37029

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Solt #14606 Kérlek nézz ki belőlem annyit, hogy ezen túl vagyok.
Amikor ülsz a monitor előtt, akkor nem vonsz le következtetéseket a valósághoz képest? Mondjuk amikor egy fordulót csinálsz, virtuálisan fejjel lefelé vagy, miközben a valóságban meg ülsz? Az nem zavar, ha nem történik semmi, csak az, ha valami "ellentétes"?
Értem, hogy mit akarsz mondani, csak az agyad nem így dolgozik... VR sisakkal a fejeden az agyad nem a G erőket fogja hiányolni, hanem azt érzékeli majd, hogy mondjuk balra dőlsz, és ehhez társulni fog egy balra dőlő mozgás is. Ha megnézed a VR videókat, akkor a hullámvasutas videóknál pont ez történik... amikor "előredől" a hullámvasút, akkor mindenki előredől, és orra akar esni... Az utasszállító gépek több millió dolláros szimulátorai sem szimulálnak G erőket, mégis fontosnak tartják a több irányú mozgást... gondolom ez sem véletlen.
macleody #14602: Ha nagyon akarja, üsse kavics! :)) -
Nagyon jól néz ki szerintem.
Már várom, hogy közzétedd 
Lehet hogy már ezerszer leírtad, de úgy pörög a topik, hogy lehet meg se találnám ezért megkérdezem sokadjára, hogy milyen konfigon, milyen beállításokkal produkál nálad így 40-50FPS-t? -
... az általad leírtak miatt is (és hogy egy ma is repülő pilóta szavait idézzem aki kipróbálta: "ez jobb mint a valódi") éppen ezért várom már nagyon az Oculus-t, de ez a forgató vagy minek nevezzem szerkezet ár/élmény és főleg szimuláció tekintetében sose fog meggyőzni, hozzáteszem egy szobacentrifuga megfizethetetlen lenne :) főleg az én emberöltőm alatt. A csúcs jelenleg jó ideig szobapilóták számára az Oculus, mivel nincs korlát a látómezőben és a 3D megjelenítés.
Solt, szánj egy kis időt arra, és gondold végig, hogy ha benne ülnél abban a "csodás szimulációs" szerkezetben, ott milyen erők hatnak, és szerintem még repülni sem kell ahhoz, hogy fizikai alapon következtetéseket vonj le a valósághoz képest. A legtöbb esetben ellentétes irányú erőket fogsz kapni, mint ami a valóság lenne.... ha ez így van, akkor minek????? Attól nem esek le a székről, mert egy szerkezet megpörget a tengelyem körül, vagy a fejembe száll a vér, amikor pont, hogy nem kellene.... Az más kérdés, és tapasztalatom, lövésem sincs, hogy az Oculus mellé ez a szerkezet valóban tud e adni olyan pluszt, amiről Tom beszél. Ha ad is élményt, ami sok esetben hamis, akkorát biztos nem nyújt, hogy valakinek megérné egy otthoni beruházásra. A sikoltozás szerintem nagyon nagy részben az oculus miatt lenne.... -
Nem jó, nem lehet benne sörözni repülés közben :D -
Vagy gumimaci.
Igaz, nem repülő de ezt még be kell tennem, ha már a kis barnának nem tehetem be :)
-
Solt #14601 Meeeert gumirokker vagy vazze... :) -
Ehhez még egy oculus és egy hétig hánynék sugárban.
-
Hogy milyen erők hatnak, a valóságban és itt, abban teljesen igazad van. Ez hamis érzet, és sok helyzetben teljesen más mint mozgó gépben (én is repültem, nem is kell ezen sokat magyarázni). De hogy az agyad mit minek hisz el, az másik dolog :) Biztos láttad te is az Ocolus-os videókat, amikor a hullámvasút demóval szívatják a szerencsétleneket. Szenzációsak. Az ocolus legnagyobb előnye, hogy úgy mutat neked valós 3D képet, hogy a fejmozgást pontosan követi a kijelzett kép. Nincs az a trackIR csalás, hogy a fej picit mozdul, a kamera sokat. Ráadásul hiába van még kicsit búvárszemüveg feeling, a látómezőt sokkal jobban lefedi mint egy normál monitor. És ettől nagyon természetesnek érzed, az agyad simán elhiszi, hogy te nem egy monitort nézel, hanem egy kis világba csöppentél bele. És ha az még mozog is, akkor csak erősebb lesz az illúzió. Akkor is ha néha nem pont úgy érzed a mozgást ahogy kellene.
Ami a nagy szimulátorokat illeti, próbáltam én is már pár fajtát, olyat is aminél egy félgömbben vetíti köréd a tájat, full kiépített kabinnal. Nagyon jók. Viszont nem 3D és nem látsz hátrafelé. Ezeket sokkal fontosabbnak érzem, mint a 180 fokos látómezőt.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.23. 19:08:33 -
Solt #14598 Igazad van, sokkal nagyobb élmény statikusan ülni az íróasztal előtt és bámulni egy 24"-s monitort, mintsem egy ilyen kütyüben ülni a fejeden egy VR sisakkal.
És ezt még fejtegeted is úgy, hogy szoba körülményeket hasonlítasz a valódi repüléssel. Nincs több kérdésem... -
Azt hittem nem kell részletekben kifejteni, attól, hogy forgat a szerkezet jobbra balra nem hogy hozzátesz, hanem hamis élményt ad a repüléshez. Például légiharcban fordulózol, vagy bukfenceket csinálsz, de elegendő csak az alap manőverekre kitérni pont ellentétes erők hatnak a valóságban, mint a szemléltetett szerkezetben. Addig, amíg nincs szobacentrifuga hiába forgatnak a tengelyem körül nem fog érdekelni, addig inkább legyen az erő vektorok mértéke és iránya 0, mintsem a valósághoz képest lényegében ellentétes. -
sakkay #14596 Na igen, az is igaz, hogy amióta ez van, gyakorlatilag csak dcs repülök. Ott a helikopternél tök kell és reális is-utána néztem kiválóan modellezték. Nem is maga a natur' az ffb, hanem a trim állítás ami tök jól modellezett. De amúgy pl A-10ben semmit nem érzek. Csak a középre húzást. Viszont Gabi nagyon dicséri a CLOD-ban a g-940 ffb. Azt meglesem holnap, aztán majd döntök. -
Nekem a joy csak simán asztalra van téve, nem szeretem, ha bírkózni kell vele. Ez az erő arra pont elég, hogy ha visszajelez valamit, pl átesésnél, nagy állásszögnél, akkor azt finoman, diszkréten teszi, viszont a gép teljesen jól vezethető marad. Három éves gyerek mellett az is szempont, hogy ha lövok pl. clodban a gépágyúval, akkor sem fogja felverni a házat :) -
Solt #14594 Na jó, csak úgy meg sok a 61%... :)
RoF-ban például nekem a minden 55% vált be úgy, hogy a középre húzás nincs bepipálva... :) Ráadásul a középre húzás szerintem felesleges... :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.23. 17:31:48 -
sakkay #14593 
Ki van. Azért csak feltűnt volna , hogy nem húz középre. -
Solt #14592 Csak nem mindegy, hogy ki van pipálva, vagy nincs... :) -
sakkay #14591 Az én is. Na az 61% -
Solt #14590 Egyrészt nem mindegy mihez, másrészt Tom használja a középre húzást... ha jól emlékszem. -
sakkay #14589
Nem kevés az? De ok én kérdeztem hogyan használjátok.
Mondjuk gondolom nem mindegy mihez. Minden 30% körül?! Nekem 70.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.03.23. 17:23:30 -
Szerintem túlműveled magad... A HD nem jó megfogalmazás. Abszolváld már légy szíves miről van szó? Hol van itt a valóság? Mitől lesz egy játék valóság? Komolyan nem értelek. Leírtam, hogy egy alternatíva készül a jobb működésre, ami véleményem szerint szebb, de majd a többség eldönti. -
A MOD-t hívjuk már MOD-nak. :)
Másészt a Falconhoz nincs HD textúra vagy nem annak hívják. Igaz, hogy magasabb felbontásúak, de a 3rd party helyszíneknél egy rakás GE alapú textúra van, a generális tile-setnél meg a felbontás és eleve az egész kinézettel játszanak. Egy helyszín van, amit korea HD-nak hív a készítő, de ez csak utal arra, hogy jobb és szebb dolgok vannak benne.
Tehát akkor ez a DCS féle HD textúra is valójában HD + teljesen eltérő absztakció a valóságra? -
Igen sok minden van itt, de én a módokat módoltam, kevertem tovább. Pl nálam a fa textúra nem 80 megabyte dds, hanem átalakítottam 20 megabyte-ra, de különbséget nem vettem észre. (kevesebb helyet foglal a memóriából! Ezt nem neked írtam...
) Meg kinézetre mentem, és gyakorlatilag így szebb lett a dcs, de nem tapasztaltam, hogy kevesebb lenne az fps. A talajtextúrát is megbuheráltam. És ez a more visybility, valamint a highways village is bent van mivel nagyon jók lettek. A DTAC talajtextúrával az a bajom, hogy nagy magasságban valóban jól néz ki, de alacsonyan nekem nem tetszik. Vadászoknak tökéletes! Ezt beci43 is megénekelte már!
-
Mivel több dolog változtatva lett. Úgy kérded, mintha falcon-ban nem változna talaj módolásnál!
-
Igen szép zöld... De ha nem repülsz újra Te sárga leszel...
-
wittman #14583 Látom te is használod a More visibility és a Highways Villages modot
Ez a DTAC terrain talajtextúra mod, ami a gyári talajtextúrát cseréli le 4096-ra. Plusz a fentebb amit írtam. Én is ezeket használom.
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.23. 13:07:25 -
De az alap nem így néz ki és nem csak a felbontás miatt. -
Szép ződ. -
wittman #14580 Ez nem Vietnam, hanem a DCS World textúra van lecserélve 4096x4096-osra, meg egyéb finomságok. -
Ez a Vietnám textúra? -
wittman #14578 Látom te is használod a More visibility és a Highways Villages modot.
Ez is kötelező mod Borisz!: Mustang's DCS World environments shaders -
Ezek az optimalizálós dolgok sajnos arról szólnak, hogy elvesznek valamit a játékból, amit a balfax fejlesztők benne hagynak! Mert nem tudom megérteni, ha valami jó figyelmetlenségből újra előjön! Pláne úgy hogy a béta előtt még van egy még bénább, bétább teszt!
Mikor repülünk 21?
Készítem a módom és úgy néz ki hamarosan kész, utána közzé teszem. Akit érdekel kipróbálhatja, használhatja! A szerintem legjobb módokat gyűjtöttem össze és figyeltem rá, hogy ne okozzon fps vesztést. Persze ez azokra vonatkozik, akiknek eddig is futott a játék valamelyest! Nálam jelenleg most így néz ki 40-50 fps hoz...
-
Az ilyen optimalizálós tippeket jó lenne összegyűjteni és mondjuk kirakni ide a fejlécbe. -
Szívesen! Jó lenne ha fejlesztőcsapat összekapná magát! Valami a robbanásoknál van elkúrva, de nagyon... -
wittman #14574 Szia!
Tegnapi nap bőven volt lehetőségem tesztelni, mivel 80-as évek szintű bevetés volt. Nato vs Orosz.
Su-25A csapásmérő repülőgépeken S-8OFP2 és S-13 nem irányított rakéták használata mellett becsapódáskor és robbanáskor sem esett le számottevően az FPS, ami így 35 fölött maradt nekem! Volt olyan rácsapás egy fagyban ragadt járműoszlopra 4db B-20-as konténert teljesen kitáraztam és semmi gond nem volt. Ez az adott fájlok kitörlése előtt 20PFS alá is leesett.
Köszi a tippet!
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.23. 11:22:31 -
Solt #14573 Nálam minden 55%, középre húzás nincs bekapcsolva.
Rue East #14566: Nekem volt szerencsém vitorlázni, ez nyilván a közelébe nem jön, ez 100%! Viszont a szobában adható élmények közül, nekem ez tűnik a legjobbnak.
Cancri55 #14567: Na most ezt a hozzászólást nem nagyon értem... ha a linkelt videón látottakat gyerekjátéknak nevezed, akkor milyen jelző illeti azt, amikor egy íróasztal előtt tekergetjük a joyt, és közben egy 24"-s monitort bámulunk?
Egy Oculus VR-l párosítva (mint ahogy írtam is) az a kütyü új dimenziót nyithat az otthoni szimulátorozásban... -
Lysandus #14572 Track Ir ezekhez benne van az árban. És lehet, hogy nincs térhatás, de sokkal nagyobb a látószög. Légiharcban az megfizethetetlen... -
Nézd át manuálisan hogy miket másol fel, be tudod másolni te magad is a megfelelő helyre, mappákba minden file-t. Nem sokan repülik már az 1.02-t. Jah és írtam neked majdnem 1 hete privátot.
-
Érdekes megoldás G erő szimulálására, vagy inkább mozgás érzékeléshez.
-
csak éppen nincs benne térhatás...
legalább a kabint össze kellene heggeszteni fizikálisan még ha a panoráma nézet nem is lesz térhatású. -
GeriDoc #14568 Segítsetek légyszi. Felraktam a KA-50 1.0.2-es patchet, ModMannel felraktam a training menü fixet, meg a trackeket, ott is van a menüben, viszont akár melyikre kattintok, nem indul el, csak visszadob az első leckére. Mit kell még csinálni, már megőrülök? -
Egyet értek, a g hatás nélkül semmi realitása az egésznek, teljesen más fizikai erők hatnak, köze nincs a kettőnek egymáshoz, ez csak egy látványos gyerekjáték.
A kivetített kép körülötted tényleg nyerő lenne, ha hátra, és felfele nézve is meg lenne jelenítve a környezet, és Tom-ot javítva, ez a csöveseknél sem elég, hogy előre és oldalra látsz csak.
Ezért várom már én is az Oculus-t, mert jelen ismeretek és vélemények alapján nagyon jó az ár-élmény arány.