37029
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Cancri55
    Lehetségesnek lehetséges a valóságban is, csak nem alkalmazzák, legfőképpen azért, hogy ne legyen súly szempontjából terhelve a gép. Inkább többgépes rajokat küldenek bevetésre kevesebb fegyverzettel. Előnye, hogy annál nagyobb magasságból tudnak csapni, nagyobb sebesség, jobb manőverezés, több szem többet lát stb....
    az más kérdés, hogy a DCS-ben többnyire én is agyonpakolom a gépet, mert javarészt egyedül szoktam repülni online, hiába vannak mások is a10c-vel nagyon ritka, hogy számíthatsz az együttműködésre. 1 etap alatt törekszem a minél több földi cél megsemmisítésére. 3 mav is függeszthető lenne a valóságban, de nem teszik, mivel a "csokor" belső egysége indításkor károsítja a főfutót.
  • 77pxdumbo

A Mig_29 pilóta, nagyon jó volt.
    Ha már Miggel kötelékben akartok felszállni, azt kellene előre engedni. A két musztáng alig elemelkedve, 1,5-2 méterre a beton felett tudná követni két oldalról addig, amíg eléri a felszállási sebességét. Persze a mignek nem kell full gázt adni. Így nagyon jól mutatna
  • PhantomAss
    csak érdekesség
    új orosz harckocsi
  • z0ty4
    Close Air Support
  • Frenky
    Jó_reggelit!

DCS World MAGYAR Felhasználók Csoportja!

Üdv, HUNter
  • sirpalee
    b) nem
  • Capt Baloo
    Két össze nem függő kérdés:

a, A való életben szokás (gondolom nem) avagy inkább lehetséges az A-10C esetében 3-as sínre (TER) GBU-12-eseket pakolni? Elkezdte mozgatni a fantáziámat az egy felszállásból kiiktatható T-90-esek száma, de infót/képet nem találtam olyat, amin így lenne megpakolva.

b, 6DOF-os trackir (3-as helyett 5-ös) jobban zabálja az FPS-t?
  • sirpalee
    A szerverhez kell hozzaadni. Sajna nincs lehetoseg sajat skinnel repulni barhol. Kar...
  • molnibalage83
    Ok. Csak a szimulátortörténelmi cikk miatt kérdeztem. Gondolom az alap lonciban nincs ennyi lajstromszám. Vagy itt is tévedek?
  • VO101Tom
    Nem nehezebb mint máshol. Ha egy skint akarsz használni 30 különböző lajstrommal, akkor olyan skint kell használni, aminél az van beállítva, hogy a lajstromot a program ossza ki (description.lua fájlban beállíthatod, pár egyéb paraméterrel együtt). Ha 30 teljesen különbözőt akarsz használni, akkor 30 skint kell bemásolnod a skinek közé.
  • molnibalage83
    Tehát elvileg 30 db F-15C 30 db etérő skinnel is repülhetne, csak melós összehozni?
  • PhantomAss
    tudom, sőt majd minden játék támogatja.
    Ennek ellenére és zsákutcának tartom ezt az egész sli-crossfire mizériát.
  • VO101Tom
    Lehet extra skineket hozzáadni, és a küldetés szerkesztőben azt rendeled a gépekhez amelyiket akarod. De alapból nincs sok, csak néhány skin. Arra viszont nem jöttem rá, hogy ezek felülírhatók-e online, amelyik szervereken én repkedtem, ott nem láttam ilyen opciót.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.05. 18:27:41
  • molnibalage83
    Eddig nem nézem meg. A DCS-ben minden gép azonos skinnel repül az adott típusból? Lehetséges egyesével skint adni akár az összes gépnek? Hány skinje lehet max. egy gépnek?
  • beci43
    Az DCS2 motorja támogatja majd az SLI és Crossfire módokat,úgyhogy nem hülyeség.
  • Indi69
    Üdv. Az fc3 training része nálam nem látható, nincs. Szu 25T az van. Másnak is ilyen ? És ha nem akkor mit csináljak ? Köszi, üdv
  • PhantomAss
    az sli-t én nem javasolnám, szerintem jobb egy erős gpu mint 2 gyengébb sli-ben. Olyan sokat nem nyersz vele, lehetnek kompatibilitási problémák is.
    De persze ez csak az én véleményem, lehet hogy van itt olyan aki vígan használ sli-t évek óta.
    Én inkább egy erős kártyát vennék (nvidia), minél több vram-mal.
    Az AMD-vel nem vagyok képben, arról nem tudok semmit mondani.
    Igazából egyéni szimpátia kérdése mit veszel, de ár /érték arányban a gtx 960 2 gb nem a legjobb szerintem.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.05.05. 13:05:06
  • ravensoul
    Én is köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat! :)
    Úgy tudom, az nvidia kártyák jobbak szimekhez, mint az ATI-k. Tény, hogy a külföldi fórumokon a legtöbb tag nvidiát javasolja pl. DCS-hez is., akárcsak a magyar oldalakon is. Olvastam valami halvány fejtegetést ennek okáról, nem igazán tiszta, de asszem valami olyasmiről van szól, hogy a VRAM-ot nem tudják olyan hatékonyan üríteni az ATI kártyák, mint az nvidia, és ez szimeknél erősen bezavar. (Nyugodtan javítsatok ki, ha butaságot beszélek, valami ilyesmire emlékszem.) Szóval az ATI dolgozik ennek megoldásán, esetleg van olyan kártyája, ami ugyanolyan hatékony szimulátorhoz, mint az nvidia karik? Esetleg érdemes lenne egy GTX960-at tenni a gépbe, majd ha később lejjebb megy az áruk, venni mellé egy másikat SLI-be?
  • whiteskull
    Hát az én 5770-esem se sokkal újabb. :))

Viszont még mindig megy vele a DCS. :)))
  • repvez
    De annyira nem panaszkodom rá, mert még az ARMA3 és DCS,CLod is megy vele arra a pár percre amig néha rámjön a játszhatnék.
  • PhantomAss
    hát az sem mai vas :D
    én is nézegetek, várok egyelőre...majd meglátom mi lesz, annyira nem sürgős hogy elköltsem a pénzem
  • repvez
    Akkor én mit szóljak ? HD4850 1gb :P
    Én is ugy vagyok ,hogy kéne már valami,de amig nincs megfelelő ár/érték arányú VGA és hozzávaló játék addig netezéshez ez is megteszi.
  • Solt
    Nincs mit Uram! :)

Az 560Ti után egy 770, 780 nagy előrelépés lenne, amivel 2 évet simán ellennél, főleg 1080p-n. Nemsokára érkezik a 980Ti, illetve az új AMD széria, ezek szerintem picit leverik majd az árakat... azt sem tartom kizártnak, hogy a 970 benéz 100K alá...
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.05.04. 16:19:16
  • PhantomAss
    köszz az összefoglalót
    úgy érzem rossz időben vagyok most a vga cseréhez, de nagyon kéne már valami mert szegén 560ti már nagyon izzad néha :)
    a gta 5 és a witcher 3 ami jelenleg erősen érint, de nem vagyok maximalista, nekem nem szempont hogy full grafikán fusson egy játék.
    Legyen szép, de simán leveszek pár effektet ha kell.
  • Solt
    Tény, hogy Abu az AMD felé húz, de ez jórészt azért van, mert a 3 főszereplő közül az AMD a legkisebb és a leginnovatívabb is, és mint ilyenek az elméleti "guruknak" ez bejön...

Ettől függetlenül én évek óta követem a munkásságát, és nem érzem úgy, hogy mindig beharangozta volna, hogy na majd most az AMD megváltja a világot. Mindig vázolja a lehetséges opciókat abban a formában, ahogy akkor a rendelkezésre állnak... azt ő sem láthatja előre, hogy a többieknek mi lesz a következő lépése.

Itt van példának ez a sok éves mantra, hogy az AMD mindig fejleszt, de semmi látszata a gyakorlatban. Ez így is van, de azt nem szabad elfelejteni, hogy ezek a fejlesztések eddig a szoftveres korlátok miatt nem jöttek ki, most, hogy a szoftveres korlátok "ledőlnek", egyből látszik, hogy milyen fejlettek az AMD VGA-k, még a 2012-s első GCN is okosabb mint a jelenlegi csúcs NV. Júzer szempontból nyilván az a kérdés, hogy a gyakorlatban ez majd mit jelent... hamarosan kiderül! :)
  • Solt
    A csökkentett RGB színteres szívatáson kívül nem volt vele több nyűgöm mint bármelyik másik VGA-val. Itt is vannak driveres szívások, most például kíváncsiságból kipróbáltam az első Crysis-t, de egy fél délelőttöm elment azzal, hogy rábírjam a 60Hz-re, meg az 1080p-re, pedig ez NV logós játék! :) De ilyenek igazából minden VGA-val vannak, csak az egyik itt szívat, a másik ott. A referencia hűtés (Titan) nekem nagyon bejön... azzal, hogy kifele tolja a meleget a házból, minden komponensem hűvösebb. Csináltam egy egyedi ventiprofilt, és így szépen elketyeg a VGA 1100MHz-, olyan 70 fok körül, igaz itt már pici hangja is van.

Összességében elégedett vagyok vele, de nálam ez a cserélgetés, tesztelgetés amolyan hóbort szerűség... hajt a kíváncsiság, hogy a másik milyen! :) 1-2 évig elvagyok az egyik oldalon, aztán jön a másik... :)

A 3GB vram a véleményem szerint 1080p-re még elég lesz egy jó darabig, bár az is tény, hogy van már pár olyan játék, ami a határokat súrolja. A kérdés az, hogy a kedvenceid mennyit esznek vram-ból... az általunk játszott szimekhez (amilyen topikokban összefutunk), bőven jó a 3GB vram.

DX12 szempontjából az NV jelenlegi felhozatala eléggé lemaradt az AMD mögött, de ugye ez papíron van így, a gyakorlatban nem nagyon tudni még, hogy mi lesz. Elméletben jelenleg úgy állunk, hogy DX12 alatt a 290X elkenheti egy 980 száját, de ezt nem lehet készpénznek venni. Ráadásul TIER_3-s szintet támogató VGA-ja nincs is az NV-nek, míg az AMD részéről az összes GCN a legmagasabb szintet tudja, tehát még egy 7970 is vitézkedhet. A piaci részesedést tekintve mondhatná az ember, hogy akkor majd a fejlesztők úgyis a TIER_2-re céloznak, csak ugye a konzolok miatt változik a felállás, mert így a portoknál nem igényel extra munkát a történet.

ITT egy korrekt fejtegetés DX12 témában. Gbors egy picit inkább az NV felé húz, de ettől függetlenül teljesen korrekten összefoglalta a lehetőségeket. ITT a véglegesnek tekinthető bekötési szinteket tudod átböngészni, egy kis magyarázattal megspékelve.

Minket szimeseket a DX12 attól tartok egy darabig nem fog érinteni, mert a low-level API miatt hatalmas felelősség hárul a fejlesztőkre, amit a relatív kis stúdiók kétlem, hogy bevállalnak. A BIS ugyan már jelezte, hogy az ARMA3 esetében csak idő kérdése a DX12 támogatása, de a többiek esetében kétlem, hogy belátható időn belül komoly előrelépés lenne, tehát ha javarészt szimekkel játszol, akkor a DX12 szerintem egyelőre ne legyen szempont... AAA játékok esetében biztos felgyorsulnak az események, szerintem a GTA V is megkapja év vége felé a DX12-s támogatást, a kérdés az, ezek mennyire érintenek. Ha nagyon, akkor bármennyire is ver a víz, jobb választás lehet jelenleg egy AMD VGA, főleg a hamarosan érkező 3XX szériából. A VR-re, low-level API-ra kihegyezett NV architektúra valamikor 2016-ban jön.
  • repvez
    Csak akkor nem az , ha valaki olyan csinálja aki tudja, hogy az egész játék hogyan müködik és telljes jogú hozzáférése van mindenhez, ez egy készülö játéknál nem nagy feladat.
    DE a DCS és föleg a BMS alatt már nincs igy, mert mindegyik még abban a korban készült amikor még nemhogy a DX12-t,de még a DX11 et sem tudták mi fán terem.
    A BMS meg még attól is szenved, hogy nincs teljes rálátása az egész játéknak és igy a modositás is nehezebb.
    DE a DCS:w2 már talán teljes DX11 alatt iródott és nem csak egyes részei, igy a portolás DX12-re is könyebb lehet rá.
  • molnibalage83
    Az átírás dolognál csuklottam egy kicsit. Ha nem nagy dolog, akkor miér néz ki a DCS és a BMS4 is úgy, ahogyan kinéz és miért olyan DX support van, ami?
  • repvez
    mint mindenhol itt sem az fog számitani, hogy melyik a jobb hanem hogy gazdaságilag melyik lesz jobb és kit támogatnak jobban.
    Ha Nvidia lefizet mindenkit megint akkor ugy fogják megoldani a játékokat, hogy az ő rendszerükön legyen jobb, hiába lenne az ATI jobb.
  • PhantomAss
    majd meglátjuk...Abu elég nagy AMD fan, és lassan már azt sem lehet elhinni neki amit kérdez.
    Minden évben elmondják hogy az AMD mekkora király, na majd most megváltják a világot, de ez eddig mindíg elmaradt.
    Én azt mondom hogy hiszem ha látom. Lehet hogy a dx 12 sem lesz akkora durranás AMD vonalon mint ahogy beállítják.
    De most komolyan: kb azt látom hogy mindenki tűkön ülve várja az új AMD szériát, mert az olyan jó lesz hogy 20e ft-ért olyan kártyát vehetsz majd hogy lenyom két nvidia titan-t is fél kézzel. Majd most megmutatják. Én egy kicsit szkeptikus vagyok, de ne legyen igazam.
    Hiába jók az ötleteik ha a megvalósítás nem annyira. Pedig jó lenne ha előrukkolnának valamivel ami le tudja nyomni az nvidia árait.
    (bocs, nem offolni akarok, csak az én véleményem)
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.05.04. 15:17:00
  • repvez
    Nem az a kérdés, hanem hogy mi fogja, Itt azért időtállóságra is kell gondolni.
    ÉS ha a linkelt videot megnézed az alapján nem olyan nagy dolog áttirni a DX11et DX12-re. a videon lévő játékot 2 ember 6 hét alatt átirta.
    Ebben reménykedek még, hogy ezt EDE is meg fogja lépni és a BIS az ARMA vonalnál.
  • molnibalage83
    Mi használ DX12-őt a lent felsoroltak közül?
  • repvez
    Hát én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy DX12 kapcsán sztem most az ATI felé fog billenni a mérleg ami most lehet pár %al kevesebbet teljesit ,de árban olcsóbb az inteles Geforc gyártónál,de év végén ez a lemaradás lehet hogy előnyé válik a DX12 alatt.
    MultiVGA dx12 alatt

Ez is az AMD-t helyezi elönybe azon belül is az APU-kat intelben nem tudom mennyire elterjedtek a CPU-ba épitett VGA-k, és mint régebben irtam egy 7850es ATI is udja azt a DX12 ből amit még egy Geforce Titán sem.
    Bár erről majd csak később tudjuk meg, hogy mennyit jelentenek látvány vagy sebesség terén a különböző Tier szintek,de időállóság és költség szempontjából nem elhanyagolható, hogy nem kell emiatt fejleszteni később az ATI kártyát, hogy támogassa a magasabb Tier szintet.
  • PhantomAss
    láttam hogy hirdetsz a harveraprón, egyelőre még nézegetek...
    gondolom nem nagyon voltál vele megelégedve ugye?
    3gb vram miatt aggódom kicsit amúgy, az ereje viszont bőven elég nekem fhd-ra
    (apropó, te nagyon vágod a témát: mennyire lesz jó a 780 dx 12-re? van erről vmi infód?
    Csak azért kérdem mert a következő 2-3 évben nem szeretnék kártyát váltani)
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.05.04. 14:53:19
  • PhantomAss
    véletlenül privátot írtam neked, bocs :D
    szal csk annyit akartam, hogy 90k-ért volt witcher 3 kuponnal, evga, vadi új
    törölték a megrendelésem mert azt mondták nem tudják beszerezni
    most persze 120-ért lehet kapni...de annyit nem ér
    max 90k-t adok érte
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.05.04. 14:50:09
  • ravensoul
    Értem én, hogy az a 4GB RAM valójában 3,5... :D Csak mindig azt hallom/olvasom, hogy nvidia és minél több VRAM... :P Ha elég a DCS-nek a 3,5, akkor nekem is. Ha elég neki az alap GTX960 2GB VRAM-ja, az mégjobb, mert akkor nem kell egy vagyont ráköltenem... :D Bár olcsón nem úszom meg így sem, de ha már nekifogok, akkor ár-érték arányban akarok egy jó gépet összerakni.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy még mielőtt a fórumban visszaolvasgattam volna, majdnem vettem egy gépet AMD procival és ATI kártyával. Jókor kerültem ide és kezdtem el olvasgatni, az utolsó pillanatban. :) Ezért is kérem most a tanácsotokat.
  • Solt
    Nekem meg van egy eladó 780-m... :)
  • sirpalee
    Ha négy giga vramot ramot akarsz akkor ne gondolkozz 970-ben. :)

Szerk ravensoul-nak ment volna.
    Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.05.04. 14:08:11
  • LeonSilver
    Nálunk van az üzletben egy GTX970...
  • molnibalage83
    8GB RAM elég még egy csúcskat játékhoz?