36920
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
bunny #34509 Csak annyit, hogy attól, hogy papíron ő írt, még simán lehet valami samesz kommentelt be a nevében a yt csatorna alá, persze a főni megbízásából nyilván. -
#34508 Ez a vicces része egyébként, a srác egy nem is igazán ismert youtuber, az a BMS-DCS videó előtt pár százas megtekintései voltak, amit itt a video elején mond is, hogy az 1700-as megtekintés (ami azóta jóval több már), az mennyire hatalmas nézettség volt a csatornáján akkor. Tehát egy alig ismert youtuber, 1700-as nézettségnél járó videóját, amiben csak szépen egymás mellé teszi a BMS-t és a DCS-t, hogy miért repkednek manapság még egyáltalán BMS-el, azt a videót az ED CEO-ja ül le kommentelni, elmagyarázni, hogy miken dolgoznak, és miben lesz sokkal jobb a DCS, ha elkészülnek a fejlesztésekkel... Még csak nem is a PR-os csaj vagy 9L ír, hanem a nagyfőnök maga Vagy qrva sok ideje van ilyenekkel foglalkozni, vagy a múltkori youtuber lázadás óta a yt extra figyelmet kap, az is lehet, hogy csak keresik az utódokat.
Mondjuk árnyalja a képet, hogy a DCS-es fb csoport szerint ez a Samurai gyerek is lelkesen cenzúrázza a kommenteket, ha valaki leírja, hogy nem kellene mindent azonnal elhinnie ED-nek, az a komment rövid időn belül törölve lesz, de hát ilyen ez a biznisz (úgy látszik ED még mindig nem tanulta meg, hogy ha a kritikus hangokat elfojtják, azok találnak másik platformot, és ott már nem valszeg lesznek annyira diplomatikusak sem mint elsőre lennének. Nem baj, Nick majd megy megint redditre ígérgetni és minden rendben lesz). -
#34507 Azért mulatságosnak tartom, hogy egy 700 fős feliratkozóval rendelkező csatornát is "terelgetnek". -
#34506 Nick Grey, CEO of ED. -
#34505 Bevallom nem vagyok képben, nem tudom ki az a nick. A YT csatornát sem ismertem eddig. -
#34504 Valszeg azért nem beszél a BMS-ről, mert pár hete már csinált egy videót, hogy miért kezdett újra BMS-el repkedni, azt követően írt neki Nick, és készült el ez a mostani. -
#34503 A videó polkorrektem kb. kimondja, hogy az engine egy túl régi cucc, kb. hulladék. Van egy rohadt erős vas, és semmit nem tud vele kezdeni a motor. Ígérgetés meg megy. Sok, sok, sok éve...
A videó fura, hogy elején megemlíti a BMS4-et, aztán csak a végén, az ATC kapcsán hozza elő. Azért az nem igaz, hogy 20 éves kód csinálja jobban. A korábbi BMS4 és FF5 ATC sem volt rossz, de a 4.34 újított most még egyet.
Mert a mókás az lesz majd, ha a BMS4 megkapja az új motort és lehet, hogy nem lesz DCS szépségű, mert a 3D modellek nem azok, de maga a táj korszerű lesz, mert kb. mai motort kap, és az sanszosan ki is fogja használni a mai VGA-kat. A Falcon is a CPU terén gyenge. Assszem ma sem tud egynél több magot használni. -
Daniel075 #34502 de ha pénzt akarnak a néptől, akkor nem csak félkész modelleket és lagos térképeket kéne gyártani,
Majd jól megkapod a DCS fanboyoktol hogy nem kötelező megvenni a modulokat, meg vegyél jobb PC-t -
bunny #34501 Ezen szomorkodtam én is, hogy baszki ez nyilván a legerősebb gép ami elérhető, mégiscsak bemutató jószág amiből a reklám videót gyártják, valószínűleg nem is VR és beröcög. Szóval tökmindegy mennyit költünk mi a gépünkre, mert csodát nem lehet művelni. Ha meg lebutítom C64 szintre, felmerül az emberben, hogy mi a csöcsnek költ soktízezret egy olyan szoftverre XXI. század lassan negyedénél, ami XX. századi grafikával fut elfogadhatóan. Én elfogadom természetesen, hogy iszonyú meló a motort újraírni, de ha pénzt akarnak a néptől, akkor nem csak félkész modelleket és lagos térképeket kéne gyártani, hanem hagyni azokat egy évig és ráfeküdni a vulcan-ra, mert egyszercsak azt fogják észrevenni, hogy éhenhalnak. Én legalábbis tutira nem fizetek egy petákot se, amíg ennyire nevetségesen ócska a kód. Az Xplane11-es srácok meglépték, újraírták a teljes render engine-t, szóval nem lehetetlen feladat.
Lásd supercarrier vs régi carrier. Nekem ne magyarázza meg senki, hogy normális az, kb. 20db atomgagyi ember meg pár extra textura mozgatása befelezi az fps-t még akkor is ha a levegőből ránézek(!!!) a SC-re. Ez valami szánalmas vicc. Ott aztán nem kell egy komplett vadászgépet folyamatosan szimulálni, azt megértem hogy egy F18 és egy FC3 gép között van erőforrás igény, de a SC ... nemár. Évek óta hitegetnek VR optimalizálással, erre csak rosszabb lett. -
sakkay #34500 Borzalmasan fut a srácnak. -
Gyanítom, hogy a syriai térképen nem a mostani szétlőtt állapotot rekonstruálják.Viszont nem tudom, hogy mennyire kész a térkép, mert számomra egy kicsit furcsák, hogy az épületeknek egyáltalán nincs színe sehol, mindegyik egységes fehéres szürke. még akkor is ha ez jellemző az ottani építkezésekre, akkor is elvétve csak van valami színes épület részlet valahol. -
#34498 fórum Ha jól értem a repairral vigyázni kell mert letörölheti az egész vinyót.
Utoljára szerkesztette: 2Pete, 2020.07.12. 01:21:30 -
Lysandus #34497 Ez vajon mikori állapot? Vagy Damaszkuszt nem lőtték szét? -
#34496 -
#34495 Az a baj, hogy a hardver és a softver vonal nincs összehangolva. illetve eléggé erős az erősebb lobbi érdek.
Mert hiába vannak 1x nél több magos CPU-k, ha a szoftver még mindig csak max 4et használ ki azt is a gyorsabb maggal részesiti elönybe.
A lobbival, meg hátráltatjk az innovativ megoldások elterjedését.
Az AMD már milyen régen megcsinálta az x4 x6 os CPU-kat amikor az intel mégcsak 1 vagy két magon bohóckodott, de erőfölény miatt öket támogatták .
Ugyan ez látszik VGA vonalon is, az AMD technikai fölényben van, hiszen ök már a 2. generációt hozzák ki a 7nm es szériábol, miközben az Nvidia, mégcsak a 10nél tart és még sorolhatnánk, hogy softveres oldalon is mennyi dolgot fejlesztettek ami végül, nem terjhedt el az nvidia és inteles befolyásolés miatt.
Itt van most a softveres raytracing, sokkal gyorsabban kevesebb erőforrásbol alig észrevehető különbséggel csinéálja ugyan azt amit az NV erőből hardveresen fele FPS árán. -
#34494 bocsesz, ez baromság, ETS2 csak dx11-re váltott -
"eddigi dx12es vulkános játékoknál se láttunk semmi óriási változást sem az elözö dxekhez képest."
ETS2 nekem sokkal jobban fut dx12-vel (nem tudom, az Vulkán-e vagy mi), max. grafikán reccenésmentes 60FPS a magyar térképen is, előtte dx11-el volt, hogy beesett 30 FPS alá helyenként, szerényebb grafikai beállítások mellett.
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.07.11. 12:38:02 -
#34492 "az egyszálas magasabb orajelú procik lesznek elönyben"
Ezt a kérdést a hardver-iparág már nagyon régen eldöntötte, pont ezért nincs 10 GHz-es egy-, két- vagy 4 magos magos CPU, nem látom be, miért is kellene nekik evvel a feljődési iránnyal számolni, a több szál jobb kihasználásán én nem kétlem, hogy dolgoznak, de valószínűleg tényleg nem megy a teljes alapkód újraírása nélkül, amit eddig javult, annak nagy része inkább az, hogy maga a Windows 7/10 jobban kezeli a többszálas futtatást, mint az XP.
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.07.11. 12:25:40 -
#34491 Szerinted erre tudnák is a választ? Vagy másképp kérdezem, ha bármit is mondanának, azt elhinnéd? -
#34490 Mondjuk nem lenne rossz, ha a EDE részéről egy kicsit több részlet is kiderülne a távolabbi terveikrol a Vulkánnal kapcsolatban. mert eddig csak azt tudjuk, hogy készül, de semmi egyebet.
A távolabbi gépfejlesztásekhez azt jó lenne tudni, hogy akarnak e vagy tudnak e változtatni azon, hogy az egyszálas magasabb orajelú procik lesznek elönyben vagy meg tudják oldani, hogy a többszáló folyamatokat jobban kihasználja.
Elvégre a vulkánnak füleg ez lenne az egyik lényeges eleme.
Igaz, hogy eddigi dx12es vulkános játékoknál se láttunk semmi óriási változást sem az elözö dxekhez képest. -
#34489 Én azt gondolom, a VGA-k nem tudják tartani a lépést, a 4k és a magasabb felbontások brutális nyers megjelenítési erőt igényelnek, már ha az ember nem low-medium grafikán akar játszani (merthogy akkor meg minek a csúcskonfig...). A fullscreen/vsync meg bugos a DCS-ben, még sima egymonitoros felállásban is, gondolom több monitoros/VR-es konfigoknál ez hatványozottan érvényesül. CPU szempontból a DCS szerintem a magasabb CPU órajelet és nem a több magot/szálat hálálja meg, ha lenne kétmagos 10 GHz-es proci, az lenne alája való :)
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.07.11. 09:30:15 -
bunny #34488 Köszi, ez tényleg pont az amit nézek (illetve most felmerül a 10600 is mint picit drágább opció HT-vel). Sokszor rágódtam már ezen, én is erre jutottam sőt haverokkal teszteltünk is pl. vrmark-ot, és valóban nem láttam szignifikáns előrelépést nagyobb felbontásoknál. De VR-ben a 10fps jelentheti az idegesítő szaggatás és az elfogadható folyamatos mozgás közötti különbséget. Viszont nehéz elhinni, hogy mostmár 6 generáció óta ennyire semmi előrelépés nem történt intel procinál. Nagyon jó lenne látni konkrétan mit jelentene az előrelépés, mert ha most végig gondolom kb. a teljes mostani gépemet cserélném procitól tápig, ami azért barátok közt is közel 300e GPU nélkül, és ha ez a mostani FPS-hez ad kettőt, hát izé ...
És persze az is lehet, mostmár évvégéig ki kéne húzni, mert papíron ősszel jön mindenből az újdonság (kivéve intel aki már kiadta). Új ryzen, új Nvidia család ...
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.07.11. 08:10:59 -
#34487 Ez a teszt a jelenlegi, illetve a tervezett procijaiddal szinte megegyezőkkel készült, RTX 2070 Super VGA-val, szinte az összes játékban 1080p-ben még van érdemi előnye a jobb processzornak, de 4k felbontásnál szinte az összes tesztelt játékban marginális vagy semekkora pluszt nem mutat. És gyanítom, ezek a játékok jobban kihasználják a több magos/több szálas futtatást, mint a DCS. -
#34486 egyébként viccet félretéve ki mit gondol róla ?
Intel Xe GPU -
#34485 Bocs, fáradt vagyok...
nvidiát akartam írni :) -
#34484 Viszont gpu-ból mindenképp Intelt vennék.
Na mesélj mit tudsz az idén megjelenő Intel GPU-ról ? anynira jó lesz, hogy az NVIDIA és a AMD-t is el lehet felejteni ? -
#34483 Bár nem DCS, de Il2-nél azt vettem észre hogy inkább a gpu számít (mondjuk én vr-ban nyomom Reverbbel, de gondolom monitoron is a felbontástól függ). A 1080ti 100%-on pörög épphogy közepes-low grafikán, az 9700k meg 20%-ot sem éri el. A szűk keresztmetszet nálam a gpu mindenképp.
Igaz hogy 5ghz-n járatom, de szerintem nem oszt nem szoroz annyit az órajel, jó az AMD is. Viszont gpu-ból mindenképp Intelt vennék.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.07.10. 13:18:34 -
#34482 nekem csak AMD procis gépeim voltak, most van elöször I7 alapu gépem. én eddig egyiknél sem vetttem észre semmi gondot.
Rendszeresen olvasom, hogy szar a driver az AMD-nek, nálam sose volt probléma vele, minden ment ahogy kell.
Lehet bennem van a hiba, de engem nem az érdekelt, hogy hány FPS-em van a játékban hanem , hogy menjen, ha ehhez viszább kellett venni valamilyen opciot akkor megtettem és nem gépet cseréltem . az már csak akkor volt amikor végkép válalhatatlan volt a játék.
Viszont azt tudom, hogy az AMD oldaláról mindig ott voltak az okos és hatékony megoldások, de az INTEL ÉS NVidia erőfölényben nem hagyta érvényesülni és inkább erőböl mint ésszel taktikát preferálta .
Ezért tartunk még mindig ott közel 10 év után is , hogy az egy szálu magasabb orajellel jobb vagy mint a több maggal.
Tehát sztem ha költséghatékonyan akarsz gépet fejleszteni akkor AMD a jó választás, ha meg az számit, hogy a 90 helyett 95 fpsed legyen akkor intel.
Mellékesen az AMD-nél legalább 3-4 generációs CPU-t tudsz ugyan abba a lapba tenni, mig az intelnél max 2-t -
bunny #34481 Használ valaki AMD ryzen 3xxx-et? Intel 9600K(F) aminek még általam is vállalható az ára, Az I7 pláne I9 egyszerűen pofátlan áron van. Valójában az I5-is, de valamit lépni kell ... hacsak nem AMD. Na ezért kérdem. De ismeretségemben senki nem mert lejönni az Intel platformról, így 0 tapasztalat van. Természetesen DCS szempontból is érdekelne, van-e előnye az AMD-nek az I5-tel szemben, de úgy általábban is, mennyire megbízható, fagyások, inkompatibilitás vagy egyéb nyűg? Mondjuk a ryzen 5 3600(X) ami szóbajöhet árban.
A jelenlegi I7-4771 alapú rendszeremen nincs mit tovább fejleszteni, és a reverb talán meghálálná némi FPS-sel a váltást :)
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.07.09. 22:01:33 -
bunny #34480 Jó, kicsit valóban túlzás :) A free időszakban pakolgattam fel cuccokat, hát fogyott a hely rendesen, különösen a térképek zabálják iszonyúan. 100+ -t felnyal most a 4 terület, ha jön még hozzá a pár új, edét ismerve nem helytakarékos térkép, háááát .... Nekem van 2db 500-as és egy 256-os SSD-m, meg kell gondolni amikor felrakok egy új játékot, hogy mit mozgassak át átmenetileg HDD-re. Agyrém ami manapság megy, 50Gb+ szinte minden. És a windows is hízik szépen...
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.07.09. 14:52:03 -
#34479 -
Razor18 #34478 Azért az túlzás. Az enyém most még mindig 200 GB alatt van. Igaz nincs meg minden modulom, de akkor se hiszem, hogy átlagos user DCS directoryja akár csak megközelítené az 1 TB méretet... -
bunny #34477 Szerintem az már kevés a DCS-nek ha véletlen más pl. winnnyóz is rajta van. -
Daniel075 #34476
1 terrás SSD-re ráfér majd talán -
sztem is :) -
#34474 Hát ez qrvajó! :) -
#34473 -
#34472 Jaaaa, az mondjuk igaz :D -
beci43 #34471 Nem a használatával van gondom, csak macerás mire mindent beállít az ember. -
#34470 Nem az :) Én használtam egy darabig, nagyon jó volt!!! Aztán valamitől megbolondult. Egy darabig kinlódtam vele, aztán hagytam a francba. De amíg működött, addig tényleg rohadt jó volt.