Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Pedig az a 8-10 eléggé válalható lett volna még béta állapotban is, sztem a végleges modulokban még mindig több van most is 😊
GaBika6
Leon egyszerűen: a futómű behúzó karon lesz 1 biztosító pöcök... Azt ha kikapcsolod utána tudod a kart behúzó helyzetbe állítani! Az első felszállásnál én is beszoptam, utána szerencsémre volt közös repülés és elmagyarázták ezt is! <#awink>
A bugot fenntartom, mert nálam pl. ha csatlakozott egy mustang a multi szerveremre, akkor a célzón vagy "nemHUD"-on eltünt a megvilágítás, valamint egy erős manővernél a nem irányított rakéta konténerek eltűntek a gépről, ezt követő próbálkozásnál meg a gépen maradtak. <#nevetes1>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

LeonSilver
Ezek szerint 😄
Vagy alapból 1000%-ra van állítva 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Seaweed
<#wow2> Belekerult egy random error generator vagy mi?
LeonSilver
Most látom, hogy Te sztíl bísztezel.
Nem túl régen elmélkedtem azon, hogy megvásárolom én is. Illetve régóta rágódom rajta, csak nem régen megint felötlött bennem.
Akkor mondta valaki, hogy várjak, mert hamarosan (?) kijön valami új verzió. Tudsz erről valamit? Kint van már vagy nem, vagy WTF?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Nálam például nem működik a futómű behúzása. Akármit csinálok, nem húzza be őket ez a bizbasz.
Valamint ha az FFB-n a "shake"-et felteszem akármennyire - folyamatosan zizeg a bot.

Borisz80
Remélhetőleg hamar kijavítják majd a legfontosabb bug-okat.
Azt viszont nem értem, hogy hogy lehet az hogy egyes embereknek valami nem működik, még másnál meg igen?

@Beczl.
Nincs véletlenül a 21-eshez valamilyen kiképzési útmutató kiskönyved? Ami alapján a magyar pilóták is tervezték, hogy akkor ki milyen feladatot kell hogy végrehajtson a repülések során.

Az FS2004-es MiG-21UM-hez volt mellékelve valamilyen kiképzési tervtábla ami klasszul leírta a dolgokat.

Másik kérdésem;
Lehetséges a 21-es műszereit egy második monitoron megjeleníteni LUA script-el? A-10-re meg Ka-50-re láttam ilyeneket, gondolom a Sim City-s szimulátorok is így vannak megoldva.
Ez irányba lenne még majd kérdésem.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Pont ezekért a hibákért nem akartam kiadni bétába a 21-est anno... Lesznek ott még 3d-s modell és fegyverzeti hibák is bőven... Ahogy nézem a fórum bug szekcióját a 146 különböző bug egy kicsit sok, ahhoz képest, hogy mikor "átadtam" a fejlesztést, csak 8-10 volt... :-(
Utoljára szerkesztette: beczl, 2014.09.24. 08:22:16
Borisz80
Amint látom sajnos a 21-es rengeteg bug-al küzd. SAU, ARK, multiban előforduló anomáliák, egyeseknek az RSzBN is kaotikusan működik, Sziréna...stb. <#szomoru1>

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Cancri55
Nálam is jelentkezett a probléma, de csak a gumigyűrű tetejéről a műanyag rátét jött le, a gumi a helyén van. Kb. fél éve így használom, és semmi probléma... gondolom teljesen más, ha az egész gumigyűrű kimászik...

HungaroJET
Üdv Mindenkinek !
Gratula Becz Lacinak és köszönet az összes szavazásban résztvevő személyeknek <#eljen> akik ilyen szép és nagy számban támogatták a MiG-21bis modul szellemi atyját !
(Virult a képem mikor láttam a sokat hitetlenkedő hozzászólást, hogy már megint "beczl"-re jönnek a voksok) <#nyes>
Szép volt Skacok <#taps>

Utoljára szerkesztette: HungaroJET, 2014.09.23. 19:57:35

HAVE A BANDIT DAY !

és én örülök, hogy részt vehettem benne!
Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan vagyunk! :-)

Papa01
<#eljen>

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

LeonSilver
Pontosan ez járt a fejemben nekem is!
ÉS nagyon örülök, hogy így összetudtunk fogni! Azért ez qrva sokat számít ám srácok!
Szóval én is köszönöm mindenkinek! <#worship>

repvez
Ha nem fontos hogy gumiból legyen akkor esztergálni kell bele egy megfelelő méretű müanyagot , de lehet, hogy valamelyik szimering csürü mérete passzol hozzá ami a munkahengerekbe szokott lenni vagy ilyen gazdasági boltok kinálatában lehet találni megfelelő o gyűrűt is..
DE nem biztos hogy a 8 dollárnál olcsóbban kijönne.
Gratulálok Laci!<#taps> Az a jó,hogy külföldi userek is szavaztak rád,hál' Istennek ők is ismerik a neved és a munkásságod.
Utoljára szerkesztette: beci43, 2014.09.23. 16:40:47

Ka-50

Reaper
Warthog tulajok! Tapasztalta-e már valaki ezt a problémát? Nekem szintén ez a felelős a stick kotyogásáért, főleg, hogy az enyém el is van szakadva. Aki találkozott már ezzel, talált rá megoldást itthon? Látom van egy 8 dollár+posta jellegű külföldről rendelős, teflonos cucc, de hátha itthon is meg lehetne oldani...

HOTAS Warthog O-Ring problem

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Sanyo: "Egyikünk sem számított rá, de úgy látszik, sikerült."
Én azért nagyon is számítottam rá - és nem csak a "Magyar társaság" szavazataira.
A "beczl" nicknevet nem kevesen ismerik szerte a Világon <#eljen>
Laci, most már talán ideje lenne lecserélhetnéd a hóemberes avatar képedet az ED fórumon 😄 Talán egy jelzés értékű SA-2 avatarra ?! <#eplus2>
Molnibalage
Úgy értem, hogy bárki megjelölhetett bárkit. Nagyon is tudom, hogy miért őt választottátok.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molni, nem csak szimplán kiválasztottunk egy nicket ! Ugye tudod ki az a Becz "beczl" Laci ? <#circling>
Seaweed és Sanyo hozzászólásához csatlakozva: a Bőrnyakú társaság pedig (Harry Pottert idézve): EGYENEK CSIGÁT ! <#nyes>
Azért, azt hiszem gratulálhatunk magunknak <#eplus2> Nem volt hiábavaló a igyekezetünk !
és persze Gratulálunk Lacinak <#finom> ! ! !
u.i.:
Azért az a Cichlidfan rendes egy fickó, és persze Ő sem most jött le a falvédőről, szerintem érti a csíziót (Ő is) mi is történhetett ott Laci és az LN között.
Sanyo
Úgyúgy! 😊

www.pcpilot.hu

Molnibalage
Mármint csak szimplán kiválasztottál egy nicket a fórumról és annyi?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Seaweed
Alapbol kapjak be, de a lenyeg hogy a nyomasgyakorlasunk celt ert! <#hehe>
repvez
A 3 legtöbb szavazatot kapó nyert egy mig-21-es serialt a DCS-hez, és mivel beczl-t még annyira sem tisztelték meg, hogy egy példányt kapjon, igy összefogtunk.
DE ugy látom azért keserű lett a szájuk ize, mert irták, hogy a körülmények miatt 4 nyertes lett és Lacit csak 4.ként irták.DE legalább sikerült.
Sanyo
Egyikünk sem számított rá, de úgy látszik, sikerült. 😊 Akkor mégiscsak lesz nyereményjáték, már ki sem merem írni, most vasárnap. 😛

www.pcpilot.hu

Molnibalage
Mi volt ez a szavazás? Tegnap rápillantottam, de azt sem értettem, hogy miről van szó.

sure
<#eljen> neked, a projektből téged kitúróknak meg <#gunyos1>

Isten nem bottal, hanem VMware.

PhantomAss
<#eljen>

GOOBY, pls

LeonSilver
<#eljen><#worship>

i robot
<#taps>

Seaweed
<#eljen>
Köszönöm a szavazást. Sikerült nyerni egy MiG-21-es kulcsot, amit eljuttattam Sanyónak, ahelyett amit felajánlott. Így ő is ki tud sorsolni egy szerencsést. <#love12>
Molnibalage
Izrael módosította néhány vagy talán az összes F-15A/B-it is CFT-re. A többeik nem.

Ha kész lesz végre az F-15C AFM akkor talán lesz hozzá CFT is, de valószínűbb hogy csak akkor lesz CFT ha majd megcsinálják a full DCS:Eagle-t Edéék az F-18C után. Talán.
De mivel tényleg ritka dolog a CFT az F-15C-n ezért lehet, hogy ED simán elfelejti a dolgot, mint a bombaoldást.
Viszont ha "megpiszkálod" Hungarót, hogy csinálja meg már végre, akkor lehet hogy hamarabb meglesz a CFT mintha ED-re várnál.
Már korábban szétszedte az F-15E modellt, úgyhogy vannak tökéletesen illeszkedő, különálló CFT-k, viszont a CFT pilonokon igazítani kell majd, mert a 15C CFT-n máshol vannak a függesztővállak mint a 15E CFT-n.
http://www.aviation-art.net/Lou%20Drendel%20Aviation%20Art/resized/eagle%20detail%201.jpg
Egyébként Molni, Te milyen F-15-ről tudsz amin CFT-volt ? Én csak izlandi, izraeli és alaszkai gépekről tudok. Volt F-15A is vagy csak 15C volt mind ?
http://www.aeroflight.co.uk/wp-content/uploads/2010/03/eagle.jpg
Na akkor összeállt, nagyjából én is erre gondoltam, csak azt nem értettem minek egyáltalán piszkálni, ha úgyis szinte alig van mozgástere.. És a tekerőt' ha automatikusra állítom nem is kell használni, csak maxra tenni az elején aztán bekapcsolni az automata governort?

repvez
Igy van ezért egyesített Vezérlő Kar ( EVK) És a Mi8-asnál 195 a lapátfordulat és ha ez 90% alá esik baj van . Tehát 10 %-nál kevesebb játéktered van a manővereknél a lapátok leterhelésére.Ezt tudod a markolati gázkarral kompenzálni ezért korrekciónak is hivják, a kart fel le mozgatva a lapát közös állásszögét lehet állitani . az EVK melletti 2 kicsi kar meg a hajtómüvek alap üzemmodjait álitod és itt lehet külön vezérelni a 2 hajtómüvet ha valamelyik kiesett.
Ahogy húzod a kollektívet, nő a lapátok állásszöge, esik a fordulatszám, mert terhelődik a hajtómű, tekered, hogy növeld és tartsd a fordulatszámot...

Legalábbis, ha jól értem, ahogy Leon mondta, ez az amit a modernebb gépek automatikusan "csinálnak" helyetted.
LeonSilver
"A helikopter irányításának harmadik eszköze a pilóta bal kezével működtetett kollektív kar, amely az összes lapát állásszögét egyszerre változtatja, szabályozva ezzel a lapátok vonóerejét. A helikopterek rotorjait egy adott fordulatszámra tervezik, és ettől csupán néhány százalékkal szabad eltérni."

http://www.happycopter.hu/menu/a_helikopter_tortenete_es_mukodese.html

LeonSilver
De az. Amit tekersz az a fordulatszámot szabályozza. Viszont emlékezz vissza.
A Kamovnál például a pilóta mellett van két kar, amivel lehet a fordulatszámot befolyásolni (vagy mónika sósan folyásolni be 😄 ).

Na megnéztem a kar az már tuti, hogy az állás szöget állítja. A joyon van egy governor rpb választó kapcsoló...
na majdnem-The amount of lever movement determines the angle of attack and lift developed by the main rotor, and results in ascent or descent of the helicopter: When the lever is in the full down position, the main rotor is at minimum pitch.
When the lever is in the full up position, the main rotor is at maximum pitch. Desired operating friction can be induced into the control lever by handtightening the friction adjuster. A grip-type throttle and a switch box assembly are located on the upper end of the collective pitch control lever. The pilot switch box contains the starter switch, governor rpm switch, engine idle stop release switch, and landing light/searchlight switches. A collective lever down lock is located on the floor below the collective lever. The copilot collective lever contains only the grip-type throttle, governor rpm switch, and starter switch when installed. The collective pitch control system has built-in breakaway (friction) force to move the stick up from the neutral (center of travel) position of eight to ten pounds with hydraulic boost ON.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.09.22. 20:24:00

Az ott akkor is az nem? <#fejvakaras> Mi más lenne?

LeonSilver
Őőőőő... izé!
A helikopterek rotorjának a fordulatszámát egy adott fordulatszámra tervezik!!! Ettől eltérni csak nagyon kis mértékben lehet és szabad!
A jobb gépeken ez a szabályozás automatikus, az úgy nevezett "governor" végzi ezt a feladatot.

Egyenlőre az uh-1 nél nem lényeg, mert maxon kell használni a hajtóművet-legalábbis én így csinálom-és a rotor állásszöget kell csak a karral állítani. Mondjuk a kamovnál ez nem volt jó, mert ott azért a gázt is állítgatni kellett, maxon nem nagyon lehetett erőltetni. De ez nem olyan nagy probléma jelen esetben sem, vagy hagyom a joyon, vagy csak két kart fűzök össze(gondolom ilyet is lehet) és a legszélső lenne a gáz adás.

Kár, pont az izraeli f-15-ösökkel való repülés végett akartam volna rá a CFT-t, de akkor mindegy, beérem így is. 😊
Olvastam az F-15 könyvedet ezért voltam rá kíváncsi hogy a játékban van-e rá lehetőség.
Köszönöm a választ!
Seaweed
Videon komoly! Epp azon gondolkoztam hogy amit rendelt Sakkay abbol kiindulva, egy rossz regi spicc pecabot vastabb fele, mert konnyu es maris van mibol kart csinalni! Vagni konnyu, sulyra konyebb mint alu, talan beszerezni is konyebb...hirtelen ez jutott az eszembe 😊
repvez
Ha egy pár ezer forintos tekerhető nyakú botot aplikál a hosszabitó kar végére akkor az sem fog hiányozni
vagy igy 😊
Seaweed
Nekem csak az a bajom hogy az igazi kollektiv kart lehet tekerni is. Nem hianyzik ez a funkcio? vagy rataszed masra?

Mert mondjuuk egy X45 vagy barmilyensaitek gazkaron van keznel tekerheto poti, minimum 2db, azzal ki lehet valtani.

Ugy osszessegeben ha mar enyit barkacsol az ember nem lenne erdemesebb csinalni egy kollektiv kart?!
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.22. 16:48:20
Aha..mondjuk ezt lehet meg is lehet egyszerűen oldani!

Üdv.

Jó cserkész segít ahol tud. :-)

Köszönjük a megosztott dolgokat és az eddigi munkásságodat is Laci!

Üdv.
Snowfox
Borisz80
Rohadtul idegesít a 21-ben az ARK rádió. Valaki please nézze már meg hogy nála hogy viselkedik!
Majkopról felszállva (2/1-es szektor, ARK 3, 5, 6 -os csatornákon), 5000m-en.
-ARK üzemkapcsoló be
-RSzBN / ARK választó ARK-on
-Szektor és a csatorna helyes, az adást fogom, morze kód hallható. (5000m, 100km-en belül vagyok az adóhoz)
-A navigációs műszeren a mutató nem mozdul el, fixen előre mutat akkor is ha fordulok.
-Illetve némelyik adónál működik, de egy idő után a mutató ismét fixálódik előre. Van amikor a fordulóban a mutató még követi a az adót balra, de jobbra már nem.

Ha nem én hagyok ki valami fontos dolgot akkor az ARK gyakorlatilag használhatatlanul bug-os.
Az RSzBN még eddig jól működött, de holnap útvonalazok majd egyet RSzBN navigációval, érintve minden repteret.