Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Viszont, hogy "jó" hírem is legyen, az a mondás beta testerek környékéről, hogy az érkező patch nemhogy javítani nem fog a vr teljesítményen, de még szarabb lesz.)
Ez tisztán látszott azon a kedves húzáson is, amikor a gépigényt simán megemelték, meg közölték zseniális módon, hogy akkor vegyél erősebb hardvert. A jelek szerint ez sem segít.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Egy 4-5 éves gépen is játszató fps-t produkál. a játszhatót itt 30+ra értem, mert nem egy FPS ahol 1-2 képfrissítés dönt egy meccs győzteséről.
persze a minél több annál jobb .
A glichek terén nekem a legfájóbb pont, az pont a fények. mert mig a nap elég szép látványt varázsol, addig a mesterséges fényforrások nem igazán hozzák a szintet. a helyzetjelző fények egy kicsit távolabbról egy nagy pingpong labdaként látszódnak a vezérsíkokon. a leszálló fénycsova még nappal is látszik a betonon, a mayak fények meg kb 20mes körzetben mindent pirosra festenek
Illetve a szárnyvégi kondenzcsík meg szinte nonstop jelen van függetlenül, hogy milyen az idő
Az SC valóban durván eszi az fps-t, a fenti beállításokkal, naplementében, egy jól berendezett hajón állva, kihajtott tükrökkel valóban van, hogy akár 27-28-ig is lemegy, ami nem mondom, hogy nem bántja az OCD-met, de tekintve, hogy nem egy kompetitív fps játék, azért együtt lehet élni vele. Főleg, hogy ugyan itt, ha már nem lapos szögben süt a nap, simán van 40-50+. Szóval aki monitoron játszik, azt nem nagyon tudom megérteni, hogy mire meg miért panaszkodik, már performance terén, pláne, hogy amit az elmúlt hetekben-hónapokban a világítással mókoltak, az azért elég brutál javulást hozott látványban megint. Persze, régi a dcs motor, tudjuk. Kéne új, persze. De amíg fut ez az "addig használhatatlan, a dcs alá a legerősebb gép is kevés, azon se fut szépen" című régi lemez, addig közben meg elég sokan játszunk vele napi-heti szinten órákat, közel sem I9+2080TI kombókon, és az egyetlen bajunk a teljesítménnyel, hogy 2 év után, azóta számtalan helyen felpimpelt grafikával, maxra húzva, már nincs meg mindenhol stabilan az 50 fps, csak a nagy átlag van felette. Lehet, hogy én vagyok eltájolva, de szerintem azért ez már kicsit a túlzott elvárások kategória. Ha már a grafikát kell fikázni, akkor sokkal inkább a glitcheket kellene elővenni, mert abból van bőven, az egyes patch + driver kombóknál előjövő fekete bevillanások, a naplemente körül vibráló árnyékok, elbaszott lodolás, az ED modulok LSD trippes tükrei (bezzeg a HB meg tudta csinálni gyönyörűre), az Alba kabinkeretének torzulásai, vagy az abszolút szégyen, a sok éves sky-banding, amit a mai napig nem orvosoltak, és hát néha szépen agyonveri a látványt (mondjuk ez utóbbi egy reshade egyszeri telepítésével és beállításával fps veszteség nélkül nettó 4 perc alatt orvosolható, de persze nyilván nem megoldás, hogy külsős toolokat kell telepítgetni, mert ED képtelen valamit kijavítani évekig, amit egy külső tool fejlesztői ingyen megoldanak brahiból.) Szóval arra akarok kilyukadni, hogy amíg monitorról van szó, addig ez a 'bármennyit költünk a gépünkre az nem elég', ez szimplán nem igaz (már bocs). Vannak problémák, de az esetek döntő többségében a DCS nagyon szép és teljesen vállalhatóan is fut. Nem csak nálam, hanem sokunknál.
A VR-eseket megértem, nyilván eladták a játékot nekik, kifizették, megvolt az ígéret, meg az újabb ígéret, aztán telik az idő, a teljesítmény meg hullámzó az éppen elfogadható meg a kritikán aluli és használhatatlan között. Ugyanakkor magam részéről pont ezért nem váltottam VR-re még, hiába egészen más élmény, összehasonlíthatatlan immersion, egyszerű józan paraszti ésszel végiggondolva a nedves álom kategóriába soroltam, hogy egy DCS-hez hasonló szimulátor 100-200e négyzetkilométeres, olyan részletességgel kidolgozott open world térképeit, amik kis túlzással pár éve még fps milsimek között is megállták volna a helyüket, érdemi, stabil fps-el fogják tudni támogatni, a köztudottan "semmire se jó" motorral, meg a két heti QA nélküli patcheléssel a spagetti kódban, a jelenlegi hardware opciókon. Nyilván ED-t ez nem mentesíti semmi alól, főleg ezzel az elbaszott gőgös kommunikációjukkal, de azért az lássuk be, ezzel grafikával és részletességgel VR-ben stabil fps-t várni az elmúlt 1-2 évben, az azért kicsit optimista hozzáállás volt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
augusztus 18 megjelenés
3 verzio lesz
standard 59.99 dollár (20 repülö+30 reptér)
delux 89,99 (standard+5reptülö+5 reptér)
premium 119,99 (+5repülö+5reptér)
Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.07.13. 16:32:02
www.pumaszallas.hu
Mondjuk árnyalja a képet, hogy a DCS-es fb csoport szerint ez a Samurai gyerek is lelkesen cenzúrázza a kommenteket, ha valaki leírja, hogy nem kellene mindent azonnal elhinnie ED-nek, az a komment rövid időn belül törölve lesz, de hát ilyen ez a biznisz (úgy látszik ED még mindig nem tanulta meg, hogy ha a kritikus hangokat elfojtják, azok találnak másik platformot, és ott már nem valszeg lesznek annyira diplomatikusak sem mint elsőre lennének. Nem baj, Nick majd megy megint redditre ígérgetni és minden rendben lesz).
www.pumaszallas.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
www.pumaszallas.hu
A videó fura, hogy elején megemlíti a BMS4-et, aztán csak a végén, az ATC kapcsán hozza elő. Azért az nem igaz, hogy 20 éves kód csinálja jobban. A korábbi BMS4 és FF5 ATC sem volt rossz, de a 4.34 újított most még egyet.
Mert a mókás az lesz majd, ha a BMS4 megkapja az új motort és lehet, hogy nem lesz DCS szépségű, mert a 3D modellek nem azok, de maga a táj korszerű lesz, mert kb. mai motort kap, és az sanszosan ki is fogja használni a mai VGA-kat. A Falcon is a CPU terén gyenge. Assszem ma sem tud egynél több magot használni.
de ha pénzt akarnak a néptől, akkor nem csak félkész modelleket és lagos térképeket kéne gyártani,
Majd jól megkapod a DCS fanboyoktol hogy nem kötelező megvenni a modulokat, meg vegyél jobb PC-t <#nevetes1>#nevetes1>
Lásd supercarrier vs régi carrier. Nekem ne magyarázza meg senki, hogy normális az, kb. 20db atomgagyi ember meg pár extra textura mozgatása befelezi az fps-t még akkor is ha a levegőből ránézek(!!!) a SC-re. Ez valami szánalmas vicc. Ott aztán nem kell egy komplett vadászgépet folyamatosan szimulálni, azt megértem hogy egy F18 és egy FC3 gép között van erőforrás igény, de a SC ... nemár. Évek óta hitegetnek VR optimalizálással, erre csak rosszabb lett.
Gyanítom, hogy a syriai térképen nem a mostani szétlőtt állapotot rekonstruálják.Viszont nem tudom, hogy mennyire kész a térkép, mert számomra egy kicsit furcsák, hogy az épületeknek egyáltalán nincs színe sehol, mindegyik egységes fehéres szürke. még akkor is ha ez jellemző az ottani építkezésekre, akkor is elvétve csak van valami színes épület részlet valahol.
Utoljára szerkesztette: 2Pete, 2020.07.12. 01:21:30
Mert hiába vannak 1x nél több magos CPU-k, ha a szoftver még mindig csak max 4et használ ki azt is a gyorsabb maggal részesiti elönybe.
A lobbival, meg hátráltatjk az innovativ megoldások elterjedését.
Az AMD már milyen régen megcsinálta az x4 x6 os CPU-kat amikor az intel mégcsak 1 vagy két magon bohóckodott, de erőfölény miatt öket támogatták .
Ugyan ez látszik VGA vonalon is, az AMD technikai fölényben van, hiszen ök már a 2. generációt hozzák ki a 7nm es szériábol, miközben az Nvidia, mégcsak a 10nél tart és még sorolhatnánk, hogy softveres oldalon is mennyi dolgot fejlesztettek ami végül, nem terjhedt el az nvidia és inteles befolyásolés miatt.
Itt van most a softveres raytracing, sokkal gyorsabban kevesebb erőforrásbol alig észrevehető különbséggel csinéálja ugyan azt amit az NV erőből hardveresen fele FPS árán.
Isten nem bottal, hanem VMware.
"eddigi dx12es vulkános játékoknál se láttunk semmi óriási változást sem az elözö dxekhez képest."
ETS2 nekem sokkal jobban fut dx12-vel (nem tudom, az Vulkán-e vagy mi), max. grafikán reccenésmentes 60FPS a magyar térképen is, előtte dx11-el volt, hogy beesett 30 FPS alá helyenként, szerényebb grafikai beállítások mellett.
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.07.11. 12:38:02
Ezt a kérdést a hardver-iparág már nagyon régen eldöntötte, pont ezért nincs 10 GHz-es egy-, két- vagy 4 magos magos CPU, nem látom be, miért is kellene nekik evvel a feljődési iránnyal számolni, a több szál jobb kihasználásán én nem kétlem, hogy dolgoznak, de valószínűleg tényleg nem megy a teljes alapkód újraírása nélkül, amit eddig javult, annak nagy része inkább az, hogy maga a Windows 7/10 jobban kezeli a többszálas futtatást, mint az XP.
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.07.11. 12:25:40
www.pumaszallas.hu
A távolabbi gépfejlesztásekhez azt jó lenne tudni, hogy akarnak e vagy tudnak e változtatni azon, hogy az egyszálas magasabb orajelú procik lesznek elönyben vagy meg tudják oldani, hogy a többszáló folyamatokat jobban kihasználja.
Elvégre a vulkánnak füleg ez lenne az egyik lényeges eleme.
Igaz, hogy eddigi dx12es vulkános játékoknál se láttunk semmi óriási változást sem az elözö dxekhez képest.
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.07.11. 09:30:15
És persze az is lehet, mostmár évvégéig ki kéne húzni, mert papíron ősszel jön mindenből az újdonság (kivéve intel aki már kiadta). Új ryzen, új Nvidia család ...
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.07.11. 08:10:59
Intel Xe GPU
Na mesélj mit tudsz az idén megjelenő Intel GPU-ról ? anynira jó lesz, hogy az NVIDIA és a AMD-t is el lehet felejteni ? <#alien2>#alien2>
Igaz hogy 5ghz-n járatom, de szerintem nem oszt nem szoroz annyit az órajel, jó az AMD is. Viszont gpu-ból mindenképp Intelt vennék.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.07.10. 13:18:34
GOOBY, pls
Rendszeresen olvasom, hogy szar a driver az AMD-nek, nálam sose volt probléma vele, minden ment ahogy kell.
Lehet bennem van a hiba, de engem nem az érdekelt, hogy hány FPS-em van a játékban hanem , hogy menjen, ha ehhez viszább kellett venni valamilyen opciot akkor megtettem és nem gépet cseréltem . az már csak akkor volt amikor végkép válalhatatlan volt a játék.
Viszont azt tudom, hogy az AMD oldaláról mindig ott voltak az okos és hatékony megoldások, de az INTEL ÉS NVidia erőfölényben nem hagyta érvényesülni és inkább erőböl mint ésszel taktikát preferálta .
Ezért tartunk még mindig ott közel 10 év után is , hogy az egy szálu magasabb orajellel jobb vagy mint a több maggal.
Tehát sztem ha költséghatékonyan akarsz gépet fejleszteni akkor AMD a jó választás, ha meg az számit, hogy a 90 helyett 95 fpsed legyen akkor intel.
Mellékesen az AMD-nél legalább 3-4 generációs CPU-t tudsz ugyan abba a lapba tenni, mig az intelnél max 2-t
A jelenlegi I7-4771 alapú rendszeremen nincs mit tovább fejleszteni, és a reverb talán meghálálná némi FPS-sel a váltást 😊
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.07.09. 22:01:33
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.07.09. 14:52:03
1 terrás SSD-re ráfér majd talán <#alien>#alien>
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Ka-50
Ka-50
Ka-50