37029
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • repvez
  • VO101Tom
    Én még úgy olvastam, hogy nem túlfutott, hanem irányíthatatlan lett és katapultáltak.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.19. 16:13:52
  • Caterpillar
    Túlfutott a kifutópályán egy magyar Gripen Csehországban
  • Solt
    Nekem csak valami halvány emlékem van arról, hogy amikor én 1080p 75Hz-n használtam az előző Dell monitoromat, akkor bizony rendesen vibrált egy idő után a képe, és hiába használtam vsync-t, közel sem volt olyan folyamatos a forgolódás mint 60Hz-n, úgyhogy én inkább visszavettem! :) Abból indultam ki, hogy gondolom nem véletlenül van a driverében az, hogy kisebb felbontáson mehet a 75Hz, de a natív felbontásán csak a 60Hz van engedélyezve.

De, ha PH-n a monitoros topikban a szakik azt mondták, hogy nem lesz baja, akkor én nem szóltam! :)
  • PhantomAss
    én utánakérdeztem a ph-n a monitoros topikokban, de azt mondták hogy a monitor elektronikájánka tökmindegy hogy 60v 75hz.
    Ha alacsonyabb felbontáson van pl 1024 x 768 / 75 hz, akkor tök mindegy hogy 1920x1080-on futtatom-e ugyanígy 75 hz-n
    Esetleg van vmi tapasztalatod hogy miért nem ajánlod? Mert akkor visszaveszem én is, nem akarom hogy megdögöljön idő előtt :D
  • molnibalage83
    Nekem egy hülye kérdése lenne. A mostani gépeken nincs valódi SAR radar mód tudtommal. A Jövendő Hornetről jött egy ilyen kép. Ezt hogyan oldják meg? A modul tartalmaz ilyen külső hivatkozást, egy saját kódrészt, ami modellez? Egyáltalán minden gép egyedi avionikai modellezése így működik? Hogyan illesztik be a gépek egyedi avionikáját és képességeit a core DCS-be?
  • VO101Tom
    Hmm, asszem ebbe belekavarodtunk kicsit :) A #15430 -ban írtad, hogy Ocolusnál gond lehet, hogy a vcync 60 Hz-en lekorlátoz, erre írtam, hogy nem, a vcync ott korlátoz le ahol a driver megmondja. Ez most a legtöbb monitornál 60, 75 vagy 120 Hz. Hogy a monitorodnak mi az optimális, az nyilván nem változtatható, hiszen annyi a hardveres rész tudása és kész. De hogy az Ocolusnak 90 Hz-en legyen a vcync az csak szimpla szoftveres beállítás.
  • repvez
    Na én is ezt akartam mondani ,de lehet nem ugy jött át.
  • Colos1357
    Látom kezdetek belekavarodni a v-Sync -be...

A legtöbb monitor 60 Hz -en működik, de van 75 meg 120 Hz is. Ez a panel sajátja, általában nem lehet megváltoztatni, bár a 75 Hz -es tud 60-as is, a 120-s meg mindhármat.

A képtörést az okozza, hogy ha a monitor frissítési ciklusa nem esik egybe a VGA ciklusával, akkor az előző képnek csak egy részét fogja lefrissíteni, mert amikor frissít a monitor, addigra a VGA már elküldte a képnek egy részét, és a monitor az előző képre fogja rárajzolni azt a töredéket, amit kap. (A kép elejéről "lemarad")

Ebből az is következik, hogy amit látsz, az 60 FPS lesz, még akkor is, ha elvileg 35248 FPS -ed van. Ezért szoktam néha játékos topikokban a "húúúúúúúszáznyócvanefpéesseljobbajátékminthatvanon témákba beletrollkodni, hogy ha a 60 Hz -es monitorod, akkor csak minden harmadik képkockát jeleníti meg, tehát akkor is 60 FPS -ed van, így hogy lehet jobb?

A v-Sync korlátozza az FPS -t a monitor frissítési frekvenciájára, 60, 75 vagy 120 FPS -re. Azonban ez input lagot okozhat, ezért ha a játék tudja, le kell korlátozni az FPS-t a monitor frissítési frekvenciájának megfelelő értékre. Így még mindig probléma lehet, hogy ha 60 alá esik az FPS, akkor 30-at akarna, de erre van a tripla pufferelés, ami ezt a problémát megoldja, de ez meg még több input lagot okozhat, akkor is, ha korlátozott az FPS, és ha nem jól van optimalizálva a játékban, vagy csak simán nem támogatja a tripla pufferelést, akkor teljesítményvesztést is okoz...

Ezért szállingóznak azok az eljárások, amelyek a monitor frekvenciáját illesztik az aktuális FPS -hez, csak ennél a monitoroknak kell nagy frekvenciatartománnyal rendelkezniük, de az meg qrva drága. Nem viccből 60 Hz a monitorok 90% -a.
    Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2015.05.19. 12:34:32
  • Solt
    Nem állítható szabadon! A frissítési frekvencia a panel tudásától függ! Van amelyik bírja a 75Hz-t, de nem ez a jellemző. A G-async, FreeSync nem több Hz-t biztosít, hanem adott Hz tartományon belül megszünteti a kép törést, tehát nem kell vsync ahhoz, hogy ne legyen kép törés. Gyakorlatilag a monitor Hz értéket igazítja a GPU felől érkező FPS értékhez, tehát a monitor nem állandó Hz értéken üzemel. Ha jól tudom...
  • repvez
    Ha szoftveresen állitható akkor miért nem lehet beállitani a mostani monitoroknak nagyobbat driverből?
    És miért kellett hozzá kifejleszteni egy olyan hardvert amivel több hz-en is mehet a monitor ( G-sync, Freesync)
    Ha csak elég lett volna egy friss driverben megemelni a frissitési határt amire a win-ben beállithatnánk a monitort, mint régen a CRT-nél ott valóban szabadon állithattuk,de az LCD-nél 60 és75 a két érték legalábbis nálam.
  • Solt
    Azt szerintem ne erőltesd... Nem tudom mennyire tesz jót a panelnek a kényszerített 75hz, nem véletlenül fut 60Hz-n gyárilag. :)

http://prohardver.hu/tudastar/vertikalis_szinkron_v-sync_vagy_vsync.html

Bocsi, de tábláról nem tudok linkelni, mert összefossa magát a böngésző. Ha a cikk után még marad kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok.
  • PhantomAss
    viszont, pl az én monitorom is gyárilag 60hz-n fut, de az nvidia kontrol panelben bírja a 75hz-t is, régóta így futtatom. Az elektronikának tök mindegy.
    Ezt majdnem minden monitornál el lehet játszani.

Solt úr, vagy aki ért hozzá:
    a vsync -hez lenne egy kérdésem, valamit nem értek:
    ha bekapcsolom akkor jobban izzasztja a gpu-t mintha nem lenne bekapcsolva?
    Tehát megpróbálja mindig az adott fps-t kipréselni (pl 60), vagy ez csak egy limitáció hogy annál több fps-t ne izzadjon ki magából?
    Nemtom érthető-e a kérdés :)

szerk: bár ha jól értelmezem Tom ezt alant meg is válaszolta.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.05.19. 11:38:25
  • VO101Tom
    És mi köze lenne az asztali monitorokhoz? Az Ocolus DK2 kijelzője is 75, 72 és 60 Hz-en megy, a CV1-re meg 2160×1200 -es felbontáson 90Hz-et írnak. A vsync meg szoftveres korlátozás, oda állítják, ahova akarják. Ha az ocolus drivere azt mondja a windowsnak, hogy neki 90 Hz kell, akkor a játék 90 Hz-en fog ketyegni. Egyébként a "max. fps" ma már sok játékban külön is beállítható, hogy adott fps fölé ne menjen, fölöslegesen ne hajtsa a gépet, ha nincs rá szükség.
  • Solt
    De abban nem átlag kijelző lesz! :)
  • repvez
    tudom,de én még 90hz-es kijelzővel nem találkoztam csak 60assal ezért mondtam, hogy a 90 egy átlag kijelzőn nincs meg
  • Solt
    A vsync a kijelző frissítési frekvenciájára szinkronizál, tehát, ha 90Hz-s lesz az OR kijelzője, akkor 90 FPS-t fogsz látni... No persze csak akkor, ha bírja a géped! :) A FreeSync jó kérdés, azt én sem tudom. :)
  • repvez
    Ezzel tisztában vagyok,de a kijelző frissitésével is kell valamit kezdeniük, mert akkor meg amiatt fog a kép szét csúszni. Ha nincs V-sync akkor azért ha van akkor meg 60 herznél lekorlátoz. igy a 90 hz csak papiron lesz .
    Vagy már ez is támogatni fogja a freesync megoldást?
  • zoltang
    Még mindig csak "rajzolgatnak"? :)

https://www.youtube.com/user/eagledynamicstv/videos
    ...

...

...

Utoljára szerkesztette: zoltang, 2015.05.18. 22:42:04
  • VO101Tom
    A TV-nél a 400 Hz-es kijelző nem azt jelenti, hogy 400 fps-el menne a film, az csak a kijelzőre vonatkozik, hogy ne vibráljon a kép. A lényegi info az marad ugyanakkora 24-30 fps-el, mint más TV-ken, max többször egymás után ugyanazt a képet mutatja neked. Esetleg trükközik annyit, hogy különböző algoritmusokkal motion blur-t kever bele, hogy az elmozduló pixeleket folyamatosabbnak érezd. A PC-s játékoknál ez teljesen másképp működik, ott az fps az egy másodperc alatt ténylegesen kiszámolt különböző képkockákat jelenti, azt nem tudod semmilyen trükkel feljavítani - hacsak az nem számít annak, hogy leveszed a játék beállításait, vagy kicseréled a hardvert egy erősebbre.

Ocolushoz fix konfigot megadni, nem tudom, hogy mit jelenthet. Talán ahhoz, hogy facebookon haveroddal így csetelj, ahhoz elég ez a konfig. Vagy a PR-os gyereknek, aki ezt az anyagot összeállította, többet kellett volna figyelnie informatika órán. Az is lehet, hogy a főnöke baszogatta, hogy "nem érdekelnek a hülye kifogásaid, nekem kell ide egy konfig, különben ki vagy rúgva". :) Aki dolgozott már műszaki-multi környezetben, nagyon jól ismeri milyen az, amikor a humán vagy pénzügyi szakon végzett "vezetőség" szabja meg a műszaki részlegnek, hogy mik az elvárásaik :)
  • Reaper
    Így van, mivel rájöttek, hogy nem fog működni a 4k-s kijelző dolog, mert azon a felbontáson még egy NASA szintű gépnek is gondot okozna a stabil 75fps prezentálása. Az eredeti cél egyébként az volt, hogy minél több háztartásba jusson el az Oculus, viszont hogy alacsonyabb felbontáson is a megfelelő élményt nyújtsa a cucc, ahhoz még elég sokat kell dolgozniuk a technológián. Az általuk megadott ajánlott gépigény meg irreleváns eléggé a DCS esetében, mert egy ennél komolyabb configon is húzza a képet pl. a DK2 (úgy, hogy monitoron megvan a 80-100fps).
  • Jumurjack
    Üdv, most, hogy nemrég tönkrement az x-52 pro-m milyen joyt ajánlanátok hasonló árkategóriában? Sima x52-t nem nagyon láttam, a proban nem bízom már ( az előző is a második volt, az első gyári hibás volt), az x55-öt pedig jól elszidták, hogy milyen rossz a kiosztása.
  • repvez
    Valami brutál dolog lesz majd abban a dobozkában amit a szemüveg meg a gép közé kell kötni, talán valami olyat csinálhatnak mint a TV-knél a 400hz-es képfrissités, ott is sztem 30fps-es forrásból dolgoznak ki olyan technikát, hogy ne vedd észre a csalást.
    Igaz, hogy itt nem egy előre gyártott fix képet kell többszörözni,de gondolom nem véletlenül van ott Carmack.
  • Solt
    Kb! :D
  • PhantomAss
    az a felbontás két szemre van, szemenként 1080x 1200
  • VO101Tom
    passziánsz :)
  • Solt
    Eleve nem értem minek írtak hozzá hardver követelményt, amikor azt minden esetben az adott játék dönti el. Nem mellesleg megnézném mi fog menni 1440p-n fix 75, vagy 90 FPS-l egy 290-n, vagy egy 970-n... :)
  • repvez
    Én ugy értelmeztem, hogy ez a gépigény kell ahhoz, hogy kompromisszum nélkül menjen a rift tehát azon a felbontáson a 90 hz. Tehát lehet gyengébb gépen is csak akkor ugye a kép nem lesz folyamatos és okádni fognak mint a murikutya.
    Tehát ha ez a szint megvan akkor nem lesz vele probléma, a későbbiekben meg pláne.

Csak a későbbiekben ha emelni akarják a felbontást akkor is elég lesz rá kiváncsi vagyok.
    Bár ha jól olvasom a 2160x1200 az szemenként van az ugy már nem olyan rossz.
  • PhantomAss
    a leírásból én úgy értelmezem hogy a hw követelmény nem fog változni és egyre olcsóbb lesz. Amikor a rift kijön ez már csak egy erős középkategória lesz. (persze a rifthez ez nyilván csak belépőszint)

"This configuration will be held for the lifetime of the Rift and should drop in price over time."
    "The recommended spec will stay constant over the lifetime of the Rift"

Szvsz ha ki is hoznak egy új verziót a hw követelmény nem változik. De majd meglátjuk...
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.05.17. 21:46:06
  • Colos1357
    Eleinte én is erre gondoltam, de úgy tudom, hogy akkor teljesen lekapcsolná a cuccot. Nekem még nem erősödött vissza, bár lehet csak azért, mert ilyenkor mindig leszállok/földbe verem (a gépet ), tehát még nem vártam meg.

Sakkay: A múltkor nekem a gázkar csatlakozója lazult ki repülés közben... Kb. egy hajszál választott el attól, hogy pillanatragasztóval ragasszam be, olyan ideges lettem, mire rájöttem, hogy mi a hiba Elég könnyen kicsúsznak, azóta ez is a felszállás előtti ellenőrzés része
  • VO101Tom
    Ilyen nálam is van ritkán. Én azt vettem észre, hogy akkor csinálja ezt, ha már egy ideje repülők, folyamatosan dolgozik az FFB, és talán túlmelegszik. Akkor kikönnyül a bot. Majd valamivel később hirtelen visszerősödik. Nem tudom, hogy tényleg ehhez van-e köze, de gyanús, hogy kikönnyülés mindig hosszabb repülés közben jelentkezik.
  • sakkay
    Nekem pont ma volt ilyen-félig ki volt húzva a ffb bemeneti csatlakozó. Gondolom nálad nem ez a gond. Max. ha kilazult, vagy megtört a vezeték valahol.
  • repvez
    Ha azt vesszük nem is olyan vészes a rendszer követelménye az OR-nek
    Bár a kérdés azt, hogy hogy értették ,hogy a teljes élettartama alatt nem fog változni ez a teljesitmény igén, mikor a játékok fejlődnek és nő a gépigényük is.

Illetve, hogy mennyi idöközönként akarnak kihozni egy új verziót az occulusból
  • Colos1357
    Meg van még valami. A Logitech G940 -esem néha olyanokkal szívat, hogy játék közben elmegy az FFB. A motorok nem kapcsolnak ki, mert a beállított alap center spring emuláció működik, de a játéktól kapott infók mintha elvesznének. 4 éve van meg, nem fordult elő túl sokszor, de akkor is kezd idegesíteni

Valaki tudja, hogy ez mitől lehet?

Néha kihúzás-visszadugás helyre teszi, de most nem tette, ezért majdnem összetörtem a Messert, mert így kellett leszállnom
  • Colos1357
    Kéne egy kis help, olyan régen szerkesztettem küldetést, hogy nem emlékszem rá, hogyan kell megcsinálni azt, hogy egy Group akkor lépjen be, amikor egy másikat már kivégeztem. Arra emlékszem, hogy baromi egyszerű volt, de nem tudok megint rájönni, azok a küldik meg már nincsenek meg, mert még FC2 -ben volt.
  • sakkay
    Hát Gabi nem rádiózik vissza senki sehogy. Pedig azon forgalmazok amin kell. Mondjuk a társ sem csinál semmit, se nem lő, se nem megy vissza ha mondom neki. Valaki aki repüli az a-10-et itt, nem nézne rá a j-tac-ra, hogy nála megy-e? Bármelyik küldinél.
  • molnibalage83
    Szimulátor történelem - 8.rész
  • repvez
    Megtaláltam Zotya linkjét ahol megtalálható minden a PS3eyehez.
  • macleody
    Úgy emlékszem freetrackhez kell valami patch és csak azután működik jól.
  • Indi69
    Én ezt néztem, a termékleírásban van a lényeg. Nem tudom ez mi lehet