37029

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
wolfhgb #15727 Projektorban en is gondolkodtam egy darabig, homoru feluletre vetitve, de a kello mereture nagyitott kep kozel rol nezve meg fhd felbontasu vetitonel is zavaroan pixeles, tv nel hasonlo a szitu kozelrol nezve, egy 55" fhd nel, 4k uhd megoldas lehet, de koltsegesnek tartom kello meretben, pit gyanant meg egy meretes lavor is megteszi vr t hasznalva, :) na jo ez poen volt, de fel evet biztos varnek a helyedben mar pl az oculusra, de meg inkabb mondjuk a starvr re! -
priluki #15726 ja ez igaz .. én valami olyanon gondolkodom ami mozog és + oculus.. szerkezetileg meg is tudom épiteni de a többihez sajna nem értek -
wolfhgb #15725 Jo a harom monitor, de mindenkepp megvarnam a helyedben a vr szemuvegek kovetkezo generaciojat, ha meg nem ruhaztal be az alltalad felsorolt lehetosegek eggyikere sem! -
persze oké, de:
1. az nincs kész
2. simpithez oculus nem párosítható, mert ha van oculus akkor nem kell simpit :D Max valami kabin héjon gondolkodnék hogy kézzel tapogatózva azért érezzem hogy tényleg fizikálisan is bent ülök valamiben, nem a számítógépes fotelben markolászom az asztallra kirakot joy-t.
Én falconhoz csináltam simpit-et, ahhoz kellene már valami nagyobb monitor, tv akármire váltani. -
priluki #15723 hát én oculust javaslom .. azt semmi, még csak meg se közelíti :) -
Látom van pénz :D
Így 3 monitorral mennyire jön már át az émelyítő érzés repüléskor?
Vajon mi lenne a jobb választás a egy tágasabb 3d-s világ megjelenítéséhez a simpithez? 1 db nagyobb TV vagy 3 monitor, esetleg egy projector? -
wolfhgb #15721 Me beallitottam a heliost az a 10 c modul ala, mukodese hibatlan, meg fogom az f15 c ala is beloni, kivancsi vagyok mit kezd a progi egy olyan pilotafulkevel, ahol az mfd k es a muszerek elnek, de a gombok nem, meglatjuk mit csinal, valaki esetleg probalta mar? Mert, ha halott ugy, nem koptatom a tekervenyeim! -
wolfhgb #15720 Ezen tenyleg jot rohogtem, :) "grafikai annamariak" tetszett! :) -
Ha viszont a fullscreen módot kikapcsolja az ember, nincs VSync...a video memória elfogyásának a jele első körben az FPS visszaesés, aztán ha az ember kicsit tovább vár, jönnek a grafikai annamáriák, átlátszó textúrák, ilyen szépen e:
A memory leak kedves örökség a Lock-On-ból, bár FC2-ben pl. nem tapasztaltam, sőt, néhány update-tel ezelőttig a DCSW-ben sem, dehát egy jól megszokott "feature"-t miért is ne hozna vissza Ede?... -
wolfhgb #15718 igen, ezekkel tisztában vagyok en is, de azért köszönöm, azért is írtam, h a probléma attól még adott nálam is. A játék használja mind a két grafikus processzort, ahogy látom, a gond azzal van, h a magonkénti 3gb vram a szűk keresztmetszet, sajnos a magas felbontás és textúraminőség felzabálja a memoriát a kártyán. Egész addig nincs semmi gond, amíg 100% os használat alatt maradok. abban a pillanatban, ahogy elérem vége az élvezhető fps nek, hiába csak 60% a gpu k használata és kb még ennyi sincs a cpu, a móka véget ér, ha elfogy a rendelkezésre álló videomemoria. Erdekes módon, ezt teszi helyre nálam, az isten tudja hogyan a full screen kikapcsolása, a képméret ugyanúgy teljes marad, a minőség sem válltozik látható formában, viszont a vram használata visszaesik 60-70% ra és felpörögnek az események fps terén igencsak az élvezhető tartományba. Hát kb ennyi a tapasztalt és megosztható információ. -
Colos1357 #15717 A 2 GPU -s kártya ugyanúgy SLI/CrossfireX módban működik, csak annyi a különbség, hogy nem SLI/CrossfireX híddal vannak a kártyák összekötve. Így mindössze annyi a különbség, hogy sokkal gyorsabb, mert a több kártyás rendszernél az összekötő híd a szűk keresztmetszet. Azonban ha egy játék nem, vagy nem rendesen támogatja a SLI/CrossfireX -et, akkor az ugyanúgy problémás lesz akár két kártyával, akár egy 2 GPU -s kártyával. -
wolfhgb #15716 Hat igen, ezt en sem ertem, nekem mondjuk egy karin belul van a 2 gpu, nem sli modban, de a problem sajnos epp ugy adott. -
Nem próbáltam sajnos egyiket sem,de a leap motion az már kapható és a leirások alapján nagyon is pontos mm-ees pontosságról beszélnek és a késés sem jellemzó rá, ami gondot okozhat,hogy nem azonos az érzékelési terület nagysága a OR látómezejével, bár a legtöbb kapcsolóhoz ugy is odanéznél amihez nem kell arra ott a hotas.
Az SLI kérdésre, meg ha átváltanánnak DX12-re akkor megoldódna minden ilyen gond, mivel nem driver szinten lenne a szabályozás hanem a játékban és nem kellene SLI kábellal összekötni a 2 VGA-t mindegyik külön számolná a dolgokat és jobb hatékonysággal mint most .Ráadásul nem kéne 2 azonos kártya hozzá, sőt még a CPU-ban elhelyezett GPU-t is használná.
Ezért nem értem, hogy ennyi szabad erőforrást megvon magátol az ED ha nem DX12re fejleszt. -
wolfhgb #15714 A dcs world 2.0 verziojanal, ha jol olvastam jobb lesz az optimalizalas amd kartyakra, termeszetesen most sem panaszkodom mar, miutan rajottem erre a full screen problemara sajat esetemben, mind a ket gput hasznalja a progi, az fps is vidamabb ertekek kozott boklaszik azota es ez a minosegen is meglatszik szerencsere! -
sirpalee #15713 DX11 es korabbiak eseten ez reszben a hardvergyarto felelossege is. Csak DX12tol (meg mantle) van kezdve normalis lehetoseg multi gpu programozasra. -
wolfhgb #15712 Sajnos pont ezt tapasztaltam, remélem igéretükhöz híven korrigálják ezeket a hiányosságokat a következő kiadásban! -
sirpalee #15711 Nem igazan megy a crossfire dcs alatt. Az SLI sem. :) Amugy ha cserelni akarsz, akkor inkabb NV, jobban megy vele. -
wolfhgb #15710 Még mindig úgy érzem ezek tudatában, h egyszerű, de az adott funkciót jol beazonosítható funkcióra utaló szavakkal rengeteg rendszert és kapcsolót lehet hangutasítással kezelni, ami szerintem kevesebb vesződséggel járna játék közben, mint a virtuális kezed framecsuszása és poziciovesztése miatt ötödszörre eltalálni egy kapcsolót a térben és nem átnyulni mondjuk a gép műszerfalán. -
wolfhgb #15709 ötlet gyanánt vetettem fel, épp a játékban is támogatott oculus kapcsán, aminél épp a napokban dobták ki a végleges piaci változatot, egy egér szerű kontroller lesz az eszközhöz, vezérlés gyanánt, kamera egy szál sem rajta, azért valjuk meg ennek az apróságnak a tudatában baromi nehéz lesz érzékelni a kezeid magad elötti hadonászását, talán, ha képen törli magát az ember az érzékelhető lesz tőle, de a kontroller után kapkodni sem lesz egyszerű azután, h a fejeden van valami ami kizárja teljesen a külvilágot, főleg, ha a bal kezedben a gázkar jobban pedig a joy. Ami képet felraktál, egy más gyártó vr technikája, jelen orosz fejlesztési sebesség mellett, nem mostanában fogják a játékot hozzá kalibrálni, föleg mivel a facbook oculusa mellett már láthatóan és félreérthetetlenül letették a voksuk. Ilyen formában hosszúnak érzem azt az időt, amíg a dcs ben a virtuális szemüveget használva a pilótafülkében a saját mancsom fog elöttem hadonászni. :) -
sirpalee #15708 Ezt próbáltuk, és van is elfekvőben leap motion-om, hidd el, nem akarod te azt játékra használni. :) Kb 1 óráig art a fun, meg awesome factor utána rájön az ember, hogy gagyi.
A probléma ezzel, hogy rá kell nézned a kezedre, folyamatosan. Ami meg nagyon nem igaz DCS-ben. -
sakkay #15707 Na ezt meg most akartam
-
sakkay #15706
-
Főleg ugy, hogy amit láttam, mindegyik VR-hez készitenek olyan eszközt amivel a kezedet mint vezérlöeszközt használhatod, tehát nem kell majd az egérhez sem nyulnod, csak a kezed ugyan ugy mozgatni mintha benn ülnél a fülkében.
Most is vannak olyan progik amivel hang utasitást adhadsz és az egy billenytü leütést vagy kombinációt eredményez, de a rádiózás kiváltásán kivül nem látom értelmét, hogy a fülkében kapcsolásokat is beszéddel váltsam ki.
SHOOT 1.6.4 vagy a VAC nevüek a legismertebbek -
Hangvezérlés.... szép lenne, ha a modulok ilyen vezérléssel rendelkeznének, aminek semmi köze a valósághoz. A 2 és 3 generációs gépeknél a valóságban ugyan úgy a kapcsolópaneleket buzerálja a pilóta, mint te egérrel a virtuálisat. A modernebb gépeken meg ugye HOTAS rendszer van, azaz a harci és egyéb fontos funkciók a gézkarról és botról kapcsolhatóak. Nem tart semeddig VR-el a fejeden odanyúlni az egérhez az billentyűzet mellett. -
wolfhgb #15703 mellesleg, véleményem szerint a legjobb megoldás a vr hez még mindig az lenne, ha a hangutasítások irányába hegyeznék ki jobbra és pontosabbra a jelenleg ilyen formán működő programokat és nem egér után kéne nyukálni a joy rol repülés közben és forgatni a nézőpontot, ha kapcsolni akarsz valamit, mert annak attól még nincs több köze a valósághoz, h úgy csinálod, szerintem pont rontja a játék élményét és eredményességét, viszont a hangvezérlés jelen esetben is terjed a közlekedés minden formályában, így a repülésben is használják, tuti nem azért mert milyen bonyolult és akadályozo volna a pilótának! :) -
wolfhgb #15702 Még, ha nem is kapcsolhatók a gombok és nem is állnának ki, habár, ha jól rémlik kiállnak, egy upgrade el meg tudnák oldani a problémát véleményem szerint, a megfelelő file ok cserélyével, de igazábol úgy látom, h a tender az az, h minden gépet inkább külön modulként dobnak ki és értékesítenek jóval drágábban mint pl az fc3 at, ez lett az üzletpolitikájuk az utobbi időben és a hírek is ezt mutatják, de annak sincs akadálya, h kidobják fc4 gyanánt, a vr t már nem csak a menüjében használó verziót, hisz már most is van 2 elődje az fc3 nak ugyebár és a lock ont is mutogatjuk a gyerekünknek, h apad látod még ilyennel repült, persze, ha találsz még olyan gépet, amin elindul. :) 100 szónak is egy a vége, ha tutit akarsz, fizesd meg, a boltban sem adják ingyen a friss kenyeret, hiába vettél tegnap is kenyeret!!! :) -
Azér igazán bekerülhetne egy vörös oldali izmosabb multirole is ha már jön a Hornet. Igaz nagy kedvenc az F-18, de egy 27/29SzM jó lenne főleg ha lesz már A2G radarmód. Most, hogy upgradelik 29est attól még semmit nem fog érni a nosztalgia freeflight kötelékezésen kívűl.
Meg igazán kitérhetnének olyan részletekre hogy az MI át fog e látni felhőn-füstön. -
wolfhgb #15700 Akkor te is dual gpu val tolod ezek szerint, te nem találkoztál ilyen jellegű problémával sosem? Nálad jó a crossfire támogatása? -
Nem érnek most rá, az interkontinentális rakétákat gyártják. -
Egyébként az FC3-as gépek kabinja menynire van 3d-sitve? ugy értem, hogy minden kapcsoló és gomb ugyan ugy kiáll és megvan mint egy kapcsolgathatós kabinba csak épp nem müködik? Mert érdekelne, hogy mit akarnak kezdeni ezekkel a gépekkel a későbbiekben, hogy van e rá lehetőség, hogy a kapcsolható fülke is elérhető lesz hozájuk idővel esetleg a VR miatt.
Vagy majd ujra meg kel venni ha kiadják majd igy is? Esetleg megmaradnak ilyennek, hogy lehessen mutogatni az unokáknak, hogy látjátok ilyen is volt, hogy nem lehetett a kabinban kapcsolgatni -
beci43 #15697 Azért vagy türelmetlen.Matt alfa teszthez hívott embereket,hogy többen felfedezhessenek még meglévő hibákat. 
Utoljára szerkesztette: beci43, 2015.06.17. 17:20:27 -
sakkay #15696 Azért tényleg bekaphatják. Fél éve-majdnem biztos a karácsony-most meg még halvány dátum sincsen..oroszok. Az sem igaz amit kérdeznek
csak ne várnám olyan iszonyatosan!!
-
igen amenynit késik még már szinte mindenki le fogja cserélni a VGA-t és az oprendszert ami támogatja .
Sztem fejlesztés szempontból is elönyösebb lenne, mert nagyobb mozgás teret kapnának hogy gyorsabb lesz a számitás és ezáltal a kevésbé optimalizált részek sem jelentenek majd akkora gondot, mint egy dx11es esetén. -
sirpalee #15694 Részint bíztató, de szerintem nagyon rossz döntés tőlük, hogy nem a DX12-t célozták be ink'bb. -
Egész jó hirek vannak kilátásba
Végre jön a 29-es feljavitott verziója, és a 18-as is alakul szép csendben -
sirpalee #15692 Most 2 x 290x (Sapphire Tri-X) van a gepben. -
wolfhgb #15691 És itt egy link működése közben, érintő monitorral:
https://www.youtube.com/watch?v=v15E1JZe9es -
wolfhgb #15690 Talán így kicsit méretesebb. :)
-
wolfhgb #15689 helios progi erre a célra készített program, az érintő monitor egy standard 19" monitor, ami elé egy tapi üveg lett építve, ez érzékeli az érintést és minden gomb kapcsoló ilyen formán kapcsolható a műszeregységeken. Így a műszerfal mindig látszik és aktív, akkor is, ha a trackir el a képernyőn olyan irányba nézel, amikor az amúgy nem látszana, vannak fent a neten róla videok, jol szemléltetik a müködését, pazar tőle a játékélmény, dobok fel róla egy képet, azon is jól látszik, h mi a lényege.
-
Frenky #15688 Sziasztok! Akinek van kedve csatlakozzon a DCS World MAGYAR Felhasználók csoportjához a FaceBook_ON Lesz egy kis átszervezés, aktív és passzív tagok szerint, remélhetőleg több lesz a közös online repülés is :-) Üdv, HUNter