37030

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Solt #16092 Szerintem utóbbi. Nálam 16GB ram van, és ennek ellenére előfordul ilyen, de csak W7 alatt. -
Jelenleg finoman szólva nem a DCS prioritás nálam... -
Hát én biza beledobnék 16 guriga RAM-ot, főleg ha multizni is szeretne nem csak max. 4 fős privát szervereken a DCS-ben. A Virtual Aerobatics Serveren például gyakran van benn 20-nál is több játékos, sok a lerakott tereptárgy is, bizony ka kikapcsolom vagy túl alacsonyra veszem a lapozófájlt, akkor sikítozik a Windows, hogy csukjak be néhány ablakot, és ilyenkor persze a DCS azonnal CTD-zik...
BTW én aszittem a DCS már egy ideje 64 bites...ha nem, akkor a fenti jelenség sima memory leak, és akkor télleg mindegy, hogy 8, 16 vagy 32 GB RAM...
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.07.20. 23:48:30 -
Mondjuk úgy, hogy jelenleg elég a 8GB. Ennél több memória akkor kell, ha 64 bites programokat futtatsz rajta (windows alapból 2 GB körül foglal, a 32 bites .exe-k meg max 4GB). Viszont a játékok nagy többsége még ma is 32 bites, és amíg különösen nagy memóriaigényű programokat nem kezdesz használni (64 bites Photoshop, 3ds Max, és ilyesmik), addig a 8GB bőven elég. Főleg, ha a 8GB-ot úgy tudja az alaplap, hogy később bővíthető még legalább ugyanennyivel.
16 és 32 GB memória játék gépbe akkor kellhet, ha olyan játékokat, mint pl a GTA5 vagy COD AW-t akarnád ultra beállításokkal játszani, de még ezeknél sem alapkövetelmény ennyi RAM, 8GB-on is elfutnak rendesen. -
Upsz, az elkerülte a figyelmemet. Akkor 8 GB lesz. Ha kell változatatni, úgyis messze azon a legkönnyebb... -
Solt #16087 Lentebb beraktam egy memória tesztet, ott megnézheted, hogy milyen különbségek vannak. Amit kinéztél az i5-s, nem i7-s CPU... egyébként sokan azért vesznek ennyit, mert a 100K-s alaplap meg a 150+K-s CPU mellé már "ciki" lenne a 8GB. -
Holnap körbekérdezek akkor a linken és bedobok egy új konfigot, hogy ahhoz mit szóltok. Az együntetű, hogy akkor nem kell 16GB RAM? Ez azért frucsa, mert egy rakás embernél látok olyan erőműveket, amiben 16-32GB van olyan i7 CPU-val, mint aimint nekem ajánlotok. -
Solt #16085 Nálam a fő cél a minél jobb kinézett, fix 60 FPS mellett. Na most amikor pont az a 10% hiányzik ehhez a fix 60 FPS-hez... lehet választani, minimális többletköltség mellett nagyobb teljesítmény, vagy visszaveszel a minőségből, már ahol lehet még értelmes keretek közt. És akkor még a VR korszakról nem is beszéltünk, ahol már nem 60 FPS lesz a cél.
Szerintem ekkora beruházásnál belefér plusz 10% felár, plusz 30% teljesítményért. -
Az, amit Solt ajánlott jó lesz. Mondom, én egyátalán nem értek már ehhez. Az, hogy felsorolsz egy rakás gyártót nekem nem sokat mond. A betette képen levő táppal mi a baj? -
Nem akarok méllyen belemenni a dolgokban, mert más szemlélettel viszonyulunk a dolgokhoz ez tisztán látszik.
DE a 10% os tuning számszerüsitve és élvezeti értékben mennyit is hoz? tegyük fel az uj rendszer alapon 100FPS-el megy , most tuninggal 110et, játék alatt észre veszed azt a 10et? viszont amit erre a 10 fps pluszra rászántál abból egyéb komponenst tudtál volna fejleszteni, több memóriás verziót a VGA-ból vagy épp egy kategóriával magasabb VGA-t.
Ami lehet hogy árban hasonlóan fog kijönni,de erősebb VGA lehet,hogy 10nél többet hoz a konyhára, vagy épp nem fut ki a memóriából magasabb felbontáson.
Én ilyen megközelitéssel nézem a dolgokat és ha pár év mulva már nem megy 30fpsel full részletesen egy game még mindig ott van, hogy vissza veszem a részletességet , na bumm nagy kaland nem lesz olyan szép. -
Solt #16082 Azért, mert benne van alapból cikra 30% plusz teljesítmény, ami CPU igényes környezetben azonnal kamatoztatható. A szimulátorok meg jellemzően ugye ilyenek... írtam, hogy nekem 10% tuningra mennyit gyorsult a BoS... Ráadásul egy GTX 780Ti szintű kártya mellé kell az izmos CPU. -
Oké, hogy a tuninghoz minőségi cuccok kellenek,de miért kell abból kiindulni, hogy egy uj rendszert egyből huzzuk meg? Oké, hogy idővel elkelne a tuning,de addigra már nem hoz annyit ,hogy megérje, egy uj rendszer esetében meg olyat kell választani ami a saját igényeinknek legalább 1-2 évig elvisz alapon is. -
Az asrock keményen feljött a lapjaival. Nem egy díjat nyertek velük. Ami elszomorít kissé az az asus. Vagy 6 különböző lapot vettem nem is olcsókat és a negyediket küldtem vissza valami hibával. Volt olyan ami odáig jutott el hogy kiirta hogy asus a képernyőre és köszönjük. Ócó alaplapot senkitől ne vegyél. Nem éri meg :) -
beci43 #16079 Alaplapból: ASUS,Gigabyte,MSI.Amire NE sajnáld a pénzt.Továbbá minőségi táp.Corsair,EVGA,Chieftec.Prociból ne non-Kásat vegyél,azt nem lehet húzni.
VGA: Legalább GTX 970,vagy 780-780TI széria,AMD pedig R9-290/290X.
Pont.Ilyen konfiggal élvezhetőek maradnak még a játékaid egy ideig. -
Roger. -
Solt #16077 Tudtommal renderelésnél a CPU a meghatározó, tehát mondjuk egy 4.5GHz-re húzott proci 8 GB memóriával gyorsabb lesz, mint egy 3.5GHz-s 16GB memóriával.
ITT egy kis teszt a memória témában.
Drágább alaplap a tuninghoz kell... fejlettebb tápellátás, jobb kondik, stb. Nem feltétlen muszáj azt amit linkeltem, az csak egy példa volt. Az lesz a legjobb, ha IDE benézel, lenyitod az összefoglalót, és átnézed, majd beírod a fórumra, hogy egy 4690K kb 4.5-4.7GHz-s tuningjához keresel jó ár/érték arányú alaplapot. Tuti mutatnak valami jót...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.07.20. 21:46:09 -
Igen, és műszaki szakember lévén ezt nem értem. Mintha egy 10%-kal nagyobb teljesítméműnyú motorhoz vennél egy 80%-kal drágább és erősebb szerkezetű és annyival drágább "kaszint" úgy, hogy más téren még engedsz is a feléből. WTF?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.20. 21:45:08 -
Balázs baszki, műszaki ember vagy. Az alaplap a lelke a renccernek.
Nem rossza seggrokk, na de azért na. Ami fasza, az seggrokknál sem occo.. akkor meg inkább gigabájt. -
Ha videót is akarok rögzíteni és gyorsan renderelni, akkor is elég? Nekem eddig Solt tanácsa tűnik a legjobbnak,
16 GB RAM --> 8 GB RAM
picit erősebb proci
és a drágább alaplap
@Solt
Miért kell ennyivel drágább alaplap egy picivel erősebb CPU-hoz? -
Caterpillar #16073 Nem gondolnám, hogy 10-30k -nál több legyen az új, a megérés véleményem szerint ott kezdődik, hogy új, tehát tovább maradhat, és nem kell 2 év múlva váltani, elég lesz 4-5 évvel később.
Gyorsulásban sem kell csodát várni, bár nem tudjuk pontosan de, olyan 10-15% viszont kevesebb fogyasztás, és az IGP ami benne van, még jól jöhet, ha majd elkezdik a játékok kihasználni, hogy a VGA mellett van egy IGP is. -
mindenképp olyan CPU-t érdemes választani amiben van beépitett VGA is, mert eddig ez felesleg volt ha külön VGA-t is tettél a lapban ,de DX12 alatt meg összedolgoznak majd, igy jelentösen gyorsul a rendszer -
És ez az új CPU és alaplap együtt mennyivel kerülne többe? 100k? Ennyit azért nem akarok rá költeni. Egyáltalán az új CPU alsó teljesímény kategóriája hol lenne a maihoz képest? Mi lenne képes egyáltalán ma kihasználni? -
Caterpillar #16070 Nem valószínű, hogy annyival drágább lenne majd, hogy ne érje meg.... -
Na, de akkor az eszevesztetten drága lesz nem? -
Persze , nem is ezért mondtam, én is a vásárlás időpontjában megvehető legujabb technológiát választanám.
Csak azt akartam kihozni belőle, hogy amikor kijött az AM3+ foglalat én akkor cseréltem,de még idén is jött ki hozzá CPU TEhát én még tudok ugy fejleszteni, hogy nem kell mást cserélnem csak CPU-t igy akár 7-8 évet is kihuzhat egy foglalat. Mig ezt intelnél nem biztos hogy el lehet már játszani. -
Solt #16067 Ha van türelme várni cirka 3-6 hónapot, (árak normalizálódása) akkor jogos amit írsz. Mondjuk én eleve megvárnám most minden új alkatrész vásárlással ezt a W10 + DX12 / Vulcan mizériát.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.07.20. 20:18:42 -
Caterpillar #16066 2 éve van 1150, a mostani procik még 2-3 évet kibírnak, tehát miért ne vennél egy frisset, ami akkor ilyen számolás mellett 4-5 évig is elmegy?
A skylake 1151 -es foglalattal fog jönni, meg egy csomó más egyébbel (USB-C pl) amit a mostani lapok már nem fognak tudni.
Nem értem mi mi a racionalitás a mögött, hogy egy 1 hónap múlva kifutó terméket vegyen meg valaki, ha az új jóval tovább lesz életben tartható?
Nyilván 4690-ről nem váltanék mert minek? De egy ezer éves configról gondolkodás nélkül, mint ahogy valszeg meg is teszem, az i7 920 kezd nagyon öreg lenni....
-
Solt #16065 Nekem 16GB van a gépemben, de kizárólag azért vettem ennyit, mert anno fele annyiba kerültek mint most. 8 GB rendszer memória bőven elég játékra, de, ha valami véletlen folytán később mégsem lenne elég, még mindig könnyebb bővíteni, mint lapot és CPU-t cserélni. Én biztos a 8GB plusz K-s proci kombinációt választanám, főleg szimezéshez, ahol minden plusz MHz jól jön. Csak egy példa, IL-2 BoS a 4GHz-ről 4.4GHz-re húzott 4770K mellett 10%-t gyorsult egy 290X mellett.
Ha jól számoltam 15K-val kevesebb a 8Gb-s memória, cirka 15K-val drágább az a lap amint linkeltem, és 5K-val drágább a K-s proci, tehát ez 5K plusz, viszont időtállóbb a konfig. ( hűtővel nem számoltam, ez a jó tuninghoz kelleni fog) -
Ha követik az eddigi trendet akkor max 2 év lesz az uj foglalat élettartama. Az intelnél ez az ütemterv.
Egyébként ez a skylartk milyen foglalattal jön? -
Caterpillar #16063 Már csak azért is megéri várni Skylake-re mert az a foglalat most nagyon sokáig jó lesz... Ha tömegével kijönnek a Z170 lapok a DDR4 még olcsóbb lesz, az időzítést úgysem veszi észre.
A ddr4 lapok persze hogy drágák, mivel csak a 2011-3 támogatja az meg highend... Ne hasonlítsuk az i5 -höz... Majd ha kijön a Skylake, ami szerintem nem lesz drágább mint a mostani procik, cserébe sokkal-sokkal tovább lesz életképes maga a platform, mint a most kimenő 1150. -
memória hozzá alaplap
Hát én még mindig az AMD oldalán álok ilyen alaplap árak mellett és akkor az uj CPU árát még nem is tudjuk -
Solt #16061 Lappal együtt kb plusz 20K lenne, cserébe pedig van benne 20-30% tuning, ami azért nem kevés, jócskán növel az időtállóságon, szerintem érdemes ezt megfontolni. Skylake-re én nem várnék... eleinte arany áron lesz, drágább még a DDR4 is, plusz az időzítései sem az igaziak, ráadásul a DDR4-s alaplapok is drágábbak.
A 970-l a pofátlan hülyének nézés a bajom, simán eladta az NV a 3,5GB-s VGA-t 4GB-s VGA-nak... természetesen a driver részről megoldották, hogy az utolsó 0,5GB címzésével jelenleg ne legyen gond, de DX12 / Vulcan alatt, ahol nem lesz driveres trükközés, még érhetik a júzereket meglepetések. Ettől eltekintve egy kiváló ár/érték arányú VGA lenne, de én az ilyen piaci magatartást biztos nem honorálnám vásárlással! :) Akkor már inkább a használt 780Ti, ami egy bivalyerős VGA, 2-3 évig bőven jó lesz még szimezésre. -
Caterpillar #16060 Augusztus környékén jön ki az új intel proci család... A mostani generációról valószínűleg nem éri meg váltani majd, de egy régi configról meg mindenképpen.
Új processor család, DDR4 RAM támogatás, nyilván új alaplap és chipset is... -
Annyira nem sürgős, de most van holtidőm, hogy megcsináljam a gépváltást és rászánjam az időt. Mi az a Skylake és a DDR4 az mire vonatkozik? -
Caterpillar #16058 Amíg nem mész FHD fölé elég, meg a 4GB VRam is....
De still él a kérdés:
"Egyébként mennyire sürgős? Lehet érdemes lenne megvárni a Skylake-et és akkor már van DDR4 is ami nem drágább, cserébe érthetően újabb...." -
Játék, de nem a DCS-t lőttem be fő faktornak, azt úgysem értette volna, aki összertakta. Megadtam egy költségkeretet és pár sarokkövet, hogy mi igen és mi nem.
8 GB memóra a mai AAA játékoknak full felbontás táján? Ez tuti? A te ajánlatod szerint, amit a memória árán nyerek, az menne bele az alaplaba és prociba. Viszont ekkora kb. egál. Azért ajátlottad az majd 20k-val drágább alaplapot, mert kell a jobb VGA-nak? Mert azzal a kapott ajánlatnál 40k-val többe kerül a gép, ha jó számolom.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.20. 19:57:10 -
Solt #16056 A VR és a DX12 két külön történet. VR alatt eleinte jobban fog muzsikálni az AMD, de ez olyan játékoknál lesz lényeges különbség, amiket direkt VR-re terveztek. Régebbi játékoknál amik csak VR támogatást kapnak, szerintem nem lesz lényegi eltérés.
DX12 / Vulcan alatt önmagához képest jobban fog muzsikálni az AMD CPU, mert megszűnnek a CPU időt emésztő driverek. Valószínűleg a GCN alapú VGA-k is jobban fognak menni, a kérdés az, hogy az NV mennyit fog gyorsulni DX12 alatt. Benne van a pakliban, hogy a GCN-k önmagukhoz képest többet gyorsulnak. -
Caterpillar #16055 És ha nem akarja tuningolni? Akkor viszont a K proci a teljesen felesleges, 970-el nem tudom mi a bajod, de az "elvből" elég harmatos érv, a 780Ti-vel akár egyet is értenék, de kezd öregecske lenni. Új konfigba nem venném...
egyébként mennyire sürgős? Lehet érdemes lenne megvárni a Skylake-et és akkor már van DDR4 is ami nem drágább, cserébe érthetően újabb.... -
Igen ez is igaz,de lehet most majd változik a felállás, végül is a régebbi kártyák is nagyobb Tier szintet engednek, mint néhány NV kártya.
Öszintén nem tudom, mi állhat a háttérbe -
Solt #16053 Ha a játék a fő felhasználási terület, akkor felesleges a 16GB ram, annak az árát költsd inkább VGA-ra, vagy komolyabb lapra, és K-s procira. Plusz 5K a 4690K, amit egy normálisabb lapban (35-40K körül) 4.5-5 GHz környékére fel tudsz húzni, amivel jó darabig elleszel, ráadásul a szimulátorok jelenleg kiáltanak a CPU erőért.
Tehát, ha ár / érték arányban gondolkozol szimulátorozásra, akkor mondjuk,
Alaplap
Processzor
Memória
Videókártya terén nem akarlak téríteni, de 80K-t a helyedben biztos nem adnék egy GTX960-ért! Használtan 100K alatt vannak a GTX780Ti-k, amik cirka 50%-l gyorsabbak! Ha újat akarsz, akkor 100K körül vannak a GTX970-k, bár én azt elvből nem vennék.
AMD oldalról jelenleg semmi jót nem tudok mondani, nagyon felmentek az áraik. Esetleg használt, R9 290X, de annak nagyon oda kell figyelni a hűtésére, és azok is drágák.
EZ, vagy EZ jó vétel lehet.