37029

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Sziasztok,
azt szeretném megtudni, hogy az FC3-ban lévő gépek miben térnek el a külön megvehető típusoktól, elsősorban a Su-27 és az F-15C érdekelne. Látom, hogy van beta verzió is ezekből a vadászgépekből. Ezek az alapjátékban lévő repülőknek (FC3) a tovább fejlesztett verziói lennének?
És még egy kérdés: Steam-en esetleg nem lesz valamikor hasonló mértékű akció? -
Pont ezt akaram mondani. Azért teljesen egyenes szakasz találni nem is olyan egyszerű. És akkor azt a szakaszt is belógásmentesíteni kell mindentől... -
Magyarországon is vannak helyek kijelölve, amik alkalmasak a Gripen leszállására (autopályák simán) de inkább a tereptárgyak, felüljárók, és a nyílegyenesen futó több kilométeres hossz az ami megszabja, hogy hova szállhat le és hova nem. -
Solt #15564 Túl sok infót nem találtam, de abból kiindulva, hogy egy kifutópálya teljes rétegvastagsága kb 180 cm (Amsterdam Schipol) és erre gond nélkül érkeznek a 60+ tonnás gépek, a kb 80-90 cm-s rétegvastagságú autópályáknak bírniuk kéne egy Gripent... szerintem.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.06.04. 23:32:09 -
Jumurjack #15563 Hát nézd, egy 10 tonna körüli Gripen gyakorlatilag 3 abroncson áll, egy hasonló tömegű teherautó kicsit nagyobb felületen támaszkodik fel, a felületi nyomása is annyiad része, ahányszoros a felület. Ha pedig belegondolsz, hogy a leszálláskor azért van némi ütőerő, azt nem nyeli el a futómű, hanem teljes mértékben megkapja az útburkolat is. Ezek után pedig ki kell bírnia egy 10 tonnás gép 300 km/h-ról való fékezését. Arról nem is beszélve, hogy felszálláskor a hajtómű nem hiszem hogy az aszfalt barátja... -
Nem csak ezt kell nézni, hanem hogy 250-300-as tempónál teszi egy a Griff, az alakváltozás sebessége is sokkal nagyobb. Mondom, lehet, hogy lehetséges, de több faktor szól a teherbírás ellen, mint mellette.
A futómű meg a föld géptörzs között csillapít, attól az aszfalt a teljes terhelést megkapja... A kocsidban is van lengéscsillapító, de ha 20 cenits kátyúba belemész 90-nel, akkor defektet úgyanúgy kaphatsz a hirtelen nagy alakváltozástól. -
Solt #15561 De a földet érés nem rugalmatlan, sokat felvesz ebből a terhelésből a futómű is... ráadásul nem ritka, hogy túlsúlyos szállítmányokat visznek a pályákon, ezek meg típustól függően 60 tonna felett vannak. Engem meglepne, ha a betonburkolatú szakaszokban ( pl M0 egyes szakaszai ) bármilyen kárt tenne egy Gripen leszállása. Mondjuk az aszfalt burkolat biztos nem örülne neki... főleg nagy melegben. -
Sokkal. A teherautó 1G táján van az úton és vontatmány 6-8 pár kerékfelület éri a talajt + a vonató még 2-3 pár. A tömeg meg 20-40 tonna táján van. A Gripen még szinte üresen is, ha minimál keróvel, TGP-vel és függesztővel száll le akkor is 8+ tonna. Csak éppen 2-3 m/s süllyedéssel is lehérthet és ez meg rá három kisebb felületű futófelültre. Összehasonlíthatatlanul nagyobb terhelés ez. -
Mennyivel nagyobb egy 20 tonna körüli repülőnek a talajnyomása ami mondjuk 5-6x száll le a gyakorlat alatt mint egy mezei 30-40 tonnás vagy nagyobb teherautónak amik szinte egymást érik az autópályán egymást nap mint nap?
A táblákat lámpákat azt máshol is elözö napokban szerelik le majd a gyakorlat után vissza a pályára, de lehet olyan szakasz is ahol nincsenek ilyenek 2-3km keresztül igy azzal nem kell foglalkozni. -
Én úgy tudom, hogy van itthon is ilyen szakasz, de azt sem árulják el, hogy melyik pályán, érthető okokból... Bár ha az itthon megszokott logikai gondolkodásmódból indulok ki, akkor tuti, hogy a kőröshegyi völgyhíd lesz az... :) -
Nem vagyok benne biztos, hogy van. Az ilyen üzemeltetés előre kijelölt szakaszokat takar. A gépeknek akkora talajnyomása van, hogy nem bírná el a pálya. Ezen felül több videón látni, hogy az előre kijelölt szakaszokon el vannak távolítva a zavaró elemek. Táblák, lámpák, stb. -
Az M6-os (Budapest-Pécs) kifejezetten alkalmas, még a forgalmat sem kell elterelni, annyira kihasznált autópálya..... ja és még szántóföld alatti hangár is van
-
sirpalee #15555 Ki lehet azert jonni onnan, sokmindenre jo az utanegeto. :) -
Azért valljuk be, ha a DCS-ben minden géppel le lehetne bárhova szállni, majd gear damage nélkül felszállni, akkor meg az lenne a baj, hogy milyen szimulátor ez... a linkelt videón a MiG-21-esek se "akárhova" szállnak le (mint modjuk egy Ancsa/Dromedár a falu széli lucernásba), "picit" azért elő van készítve a talaj. Ez persze nem csökkenti a videók, illetve a MiG-21 "füves reptérről üzemeltetési" értékét, háborús helyzetben nyilván olcsóbb és gyorsabb egy szántóföldet kicsit megdolgozni, mint egy kilyuggatott repteret helyrehozni, de kevésbé praktikus, mint egy autópálya-szakaszt lezárni... Csak hát az 50-es, 60-as években a SZu-ban/Kelet-Európában nem volt olyan autópálya-hálózat, mint nyugaton vagy Skandináviában...egy Draken/Viggen/Gripen autópálya-kitelepülés kvázi a NATO megfelelője ennek a videónak. (télleg, van olyan magyar autópálya-szakasz, amit a Gripenek és egyéb NATO-gépek "éles" helyzetben használhatnának? És ha igen, ennek a pár madárkának nem is érdemes "autópálya kitelepülést" gyakoroltatni? Vagy csak nem engedélyezik a hatóságok, mert nincs olyan kategóriás matrica...
)
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.06.04. 00:41:38 -
GeriDoc #15553 Én kerül-fordul füvön landolok. Ez nálam simán működik. 
-
Jumurjack #15552 Jó is volna, csak ed-ék benthagytak a futóművek fizikai modelljében egy mélyszántóekét, úgyhogy ami egyszer a füvön megáll az ott is marad...
-
Jó lenne a DCS-be is kitelepülni füvesre: MIG21 -
Köszönöm! :) -
sakkay #15549 Köszi! -
CTRL+ felfelé nyíl, léptetni meg CTRL+ bal or jobb -
sakkay #15547 Ok faxa! Itt a vidin meg is tudod nézni a r. navigációt Papa! -
Szívesen host-olok, ha van közös időpont. :) -
sakkay #15545 2.25-nél az mivel lehet előhozni? Én meg mindig lépkedtem ki mint egy hülye, ha meg akartam nézni a sug.frekvenciát!
-
sakkay #15544 Lesz még ilyen-mondjuk Papán múlik leginkább-de nagyon használható a cucc. Gyakorlatilag embereket, és cuccokat kell felvenni és megadott helyre elszállítani és ezért pontokat kapsz-így lehet verseny is. Van eközben egy folyamatosan rádión érkező küldetés(ek) is, ami konvoj megtalálás és vagy lopott jármű?! megtalálása, valami ilyesmi. Ezen utóbbinál nagyon kell vágni a rádiózást a heliknél. Az előzőkhöz viszont nem. -
Nagy kár, mert csak tátom a számot, hogy nyomják az urak a helikkel... én meg mint a pernye... :D -
Nekem viszont igen, sajnos. Pedig jöttem volna szívesen. :) -
sakkay #15541 igen
-
Akkor vagy? :)) -
sakkay #15539 Mégsem kell elmennem. -
sakkay #15538 Aha, jó lenne. Most el kell mennem, de hova is kel berakni amúgy a missziókat? Mármint a steamos részbe keressem, vagy a c-re rakott részekbe? Elfelejtettem. Azt tudom , hogy az editornál kell lennie, de nem találom a könyvtárat. -
Egy gyors tesztet nézzünk? :) -
sakkay #15536 De teljesen jó.
Aki meg repül itt helit, az meg jöhet. Ha Papánál műkszik, ideszólunk
.
-
Ezt konkréten is lehetne, nem? :) -
sakkay #15534 Papa ilyet össze tudnál kalapálni online nekünk? Igazából pl. egy ilyet hostolni nekünk. -
sakkay #15533 Vagyok Papa! -
Az utasszállitó nem ér :) és az biztos hogy punci , mert arrafelé ebben nem igen lehet biztos az ember
-
Akkó te kabbe Kenkri
Állat lehet igaziból repülni. Mindig ki akartam próbálni egy helit.
-
Nekem FC3, A10c, MIG21bis, Kamov, és egy thai punci..... 8 hónapja nem repültem virtual, élesben igen, asszem én nyertem.
-
sakkay #15529
-
Nekem 6 gép + a 3 heli. És nem repültem kb. 1 éve.