Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alig várom a végleges verziót... 😊))

www.smart-bus.hu

Nem tapasztaltam akadozást, bár FPS is volt bőven, viszont az a precizitás amit ez ad, annak a TiR soha nem fog a közelébe sem érni.
TrackIR esetén, ha nincs meg a fix 60 fps, akkor forgolódás közben akadozik a kép, ( van akit zavar, van aki észre sem veszi ) itt is érzékelhető ez a jelenség?

www.smart-bus.hu

A Samsung csak átvette az Oculus külső borítását, belül pedig picit alakított rajta, hogy a Note 4 egyben belemenjen...

A Sony féle project morpheus pedig valószínűleg nem fog megvalósulni igazán soha... (Nem bírja a PS4 ereje)
Ez tényleg jó hír, arról nem is beszélve, hogy sok nagy márka elkezdte fejleszteni a saját VR szemüvegét, még maga a Samsung is...
Utoljára szerkesztette: wittman, 2014.11.11. 10:18:58
Az élmény tényleg ilyen, nincs mit hozzátenni, kis technikai háttér:

Jelenleg az Oculus DK2 kijelzőjét a Samsung Note 3 adja. Ez egy 5.7" -os 1920*1080-as kijelző. Ebből könnyen kijön, hogy az egy szemre jutó felbontás 960*1080.
Mivel a kijelzőt a későbbiekben is a Samsung fogja szállítani, a tegnap megjelent hír elég fontos lehet:

Note 5
A cikk alapján, a jövőre érkező Note 5 már 4k felbontást fog tudni -> Nagyon valószínű, hogy az Oculus is ezt kapja meg.
~6" -> 3840*2160 -> 1920*2160.
Szóval lesz itt jó kijelző, utána már csak a software -t kell csiszolni.

Jah és pici reklám.
Ha valaki esetleg szeretné kipróbálni, most vasárnap nyílt nap lesz, lehet menni kipróbálni (ingyenes az esemény)... <#taps>
<#eljen>

www.smart-bus.hu

Volt szerencsém részt venni eme eseményen és kipróbálni az Oculus Rift 2 fejlesztői változatát. Sanyo jól fogalmazta meg a tapasztaltakat és azt kell mondanom, ha kijön egy megfelelő felbontással rendelkező változat, akkor simán beruházok rá én, és ezzel nem leszek egyedül úgy gondolom. Hatalmas élményt adott az, hogy végre érezhető "igazán", hogy van tér! Brutális volt az első perc is már, amikor csak Su-27 kabinjában ülve a zónában érezni lehetett, hogy pár méterrel magasabban ülök, mint a talajszint. Arról nem is beszélve, hogy bármerre nézel ki a gépre, az nincs megnyúlva, mint a egy monitoron, amit látunk.

A repülést az Oculus-al újra kell tanulni, de az élmény mindent kárpótol. Az első 15 perces repülés alatt teszteltem, hogy mit bírok. Szatyi barátunk javaslatára 10db orsó végrehajtása közben egy földön kiszúrt pontot nézve teszteltük magunkat. Hát az kell mondanom, hogy a 10. orsó végére, jött egy kicsit az az érzés, ami valóságban is jelentkezik ilyenkor, de szerencsére engem csak kicsit "viselt meg". Megvolt a szűz leszállás is, ami nekem problémamentes volt, mert ahogy Sanyo is írta a műszerek és HUD adatai nagyon nehezen olvashatóak a még így is alacsony felbontásból adódóan, de a sebesség érzetet nagyon visszaadja az Oculus. A "kabinból kiszállva csak azt vettem észre, hogy hatalmas élménnyel lettem gazdagabb, meg csurom vizes lettem tetőtől talpig. Igaz ez még az alkoholmentes teszt volt.

Később, mikor már jó pár pálinkával való koccintáson voltam túl újra beültem és több típussal kipróbáltam az Oculust. Természetesen nekem a Su-25A-el való repülés volt a legjobban odabaszós, mikor a hegyek között lavíroztam pár méterrel a patakok fölött, mert most először éreztem, hogy azok hegyek igen is magasak és én meg lett vagyok a lábánál. Su-33-as Kuznyecovról való felszállás is odabaszott, meg a Kuzin az alacsony áthúzás. A másfél órát sikerült egyfolytában repülni az Oculus-al így második körben, melyet befejezve olyan fáradság lett rajtam, hogy aludtam is egy jó órát egy fotelben, de meglehet a pálinka is közrejátszott ebben, talán...

Összegzésként csak azt tudom elmondani, hogy azon törtük a fejünket, ha kijön egy olyan VR szemüveg, amely megfelelő felbontással rendelkezik szimulátorozáshoz, akkor már "csak" azt kell valahogy megoldani, hogy ebben a virtuális térben a kapcsolókat is tudjuk valahogy vezérelni a kezünkkel, mint ahogy az érintőképernyőn kapcsolgatjuk a gombokat a Helios segítségével. Szerintem ez sem lehetetlen dolog...
Most jöttem rá, hogy a miz file-ok azok. Köszi. Akkor az alap 15. Kíváncsi vagyok az edge dinamikus kampányára.

macleody
A mods\aircraft mappában meg tudod nézni a gépekhez tartozó kampány cuccokat.
Én azért nem repültem végig az alapot, mert kb. a vége felé jöttem rá, hogy a rakéta lát, és nem csakhogy lát az erőn keresztül, de át is megy rajta!<#nevetes1> Remélem az edgében lesz fizikailag is létező fa..
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.11.10. 21:03:17

A Kamov (Black Shark 1.02) Deployment kampányt végigrepültem. Az játszódik Karacsjevo- Cserkesziában, elvoltam vele,arra nem emlékszem,hogy mennyi feladatot kellett benne lerepülni,mert régen volt. A Georgian Oil War kampányt csak elkezdtem, de valamiért máig nem fejeztem be.

Köszi!

GaBika6
Már nem, de megtod nézni a huey-t is...
DCS World\Mods\aircraft\itt adott gép\Missions\EN\Campaigns

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Emlékszel mennyi misszó volt? A huey-al végeztem, most töltöttem le hozzá, egy rajongói' fejlesztést. Elég fura, de érdekes. Az alap 15-16 az új(a srácé) 12. Remélem ha kijön az edge. beindul a multi. Megnéztem, 1200-an töltötték le a srác kampányát.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.11.10. 20:50:09

GaBika6
Én az a-10c és a kamov kampányt megcsináltam anno...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Köszi.
Na vér Pisti még nem voltam<#fejvakaras>.
A kérdés arra irányult volna, hogy meg lehet-e nézni valahol, hány misszió van az adott géphez, mert érdekelne hol tartok!
Közben amúgy megoldódott, de igazán figyelemre méltó a kedvességed..

a kérdés úgy lenne helyes,hogy "kipörgette" itt bárki is a DCS-t? <#buck> ehhez hasonló kérdés,elhangzott itt pár éve,ha jól emlékszem.az éppen akkor aktuális vér pistike tette fel.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Aki esetleg itt nem olvasná rendszeresen-vagy nem ismerné de olyan nem lehet<#alien>-a sanyo jóvoltából létező(napi rutin a kávé mellé számomra)-pc pilot-lapot, azoknak érdemes elolvasni ezt a cikket. Már amennyiben érdekli őket a szimulátoros repülés jövője!
Pc pilot-Sim City Bp.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.11.10. 18:05:37

Borisz80
Jól jönne már a magyar zőőőőd is <#whatever>

@Beczl
"Nem volt. "
hehehe.....he... <#ticking>

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Nem sok értelme van. Tele van hibával.
z0ty4
egy kis olvasni való, ha érdekelne valakit:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
:

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Hecker007
Valakinek nem tetszett a gyári kabin színe:

Utoljára szerkesztette: Hecker007, 2014.11.10. 06:57:35

VO101Tom
Ebben olyan is van? <#zavart1>

www.pumaszallas.hu

Végigcsinálta itt valaki bármely dcs gép' kampány misszióit?

Nem volt.
<#eljen> komoly nagyon !

Nem véletlen rettegték az afgánok a hetvenes években...

Ka-50

Igen..azon én is meglepődtem. Alig várom a dcs bejelentést<#wink>

<#worship><#worship><#worship>

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

i robot
Azért Csőrikét megcibálták rendesen. Ki nem nézné az ember a Hind-ből, hogy ilyen gyorsan reagál. <#eljen>

Mindenki ügyes<#wink>, de azért 3.50-nél nem semmi a pilóta.

Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.11.08. 18:26:27

Kb. 15 percet repültem vele, de nem vettem észre változást.
Cancri55
Valaki tesztelte mar a Suhoj AFM-et?

Borisz80
a magyar 21-esekre volt rendszeresítve chaff / flare kivető?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

z0ty4
egy kicsi off:

GoPro Rafale Cockpit
hangulatos kis videó <#taps>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Már megérte ez a MIG 21 modul.... most az imént bementem egy szerverre ahol játékosok is voltak. Összeverődtem egy orosz sráccal. Elsőnek azt hittem hülyül amikor elindult a célterület irányába. Kis magasságban találtunk egy A10-est azt lelőtte. Én meg az őt támadó humán F 15 öt re tudtam indítani R-13-at... és talált is. Azt hittem behalok a röhögéstől...
DonZorro
Jah az meglehet. Na majd akkor később lesz csak teljes verzió... :$

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

ja jogos.. tényleg szerencsém volt. én is ebayezek tudom mi mennyi.. gondoltam rá hogy felrakom és veszek belőle warthogot 😛 Bár most nagyon beleszerettem ebbe 😊

Borisz80
Hát az eladó nem tudta hogy mennyit is ér a cougar hotas az biztos.

Több mint egy éve hajtok a couger után de nincs szerencsém. Volt egy esélyes ami nem horror áron volt, de hárman jelentkeztek rá és a legközelebb lakó kapta meg...
Külföldről 100ezer környékén vannak, mire az bejön vám + posta (ugyebár nem 1 kilós a cucc) lesz vagy 200ezer. És persze használt nem 100%-os és upgrade nélküli verziók. Na ennyit viszont nem ér meg mert akkor már inkább a warthog.

köszi 😊 olx-en találtam, ja és még adott hozzá egy nostromo keypadot 😊 Most indul majd a rudder pedál vadászat mert az is kell 😄

Hecker007
Csak akkor frissít szerintem ha az open béta verzió van fent.

PhantomAss
ezen gondolkodom én is 😄

GOOBY, pls

Borisz80
Én azért szeretem a 21-et mert gyerekkorom nagy vadászgépe volt, mivel ezt láttam repkedni össze vissza a város felett amikor légvédelmi hadgyakorlat volt a szélén és ők voltak a célpontok. A bisz alatti típusok már nem is érdekelnek annyira. Max még az MF.
Amúgy semmi bonyulult nincs a bisz-ben, miután beindítottad a hajtómúvet és beüzemelted a rendszereket igazából nem nagyon kell kapcsolóhoz nyúlni. Itt is a célzókészülék működtetése a kicsit komplikált.

Borisz80
honnan a p...csából tudnak itt (dcs/falcon fórum) emberek cougart szerezni ilyen bagó összegekért??? <#conf> <#conf> <#conf> mindjárt fejbelövöm magam....

Amúgy gratula! <#taps> Használd egészséggel!

DonZorro
Skacok, tudja valaki, hogy ez az "izé" miért nem peccsel? Vagy még nincs kint hivatalosan? 😞

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

na sikerült kisilabizálni és telepiteni ! 😊 köszi mindenkinek nagyon jól működik 😊))

Vogel
Repülnétek MiG-21 F13-mal 😄 Azon kell ám gépészkedni! Pl Mach-kúp kézi állítás... A bisz karosszék ahhoz képest.

kösz,örülök is neki 😊 azt a 2007 hco vista x 64 rc1 . van más is? persze grafikusan kéne 😄 ez miatt lehet szar a gáz? mert a foxy müködik a joy is jol mükszik de a gáz nem ... win 7 x64 van a gépemen.
Utoljára szerkesztette: priluki, 2014.11.06. 20:51:00

macleody
Nem tudok angolul, de kb. ezt kell csinálni.
Kapcsold ki az UAC-ot a windows-ban. Vezérlőpult, felhasználói fiókok, felh. fiókok felügyelete beállításainak módosítása. Ott húzd le a csúszkát. Indítsd újra a gépet. Húzd ki a joyt. A driver telepítőjén nyomj egy jobb klikket, tulajdonságok, kompatibilitás. Ott válaszd ki a Vista SP2-t. Telepítsd a drivert. Ha kész, keresd meg a STTubeDevice203.dll-t a C:\HOTAS\drivers mappában és másold be a C:\Windows\SysWow64 mappába.