37029
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Fulcrum11
    Köszi a cikkeket Molni!
    A NovaLogic-féle F-16 és MiG-29 ki fog maradni ezek szerint? (én azokkal kezdtem szimulátoros pályafutásom, utána már a LOMAC jött )
    Az írással kapcsolatban: néha elmarad/rossz helyen van a központozás (-vesszőzés?) és használj kevesebb "is"-t szerintem. A szórendet is lehetne javítani néhol. De mindenképp nagyszerű cikksorozat.

Egy szubjektív dolog: eddig nagyon tárgyilagosan jellemezted és írtad le a különböző programokat, de a Flanker 2 végénél teljesen elvesztetted a fejed és átmentél fikázásba a dinamikus missziók hiányáért...

Hajrá!
  • molnibalage83
    Örülök, hogy tetszik. A következő résznél tessék majd a gatyát felkötni, az kb. kétszer ilyen hosszú lesz. A leghosszabb rész lesz az összes közül, de annak jó oka van. ;)
  • Solt
    Régebben előfordult, hogy elfelejtettek áfát tenni rá, akkor jól kilehetett jönni belőle, de, ha mondjuk beüt egy garanciális gond, akkor a vissza posta meg tudja dobni a költségeket, ha meg valami jogi maceráig fajul a dolog, akkor aztán tud bonyolódni a történet.. nem mindegy, hogy az USA-ban kell küzdened, vagy az EU-ban... utóbbiban azért vannak lehetőségek.

Anno zaklattam az iPon-t, hogy forgalmazzák a TrackIr-t, írtak is a Naturalpoint-nak, de még csak válaszra sem méltatták őket. :(
  • krisztian005
    Ismét egy nagyszerü irás, nekem csak 2000 körül lett számítógépem igy ezek töbsége kimaradt., ezért is volt jó olvasni róluk.

Az előre beállitható hibákat én néha használom, főleg mikor egy új géppel ismerkedek, miután már nagyjából ismerem a tipust, gyakorlom a vészhelyzeteket is, azzal is nagyszerüen tudok szórakozni hogy csak annyi a küldetés hogy egy döglődő géppel kell hazaevickélni, szerintem nagyon jó hogy ilyen is van benne.
  • sirpalee
    Jogos. Viszont nézve az itteni árakat (nem az akciósakat), nekem áfával, szállítási költséggel alig 4-5 euró különbség volt. Szóval nem nyúltam azért túl messze, de jó tudni, hogy ez is van. :)
  • Solt
    Mert a vám és az áfa miatt többre jön ki, mintha INNEN rendelnéd... no meg, ha bármi gond van, a posta is drágább az USA-ba.
  • sirpalee
    Naiv kerdes, miert nem rendelitek kozvetlen a gyarto honlapjarol a TIR-t? En onnan rendeltem, meg is jott egy het alatt es ment az oromkodes. :)
    Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.04.05. 15:00:44
  • bgabor
    Én sem hiszem hogy neked sikerült megérteni amiről beszéltem. Hogy ha éppen nem korrekt céget fogsz ki a külföldi rendelésnél, akkor hogy a tökömbe kényszeríted őket jogkövető magatartásra? Itthon van egy erre egy rendszer amit ki tudsz használni, külföldi rendelés esetén nincs, ott teljesen rá vagy utalva a szerződő fél jóhiszeműségére, ami bizony vagy van, vagy nincs. Aztán akkor aki mer, és kifog egy szar külföldi céget, az nem nyerni fog, hanem megszívja mint a torkos borz, és búcsút mondhat a pénzének. Írkálhatsz te emailekat Kínába, aztán reménykedhetsz hogy megszánnak.

De mindegy, rendelgessél akkor Kínából 100.000 Ft-os berendezéseket. Csak egyszer kell meg megjárnod, és rögtön érteni fogod hogy miről is van szó.

De mindegy, nem érdekel a téma, mindenki a saját hibáiból tanul csak.
    Utoljára szerkesztette: bgabor, 2015.04.05. 13:53:29
  • beci43
    Amúgy Boldog Húsvétot mindenkinek!
  • sakkay
    Szia Papa! Ezen a vidin lehetne az öregnek legjobban megmutatni, hogy a valóságban is mit dolgozik a pilóta kézzel lábbal!(múltkori multis reppenés)
  • Papa01 #14916
    Szerényebben, ha lehet...
  • VO101Tom
    Hogy jött ki nálad az, hogy Laca problémázik a Tr5 vásárlással? De most komolyan? Mielőtt lekezelően kioktatnád a net használatról, előtte értelmezhetnéd rendesen is a szöveget. Vagy olvasd el hozzá azt is amire válaszolt. És akkor nem csinálsz hülyét magadból...
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.04.05. 12:43:02
  • Hecker007
    Szerintem félre értetted. Ő arra volt kíváncsi, hogy bgabor mit csinál, ha nem tud valamit megvenni. Lacát ahogy megismertem itt a fórumon, nem szarozik, ha kell neki valami akkor megveszi akár itthon akár külföldről.
  • Musicking
    Közben sikerült működésre bírni a dcs-ben az egérbeállítások alatt az inaktív funkciókat. Az egér default.lua fájlját kell kicsit módosítani. A továbbiakban ezeket át lehet konfigurálni a dcs beállítások menüjében.
    itt egy példa:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    return {

keyCommands = {
    {combos = {{key = 'MOUSE_BTN1'}}, down = iCommandPlanePickleOn, up = iCommandPlanePickleOff, name = _('Weapon Release'), category = _('Weapons')},
    {combos = {{key = 'MOUSE_BTN2'}}, down = iCommandPlaneChangeLock, up = iCommandPlaneChangeLockUp, name = _('Target Lock'), category = _('Sensors')},
    {combos = {{key = 'MOUSE_BTN3'}}, down = iCommandViewTransposeModeOn, up = iCommandViewTransposeModeOff, name = _('Camera transpose mode (press and hold)'), category = _('View Cockpit')},
    {combos = {{key = 'MOUSE_BTN4'}}, down = iCommandPlaneZoomOut, name = _('Display Zoom Out'), category = _('Sensors')},
    {combos = {{key = 'MOUSE_BTN5'}}, down = iCommandPlaneZoomIn, name = _('Display Zoom In'), category = _('Sensors')},
    {combos = {{key = 'MOUSE_BTN6'}}, down = iCommand_ExplorationStart, name = _('Enable visual recon mode'), category = _('View Cockpit')},
    },

axisCommands = {
    -- mouse axes
    {combos = {{key = 'MOUSE_X'}}, action = iCommandPlaneViewHorizontal, name = _('Camera Horizontal View')},
    {combos = {{key = 'MOUSE_Y'}}, action = iCommandPlaneViewVertical, name = _('Camera Vertical View')},
    {combos = {{key = 'MOUSE_Z'}}, action = iCommandPlaneZoomView, name = _('Camera Zoom View')},

{action = iCommandPlaneSelecterHorizontal, name = _('TDC Slew Horizontal (mouse)')},
    {action = iCommandPlaneSelecterVertical , name = _('TDC Slew Vertical (mouse)')},
    },
    }

Aki más funciókat akar hozzáadni az a keyboard\default.lua fájljából kiszedheti a szükséges parancsokat.
    Utoljára szerkesztette: Musicking, 2015.04.05. 12:26:09
  • Musicking
    Csak azt nem értem ha veled mindehol full korrektek voltak eddig akkor mi tart vissza hol külföldről rendeld meg és miért generálódik nálad személyes problémaként a #14896-ös hsz-ben hogy itthon nem lehet tir5-t kapni (pedig csak a keresőt kell tudni használni, nembaj most is tanultál valami újat). A biztonsági játékos inkább nálad mutatkozik, mert nem rendeled meg sehonnan se így biztos nem lehet vele gond.
    Utoljára szerkesztette: Musicking, 2015.04.05. 12:17:05
  • molnibalage83
    Szimulátor történelem - 4.rész
  • pontijonny
    Nem kell oda semmi sem. De látom csak mondod a saját mantrádat ,gondolom 0 tapasztalattal,ami nem baj :) csak marhaság.
    Mondok egy nemrég történtet.Azaz 2 őt. Tolatóradar Kínából barátomnak. Az egyik komponense nem volt tökéletes. Írtam nekik. 2 hét múlva itt volt a másik sűrű elnézések közepette. És nem kellett visszaküldani az elsőt!!! bár végül is nagy baja nem volt.
    2. Telefon. Cimbim elqrta. Írtunk.Küldték a másikat, ,minden ugyan úgy ahogy előtte.
    De egy raklap dolgot tudnék sorolni,ezek a cégek ,emberek ebből élnek,nekik nem az a buli ha kibaxnak veled,hanem ha elégedett vagy és újra rendelsz tőlük.
    De te csak menjél itthon a fogyasztó védelemhez én meg ahhoz kívánok sok sikert neked.
    Viszont én nem is ezt kérdeztem.Hanem ,hogy te honnan rendelsz olyat amit itthon nem kapsz meg?
    Gondolom sehonnan ,mert a biztonság a fő szempontod:)
    Én megértelek,de nem vagyunk egyformák,van aki mer (és nyer) van aki meg retteg mindentől ,és biztonsági játékos.
  • bgabor
    A kettő között az a különbség, hogy ha itthon éppen szar céget fogsz ki, akkor elmehetsz a fogyasztóvédelemhez, akiknek beszéled a nyelvüket és utánanézhetsz a jogszabályoknak, amik alapján működnek. De sok szerencsét az érdekérvényesítéshez a kínai fogyasztóvédelemnél, ha egyáltalán létezik olyan. (mérget vennék rá hogy nem)
    Utoljára szerkesztette: bgabor, 2015.04.05. 10:18:12
  • pontijonny
    Usa cégekkel ,magánemberekkel mostanában sokat érintkezem ,rendelek ezt azt. Full korrektek.Volt olyan,hogy nem jött meg időben (na ez nagyon ritka) valami, rákérdeztem,és visszautalták a vételárat. Na erre megjött:) Én meg vissza nekik:) Erre ajándékként küldtek még egy cuccot:) Nem győztem szabadkozni ,meg hálálkodni. De a kínaiak is ilyenek. Meg a Japók is.
  • Papa01 #14907
    Teljesen igazad van. Azt hogy normálisak az emberrel vagy sem, nem helyfüggő.
  • pontijonny
    Persze. Az nem jelent semmit,hogy egy itthoni cég beékelődik ,ha a külhoni üzlet ,az xarakszik a garanciával,akkor az itthoni sem fogja nekünk zsebből visszafizetni ,majd mutogat a másikra. Ha nincs mondjuk a Natural pointnak itthon rendes üzlete,vagy hivatalos forgalmazója addig tök fölösleges is ezekről beszélnünk,hisz itthon nem tartanak raktáron ,nincs szervize,így egy itthoni cég aki nekem beszerzi az semmi mást nem tesz ,mint megrendeli helyettem azt az 1 darabot és valamit még rátesz (teljesen jogosan,hisz melózik vele,meg nem a két szép szememért csinálja) . Ezért nem értem ezeket a világmegváltó okosságokat,hogy nem szabad kintről rendelni:)
  • Papa01 #14905
    Én is Angliából rendeltem, még a cimborámnak is jó pár éve.. Szemét cégek mindenhol vannak.. sajnos.
  • pontijonny
    OK:)
    Én ezen nem vitázom:) Mindenki azt használ ,meg onnan vesz ahonnan akar dolgokat,én a legteljesebb nyugalommal rendelek pl az USA ból akár egy TR -t is (garanciám onnan is van) ,pont ugyan olyan mint amit Beci kollega is mondott,lévén ez a Magyar cég is pont ugyan onnan rendeli :))) és a garanciát is pont annyit ad azaz pont ugyan azt adja amit neki adnak:))))
    Mindamellett nem értem ,hogy jött ide a te tökéletesen működő freetrack megoldásod ami 4-5 ezerbe került.
    Amúgy talán van 1-2 magyar számítás technikával foglalkozó kereskedő cég hazánkban ahonnan én merek dolgokat venni,itthon nagyobb szerintem a reckír ,főleg garancia ügyben.
  • wittman
    Esküszöm nekem tetszik ez a Defender Cobra M5 bot és az ára sem vészes. Egy próbát meglehet teszek vele. Valami gázkart kellene hozzá kitalálni. X52-es egész jó lenne.
    Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.04.05. 03:09:58
  • Musicking
    Nem kell trackir-t vennem mert van helyette évek óta tökéletesen működő freetrack alternatíva, amire használom arra bőven elég és az egész belekerült talán 'kemény' 4-5 ezer pénzbe.
    Ráadásul Beci43 rámutatott arra miért is jó ha haza bolton keresztül veszed az ilyen cuccot, mert hiába vennéd meg olcsóbban az csak addig lenne olcsóbb amíg normálisan működik. Azt mert kizártnak tartom hogy a feléért vagy hardmadáért is be lehetne szerválni, mert egy ilyen tételnél esetleg azt mondanám olcsóbbnak.
  • beci43
    Én náluk vettem tavaly januárban a Tir 5-öt.Akciós volt,kb. annyi,mintha kint vettem volna.És kaptam egy év garanciát is rá.
  • sure
    Ennyi erővel fogkefén kívül semmit sem szabad online, kipróbálás nélkül rendelni, mert úgyis csak gond lesz vele...
    Az egy dolog, hogy némelyik online meg offline szolgáltató genyó, és úgy tűnik, nem érdeke, hogy egy esetleges hibás készülék korrekt garanciális ügyintézésével megtartsa az embert, mint későbbi potenciális vevőt, hiszen a hibás termék (jó esetben) nem a bolt hibája, de a köcsög ügyintézés igen, s az biztos, hogy az a tag onnan soha semmit se fog többé venni, ahol szarakodtak vele gariztatás esetén.
  • pontijonny
    Elvileg ,de próbáld csak meg.
    Hidd el itthon te nem veszel sehol,ha meg beszerzik akkor ugyan onnan ahonnan akárki be tudja szerezni ergo tök mindegy te rendeled e meg vagy ők,max olcsóbban jössz ki.
    http://www.naturalpoint.com/trackir/
    Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.04.04. 16:53:14
  • Musicking
    Ha új TrackIR 5-re gondolsz azt itt elvileg beszerzik. Azon nem csodálkozom hogy nincs raktáron , biztos nem állnak sorban érte viszont az új az ebay-ről se olcsóbb.
    Utoljára szerkesztette: Musicking, 2015.04.04. 16:37:03
  • sakkay
    Hátőőő...csoportvezető könyvtár?!
  • pontijonny
    Ellenben ha hazánkban nem kapsz olyat amire szükséged van akkor eme nagy okosság máris érvényét veszti:) Lásd egy egyszerű eszköz. TR.
    Nos ha neked kéne egy TR 5 új természetesen,akkor te mit fogsz csinálni?
    Komolyan érdekel a dolog,mert lehet tudsz alternatívákat és tanulni sosem késő nekem sem.)
  • bgabor
    Éppen ezért nem érdemes külföldről számítástechnikai cuccot rendelni, ha valaki Magyarországon él. Ez nem egy fogkefe, ezzel ezerféle gond lehet.
  • sure
    Sokkal rosszabb nem lehet, mint a Solt által vázolt belga...
  • VO101Tom
    A gyökérkönyvtár az a winyó alapkönyvtára. C:\ pl.
    A szülőkönyvtár az meg az, ami egy szinttel az aktuális előtt van. Amibe a cd.. paranccsal mész vissza (ha a dos parancsok még mennek ennyire) Azt minek hívnád?
  • bgabor
    Aztán ha akármi baj van vele, sok szerencsét a harchoz a cseh fogyasztóvédelemmel, a cseh fogyasztóvédelmi törvények alapján.
  • sakkay
  • artivizsla #14890
    Lenne egy kérésem. Fiam nevezett a MÜPA 10 éves évfordulójára rendezett fotópályázatára. A saját fényképét, a 600 nevezett kép közül beválasztották a 18 zsűrizésre váró kép közé. A kép egy szolárgráfos technológiával készült fotó, aminek a leírása a következő :

"...A kép úgy kapcsolódik a tízes számhoz, hogy a kamera pont tíz napig volt kint a Művészetek Palotája előtt egy lámpaoszlopra kihelyezve. Az eszköz a camera obscura továbbfejlesztett változata, benne egy fényérzékeny fotópapírral. A kamera testén egy apró lyuk van, azon szűrődik be a fény, és ez hagy nyomot a fotópapíron, amelyet digitálisan beszkennelnek, és utólagosan feldolgozzák. Így készül el a végső kép..."

A képen tehát a MÜPA felett 10 nap alatt elhaladó nap útja látható. A hiány a felhős időt jelenti.

A verseny egyik része a közönség szavazás, a kérésem pedig az lenne, hogy ha valakinek megtetszik a kép esetleg, akkor lájkolhatná az alább megadott linken.

A like-ot az alábbi linken lehet leadni :

https://www.facebook.com/MupaBudapest/photos/a.10152741277436129.1073741860.62406706128/10152741279416129/?type=3&theater

A kép így néz ki :

Köszönettel.
  • artivizsla #14889
    Egy magyar asztrofotós képét, nem rég a "Nap képének" választott a NASA.

• Sidewinder
    Gametrix gázkar

Ezt csak itt láttam sajna, de jár hozzá 1000 "sas" és ingyen I-153 típus a WárTündérben :D
  • Sidewinder
    Igen, Csehország nyilván nem a civilizált világ része....
    Ráadásul az olcsóbb változatát (Cobra M5) egy cseh webshopban az elérhető 5 csillagból 4,6-ot kapott, 61 felhasználó értékelése alapján.
    Biztos azért mert nem minőségi cucc :D
    Itt