Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hecker007
Facebookon kövesd a hivatalos oldalt, ott vannak kint elsőnek az akciók 😉

Adam Jonas
Megvárom szerintem, amíg az FC3 kap egy kicsi akciót. Januárig amúgy sincs nagyon időm próbálgatni az egészet. Na meg mostanság a megvételt preferálom az "ingyen" beszerzési lehetőség helyett. 😊

Egyébként most nézem, hogy G2A-n feleannyi, mint Steam-en 😄

Hecker007
Én azt ajánlom, de csakis akciósan 😄 ED-nek teljes árat nem szabad fizetni semmiért.
FC2-vel is kísérletezhetsz az van "ingyen" is és amíg nem jön a karácsonyi vagy újévi akció addig szerintem el is leszel vele, a multija is él még.

Adam Jonas
Akkor azt hiszem, újoncként én is beszerzem majd az FC3-at. <#smile>

Apropó: mikor várható, hogy megy lentebb az ára?

Jó hát ezek a modern gépek kezesbárányok a régi gépekhez képest, itt kapásból letettem egyben a su25-őt még viharban éjszaka is, ellenben pl War Thunderben szim módban a tutorialban szó szerint vért izzadtam egy repülőgép hordozóra való landolással. Ezek a modern gépek gyerekjátékok a célzást és minden egyebet tekintve is, és itt gyakorlatilag csak a fegyver és egyéb rendszereit kell megtanulni rögzíteni...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.09. 22:16:21

https://fxmason.blogspot.com/

Köszi srácok, ezt jó tudni. Én kis naiv már azt hittem, hogy oculusba majd kattintgathatok a műszereken. <#eplus2>

Viszont mivel nem tudtam a saját kártyámról meg paypalon keresztül megvenni kénytelen voltam felhívni nővéremet és szerencsére pont vizája van, elkértem a kódot és már meg is van a SU-27. <#nyes>

Hecker007
<#eljen> egyetértek, én il2, RoF, CloD után kezdtem rögtön az A10C-vel és rövid időn belül kijött hogy nem volt okos döntés, FC3 után sokkal hamarabb bele lehet tanulni a komolyabb gépekbe.

repvez
Ez azért nem olyan egyszerü.Attól függ ,hogy kinek milyen tipusok jönnek be,mert ha egy akcióban megveszi 8 eur-ért az FC3-at és a későbbiekben kiadnak ugyan olyan javitást arra a 8 gépre mint most a Flanker, akkor akinek megvan az FC3 annak ingyenbe van , viszont aki csak a szu-27-est vette meg annak ujra a zsebébe kell nyulni ha mondjuk a mig29-est vagy a Szu-33-ast feljavitják .
de ha most áll neki a DCS-nek,akkor érdemesebb azzal kezdeni,mint mondjuk az A10C-vel.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Szerintem nem is érdemes az FC3-at megvenni, ott nagyon szimplán van megcsinálva minden.

Hecker007
FC3-ban sincs kattintós kabin, az csak az A10C, BS2, Huey, Mi8, Fóka, 109K, Mig21, F86, P51D/TF51D modulokban van. Az A10C tutorialja pl nekem gond nélkül ment végig, de a youtube oktató videókból sokkal többet tanultam, illetve a közös repülések alkalmával.

Egyébként félek megvenni az FC3-at, mert ha olyan minőségűek a gépekhez való tutorialok amilyen az su-25-höz, akkor bizony nem biztos, hogy megér annyit. Su25-el jártam úgy, hogy kb 4 tutoralial teljességgel használhatatlan volt és többet árt egy újonc esetében mint használ.

Pl a lézeres rakétáknál konkrétan nem lehetett működésre bírni a rakétákat semmiféle módon. Mindezt úgy, hogy bemegyek egy free flight-ra vagy gyors missiora és ott meg működik szépen, tehát tuti, hogy jól csináltam de a tutorial résznél egész egyszerűen ott nem működik, ahogy sok más dolog sem sajnos. Pl su-25-nél kapásból nincs cockpitben klikkelgetés sem. 😞

Szóval kicsit félek ettől a prg-től, nem sok kedvem van 50 dollárt kiadni amíg nem láttam, hogy legalább a fizetős repcsikkel nincsen komoly gond meg tényleg legalább ahhoz remélem tisztességes tutorialok vannak és nincsenek benne bugok által teljesíthetetlen gyakorlatok.

én virtuális kártyát használok.eddig mindenhol elfogadták.

Nem tudom mi lehet a probléma lehet az miatt hogy ezen a sagepay gateway-en keresztül megy a paypal oldalra. Elképzelni sem tudom mi lehet ezzel a baja, holnap délután megint nekiesek de mára elfolyt tőle az agyvizem. Majdnem agyvérzést kaptam már a kb 12. próbálkozásnál. <#wilting>

Szu 27-esem ma már sajnos nem repül. De lehet a sors akarta így és lehet inkább az egész FC3-at veszem meg holnap kapásból és akkor Szu33-asom is lesz. <#eplus2>

krisztian005
Én mindig paypalt használok, sosem volt gond, hol akadtál el?

Srácok ti mivel fizetettek ezen az oldalon? Komolyan mondom nevetséges, hogy egy Maestro kártyával nem tudok fizetni még paypal használatával sem, bárhonnan tudtam eddig vásárolni a világ bármely tájáról interneten keresztül kivéve ezeknél, tényleg vicc már ez az egész hogy nem lehet itt ezeknél még fizetni sem. Szánalmas az egész.

Lehet másként megoldani?
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.09. 19:12:26

A-10-el konkrétan lehetett harriert játszani, 50m/s -es szembeszéllel, mozgó Kuzira... <#nezze><#hehe>
épp csak len nem száll függőlegesen.bár anno FC-vel is készítettek olyan videót,ahol ha jól emlékszem,egy SU33-as szállt fel szinte helyből,de ott olyan erős szembe szelet raktak be,hogy alig kellet neki megmozdulni ahhoz,hogy el tudjon emelkedni.

Az "s" billentyű kapcsolja ki-be a vezérlést.
Hát ez meg mi?<#nevetes1>

A su-27-ről még annyit, hogy elvileg most betették, hogy lehet vele megint pugacsov kobrázni. De nekem ráadásul mindig úgy is akar átesni kis sebességnél, tehát mintha a farokrész "beszúszna" felemeli az orrát úgy 170 fokig, ezt megállítani lehetetlen, majd amikor megunja lebukik, és előlről. A fly-by-wire-t viszont hogany lehet kapcsolni, mert erről még nem hallottam.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Pedig javítottak is rajta...
"DCS Flaming Cliffs
Su-27. Flight dynamics corrected
Su-27. 3D model corrected
Su-27. Gear corrected
Su-27. Adjusted keyboard controls
Su-27. HUD indication field is corrected
Su-27. Updated campaign
Su-27. Wrong IAS indication is fixed"

Azt viszont valaki letesztelhetné, hogy a FAB-100 bombának nálam eltűnt a skin-je, csak narancssárga modell van. Su-25-re rakva 4-es tartóval és Su-33-on 6-os tartóval tapasztaltam ez a hibát, sőt a 6os tartónak sincs bőre. Majd leellenőrzöm, hogy más orosz típusoknál is van ez a hiba...

Utoljára szerkesztette: wittman, 2014.12.08. 14:25:18
VO101Tom
A fóka magyar nyelvű kabinja nálam átváltott félig németre, új részeket is felfedeztem rajta, biztos a legutolsó frissítéssel jött. Nekem is frissíteni kell majd a pumaszállásos linket, majd írok ide is ha kész.

www.pumaszallas.hu

Működik!
VO101Tom
Igen, ezek a külön használható modulok. Weblapon írják is, hogy akinek az FC3 megvan, az ne vegye meg, mert ugyanazt kapja mint ami abban van!

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
tegnap kipróbáltam a sim cityben a su27-est az új repmodellel (meg az Oculust is), pff...gondoltam sima liba, 15 éve szimezek, ismerem a DCS-t is, szeretem ha a repmodell minél élethűbb...hát ez súlyos volt.
Első felszállás után háton liftezve végeztem. 600 alatt ha előrenyomom a botot akkor háton dugó, 900 fölött azt csinálsz amit akarsz, akkor már ok. Ja, meg negatív manővernél pár mp után leáll a hajtómű mert kifogy a negatív tartály.Figyelni kell rá nagyon.
Mondjuk nem tudom ezek a dolgok mennyire reálisak, valahol olvastam hogy a légiharcok legtöbbje 6-800 km/h környékén zajlik, akkor viszont nem a legideálisabb gép közelharcra ha alacsonyabb sebességen ennyit kell bűvészkedni vele. Kiváncsi lennék egy igazi Su 27 pilóta mit szól az új repmodellhez.
Ami még érdekes volt hogy a trimmelésre nagyon oda kellett figyelni, gyakorlatilag folyamatosan használni kell, leszálláskor viszont 400 körül a futónyitástól kezesbárány, nagyon könnyen le lehet szállni.
Oculussal nagyon jó volt a Su 33, a su 27 után gyerekjáték volt kezelni. (A Warthog hotas is nagyon ott van, az x52 után is egy élmény)

Apropó, lenne egy kérdésem: úgy látom a su 27 10$ DCS-en, ha megveszem akkor simán le tudom tölteni és használni a world-ben? Nem kell hozzá FC3?

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2014.12.08. 09:17:55

GOOBY, pls

krisztian005
Itt irnak egy megoldást a problémára.

Szerintem ezt a részét simán elb--ták. Olyan, mintha a tömegközéppont a függőleges vezérsík csúcsának magasságában lenne a gépen kívül enyhén hátul, de az aerodinamikai erő középpont vonalának közelében. Ezért, ha leválik az áramlás, felborul, mint egy csúcsára állított háromszög.
repvez
Sztem valami olyan lehet a háttérben, hogy az erők eredője háthelyzetben stabillá teszik a gépet (legalább is DCS-ben)
Molnibalage
Lehet, hogy már kérdeztem. Az F-15C-n van már JHMCS a DCS-ben és AIM-9X HOBS képességgel vagy most is csak AIM-9M van? Ha neadjisten felraknám, akkor a rakéták modellező értékeit hol lehet megnézni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Amúgy szerintem brutálisan jó lett a PFM. Oda kell figyelni, már távolról sem bocsájt meg a gép. Ha a 27-es után átülök a 33-asba hiányérzetem van.
VO101Tom
Ja, az nyilván gáz. Én csak az instabilitást mondtam, hogy ha az ilyen, akkor jó.

www.pumaszallas.hu

ez hatalmas 😄
sure
Gyáááááá
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Isten nem bottal, hanem VMware.

Kipróbáltam a DCS: World-öt. A notebookom visszatért az élők sorába, és mivel 64 bites win7-et kapott ezért úgy voltam vele, hogy hadd szóljon. Minden medium és low beállításokon van, egy két dolog mint például az árnyékok kikapcsolva. Így is tetszik. A tapasztalataim vegyesek, mert bizony még a notebook is kevés hozzá kicsit. Az asztali gépen esélytelen lenne működésre bírni, ezért ott marad a Black Shark 1.02.
A Szu-25-öt és a TF-51-et is kipróbáltam. Sajnos szaggat a felszálláskor és leszálláskor,pedig a Kaspersky-t is "játék módba" tettem. A Szuhojjal repkedtem főleg. 6 felszállás abból 4 billentyűzettel. Sikerült összehoznom egy állóhajtóműves leszállást is, billentyűzettel 😄 A Lock On óta nem repültem merevszárnyú géppel szimulátorban, kivéve a Condort, ami a téli vitorlapótló. A Szu-25T valahogy kezesebbnek tűnik mint a Lock On-ban volt. Azért, hogy ne csak egyedül legyek, beraktam egy Kamovot útvonalazni, Szuhumi reptérre való leszállással. Apróságok, de nagyon tetszik például az elképzelt Dél-Oszétiai festése a Cápának, és az is, hogy kicsit kormolnak a Gracs hajtóművei. Nem véletlenül választottam a Kamovot. Megvettem a BS 2-őt korábban, dobozosan. Aztán elszállt a notebook, a BS-2 pedig egy tőlem jó messze lakó ismerőshöz került, kölcsönbe. Ő nem tudta kipróbálni, de legalább még nála van 😄
A tegnapra visszatérve,megvártam amíg a Kamov a leszállás után kikapcsol. Elég szomorú lettem, mert ahogy lassult le a forgószárny, úgy kezdett láthatóan ismét szaggatni a program. Nem kapcsoltam be az FPS számlálót, nem kellett hozzá,de lehet,hogy ma megismétlem azzal is. Nagyon érdekes jelenség,az biztos. Valószínűleg a gépem egyéb jellemzőin túl, köze lehet ahhoz is, hogy a notebookban ATI videókártya dolgozik, a DCS pedig jobban preferálja az Nvidiát. Azt tudja esetleg valaki ,hogy a dobozos BS-2 kódját elfogadja e még a DCS World-ben a BS-2 modulhoz a program?

Reaper
Ezt ugye viccnek szántad?

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Azzal, hogy fly-by-wire nélkül vezethetetlen a gép, nincs semmi problémám. de azzal már igen, hogy ebben a hanyatt dobott teknősbéka pozícióban atomstabil, már igen. Ezek szerint sikerült megtalálni az egyetlen stabil repülési helyzetét a gépnek<#conf>
VO101Tom
Nem, a su-27 is aerodinamikailag instabil:
Su-27 instability
29:11-től épp azt magyarázzák, hogy mi is ez, és pont a 27-essel példálóznak.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2014.12.07. 13:05:52

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Ami viszont furcsa, mert tudtommal a MiG-29 és Su-27 is semleges stabil kialakításúak az F-16-tal szemben, ami valóban instabil...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

VO101Tom
A K-4 FM-je még finomításra szorul Va alatt simán szét lehet tépni, elhagyja a szárnyvéget úton-útfélen, és csodálkoznék rajta, ha így hagynák. 300 km/h alatt nagyon faroknehéz is, fel és leszállásnál orra kell trimmelni, és inkább csak hátraengedni a nyomott botból, mint húzni. Indulásnál csináld azt, hogy befékezed, kb fél gázt ráadod (hogy éppen ne emelje meg a seggét), leszállsz a fékről és gyorsítasz. Persze farokfutó rögzítést be kell kapcsolni. 20 fokra lenyitott fékszárnnyal (bal fékszárnyon a 2. vonal jelölésig) egész hamar eljön, még húzni sem kell a botból. Felszállás szerintem könnyebb mint a fókával, leszállás viszont nehezebb, a keskeny nyomtáv miatt ha nem teljesen vízszintes szárnnyal szállsz le, szinte biztosan kitör valamelyik oldalra.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ha tényleg ilyen, akkor a Su27 nagyon jól meg van csinálva. Fly-by-wire nélkül vezethetetlen, instabil gép. <#eljen>

www.pumaszallas.hu

Jött egy nagyobbacska javítás a Word-hoz a minap (~3Gb). Tudja valaki, miket javítottak?
VO101Tom
<#idiota> Igen, kb erről beszéltem.

www.pumaszallas.hu

Érdekes lett a PFM a SZU-27-nél. Felszállás után, de inkább előtte szinte koppig orra kell trimmelni, különben nem győzöd nyomni a botot.
Nagy sebességen ha kikapcsolod a fly-by-wire rendszert, gyakorlatilag véged van. Picit húzol a botban, felkapja az orrát , ha gyors vagy és időben visszaveszed, akkor orra bukik, elájulsz leáll a hajtómű és így háton liftelve békésen földet érsz. De így megpusztulni lehet bekapcsolt rendszerrel is. Inkább az zavaró, ha így hátára bucskázik , miért kezd el ennyire stabilan háton liftelni, nem tudod elérni, hogy leadja az orrát, és újra vezethető legyen.
Próbálgattam a K4-est is. A felszállás az inkább csak véletlenül sikerült. Fent már barátságosabb, de itt is teljesen orra kell trimmelni.
Leszálláskor, pedig teljes fékszárnnyal repülve trimmelném tovább, de hiába.
<#fejvakaras>Azóta is gondolkodom rajra, főleg, hogy 2 napot szoptam a bombázás, és pilon váltó beállító paneljein..az azért eléggé gáz volt, amikor a kampány misszióban a bombák helyett, ledobtam a gránátvető gondolát<#alien>

VO101Tom
D-9 fókánk sem volt, sem K-4, az ED nem szeret minket 😄

Erről beszéltünk már a Mi-8 angol kabinbelső miatt, ha annyi időt rá tudnánk szánni amennyi anno a pilóta képzés volt, és megtanulnék oroszul, akkor valszeg az eredeti kabinbelsőt preferálnám. Mivel oroszul sem tudok, az szerintem sokkal fontosabb, hogy ha rápillantasz a kabinban a műszerekre, kapcsolókra, azonnal tudd, hogy mi micsoda. Én ezért cserélném le azt is azonnal, ha meglenne a minyóc.

A ww2 gépeknél is ezért csináltam meg a magyarításokat, ha mindenki elvégezte volna az reptiszti akadémiát és perfect lenne németből, akkor nem lenne szükség rá. <#alien>

www.pumaszallas.hu