Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Multinál milyen kodot kér? Gondolom nem a steamos..vagy?

A megoldás ez, de mondjuk azért eléggé kilépkedõs maradt így is habár legalább elindul.Itt írnak róla.

Can not open file debriefing.
Ezt írja és kilép amikor pont be kellene jönnie a fülkének...de ha kihúzom a joyt akkor megy. A joy evo force.

Köszi. A clod a Clifs of dovers.

Hát, nem tudom mi az a CLOD, de ez olyan, hogy a trimmet tartva kikapcsol a robotpilóta, ilyenkor FFB-s joynál leveszi az erõket, és amikor elengeded, utána ott marad, rugósnál pedig a középállásban fogja azt a jelet produkálni. Ha van robotpilóta bekacsolva akkor az adott bekapcsolt csatorna 20%át irányítja, hogy a helikopter dõlését-bólintását-irányszögét-magasságát tartsa. A flight director et kapcsolja ki, a trimmet nem bántja.
Kilép hibával az alapmenüjébe ha a joy be van dugva, továbbá nincsen free trackam. Mondjuk a patch elõtt egyikkel sem volt gond.<#duma>

Lenne pár kérdésem az uraktól.
Olvasom, hogy a joy mozgatásakor le kell(érdemes)nyomni a trimmet is. Na most ez akkor nem olyan mint a CLOD-ban -ezek szerint- mert nem után állítani kell hanem ez egy automata? trimm amit amíg nyomva tartok folyamatosan az aktuális legjobb állás használja?

"Tudom, hogy fárasztóan hangzik, de minél hamarabb megtanulod használni, annál jobb lesz. Tedd a trimm gombját a joystick egyik gombjára, amikor mozgatod a joyt, nyomva tartod a trimm gombját, elengeded amikor nem kell. Meg fogsz lepõdni, mennyivel simább így a repülés. Bármikor kikapcsolhatod a robot/stabilizáló rendszert a flight director módban, de én jobban szeretem ha mind be van kapcsolva és csak a trimmet használom arra, hogy megváltoztassam a repülési profilt."
by pc pilot.hu

TG Gida
Vettem is gyorsan combined arms-t. Snowfox, ha leszel estefelé ts-en, lehet, hogy lesz pár kérdésem.

Isten áldja a pogányokat!

z0ty4
DCS akciók a steamen

mindenki erre várt <#wave><#worship>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Nekem pedálom van, de úgy sem egyszerû, mert valamennyire mindig bel kell lépni. Ez joy-jal sokkal fárasztóbb lehet, bár nem lehetetlen...

Nagyon köszi. Ígérni 100% sajna a melóm miatt soha nem tudok, de szabadnapos vagyok, úgyhogy ha nincsen zûr, tuti kereslek.

Én tudok segíteni,holnap este 6-7 körül feljöhetsz a szerverre.Sajnos a héten nagyon ki van centizve az idõm,csak keveset érek rá.

Ka-50

hueyt minyót használ bárki is csavarós joy-jal?
LeonSilver
Teljesen mindegy, hogy online vagy off repül. A hangsúly a sok-on és a repülésen van. Segít az ha más megosztja vele a tapasztalatait, de elsõsorban a maga kárán - hasznán fog tanulni. Mint máshol, úgy itt is a gyakorlat teszi a májsztrót!
A fegyverekhez meg addig ne is nyúljon, amíg a gépet tökéletesen vagy majdnem tökéletesen nem uralja. Viszont igaz az is, hogy a BS-el SOKKAL könnyebb repülni, mint a minyóval vagy a hueyval. A koax sokat segit!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Hecker007
Kezdésnek van fent egy tutorial küldi a DCS hivatalos oldalán a letöltések között, én azzal kezdtem, igaz csak az indítást néztem meg benne, aztán valami fegyvertréninges küldiben próbálgattam hogy hogy lehet a levegõben maradni, normálisan repülni, illetve ami szerintem a legnehezebb leszállni oda ahova kell úgy hogy egyben marad a gép 😄 utóbbit egyszerû viszonylag összehozni, de a hely eltalálása számomra problémás 😄
A fegyverrendszerhez is van tréning küldi, az A10C beépített tréningéhez hasonló narrátoros, villogó gombos, illetve youtube-on érdemes rákeresni dolgokra elég sok mindenrõl készült videó szerintem a BS-hez is.

hát igen, egy ilyen nekem is sokat segített 😄, én amúgy még a manual minél alaposabb átnézését meg videók nézését tudom ajánlani
Köszi..holnap este megnézem lesz e valaki.

Sok Online repülés a típust ismerõ, repülõ emberekkel.
HDF59 szerver ha nyitott akkor találsz ott ilyen embert, esetleg Sende szerverén, vagy ha én indítok szervert ott is szoktak lenni.

Ezt javaslom.

Üdv.
SnowFox
A steambõl kinyert kulccsal elképzelhetõ hogy lehet aktiválni az adott modult. a DCS felületén, de steamen belül nem fogja engedni a másik két modul letöltését, legalábbis az én FC3 kulcsomat nem fogadja el a steam a játékaktiválásnál. Tolj egy kérdést a steam supportnak is biztos ami biztos alapon.

Srácok, mit ajánlotok a bs2 repülésének-megtanulásához?! Mármint pont sanyo oldalát nézem(sok dolog van hozzá és tényleg jók), de hogyan tudom a leggyorsabban megtanulni repülni, beindítani, használni a dolgokat stb..szóval mivel kezdjem.

i robot
Köszi hogy szóltál!<#eljen> Kamovval meg is leptem magam szülinapomra.

Köszi, ki fogom próbálni. Szerencsére Foxi adott hozzá .lua-t, ami alapján már én is szerkesztettem hozzá több profilt is. Egészen egyszerû. Mondjuk így csak az MFCD-ket tudom kirakni, de próbának nagyon jó volt. Majd próbálom a többi mûszerrel is.
Egyben óriási KÖSZÖNET SnowFoxnak<#worship> is a gyors segítségért. Megpróbálok keríteni még egy monitort, ha már lúd, legyen kövér <#vigyor>

namost, nekem megvan a bs2 meg az fc3 az ED oldaláról, ha steamen megvenném az a10c-t tudám együtt használni õket?
Sok volt az ékezet.

Srácok próbálok vásárolni, de nem akarja engedni. Ezt írja:There seems to have been an error initializing or updating your transaction. Please wait a minute and try again or contact support for assistance. Mi lehet a gond?

TG Gida
Most nézem,hogy nagy leárazás van a steamen.

TG Gida
Nincs valakinek egy eladó CA?

Az fajintos féle, abban nem potik vannak, csak az oldalkormanynál.
LeonSilver
Eladó egy teljesen faszányosan mûködõ Saitek Evo force joy.
5000,- + posta vagy eljössz érte Szombathelyre 😊

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Megoldódott a gondom. Valamiért nem érezte a pedálnak a jobb oldalát, a fék mûködött rendesen, de a kormánynál csak a jobb oldal. Mérgemben leszedtem teljesen, és vissza állítottam mindent pár nappal ezelõtti állapotra, és utánna feltettem a pedált, akkor tudtam kalibrálni az egész cuccot, és most már mûködik faszányosan. Ezt a kurva kalibrálást kerestem, csak miután telepítettem mindent a saitek oldaláról azt valamiért nem találtam. Igy most nics telepítve semmi a Saitek rõl és úgy tünik mégis mûködik minden.
Köszönök mégegyszer mindent, és azt a sok segítõkészséget mindenkitõl!

Dumbo én az Easy Monitor Configurator progit ajánlom,saját magadnak tudod bepakolnia a mûszereket,méretezhetõek és magától megcsinálja a .lua fájlt.

A Béna.

gyere ts re és adok lua file-t hozzá
Üdv!
Egy kis segítség kellene. Szeretném két képernyõn futtatni a játékot. De a beépített képelosztó, nem monitoronként adja ki az mfd képét, hanem szétosztva. A fõ képernyõm 27", mellé egy 1280*1024 19" tettem, de az mfd képe rálóg a nagy ra is.

Igen, teszteltük. Azt a verziót töröld le és szedd le újra. Ami most fent van ugyanazon a linken az már a hiba javított verzió.

Üdv.
SnowFox
i robot
Nem néz senki idiótának, ezek a pedálok tudnak fejfájást okozni. Nekem is pl. fordítva ment elsõ körben...

Már Snowfox indította...

Ka-50

Köszi!Indítom a szervert.

Ka-50

LeonSilver
Hungaro, jársz erre közben???
Biztos sok dolgod van, de.... nem lenne kedved a Minyó kokpithez magyar föliratokat eszkábálni?? 😊

LeonSilver
Szerintem meg senki nem néz idiótának!!! 😉

LeonSilver
Feca. Csinálj két sotot itt:

és itt

"DCS game options, axis tune. Van egy olyan hogy SLIDER, na ez ne legyen kipipálva!" nincsen kipipálva! A játékban a pedálnak csak a bal oldala mûködik, viszont a játékon kivül mikor nézem a tesztet a control panelen akkor rendben van minden.

Saitek rudder pedals vettem meg. Már kezdem magam kicsit kellemetlenül érezni, hogy mindenki gondolom idiótának néz, hogy nem tudom megoldani. A pedal control paneljén rendeben mozog, ha kicsit lépek be neki az egyik irányba akkor csak kicsit mozdul el, tehát úgy ahogy kell. a játékban viszont mikor kiválasztom a controlsban, hogy melyik tengely legyen akkor meg mozgatom a ruddert ki is irja, hogy joystic-1T viszont a játékban csak a végállások között mozog,vagy jobbra vagy balra, mintha csak a gombbal irányitanám. minden más jól mûködik, ha csak kicsit mozgatom a botot akkor kis mozgás , ha kopra tolom akkor koppig megy, de a pedál kis mozgás már is kitér az egyik irányba ha másik irányba lépek be akkor azzonnal a másik irányba megy minden átmenet nélkül. Tehát a kormányom vagy jobbra áll, vagy balra. Nem tudom mit csinálok rosszul, ezek szerint képtelen vagyok beállítani egy kormányt...

köszönöm,bár nekem ez a virtuális gép dolog még nem teljesen tiszta.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Üdv All.

Sende! Elkészült a küldetés:

link: http://dcsworld.atw.hu/files/Behind_Enemy_Lines.miz

Nem túl bonyolult mission.

Üdv.
SnowFox
i robot
Melyik pedált vetted? Próbáld ki a DCS game options, axis tune. Van egy olyan hogy SLIDER, na ez ne legyen kipipálva!

Feltettem a legujabbat a Saitek oldaláról, felraktam a smart technologyt is amit irtál. Meg is van az óra mellett a kis pedál szimbólum. Ott rendesen mûködik mutatja is ha mozgatom a pedált, a játékok beállításában viszont nem áll be középre hanem vagy az egyik oldalra vagy a másik oldalra tér ki, olyan mintha a gombbal kezelném. Kezdem lveszteni a türelmem, a saitek joy azt felraktam minden pöcsölés nélkül ez a pedál meg leszopat, biztos, hogy én csinálok valamit rosszul. na mindegy próbálgatom még egy kicsit.

LeonSilver
(semmi gond feca)
Azt, hogy mire mit csináljon a pedál a játékon belül kell beállítani!!

Bocs Leon, hogy csak így ugrálok a topikok között, de már meg van nyitva vagy 8-10 oldal. Tehát azért gondoltam, hogy kalibrálni kellenne, mert a simekben pl. Rof, il2, dcs, ott úgy mûködik a pedálom, hogy, a baloldali fékre van beállítva az oldalkormány mozgatása magának tette be így, nem pedig a rudderre, azt hiába mozgatom arra nem reagál, csak a fékre mozog függõleges vezérsík, és a játékban sem tudom beállítani, hiába mozgatom a ruddert csak a fékre mozog a kormány. A kalibrálst pedig azért keresném mert amig nem tettem fel azt a szar lemezt, addig meg volt rá a lehetõség, gondoltam ott kell valamit beállítani.

LeonSilver
Feca! Elõször is NE a lemezrõl telepítsd a szoftverét, mert az régi, ócska driver. Szedd le az újat a Saitek oldaláról.
Kalibrálni HOL szeretnéd? Sõt. Igazából nem is kell kalibrálni.
Amúgy ha jól emlékszem ha a drivert teszed fel, akkor nem is tudod. Fel kell tenni hozzá a Smart Technology 7_0_27_13 64Bit nevû cuccot.
Ha ez megvan, akkor a windóz tálcán az óra mellett lesz egy pedálszerû ikon, na ott lehet állítgani a cuccot.