37029
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • repvez
    ha ad valaki elérhetőséget vagy tárhelyet akkor el tudom küldeni a legutolső még ingyenes 5.3as drivert hozzá.
    Egyébként másnál nem visszhangzik a mikrofon része ? nálam visszajátsza a felvett hangokat és ez gerjeszti tovább magát. A képével megvagyok elégedve,de emiatt nem tudom használni videobeszélgetéshez. vagy TS-hez.
  • Lysandus
    OK. Este megnézem megvan-e még...
  • Jumurjack
    Azt megköszönném :)
    Utoljára szerkesztette: Jumurjack, 2015.05.14. 16:00:39
  • Lysandus
    Fel kell ismernie, nálam simán megy. Freetracket nem próbáltam. Otthon megnézzem, hogy megvan-e még a letöltött driver (windóz 7 64), és valahogy elküldjem?
  • Jumurjack

Hozzátenném, hogy én megszívtam a ps3 eye-al. Még ugyan idő hiányában nem fejeztem be, de így is van pár gond vele. 1: a hivatalos pc driver fizetős lett, úgy kell összebogarászni valami régebbi verziót. 2: a freetrack nálam összeomlott tőle. 3: a facetracknoir fel sem ismeri.
  • Lysandus
    Nem is tudtam, hogy kétféle van... Én itt vettem, de akkor még 4000 körül volt:

PS3 eye

Nem tudom, hogy ez melyik.
  • Indi69
    Üdv. Vennék ps3 eye kamerát. Csak az eredetit érdemes, vagy az után gyártott is jó?
  • VO101Tom
    Ezek a berendezéseket elég elterjedten használták több típusban is, ha pl 109-es doksiban nincs is nagyon részletezve, bombázó gépek manualban található több infó róluk - csak a nevüket kell megtalálni valahol. Ez a gyújtó kapcsoló doboz pl ZSK-244 néven futott He 177 manual pdf 19. oldalán kezdődik egy részletesebb leírás a dobozról. Pár oldallan hátrébb, a 21-en írják, hogy zuhanó- (sturz) és horizontális (waagerecht) bombázásnál 140 ill 240 voltot kapcsol a gyújtóra.

http://www.avia-it.com/act/profili_daerei/libretti_velivolo/PA_libretti_tedeschi_PDF/He-177%20A-0%20Teil%2012%20B%20Abwurfwaffenanlage.pdf

Ez meg a bombázásról egy általános leírás, a pdf 12. oldalán van egy táblázat, hogy vízszintes oldásnál milyen magasságokból oldva lesz éles (fehér oszlop), részlegesen nyitott (sraffozott) vagy marad zárt a gyújtó (fekete). A becsapódás utáni késleltetés az ettől független.

http://www.deutscheluftwaffe.de/archiv/Dokumente/ABC/b/Bomben/Allgemein/Handwerkzeug%20Bombenwurf.pdf
  • Colos1357
    http://www.warbirdsresourcegroup.org/LRG/fuzeintro.html

Nem beszélek angolul, de kb. az kivettem belőle, amit mondtál.

Hihetetlen, hogy mit ki nem találtak, már akkor, itt a gyújtószerkezet kapcsolási rajza: http://www.warbirdsresourcegroup.org/LRG/25-electrical%20impact%20fuze.html

Köszi a linket, tényleg sok hasznos dolog van ott :)
  • VO101Tom
    A DCS ww2-es gépek még fejlesztés alatt állnak, az utóbbi 1-2 peccset még nem próbálgattam, lehet, hogy most már működik a késleltetés is.

A ZSK-244-es névre keress rá, akkor több infót találsz. Illetve az eredeti gépkönyvekben is szokott lenni leírás, hol több, hol kevesebb. Van egy oldal, ahonnan rengeteg német nyelvű eredeti gépkönyv tölthető le, ha érdekelnek az ilyesmik, akkor ez egy aranybánya (regisztrálni kell, de az ingyenes):
    http://www.deutscheluftwaffe.de/index-englisch.htm

Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.13. 12:44:29
  • Colos1357
    Aha, akkor ezért nem találtam semmit, én a géppel kapcsolatban kerestem, azt hittem az oldással kapcsolatos. De akkor rákutatok a bombák működésére. Tegnap dobtam egyet csak úgy kíváncsiságból, "delayed dive" módban, ott volt késleltetés, a becsapódás után 2-3 sec múlva robbant. Viszont nem találtam semmit, ahol állítani lehetne.
  • VO101Tom
    A bombák gyújtójához van köze, vízszintes repülés beállításnál 140V, zuhanóbombázásnál 240V feszültséget kapcsolnak a gyújtókra. Később élesedik, gyújtótól függően a minimális oldási magasság 500-700 méter körül van. (DCS-ben egyébként ezek nem igazán működnek, a késleltetés pl teljesen hiányzik)
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.13. 10:54:33
  • Colos1357
    A K-4 -esnél mi a különbség a level és a dive bombing beállítás között? Az eljárásokat ismerem, az érdekelne, hogy miért kell külön beállítás hozzájuk? Semmi infót nem találtam róla, többé Google sem a barátom

Lysandus: Köszönöm, de egész este azon gondolkodtam, hogy nagy valószínűséggel TrackIR5 lesz belőle. De még gondolkodom rajta, ahogy elnéztem a PS3 Eye -t olyan 3,5-4k -ért már meg lehet kapni. És már mások is ajánlották.
  • Lysandus
    Cseréld le. Mármint a kamerát. Én PS3 eyet használok point trackerrel, facetracknoir-rel. A kamerához tedd fel a windóz drivert, vedd ki az infraszűrőt, tegyél bele látható fény szűrőt és menni fog. Semmi gondom nincs vele.
  • Colos1357
    Jó lett, köszönöm.

De a másik probléma továbbra is fenn áll, ötödszörre sikerült elindítanom a qrva kamerát.
    Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2015.05.12. 19:05:27
  • Colos1357
    Köszönöm, amint hazaérek, kipróbálom. A changelog-ban írja is, hogy javítja ezt a hibát.
  • Gabor930
    Én miután feltettem ezt a hotfixet, nem kellett már újraindítgatni a trackert. hotfix
  • Colos1357
    Sziasztok! Kérnék egy kis helpet :)

DCS alatt FaceTrackNiIr -t használok, pointtrackerrel, és egy 3 LED -es sapkával, szóval nem az arcomat követtetem vele. DCS közben olyant produkál, hogy ha vége egy missziónak és kilépek, akkor leáll. Magából a repülésből elég csak kilépni, a launcherből nem, sőt, ha visszalépek a repülés újra gombbal, már akkor sem megy. Nyomnom kell a tracker programnak egy stop-start -ot, hogy megint menjen, pedig az működik, csak mintha megszakadna a kapcsolata a játékkal.

Illetve körvonalazódik egy másik probléma is, a kamera sokszor leáll, vagy befagy. Alighanem illesztőprogram hiba, mert egy régebbivel teljesen használhatatlan, alig van 5 FPS vele. Ha beigazolódik, hogy az átalakított Logitech C210 -es kamerám alkalmatlan erre a feladatra, akkor azt úgy szándékozom kiküszöbölni, hogy veszek egy TrackIR -t. De ahogy elnézem, kis hazánkban nem kapható, külföldről honnan érdemes megrendelni? Láttam Amazonon $150 -ért, a NaturalPoint honlapján ugyanennyiért, és a Trackir.eu -n, €163 -ért. Számomra fontos lenne a gyors szállítás, és az, hogy ha garis gond van, akkor annak intézése egyszerű legyen. Gondolom itt páran vettetek már ilyet :)
  • GaBika6
    Írtam privit...
  • sakkay
    Gabi, leszel holnap estefelé?
  • Hecker007
    Ha a felirat felvillan, hogy TWS abból én arra következtetek hogy tudja. A kérdés csak az hogy miért nem marad abban az üzemmódban?
    Fizikai hibákat kizártam rögtön, mert billentyűzettel repkedtem, tehát még beragadt gomb se okozhatja a hibát.
  • hooah
    TWS módot az orosz gépek is képesek alkalmazni a DCS-ben. Más kérdés, hogy mire mennek vele. Egyedül a Mig-29S tud szimultán 2 azaz kettő célra R-77-t indítani.
  • bgabor911
    TWS módot nem csak az F-15C tud?
    A játékban szereplő orosz vadászok radarja 80-as évekbeli szovjet technológia, azok akkoriban nem éppen a kimagasló fejlettségükről voltak híresek. Vagy a megbízhatóságukról. Nem tartom valószínűnek hogy képesek voltak TWS módban dolgozni.
  • Hecker007
    Üdv Urak!
    Valaki emlékszik még FC2-ben a hogyan működik a TWS mód?
    Most az van hogy akár mig-ben akár su-ban ülünk és át akarjuk kapcsolni a TWS-be egy pillanatra úgy marad aztán vissza ugrik sima scan-be. F15-ben úgy marad viszont ha be akarok fogni valamit akkor csak addig tartja befogva a célt amíg nyomom a target lockot.
    1.21-es patch fel van rakva.
  • Indi69
    mükszik
  • Reaper
    Na, elviekben hiba javítva, raktam be Kuznyecovot is! ;)
  • Reaper
    Megvan a hiba! Én szúrtam el, mert Beslan véletlenül RED maradt. :)) Mindjárt javítom és csekkoljátok!
  • Reaper
    Hát pedig megadtam a 141Mhz-et editorban, ami a Beslan-i freki. Fókával, P-51-essel ugyanez van? Mert ha nem, akkor ez valami bug lesz megint...
  • VO101Tom
    Hát, nem működik.
    A Briefing szerint Beslan-ról indulnak a 109-esek, de az ATC menüben ezt a repteret nem listázza ki...

• VO101Tom
  • Reaper
    Elviekben beállítva minden! Nézzetek rá légyszi' és szóljatok, hogy mi van! ;)
  • Reaper
    Ránézek! ;)
  • PhantomAss
    a k4-nél az engine management menüben is van egy gomb a hajtóműindításra, azzal sem megy?
    Signal starter crew
    Én pl sosem tudok földi személyzetet hívni, offline sem, és mindig ezzel a gombbal indítok.
  • VO101Tom
    Hmm, most beléptem oda, és nekem sem megy.
    #15371-re nincs ötletem.

Reaper. Megnéznéd azt légyszi, hogy a meszák rádiófrekvenciái hova vannak állítva? A kabinban csak négy, előre beállított csatorna közt lehet választani, a harmadik csatorna (kabin rádión a kis háromszög jel) lenne a földi irányítás, azt a frekit a küldetés szerkesztőben kell beállítani a gép tulajdonságainál (ez igaz az Fw 190-re is). Itt egy lista, hogy melyik reptérnél mire: repterek.
    Lehet, hogy azért nem enged hajtóművet indítani, mert indulás előtt nem tudunk engedélyt kérni rá.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.10. 14:55:01
  • Frenky
    Nagyon köszömöm a lehetőséget, a DCS World MAGYAR Felhasználók nevében is :-) Amikor lesz időm, ki is próbálom...
  • zoltang
  • Indi69
    És erre valami ötlet esetleg?
  • Indi69
    mindegy melyik szerver, de most az 59-en
  • VO101Tom
    Multiban indítottam saját host-ot, ott néztem meg.
    Melyik szerveren próbáltad?
  • Indi69
    és csak multiban nem jó, offline működik
    Utoljára szerkesztette: Indi69, 2015.05.10. 10:28:40