Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Borisz80
Szerintem egyáltalán nem bonyolult a DCS-vel kezdeni (inkább ezzel mint a Falcon BMS-el). Jó kezdés az FC3 modul gépeivel kezdeni. Ezeknek nem kapcsolható a kabinja, így elég egyszerű a kezelőszerveinek a működtetése is. Pl. hajtóműindítás kb 2 billentyű kombó lenyomása. A másik dolog amiért még jó kezdésnek a DCS, hogy lehet kicsit arcade-osítani a radart, feliratokat bekapcsolni stb.
Aztán amikor úgy érzed, akkor kikapcsolod az arcade funkciókat, majd ez után rátérhetsz a komolyabb avionikával ellátott modulokra.

Joystick mindenképpen kell. Lehetőleg olyan amin van POV hat switch (fejmozgatáshoz) meg valami kis pöcök gázkar.

Gamepad.
Röhögni fogtok de van aki azzal repül -nevet nem írok- és állítólag jól.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

TG Gida
Hali!
Nem kell megijedni a DCS bonyolultságától, pont ez benne a lényeg. Ha tudsz a tanulására, gyakorlásra időt fordítani, akkor az élmény, amit ad sokszorosan felülmúlja egy átlagos játékprogramét. Server van bőven, viszont magyarokkal ritkán lehet találkozni, ezért nem árt ha van teamspeak. Joystick mindenképpen kell, ha A-10 vagy kávédaráló (bocs a helikopteresektől), akkor meg x-52 a minimum. Ha tudsz szerezni egy olcsóbb joy-t vagy kölcsönkérni egyet, próbáld ki a Szu-25T-t és ha nem tetszik, nem vesztettél semmit.

Isten áldja a pogányokat!

Hm...kezdésnek elmondom sikerül a legbonyolultabbal-legélethűbbel-kezdeni, legalábbis a katonai vonalon.
Billentyű+egér lehetetlen, gamepad felejtős. Joy az alap, de nem árt a tarck ir és a pedál sem, de az nem kötelező..a joy az. Mivel kattinthatós' a teljes kabin, ahhoz viszont kell a mouse. Amíg egy gépet-úgy hogy rendesen tudod repülni-egyáltalán harcban (el)tudsz repülni, nagyon sok óra repülés kell. Ahhoz , hogy ugyanezt emberek ellen eredményesen-több hónap. Teszek be pár videót, hogy lássad mi a helyzet, de gondolom már néztél te is.

Adam Jonas
Sziasztok!

Utóbbi időben gondolkodom rajta, hogy kipróbálgatom valamelyik repszimet (mondjuk kezdésnek a DCS-t), csak ebben a témakörben elég núb vagyok, így kérnék némi segítséget - előre is bocsi, ha bármi nagy baromságot kérdeznék.

1. Mennyire szükségeltetik bármilyen repszimhez botkormány? Billentyűzet + egér kombóval is el lehet már boldogulni azért, vagy mindenképpen kellene egy botkormány? (Esetleg egy gamepad?)
2. DCS-t mennyien szokták online szervereken használni? (Tudom, kezdőként örüljek, ha a gépi ellenfél nem tud szedni.)

Előre is köszi a segítséget!

Először próbáld ki, hogy más játéknál, vagy tesztprogramnál csinálja-e. Ha igen, akkor vagy túlmelegszik, vagy haldoklik... :S

www.smart-bus.hu

Nagyon faxa!

Üdv!mi lehet a gond akkor,amikor játék közben,egyszerűen el feketedik a képernyő?a napokban frissítette magát az nvidia kártyám.előtte nem csinált ilyeneket a játék.két különböző saját magam által rögtönzött küldetést is kipróbáltam,egyik BS volt,a másik FC3.néhány perc után mindkettőnél produkálta a játék a dolgot.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

alapmű! iskolában kellene mutatni a gyerekeknek,a Kőszívű Ember Fiai helyett!

a hivatalos válasz,a megjelenésével kapcsolatban: majd. <#beka3>

LeonSilver
<#eljen><#eljen>

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

krisztian005
Én is nagyon várom a Hornetet, az eggyik legsokoldalúbb gép, vadász, bombázó, földradar, repülőhordozó üzemelés, légiutántölthető, és alkalmas légiutántöltésre is, remélem mindent lemodelleznek amire a gép alkalmas.

Jó lenne már a DCS ben is ilyeneket csinálni.

Ed-ék a C tipust csinálják ha jól tudom ez a legfrisebb infó, a lap alján, két kisfelbontásu kép is van
Link
nincs pedál, nemlátszik a kabintető, nincs ülés, nem a szimben készült a kép, nincs kép a külső modelről, nem hiszem hogy hamarosan megjelenne, amúgy irják is hogy nagyon kezdetleges állapotban van.

A Coretex Designs az E tipust csinálja erről már videó is van
Link

Érdekes lenne még egy Growler is de azt biztos nem csinálják meg.

Gundark 1 1
Kövezzetek meg de én a Hornetet várom. A kiskedvencem 😊 Lehet tudni mikor jelenik meg? (remélem nem két hét múlva 😊
Az edge-s projekt hogy áll?
Cancri55
Most heli van<#fejvakaras>..de ha nagyon sokáig nem jön ki új, vagy lenne ilyen óriás késésről hír, lehet nekifutnék.

Ja az is igaz.

Persze, ott vannak a régi cuccok is, de ha egyszer belekóstolt már az ember a jóba akkor már nem elég az a szint ahogy ki vannak dolgozva. A BS felállított egy új szintet, ami annál kevesebb én már nem számolom ide. 😊

macleody
Nagyon jó gép. A legbonyolultabb az összes közül 😊
A többi csöves ezek szerint alap dcs-től való..ha ha!!<#ravasz1>na de ők nem csináltak viszont helit..csak reppenőgépet!
Amúgy szép az A-10 is. Még egyszer majdnem rá is szántam magam..

Ennyi... 😊) Műszaki cikkekre általában nagy kamu a leárazás... emag, extreme digital, simán eljátsszák, hogy előtte megemelik az árát, aztán "akciósan" abból engednek... Az MM-ben volt akció a múlthéten, az például korrekt volt! Mostanában érdemes őket is figyelni, nagyon lementek az árak náluk... ( magukhoz képest )

Ipon meg általában a legolcsóbb, ráadásul ott van ártörténet, tudod követni, hogy mi merre. 😊

www.smart-bus.hu

macleody
Bezonyám. Leárazás előtt előbb felárazzák az árut, úgy szebbnek tűnik az akció 😉
z0ty4
<#taps>

és ott black friday sincs 😊

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

VO101Tom
<#nyes><#eljen>

www.pumaszallas.hu

Én helyedben óvatosabban kezelném azt az akciót... 😊) ÍME

www.smart-bus.hu

z0ty4

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

LeonSilver
Nem csodálom. Én is rá voltam kattanva rendesen 😊
Szép is, jó is, faszán is van megcsinálva a DCS-ben..

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

3 heli, 3 csöves, 2 propi... 😊

És én is jobban szeretem a heliket amúgy, csak most ippen az a-10C a favorit. 😉

Még így is előnybe vagytok<#nyes>

A háromból az egyik a Belsimtek, az F-86-tal, ugye... 😊

<#nevetes1>Még mindig jobban álltok mint mi, nem igaz? Nekünk csak a Belsimtek van..csináljanak csak szépen heliket<#wink>

Borisz80
Hát az a MiG-15 valami titkos rakéta hajtóművel van felszerelve.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
Én amraam huszár vagyok, úgyhogy elég új a semmi aktív lokátoros rakétákkal való harcmodor. <#vigyor4> Ugyebár új az a dilemma egyes szitukban, hogy megszakítsam e a rávezetést vagy sem <#idiota>
Igen erről beszéltem, hogy az AI-ra igen könnyen rá lehet kényszeríteni az akaratomat, onnantól kezdve meg neki kampec.

Majd eljön a serveres tapasztalatszerzésnek is az ideje de az még nem ma lesz.

Hanyagolom a falcon-t, majd ha kijön az újabb verzió akkor ismét megyek. Mondjuk úgy hogy miután rájöttem pár dologra, hogy mi hogyan is működik a falconban azóta számomra értelmetlen és élvezhetetlen pl a PvP. Már én is kezdek olyan lenni e téren mint Molni <#guluszem1>

"Csöveseket meg mindenki más csinál úgyis"

Csak győzzünk túrkálni abba a nagy választékba... 3 külsős csinált 1-1 típust. 😊

Ahh... A Belsimtek emlegetése miatt nekem rögvest a tömpe ruszki ugrott be mint 15-ös...

Cancri55
Sorry, az F-15 AFM-ről beszéltem....

LeonSilver
<#eljen>

A pillanatnyilag csak AI gépként bedobott MIG-15-ös repmodelljéből következtetni a Belsimtekes jómunkásemberek hozzáértésére... hogy legyek diplomatikus és nőiesen finom? 😊 ... Csacskaság... 😊
Bedobták, hogy legyen mit lődözni a zefnyó'cvanhatta'... Ami azé' elég frankón meg van csinálva. Majd ha kijön a rendes repülhető 15-ös akkor kiderül milyen a repmodellje. Én még abban se lennék biztos, hogy nem valamelyik meglévő régebbi gép repmodelljét használja. Sérülésmodellje se nagyon van - vagy az A-10C SW-e bugzik, mert akárhogy találom el vele, robbanás és lehulló darabok látszódnak, de teljesen sértetlenül megy tovább.
Az más kérdés, hogy helivonalon ott vannak a szeren. Igaz túl sok induló nem volt... 😊

<#alien>Gyanús is volt a ch, de benyaltam.

LeonSilver
Jaja. A Belsimtek csináljon csak koptereket.

Ja, a Belsimtech maradjon csak a helikoptereknél, az megy nekik.<#wink> Csöveseket meg mindenki más csinál úgyis.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.11.27. 17:37:12

Cancri55
A SU-27 AFM-et folyamatosan javítani fogják, azt az ED csinálta, nem a belsimtech szerencsére, mert ők azért a 15-ős AFM-et eléggé benézték, főleg nagy magasságban függesztményekkel.

Akkor vagy BVR-ban előnyben, ha az ellenfeledet az akaratod alá kényszeríted, ezzel adott a saját elképzelésed, szituációd, multi szervernél jobb nem lesz ennek gyakorlására, mert az spontán, fel kell készülnöd váratlan helyzetekre stb..... kész forgatókönyvnek kell lenni különböző helyzetekre. 1 vs 1 BVR egy cimborával ezt sosem fogja szimulálni, inkább akkor géppárban multi szerver. A 104-est ajánlom, állítólag már a nagyobb létszámot (40-50 fő) is jól bírja. A redflag-et nem repülted most Tibiékkel?

Borisz80
Küldetés szerkesztésnél hogy lehet azt megcsinálni hogy CAP kört repüljön az AI?
Illetve azt hogy lehet hogy újrakezdje az adott útvonalat ha a végére ért?

Borisz80
Szu-27-et repülgetek a PFM miatt, a többi FC3 gép meg ajándék. 70% akcióval pláne. Ezt is megértem hogy harmadjára is megvegyem a Flaming Cliff-et <#wow3>
Bár Reaper-ék mutattak olyan dolgot ami megkérdőjelezi a Szu-27 realisztikus repmodelljét.

Humán ellen majd úgy ha egy ismerős van a másik gépben. Nincs kedvem a f@rok méricskélős légiharcokhoz külföldiekkel. Van amikor szituációkat kell gyakorolni, az meg nem megy egy idegennel.

Cancri55
A legizgalmasabb a 80-as évek, emlékszem, még FC1-FC2 idejében is állandóan a fél-aktívos multi szerókra jártunk mig-29a-val csapatni, de sokszor volt példa arra is, hogy bevállaltuk aktív rakettyás gépek ellen.... sok izgalmas pillanat volt 😉. Neked is inkább a multi szervereket ajánlom, ha kellő képen felkészültnek érzed magad. Melyik típust repülöd? Nekem az F-15 volt a favorit, amíg el nem utaztam, igaz, most, hogy kijött a SU-27, ami egyre realisztikusabb lesz, AFM-ről nem is beszélve, amit sokan dicsérnek fáj is a szívem miatta, hogy nem repülhetek.

Borisz80
Most hogy kezemben az fc3, próbálgatom a 80-as évek passzív rakétás bvr-t. Hát még a legedzettebb AI-nak sincs kötélből az idegzete, mind ugyan azt csinálja, gyakorlatilag mindegy milyen gépben ül humán játékos ellen nincs esélye. Legalább raktak volna bele valami változót a cselekvéseibe amitől kicsit kiismerhetetlenebb.

Persze, ha mostaniban becsúszik a régebbi moduloknál 70%, akkor vegyed nyugodtan, mert annál nagyobb nem lesz... 😊

www.smart-bus.hu

értem köszi 😊