36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • bunny
    Ma lefrissült a DCS stabil. És crashel. Másnál?
  • repvez
    Számomra csak az volt a meglepü végigpörgetve a listát, hogy menyni minden hiányos vagy hiányzik még . illetve, hogy még a FM-en is kalapálnak
    Adtak is ki róla egy PDF-et, hogy hogyan alakítják, a P47-esen tesztelték a CFM szimulációban, hogy menynire pontos és ,hogy hol kellene még módosítani.
  • LeonSilver
  • LeonSilver
    Á, még csak pre.. de remélem hamar elkészül egy béta belőle.
  • beci43
    És már játszható az új map, Papa?
  • Daniel075
    Van RWS és TWS A-A radar mod, de A-G radar egyáltalán nincs. Buta bomba, CBU, LGB is van. Ja meg még van egy semmire való TGP is valóságban nem létező funkciókkal.
  • molnibalage83
    Szerintem első körben az összes radar üzzemmód, buta bombák, CBU, AGM-65, AGM-88 HAS és LGB kellene, meg a EWS programok és az ECM. Ezzel kb. egy átlagosan, de minden téren használható és a vörösökhöz képest nem túl OP gép lenne a nyugati oldalon. Lényegében minden feladatra használható.

Azon funkciók, amiket erős túlzással szökőévenként használnak azok nem annyira fontosak. A gép alapvető harcértékét ezek adják. Ehhez képest szerintem minden kisebb prioritású.
  • sakkay
    Én is.. :)
  • LeonSilver
    Na, megvettem ezt az új mapot... a beváltahó miaszarral együtt olyan 9500 forint volt, annyit meg a hülyének is megért, hát még nekem :D :D :D

Jöhetne már a Kiowa... Qrvára várom :) Ja, és még mindig imádom a gazellát!
  • molnibalage83
    Kíváncsi leszek, hogy kiteszik-e a végeredményt, mert számomra érdekes lenne, hogy ki mit tekint alapnak és figyelembe veszi-e, hogy nagy átlagban igazából mennyire gyakran kell és van valós prioritása.
  • repvez
    ki lehet tölteni egy kérdőivet, hogy milyen feature-k legyenek elörébb a fejlesztés során a FAalconhoz.
    én mindre behuztam a very hight :P
  • molnibalage83
  • LeonSilver
  • sakkay
    köszi..
  • LeonSilver
    2021 nyár ;)
  • sakkay
    Van pontosabb dátuma valakinek mint, a nyár?
  • sakkay
    Lehet finomítani mindig, de kb pont ilyen. Ha random beírod google-ba "syria landskape" full így néz ki.
  • repvez
    Nem rossz, mert egyszerre van benne zöld terület és sivatag , sik és heyges rész is, meg tengerpart.
    Viszont ami nem tetszik, hogy a hegyek mind olyan legömbölyitettnek néznek ki, sehol egy élesebb hegygerinc vagy változatosabb domborzat.Hullámos lankák vannak.
    ott ahol erdös részek vannak ött fullra vannak fákkal nincs kihagyva egy kis tisztás vagy kilátszó sziklaszirt.
    Az épületek ugy tünnke mintha nem lenne rajtuk textura és nyersz egységes szürke modellek lennének csak még egy alfa verzioba.

amugy elrejtve az elején már egy kis promo látszott az elvileg idén megjelenö Mi-24-esbol is. meg talán az Apache-bol. Talán még az F15E-is
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.07.18. 09:32:32
  • sakkay
    Állat, végre egy jó térkép..
  • repvez
  • Razor18
    A-10C walkaround video (45 perc)

Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.07.17. 19:10:54
  • Capt Baloo
  • molnibalage83
    Azért viszont valahol mókás, hogy az ED főnök próbálja terelni, majd a végén nyíltak kimondja, hogy "srácok, ez nagyon gyenge"...
  • Razor18
    Oh tényleg, sorry...
  • VO101Tom
    Tudom, ismerem, más fórumokon, fb-n is előjött ez a video. A másodikat Repvez is linkelte pár napja, azzal indult ez a beszélgetés.
  • repvez
  • Razor18
    Ez volt az előzménye az alábbi Samurai 1-1 videonak, ezt maga Nick Grey ED CEO kommentelte be, aránylag még mindig a tetején van a kommenteknek:

Ez meg Samurai 1-1 "válasz" videoja Nick Grey kommentjére:

Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.07.16. 17:29:04
  • molnibalage83
    Hát igen, a végén.,,
    Itt.

A kommentek között többen mondják, hogy van frissebb Liberation, de ettől a kommentek között felsorolt problémák nem tűnnek el.
    Az MI egész egyszerűen sokszor képtelen különféle fegyvereket használni, a CAP nem létező fogalom, az MI seggülyén a világból kiüldöz bármit, stb.
  • repvez
    ezért tettem zárójelbe, hogy márha van egyáltalán single kampány a BMS-ben, mert ugyan ugy van minden ha egyedül repkedek vagy ha becsatlakoznak mások is.
  • VO101Tom
    Sokra nem menne azzal, ha ugyanez a segghülye AI-ból lenne bent még vagy kétszáz. Akkor nem egyedül bombáznák meg a sivatagot, hanem kötelékben, ettől nem lesz sokkal jobb a mission. Sokan ott vannak eltévedve (lehet, hogy ED is), hogy azt hiszik a BMS féle dinamikus hadjáratban egyedül az a kunszt, hogy RTS fut a háttérben és a földi csapatok mozognak ide-oda, de azt rengeteg RTS is megoldotta már. Viszont amit még senki nem tudott hasonló színvonalon megoldani, az az AI. Hogy ebbe az RTS környezetbe egy olyan AI-t tud betenni, ami ismeri a különbségeket feladatok közt, reagál a változásokra, és ha kell, döntést hoz. Amíg a DCS AI nem kap egy teljesen átfogó update-et, én nem sokat várnék a dinamikus hadjáratuktól sem.

ps. mit értesz BMS-nél single playeren? Vannak a hadjáratok, amiket vagy egyedül repkedsz, vagy ha hostolod szerverként, akkor becsatlakozhat bárki bármelyik oldalra. Single player, coop vagy pvp az mind ugyanazt használja, a különbség annyi lesz, hogy vagy az összes gép körülötted AI, vagy nem.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.07.15. 22:31:05
  • repvez
    egyébként nekem is ez a véleményem , hogy tök szép meg minden, de unalmas egyedül repkedni. mármint ugy értem, hogy BMS-nél ha single playerben (márha van ilyen) ugyan ugy azt érzed, hogy egy teljes háboru zajlik körülötted, van atmoszféra, az ATC rádiózik mindenkuvel az AWACS is és a gépek is egymással. A többi gépek is támadják a célpontjaikat függetlenül a te küldetésedtől.
    DCS-ben, meg siri csend mintha PPL jogsira készülve a solo repülésed alatt senkihez se szolsz amig nem muszáj.
    Itt sinle player alatt senki más nincs csak amiket a pálya készitője lerakott, ha kirepülsz a célzónábol, onnantol senki nem fenyeget és nem is kell figyelned , hogy a leszállásnál esetleg beesik valaki eléd.
    ez hiányzik , hogy egy élő környezetet teremtsenek a látvány mellé.
  • VO101Tom
    Eddig tartott a nagy fellángolás...?
  • sakkay
    Na jó az hülyeség, hogy csak bohóckodni. Évek óta abban repülök, 50+ online is-jó eredménnyel. (jelenleg HP Reverb)Repülhető, élvezhető-de messze nem kiváló-pedig lehetne az, mint ezt alább is fejtegetik.
  • VO101Tom
    Én már elengedtem a VR-t, nem reménykedek abban, hogy belátható időn belül nagy változás lenne. Egy normálisan megírt Vulkan nélkül akármilyen kártyát alápakolhatsz, az nem fogja a DCS alapvető problémáit megoldani. Amúgy meg ha csak a grafika lenne a gond, akkor már most is lehetne olyanná butítani, amivel 100+ fps-el játszhatnál (ronda lenne, de gyors), és nem lenne nagy különbség online és offline játék között sem (netkód). De ilyen beállítás nincs, mert nem az EDGE a gond egyedül, hanem így együtt az egész, a LockOn óta görgetett spagetti kód, az optimalizáció és újraírás hiánya, a borzalmasan erőforrás igényes új rendszerek. VISZONT ha lesz normális Vulkan, akkor máris át lehet írni az ajánlott gépigényt valami dupla kártyás konfigra (ma még boltokban sem lévő kártyákkal), és meg is vagyunk
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.07.14. 14:50:19
  • Capt Baloo
    Tudom, próbáltam, többször is. :) Még az ős DK2-t, már az is beszabehu volt, pedig még a hudot se lehetett benne elolvasni, aztán a Samsung Odussey+ pár hónapja, beültem a Tomcatbe és instant autofelláció, pedig még az is messze van a tökéletestől. Csak ugyanakkor sejtettem, hogy az ED által ígért stabil VR élménynek ötöd annyi köze lesz a valósághoz, mint a gyári fogyasztásadatoknak a VW-nél, pláne, hogy más repszimeknél is sok szívás van vele, hát akkor nem ED fogja először stabilan megoldani a kérdést. Gondoltam megvárok még 1-2 generáció VGA-t, amíg brute force oldalról is hozzá lehet állni a témához, meg ED-nek is nő a mozgástere optimalizáció terén, aztán majd a 3080 vagy a 4080 környékén váltok, addig talán a VR-ek is fejlődnek még.
    (Viszont, hogy "jó" hírem is legyen, az a mondás beta testerek környékéről, hogy az érkező patch nemhogy javítani nem fog a vr teljesítményen, de még szarabb lesz.)
  • molnibalage83
    Az ED felelősségét abban látom, hogy propagálta a VR élményt, amikor nyilvánvalóan látható volt a sok visszajelzés alapján, hogy a program azt nem képes biztosítani, legfeljebb, ha egy gép bohóckodik a levegőben egyedül.

Ez tisztán látszott azon a kedves húzáson is, amikor a gépigényt simán megemelték, meg közölték zseniális módon, hogy akkor vegyél erősebb hardvert. A jelek szerint ez sem segít.
  • bunny
    Na, Én meg sak a VR-ról beszélek :) Tökéletesen értem amit mondasz, de ha egyszer kipróbálod VR-ben a repülést, a monitor onnantól egyszerűen nem alternatíva, lehet trackIR (nekem is a fiókban porosodik egy) meg nagy hajlított monitor, szimplán nem ugyanaz az érzés. Lehet a grafika sokkal szebb lesz, de az élmény kb akkora különbség mint a valós repülés és a szimuláció között. A LOW fps VR-ban iszonyúan kijön, sokkal zavaróbb mint monitoron.
  • repvez
    teljesen egyetértek, foleg ha csak a 2d részt nézzük. Mert azt el kell ismerni, hogy ahhoz lképest, hogy mennyire optimalizálatlan a DCS és milyen részletekkel dolgozik ez régi motorral ahhoz képest elég jol mozgatja a dolgokat . És látvány terén is néha már már moziszerü valos látványt nyujt.
    Egy 4-5 éves gépen is játszató fps-t produkál. a játszhatót itt 30+ra értem, mert nem egy FPS ahol 1-2 képfrissítés dönt egy meccs győzteséről.
    persze a minél több annál jobb .

A glichek terén nekem a legfájóbb pont, az pont a fények. mert mig a nap elég szép látványt varázsol, addig a mesterséges fényforrások nem igazán hozzák a szintet. a helyzetjelző fények egy kicsit távolabbról egy nagy pingpong labdaként látszódnak a vezérsíkokon. a leszálló fénycsova még nappal is látszik a betonon, a mayak fények meg kb 20mes körzetben mindent pirosra festenek
    Illetve a szárnyvégi kondenzcsík meg szinte nonstop jelen van függetlenül, hogy milyen az idő
  • Capt Baloo
    Ebben mondjuk az a fura nekem, hogy épp most töltögetek napi 2-3 órákat DCS replay + shadowplay kombóban két készülő videó okán, és egy 1070ti-vel, ami már megjelenésekor se volt a "megapowerful" kategória, azóta meg már el is telt lassan 3 év, 2160*1440-ben, közel maxra húzott grafikával töredék ekkora röccenések nincsenek. Játék közben eleve észre se veszem, videózásnál, amikor rengeteg részlet van a háttérbe zsúfolva, teszem azt egy jó nagy erdő, vagy egy nagyobb város, és előtte ott van jó viszonyítási pontnak egy repülő, vagy belelóg a képbe a fű jó közelről, szépen szálanként, meg pár, amúgy nem dcs standard, modolt épület, akkor persze tud zavaró mértéket ölteni, ami egy időlassítással orvosolható, ha már videózunk. De játék közben semmivel több mikrolagot, röccenést, fps dropot nem tapasztalok, mint bármilyen más játékban, amire rá lehet fogni, hogy kinéz valahogy. Pedig annyi kompromisszumot kötöttem meg, hogy 2x-es élsimitás, flat terrain shadows, ssaa off, minden más teljesen felhúzva.
    Az SC valóban durván eszi az fps-t, a fenti beállításokkal, naplementében, egy jól berendezett hajón állva, kihajtott tükrökkel valóban van, hogy akár 27-28-ig is lemegy, ami nem mondom, hogy nem bántja az OCD-met, de tekintve, hogy nem egy kompetitív fps játék, azért együtt lehet élni vele. Főleg, hogy ugyan itt, ha már nem lapos szögben süt a nap, simán van 40-50+. Szóval aki monitoron játszik, azt nem nagyon tudom megérteni, hogy mire meg miért panaszkodik, már performance terén, pláne, hogy amit az elmúlt hetekben-hónapokban a világítással mókoltak, az azért elég brutál javulást hozott látványban megint. Persze, régi a dcs motor, tudjuk. Kéne új, persze. De amíg fut ez az "addig használhatatlan, a dcs alá a legerősebb gép is kevés, azon se fut szépen" című régi lemez, addig közben meg elég sokan játszunk vele napi-heti szinten órákat, közel sem I9+2080TI kombókon, és az egyetlen bajunk a teljesítménnyel, hogy 2 év után, azóta számtalan helyen felpimpelt grafikával, maxra húzva, már nincs meg mindenhol stabilan az 50 fps, csak a nagy átlag van felette. Lehet, hogy én vagyok eltájolva, de szerintem azért ez már kicsit a túlzott elvárások kategória. Ha már a grafikát kell fikázni, akkor sokkal inkább a glitcheket kellene elővenni, mert abból van bőven, az egyes patch + driver kombóknál előjövő fekete bevillanások, a naplemente körül vibráló árnyékok, elbaszott lodolás, az ED modulok LSD trippes tükrei (bezzeg a HB meg tudta csinálni gyönyörűre), az Alba kabinkeretének torzulásai, vagy az abszolút szégyen, a sok éves sky-banding, amit a mai napig nem orvosoltak, és hát néha szépen agyonveri a látványt (mondjuk ez utóbbi egy reshade egyszeri telepítésével és beállításával fps veszteség nélkül nettó 4 perc alatt orvosolható, de persze nyilván nem megoldás, hogy külsős toolokat kell telepítgetni, mert ED képtelen valamit kijavítani évekig, amit egy külső tool fejlesztői ingyen megoldanak brahiból.) Szóval arra akarok kilyukadni, hogy amíg monitorról van szó, addig ez a 'bármennyit költünk a gépünkre az nem elég', ez szimplán nem igaz (már bocs). Vannak problémák, de az esetek döntő többségében a DCS nagyon szép és teljesen vállalhatóan is fut. Nem csak nálam, hanem sokunknál.

A VR-eseket megértem, nyilván eladták a játékot nekik, kifizették, megvolt az ígéret, meg az újabb ígéret, aztán telik az idő, a teljesítmény meg hullámzó az éppen elfogadható meg a kritikán aluli és használhatatlan között. Ugyanakkor magam részéről pont ezért nem váltottam VR-re még, hiába egészen más élmény, összehasonlíthatatlan immersion, egyszerű józan paraszti ésszel végiggondolva a nedves álom kategóriába soroltam, hogy egy DCS-hez hasonló szimulátor 100-200e négyzetkilométeres, olyan részletességgel kidolgozott open world térképeit, amik kis túlzással pár éve még fps milsimek között is megállták volna a helyüket, érdemi, stabil fps-el fogják tudni támogatni, a köztudottan "semmire se jó" motorral, meg a két heti QA nélküli patcheléssel a spagetti kódban, a jelenlegi hardware opciókon. Nyilván ED-t ez nem mentesíti semmi alól, főleg ezzel az elbaszott gőgös kommunikációjukkal, de azért az lássuk be, ezzel grafikával és részletességgel VR-ben stabil fps-t várni az elmúlt 1-2 évben, az azért kicsit optimista hozzáállás volt.
  • repvez
    OFF
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

augusztus 18 megjelenés
    3 verzio lesz
    standard 59.99 dollár (20 repülö+30 reptér)
    delux 89,99 (standard+5reptülö+5 reptér)
    premium 119,99 (+5repülö+5reptér)

Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.07.13. 16:32:02