Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Belsimtek orosz és angol nyelvű oldalán is az AH-1 G szerepel,mint megvalósítandó következő helikopter típus. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy már az idei évre ígérték.
Itt

Azért egy modern fronton' nincs már sok esélye.

Na igen.
Itt jön be a komoly koncepció nélküliség ami tök jellemző a DCS-re. Ha pl a Huey Vietnámba bevettet változatát csinálták volna meg-és az nem ez-továbbá a korai Cobrát nem amit terveznek, az már komoly alap lehetne egy kis vietnámi történethez. De ugyanígy mondhatnám a mi-8 Afganisztánba már létező verzióját (kellett volna megcsinálni), és ahhoz tök jól passzolna egy mi-24,na de ezek.....sőt mi több az afganisztáni mapp azért lenne ideális, mert nem lenne nagy munka-bármi máshoz képest persze-sivatag alapnak ott a Nevada<#alien>, és a már meglévő objektum modellek jó része mehetne bele.

i robot
Cobrából meg inkább csinálnák meg a AH-1G változatot, az ugye pont a Huey tesója, és már haladhatunk is Vietnam felé...

i robot
Szerintem nincs az annyira kiöregedve. Egy konfliktusban nem szívesen néznék farkasszemet vele.

Na ja. A Cobra ugye-főleg-mert a super' tipus lesz megcsinálva állítólag, az a mai technikai körülmények között is egy kiváló harcos. Míg a mi-24 felett eljárt az idő. A korabeli mapp meg megint csak álom még jó ideig. Habár az elmúlt 50 év minden háborújában részt vett szinte<#fejvakaras>. Persze a legjobb lenne mindkettő, és volt is róla szó, hogy a Bell megcsinálja, bár én erről egy utalást sem találtam hivatalosan megerősítve.

LeonSilver
Hát.. nehéz kérdés. Mind a kettőt nem lehetne?? 😊
A 24-es akkor lenne nagyon fasza, ha rendes,igazi kampány lenne off és online és lehetne illetve lenne értelme csapatokat, utánpótlást szállítani.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Cobra, vagy mi-24-ha rajtad múlna? Átbillent a mi-24 re nálam.

LeonSilver
Ugye, hogy ugye?? Most mondjam azt, hogy én megmondtam? 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Leon.
Egészen megtetszett a minyó is. Repültem a dagi után egyből a hueyt-most értem csak, hogy miért mondtad "izgága". Iszonyat nagy köztük a különbség, ha bárki meg akarná venni, és nem tudja melyiket:mindkettőt<#wink>

repvez
Ez diszkrimináció 😛
Reaper
Szemüveget nem tudsz alá venni! 😉

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Domború, és két fajta van. A' és b' lencse. A b' ha már nem ok a szemed egyenlőre ennyi.

repvez
Egyébként a DK2-ben milyen lencse van a kijelző elött ? (homoru, domboru ?) és hogy a dioptriát lehet állitani? vagy csak szemüveget még fel kell mellé, alá venni?
Minyónál bal fent van az anti ice panel. Végre megtaláltam..éppen csak nem szúrta ki a szememet!

LeonSilver
😄

No igen, elég logikusnak hangzik! 😊

Úgy-úgy... nem is tudom egy ED féle DX12 bejelentés örömmel, vagy inkább félelemmel töltene-e el! <#vigyor5>

www.smart-bus.hu

Valószínűleg azért érzed jobbnak, mert a füles minősége jobb, de a 7.1 tényleg csak vakítás. Elvégre a bal füledből nem megy át a jobb füledbe a hang, anélkül meg nincs térhallás, másképp mondva, a bal füled egyedül nem tudja eldönteni, hogy a 3ból mellik szól... 😊

DX12 / Mantle / Intel / nVidia, szép meccs lesz, és programozni rá meg méginkább... Az alacsony szintű hozzáférés nem gyerekjáték! <#zavart1>
régi szép idők,amikor CA-val szívattam a népet!de sokat szidták akkoriban anyámat!leginkább azért,mert nem hagytam kint a sztyeppén a 3 centis pázsiton a légvédelmi egységeket,hanem beküldtem őket a fák közé,és kikapcsoltam.aztán a pilóta urak hasa alatt kapcsoltam vissza őket.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

<#taps>

www.smart-bus.hu

Nem is kifejezetten térhallásra gondoltam, hanem inkább ERRE. Nekem 7.1-s fülesem van, de sokkal jobb élményt ad, mint ami előtte volt... az szoftveresen "csinálta" a térhangzást, de ez sokkal meggyőzőbb... Mondjuk ezekhez nem igazán értek, lehet, hogy a megvakított paraszt szerepében tetszelgek! 😊)

Az tény, ( elvben legalábbis ) hogy a DX9 - DX11 váltás miatt jobban fog futni, és szebb is lesz a DCS, de sajnos a DX11-nek is nagyok a korlátai. A városok felett tapasztalható FPS esések mind CPU limit miatt, pontosabban a DX9-11 korlátai miatt vannak... ( lásd CloD, ArmA3 )

A DX12 / Mantle pont az ilyen terhelések, CPU limitek megszüntetésére van, de, hogy ED mikor fog átállni ezekre... no meg ezek gyakorlatilag a teljes irányítást a fejlesztő kezébe adják, ami a mi esetünkben nem biztos, hogy optimális! 😄

www.smart-bus.hu

Borisz80
Én a MiG-21-essel hittem azt hogy már űber ász vagyok... nosza játszunk kampányt meg single missiont... hát nem... <#lama>

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Üdv Mindenkinek! Aki még nem ismeri, azoknak mondom, hogy van egy MAGYAR DCS World csoport a FB_ON és a Google+ ON is. Várunk mindenkit, akik "szeretik" a DCS_t és a repülést :-)

DCS World MAGYAR Felhasználók Csoportja a FaceBook_ON

Digital Combat Simulator World MAGYAR Felhasználók a Google+ ON

HUNter

Seaweed
<#gonosz1>
<#nevetes1>

Na... Minekutána a védtelen - és legfőképp nyílt terepen álló - szánalmas teherautókat más simán (khm-khm...) széjjelfákingoltam az A-10C ágyújával, rakettyájával, kazettás, lézer és butabombájával, mevrikjével gyakorláshoz szerkesztett missönökben, elkezdtem a kampányt a nevezett jószággal.

Első játszós küldi, elvileg még csak bemelegítő a bemelegítéshez, kb mint amikor a cipőt húzzuk a futáshoz.

Tatásan robottal a cél felé, a brífben semmi veszélyről nincs szó, osztánosztán eccercsak valami kegyetlenül alámfakingol... Mire magamhoz térek ezt megteszi még kétszer... szóval nem esett le olyan gyorsan, hogy mi is történt... Nyomorék kis szterela alázott meg. Jobb oldali keverőtárcsás hajdú ég, szárny erősen molyrágta. Lepattintok mindent, irány haza, válság van, nem lehet csak úgy itthagyni a gépet mer' még rámhátékázzák... Erre jön egy pofátlan ruszki 25-ös - még csak nem is T-s! - és a maradék egy hajtóművemet megkínálja egy 73-assal... Rá egy pillanatra egy F-18-as széjjeldisztrojolja az arcát gépágyúval de nekem má' késő, én katt a gép meg csobb... Fákk...

Restart kampány varázslat a szígyen eltüntetésére, kísérő ráuszítása mockosz kisz légvédelemre, eriggy pixeljoe, az erő legyen veled! Nagy kanyar a víz fölött - betyár ravasznak hittem magam, mer' ott nincs légvédelem - erre melléqrelom a 2000 fontos lézerblézert... Idegből rárepültem mégegyszer és irányítás nélkül ballisztikusan ráeresztettem egy GBU-12-est CCIP-vel, ami legnagyobb megdöbbenésemre talált, missön szákszessz... Kolbászoltam a környéken még mikor észrevettem, hogy két leszállt 25-ös orral egymásnak álla gurulón. Na g*cik, jön a bünti az előző gyalázatért, megkapjátok az egyszem megmaradt GBU-12-est. Tökölök, tökölök az SMS-ben vagy mifenében, hogy fajinul beállítsam a cuccost amikor golyóbisok kezdenek repkedni körülöttem! 16000 láb magasan... Nézem, hogy milyen beteg állat silka az ilyen, de addigra széthullik a gép, katt, bumm... És elhúz mellettem egy 25-ös... Gápágyúval lőtt le a kecseg...

A'szem mára ennyi volt a dcs, honap meg visszamegyek gyakorolni még egy kicsit a kampány előtt...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Haveromnak rendeltem az amiktól-ő meg fizette<#alien>. A dk 2 még azért nem érdemes rendelni a lent beszélt hiányosságai miatt-hiába nagy élmény-, csak ha van felesleges 100 ezresed meg egy kicsi.

Nesuten
nem hozza be a sárga + jelet ,nálam behozza ,de nem tudom hogy az oculusszal működik e ?

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Billentyűzet parancsok természetesen működnek...
Nesuten
Valaki tudja mikor tölthető le a Bf109 Kurfürst ?
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2014.11.13. 15:56:45

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Esetleg az orrodnál lehet egy picit, bár én nem vettem észre, szóval ha a szemed kiér a FoV -ból akkor ott csak feketeség.

Solt,

Valóban ilyen jellemzőkben lehetne javítani esetleg, de nekem ezek nem képviselnek értéket.
Apropó hang.... Ugye az ember térhallásához 2 fül kell. Egy füllel ugye nem megy, ezért is szoktam nagyon nagyon nevetni az 5.1-7.1 stb füleseken. Minek van egy fülre több hangszóró, ha az az 1 fül úgysem tudja melyik szól. A térhangzáshoz bőven elég 2 hangszóró, igaz kell hozzá egy szoftveres réteg ami kikeveri a hang irányát, de ez viszonylag egyszerűen megy manapság.

Akik meg attól félnek, hogy jelenleg döcögős DCS mitől lenne jobb DX11 alatt, ha még szebb is lesz. Nos pont a DX miatt. A mostani motor elavult és ahhoz, hogy így nézzen ki irdatlan erőforrást igényel, amit ráadásul nagyon nem hatékonyan használ fel, ezért is lassú még atomerőművön is.
A mostani kinézetet dx11 környezetben röhögve hozná sokkal magasabb fps mellett is, szóval a lehetőség adott, sajnos a szűk keresztmetszet maga az EDe... 😞
Nesuten
Szia a Bal Ctrl+C sem engedi meg kezelni ?
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2014.11.13. 15:55:34

ITT megtalálsz minden infót... a fórum részlegen, ha jól emlékszem van olyan topik, ahol a támogatott játékok vannak felsorolva, kivesézve...

www.smart-bus.hu

Kijelző felbontása, szélessége ( FOV ), külső kamera ( azért jól tud az jönni szerintem ), sisak súlya, hozzá igazított hangrendszer, stb... Azért van ezekben annyi potenciál szerintem, amivel ha nem is évente, de két évente előlehet állni egy új modellel... főleg amilyen ütemben a kijelző panelek fejlődnek... 😊

Na igen... sok idő lesz mire elterjed a DX12 / Manlte annyira, hogy a szoftveres rész is felzárkózzon. Nem nagyon látom magam előtt, hogy a DCS belátható időn belül DX12 alapokon nyugodjon... anélkül meg bajos lesz a 4K + fix 75 fps... főleg olyan beállításon, ahol szép is a játék... 😊
Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.11.13. 15:41:31

www.smart-bus.hu

repvez
Igen erre később én is gondoltam, hogyha elég nagy a belátható tér akkor a szemeddel arra nézel amerre akarsz . Te legalább már tudod milyen én csak elképzelni tudom.

Egyébként ki lehet ugymond látni a megjelenitett képből?Ugy értem, hogy felfele és oldalra ha csak a szemed mozgatod , van olyan eset, hogy lásd a szélét ?
Molnibalage
És mi támogatja jelenleg az OR-t?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nagyon nincs mit lehúzni a dologról szerintem. Ha kijön a 4k felbontásos panel hozzá onnantól az hogy most átlátok e rajta mert van kamera hát kutyát se, le tudom venni ha kell.
Szemkövetés szerintem felesleges, nem látom mi értelme, lentebb részleteztem miért.

Hardveresen nem látok benne túl sok lehetőséget, ráadásul a probléma egyébként is szoftveresen adódik sajnos.
Állítólag lesz, mint ahogy a külső kamerát is tervezik, hogy gombnyomásra lásd a külső képet...

Más kérdés, hogy mennyi bőrt akarnak erről lehúzni, és ezeket az "újításokat" melyik változatba teszik be. Nem lepne meg, ha olyan lehúzás lenne ebből is mint a videókártyákból... évente kiadnak majd egy picit jobbat...

www.smart-bus.hu

Mivel a FoV bőven megengedi, itt is van rá lehetőséged, hogy csak a szemeddel nézz pl a műszerfalra. Ez főleg akkor érezhető, mikor kitekeredve próbáltam a hátam mögé nézni, olyankor a szemem is mozdítottam, szóval működik ez a dolog is.

Ilyen formán pedig a DOF -ra nincs is szükség, térben látsz, a szemed ugyan úgy fókuszál.
Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2014.11.13. 15:22:33
repvez
ÉS ha jól tudom, itt 1:1 ben megy a követés mig TIR-nél ugye mondjuk 5 fokos elfordulásnál mondjuk 30 fokot fordul a játékban (természetesen egyéni beállitás alapján)

DE a DK-nál erre nincs szügség tehát nem kell szemtengelyferdüléstöl tartani 😊

Bár azért egy szemmozgás követést elbirnák még , Mert azért sokszor van, hogy csak odapillant valahova az ember és nem a fejét mozgatja , ez még természetesebbé tenné a viselését vagy épp a fokuszpont megjelenitését pár játéknál ahol már használják a DOF effectet.
DK2 verzió / Teljesen 6DOF még ha hátat fordítasz neki akkor is...
Molnibalage
De ez még nem a végleges változat. Vagy igen? Az OR csak fejforgást szimulál vagy 6 DOF-os, mint TIR?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Rendeltek egyet gondolom.
Molnibalage
Akik tesztelték az OR-t azt hogyan csinálták, honnan szedték?

"Mecha beült és azt is elfelejtette, hogy hol van, csak vigyorgot...." és ezzel így voltunk mindannyian. Én személy szerint nagyon élveztem.

A monitor csere részemről is egyenlőre halasztva, inkább OR ha a következő már jó lesz és még a DCS 2 is beleszólhat. Lefolyik még egy pár liter víz a Dunán, mikor már otthonra megrendelem.

Jut eszembe, mikor kiskorúnak csináltam a konfigot, akkor egy Asus 24"-os 3D-s monitort szereztem be neki, amihez adtak szemüvegeket is. Na azzal a DCS A-10C kb. szűk két évvel ezelőtti változatával teszteltem, akkor még csak ez volt 6DOF-os 3D-s kabin. A monitorban be lehetett kapcsolni 3D üzemmódot a szemüveg használatával és ekkor tapasztaltam hasonlót, de csak a kabinban. A kabinon kívüli teret nem lehetett így érezni, ahogy az OR 2-vel, de a kabin az nagyon jó volt akkor, meg hát sokkal élesebb, de ezt nem kell magyaráznom miért.
Debütál, oszt abban a pillanatban elavult lesz... 😄 Ha az OR tényleg ilyen jó, akkor nagyon népszerű lesz, és akkor kezdődik a fülrágás! 😄 A késleltetés, illetve a többletterhelés miatt máris kezdhetik átírni DX12-re... 😊

www.smart-bus.hu

Hamarosan megoldják. Az egy hónappal ezelőtti szinthez képest rengeteg programra átírták' működőképesre, éppen 2 napja néztem havernál.. Mondjuk nagyon szívesen belelátnák a dcs berkeibe, mekkora futkározás mehet-vagy nem-a decemberi EDGE depütálás miatt, azért talán erre marad idejük.

Mecha beült és azt is elfelejtette, hogy hol van, csak vigyorgott, ahogy ő fogalmazott annyit mint eddig életében összesen... <#hehe>

Szóval nem, nem kattintgatott, és valóban nekem sem ment. Bár tegyük hozzá, fórumon azt írják, ha az Oculust teszed elsődleges kijelzőnek az megoldja ezt a bajt DCS alatt, csakhogy az meg nem megoldás, a legújabb SDK szeretné, ha az Oculus már nem kijelzőként lenne kezelve és a Windows még csak nem is látná kijelzőnek (csökken a késleltetés)...
Alt+Tab után az asztalon működik, majd vissza a single mission indításra is tudtam klikkelni, de az Alt+Tab kellett hogy működjön. Mission betöltés után az egérrel semmire sem tudtam klikkelni.