miert bohockodsz alap gyari hutovel? 10-20K kozott kapsz normalis hutot! Meg vizhutest is.
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2015.01.12. 14:52:58
  • Molnibalage
    És ki mondta, hogy 2.5 GHz-en megy? A CPU típusa az, ami ott van. Maxra húzva megy, mert úgy sem melegedik.

Win7-em van, a 64 bites XP még évekkel ezelőtt volt. Mindenki lebeszélt arról, hogy azzal folytassam, akkor már úgyis bejelentették, hogy az XP támogatása pár éven belül megszűnik.

Core i5-3570K 3.40GHz húzható 4 GHz-ig alap hűtővel? Mert anno pont azzal jártam meg, hogy ugyanazon család legnagyobb tagját vettem meg és alap hűtőjével lehúzva a CPU-t az előd órajelére is vállalhatatlanul melegedett. és maxra húzva gyakorlatialg azonnal elszállt. Nem kicsit anyáztam. Ezt mégegyszer nem akarom eljátszani...
  • Solt
    Kettő van, és az is a készítők sara! :) Volt olyan update, ami után semmi gond nem volt, aztán a következővel megint visszatértek a nyűgök.

Mindkét gyártóra optimalizálhatók a játékok, ráadásul mindkét gyártóval fel is lehet venni a kapcsolatot, ha driver hibából adódó probléma van, akkor azt a fejlesztők kérésére orvosolják is. Azokban a játékokban, amelyekben gyártó specifikus hibák vannak, a készítők oldalán pattog a labda... :)
  • Solt
    Bár már többször megfogadtam, hogy kerülöm a veled való kommunikációt, de jó szándékom jeléül utoljára adok pár tippet,

- 2.5 GHz-s órajelen még a 7850 sincs kihajtva rendesen, ergo nem kiegyensúlyozott a konfigod. Tehát azzal, hogy a CPU-d erőtlen, a GPU-d is erőtlen lesz, mivel nem kap elég adatot. Hatványozottan igaz ez, egy szimulátor esetében, ahol a többi játékhoz képest, intenzívebb a CPU terhelés. Alábbi metódus alapján erről magad is meggyőződhetsz,

Hogy hogyan lehet megállapítani, hogy ideális a cpu és a vga teljesítménye egymáshoz viszonyítva arra következők javasoltak:
    1. a kérdéses játékban / játékokban készíteni kell egy mérést a megcélzott beállításokkal (felbontás, minőségi beállítások, CPU és rendszermemória órajel, VGA órajelek)
    2. ezután ugyanezt a mérést el kell végezeni úgy, hogy a VGA-n mind a core, mind a memória-órajel 10%-kal alacsonyabb (pl. 1000 MHz core és 1500 MHz memória esetén le kell menni 900 MHz-re és 1350 MHz-re)
    3. ha az eredményként kapott FPS-értékek között 9-10% körül van a különbség, akkor a CPU sebessége elég a VGA-hoz (pl. 70 FPS helyett 63.5 FPS)
    4. ha ennél kevesebb (pl. 70 FPS helyett 68 FPS), akkor a CPU (vagy ritka esetben a platform valamelyik másik eleme) korlátoz - minél kisebb a különbség, annál jobban (fenti példában már nagyon)

- a 64 bites XP ( ha még ezen tolod ) alkalmatlan játékra, az optimalizációt gyakorlatilag leszarja mindenki erre az oprendszerre.

Összefoglalva tehát, ha egy DCS kategóriájú játékkal szeretnél játszani, akkor szükséged lesz egy erős 4 magos Intel CPU-ra, amit 4 GHz környékén tudsz járatni, valamint olyan operációs rendszerre, amelyikre érdemi optimalizációt végeznek mind a játék készítői, mind pedig a VGA driverek készítői.

Egyébként pedig ezt is körbejártuk már veled...

• Indi69
    Köszi
  • Molnibalage
    Anno megkérdeztem, hogy milyen VGA legyen és ezzel kb. a két tábor fanjai egymásnak ugrottak. Ezek után én meg nem tudtam dönteni, maradt a márkhűség. Mivel nálam 2003 óta két évet leszámítva ATI kártyám volt, egyszerűen azt választottam. Magát a konfigot sem én raktam össze, mert nem értek hozzá, az ATI kártyát írtam elő meg egy felső összeget megadtam egy keretet és ez jött ki belőle. Annyit nem közölt aki összerakta, hogy X összeeggel több és akkor értelmesebb CPU jött volna ki belőle és optimálisabb konfig.

Egyébként az ATI-val kb. 1 éve szalad tele a zsákom, meg kb. 1 hete. Egy hete feltettem egy újabb drivert. Bár ne tettem volna... Egy normál driver install uninstallra képtelen az a fos, rendszervisszaállítást kellett csinálnom, mert az újjal nem egészen úgy zajott minden, ahogy akartam. Csak fefelé képes magát updatelni, visszafele nem tudtam sehogy sem lépni a driverrel.

Azt meg kb. 1 éve kezdte el - újabb játékoknál jelentkezett, ha feljebb húztam a grafikát - hogy a rendszer nem pörgeti fel a VGA hűtő ventijét amikor kellene. Vagy a hőmérője a szar vagy nem ott mér, ahol kellene. Kb. 55 C fok táján a gép egy pillanat alatt elszáll mikor kb. 30%-on pörög a venti és az istennek sem viszi fel az automata a RPM-et. (55 foknál nekem azt mondták a hardveres guruk, hogy simán működnie kellene. Anno mikor vettem egy erősebb CPU-t és a gyári hűtője szart sem ért, azt 80 fok táján szállt el.) Azóta nekem kell a várható terhelés szerint manuálisan 35-45%-ra beállítani a ventit. Hogy ez a driver vagy maga a vas miatt van nem tudom, de elég nagy blama. Ha egyszer veszek új konfigot akkor az már nem ATI lesz, ha csak nem tud valaki igen meggyőző érveket adni, hogy miért ATI legyen.

Új CPU-nak jó lesz a INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX vagy ennél még jobb kell? A hozzáadott alap hűtővel működni fog? Mert itt is volt már rossz tapasztalatom, lásd fent...

ui. És úgy száll el a VGA, hogy a ház oldala nincs is fent, a gép belső hőmérséklete nem a zárt doboz esetén levő 30-40 fok, hanem a 20-21 fokos szobahőmérséklet.
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.12. 14:39:55
  • VO101Tom
    Hát nemtom, a Cliffs of Dover Dx11-es, de ott sem éri meg Ati tulajnak lenni, sok a grafikai hiba azokkal a kárytákkal (sebesség probléma mondjuk ott nincs).
  • beci43
    Az nem klikkelhető,sohasem volt az.Ami klikkelhető: A-10C,MIG-21,F-86,MI-8,KA-50,Mustang,BF-109,FW-190 Dora,UH-1.
  • Indi69
    Üdv. A p51 kabin klikelhető. A su25 miért nem? Vagy valamit állítani kell? Az ingyenes van meg. Egyébként ez a cucc nagyon rendben van:)
  • beci43
    Februárban már biztos lesz 2.0,mert a MIG-15 arra jön.De szerintem előbb fog megjelenni.
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2015.01.12. 14:30:43
  • Marci_
    Volt olyasmiről szó ED fórumon hogy más dx9 játékok azért nem szenvednek annyira Ati alatt mint a DCS, ebből arra következtettek hogy inkább DCS oldalról vannak leszarva az Ati ownerek.
  • Reaper
  • VO101Tom

• VO101Tom
    Ja, akkor félreértettem én is.
    A DCS-es F-15 pl. itt a videón 8:38-tól. http://youtu.be/oBykxSjnZxc?t=8m38s.
  • Reaper
    Egyébként elnézve a configodat a procid valóban nem egy csúcs, de hozzáteszem hogy nyílt titok, hogy Nvidia kártya kell a DCS-hez (és újabban más progikhoz is). Az AMD (Ati) nem képes egy normális drivert összerakni évek óta.

Utoljára szerkesztette: Reaper, 2015.01.12. 14:23:06
  • Reaper
    A RAM mennyisége relatíve részletkérdés, a DCS-hez is CPU kell meg VGA, mint minden más komolyabb szoftverhez (leszámítva mondjuk a tetrist). Azt sem tudod milyen géped van, de az tutira nem fos. OKÉÉ
  • Marci_
    Igen, ez az info megvolt, köszi, egyik sincs meg. Láttam multiban F-15 öt úgy füstölni mintha orosz vas lenne, és az érdekelt volna h azért mert sérülés érte vagy annak is "odaadták" hibásan ezt a feature-t. Lehet egyszer kellett volna pontosabban fogalmaznom...sorry
  • Molnibalage
    Azért a konfigomat nem nevezném fosnak, csak a CPU erőtlen. Anno 16 GB RAM volt benne, csak tönkrement az egyik modul és így a másikat is ki kellett venni. Szimplán lusta vagyok kikeresni a RAM típusát vagy azt, hogy mit lehetne mellé tenni. A CPU is azért ezt, mert lusta vagyok szerelgetni és ezért meg sem vettem. Eddig semmilyen játék nem igényelte, nem vagyok poligonhuszár.
  • VO101Tom
    Amit DCS alá külön árulnak F-15-öt az pontosan ugyanaz a gép amit DCS FC3 csomagban is megkapsz (csak ott mellette van még jó pár másik gép is).
  • Reaper
    Ha az eszed ezt adja ki, hogy CBU-t dobálsz, amikor mindenki elmondta anno 1000x, hogy bugos, akkor magadra vess. Az meg, hogy fos géped van, nem feltétlenül a DCS hibája. Senki nem mondta, hogy tökéletes a DCS, sok gond van vele és optimalizálatlan is eléggé, de azért ne bassza már, hogy te alkotsz róla véleményt, úgy, hogy életedben 1,5 percnél többet nem használtad...

A másik meg, hogy kb. 500x-ra kérdezed meg ugyanazokat a dolgokat, komolyan mondom fárasztó olvasni már.
  • Marci_
    Üdv

Jan-15 én elvileg egy új modul jön (C-101, sajna SFM-el), lehet ez keveredett bele?

(Köszi a választ az F-15re, bár DCS-en belül érdekelt volna....nincs FC 3 am hogy megnézzem)
  • Molnibalage
    Egy percnél azért tovább próbálgattam. Bocs, de mikor ledobok egy CBU-t és vizálisan ellenőrizém a hatását és átmegy képregyénybe az egész, akkor csak dobni tudtam az alkotást.

Felszállás után elnzétem balra és jobbra és a framrate alapján tudtam, hogy hol keressem az ellenséges földi erőket, mikor azok 30+ km távolsgában voltak és a szar LOD kezelés miatt medium grafikán 60-ről 35 alá és egy reccenésre 24 alá esett az FPS egy olyan misszóba, ahol kb. kéttucat egység, ha volt a térképen. Röhej...

Szóval te is visszavehetnél kicsit néha az arcból... Leírtam, hogy ez 2-3+ éve volt. Azóta változhatott, ezt soha nem is tagadtam. Az említett korban számomra egy játszhatatlan bughalom lett volna.
  • Reaper
    Még az a szerencse, hogy "objektíven" tudsz véleményt alkotni valamiről, amiről fingod sincs, hisz egy percet sem használtad...

SARCASM OFF
  • Caterpillar
    Nem tudom ki és mikor, de én eddig 2x írtam le ebből 1x kifejezetten neked, hogy mi a jelenlegi álláspont, mivel kérdezted.
    Először a #12248 -as hozzászólásban, majd 2 nappal később a #12375 -ben.

Ha esetleg, akkor itt az official post:

We hope to release DCS World 2 in early 2015. This is not a promise but simply our best estimate given the current development status as of December 2014. We also cannot promise that each feature listed above will make it into the initial release.
  • Hecker007
    Én is így tudom. Még túlterhelt géppel is viszonylag simán fel lehet így szállni.
  • VO101Tom
    Hány fokra van lenyitva a 25-ös ívelője leszálláskor? Ívelő leszálló fokozattal soha ne szállj fel, mert az a légellenállást drasztikusan megnöveli, miközben a felhajtóerő csak alig növekedik. Ha elemeled, utána nehezebben gyorsul, ráadásul ha visszacsukod, akkor az állásszög jelentősen esni fog ami nyilván a felhajtóerőt is hirtelen lecsökkenti. Ha felszálló fokozattal -ami ugye felszállásra való- nem lehet felszállni, akkor ott vagy az FM szar, vagy a pálya nem elég hosszú az üzemeltetéshez.

Oldalszélnél arra figyelj, hogy a gép orrát ne széllel szembe lépd, hanem ellenkezőleg. Az oldalszél repüléskor, leszálláskor az egész repülőgépet odébb viszi, ezért kell szél ellen korrigálni, felszálláskor viszont a függőleges vezérsíkot akarja inkább eltolni, ami pont széllel szembe forgatná a gépet, ezért ellentétesen léped az orrát. Bár nemtom ez a 25-ösnél mennyire jelentkezik, qrva nehéz gép, ráadásul orrfutós, gondolom ott annyira nem gáz mint kis gépeknél.
  • SnowFox79
    De vannak itt profik akik kijavítanak ha valamit rosszul tudok. :-)
  • wittman
    Meglehet hogy az ED a BMS 4.33 kiadását várja és akkor kiadja a DCS 2-őt...
  • Molnibalage
    Ti linkeltétek a hírt még decemberbn, hogy csúszik a karácsony előtti megjelenést jan 15-re további értesítésig. Azóta nem linkeltetek új megjelenést. Elkerülte volna valami a figyelmemet?
  • wittman
    Ha ki is jön, biztos teszteljük és egy-pár nap alatt eldől, hogy áttérünk vagy ha tele van hibával, ami miatt játszhatatlan, akkor marad a DCS World. A szerveren telepítve lesz mindkettő és majd ki írjuk, ha nyílt szerver van, hogy melyik verzió, de természetesen mi is a DCS World 2-őt preferálnánk, de ez sok mindentől függ. Ha használható kliens szinten is, akkor egyértelmű lesz.

Előbb jöjjön ki...
  • wittman
    Ez az eljárás már az elejétől nem helyes!

A felszállás megkezdése előtt ívelő lapokat teljesen kitéríted, fékszárny helyzetbe (Shift+F), a futók és a ívelő lapok visszajelzőn(Su-25A sziluett) látható lesz mindkét szárnynál 2-2két csík fog világítani zölden.

Maximális gázadással gyorsítasz ha van oldalszél, akkor a pedállal korrigálod, de óvatosan finom mozdulatokkal, majd 250km/h-nál megemeled az orrát és hagyod hogy a növekvő sebesség hatására(kb 300km/h) elszívódjon a talajtól. 10 méteres magasságban futó behúz, majd a fékszárny visszahúzása eggyel(F billentyűt egyszer megnyomod), így egy csík lesz a visszajelzőn. 400km/h sebességet átlépve az ívelőt is visszahúzhatod(újra F billentyű). Ez az eljárás a teljesen feltankolt, de póttartály és fegyverzet nélküli Su-25T típusnál használatos.

A lényeg, hogy ne cibáld a botot, hogy minél hamarabb elemelkedjen a talajtól, mert a főfutó bánja. Hagyd hogy elszívódjon magától.

• SnowFox79
    Nyitott vagyok a dologra. Valami TS címet írj priviben és felnézek.
  • Caterpillar
    Ezt hol hallottad, forrás?
  • Molnibalage
    A DCS 2.0 elvileg pénteken jön. Az alatti fogjátok repülni vagy még DCS marad?
  • GálTomi
    Azt megtudnàtok mondani hogy a huszonegyes hasa alá szerelhető konténer (zavaró?) működése le van modellezve. Próbáltuk használni nem sok sikerrel.
  • Molnibalage
    Egyszer dumálhatnánk TS-en vagy Skype-on? Csak pusztán érdekelne, hogy ez a sokminden amit csinálsz egyáltalán hogyan lehetséges. Előtte persze azért én is ránézek most már komolyabban a DCS-re. Tegnap már leszedtem, de még nem raktam fel.
  • SnowFox79
    Akkor itt az ideje elkezdeni. Tapasztalataim szerint a 25T nél 210-230 körül teszed ki az ívelőt majd 260 körül kezded emelni az orrát. Ha elsieted akkor berogyik a futó és ott fogsz csúszni a kifutón mint egy darab vas. Ezt gyakorold sokat.

Ez nem FPS teszt lesz. Ez funkcionális tesztnek készül ami felderíti azokat a hibákat amiket benne hagytam. Igen szoktam hibázni tekintve, hogy napi 18 órákat szerkesztek. Most eljutottam oda, hogy agyalnom kell 1000-el mert egyszerre 2 reptér támadása lehetséges. Ez eddig nem nehéz. Akkor válik szerkesztés során problémássá a dolog amikor ki kell sorsoltatnom a géppel, hogy melyik reptéren mi legyen. Pl: egyik reptér evakuálni kezd a másik megerősíti a védelmét, vagy a másik reptér evakuáljon és az első erősítsen bele, vagy mindkettőt kezdje kiüríteni a gép, vagy egyiket sem. Ha ez megvan random behívom a védelmi erőket az adott repterekre, majd a behívott egységeknek random adom meg hogyan viselkedjenek. Itt már ugye hibázhatok, egy elírt szám, egy nem odaillő sor vagy egy rossz kattintás is hibát generál. Na ezek miatt vannak a tesztek. Bár 2X ugyanazon dolog kis eséllyel történik így több tesztre is szükség lehet, de a végeredmény sz.tem megéri. Ha ezen a részen túljutok akkor nekem is könnyebb lesz, ez eddig a legnehezebben szerkeszthető küldetésem. De nézzük a jó oldalát. Mire befejezem menni fog a felszállás :-)

Üdv.
    SnowFox