Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VO101Tom
És az menne 100 géppel is? :)

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Szia.

Szorri, most olvastam ezt. Ha még aktuális, felmehetek TS-re (MH59 vagy pumás)

www.pumaszallas.hu

Szvsz ez fontos lenne. Tankoknak és helikoptereknek különösen.

shaken, not stirred

Papa01
Elég sok erőforrás igénye lenne szerintem, főleg online, és nem is biztos hogy valós igény ez egy szimulátorban (Szerintem!!).

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

De ott meg "nincs" látótáv... A max 10km, de akkor gyakorlatilag diavetítés a játék... 2-3km esetén már oké, de multiban így is vannak fps gondok.

Nagy látótáv, részletes környezeti sérülés, sok földi egység, dinamikus hadjárat, 100 fős multi, plusz még a szép kinézet, egyelőre szerintem egyszerre nem igazán megvalósítható. Sajnos...

www.smart-bus.hu

Szia Tom!

A HDF 59th VAB szerverre be tudsz jönni?
Arma széria? Részben már az OFP is tudta 2001 ben, igaz ott még csak a különáklló fákat lehetett döntögetni.
ArmA óta meg simán lehet az erdőt tarolni tankokkal<#violent>
Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2015.01.17. 15:58:38

A Béna.

Aztán a fórumon valaki írta, hogy a régi térképen is lehet meg tudják oldani.

Pl. itt is írják-More detailed tree models with collision for new maps.

Amikor megtaláltam valahol a fórumon, egyből beraktam ide. De ez már több mint egy hónapja volt. Megpróbálom megkeresni.

VO101Tom
Nem feltétlen. Clodnál is volt erről szó, ott ugye vannak nagyon szép 3D-s fák, viszont nincs ütközésmodelljük. A fejlesztők az ezt firtató kérdésre azt mondták, hogy minden egyes fának azért nem tudnak sérülésmodellt adni, mert még a mai PC-ken is rengeteg erőforrás menne el arra, hogy ezt a rengeteg hitboxot kezelje. És itt ugye nem arra kell gondolni, hogy a mezei júzer offline egyetlen géppel szórakozgat azzal, hogy belerepül a fába, nekik a szélsőséges esetekre kell programot gyártani. Ha mondjuk egy 80-100 fős online szerveren egy bombázókötelék száll bele az erdőbe, és attól diavetítéssé lassulna a játék (vagy csak szimplán akadna egy qrvanagyot), az elfogadhatatlan. Így nem került bele ütközésmodell, még úgy sem, hogy pl. a vezethető tankokhoz eléggé fontos lenne.

Bos-ban valóban van, de ott sokkal kevesebb gépet, AI-t tud kezelni alapból a progi, nincsenek vezethető földi cuccok sem, CEM is egyszerűbb, gépek viselkedése is gáz, ott inkább a látványra, hangulatra mentek rá, amihez van egy részletesen kidolgozott légi és földi törésmodell is. Pl Sakkay mutatott egy videót régebben, kényszerleszállt gép épp egy tank elé került, aminek a szárnyát tök látványosan megviselte a tankkal való találkozás. Mondtam is neki, hogy hú, de kár, hogy a régi il-2-ben nem volt ilyen, akkor a 10+ éves il-2 karrierem alatt pontosan nulla alkalommal látthattam volna ugyanezt :)

Ami a blokkosított ütközésmodellt illeti, az azért nem járható út, mert akkor mi van a földi cuccokkal? DCS-ben van a CA, egyszerűen nem lehet az csinálni, hogy hopp, ott egy fasor, akkor tankkal nem mehetünk át köztük, csak ha megkerüljük az egészet. Erdőről nem is beszélve.

Sakkay. Ezekről a fákról te hol olvastál? Tudnál adni valami anyagot, fórum linket vagy dev updatet?

www.pumaszallas.hu

GaBika6
Elvárnád csak nem érted, hogy lehet faszimulátort is készíteni, de ez a kevés fa is megfektetheti a játékot. És akkor még a füstről nem is beszélek. A falcon lehet tudja csak annak nem is nagy a gépigénye, mert grafikailag közel sincs a bos-hoz és a dcs-hez. Ha hasonló grafikát, látványt tudna az is szaggatna hidd el!!! Itt kompromisszumot kell tenni sajnos, mint jó példa sztem a cars vagy az assetto. A cars szebb az assetto meg jobban le van modellezve. A bos valahol elkezdte azt, amit tudni kéne a szimeknek, de téli sztálingrádi térképen, ahol nincs akkora erdőterület, erdős felület. A nevada ilyen lehet még sztem, de nem láttam még mondom. Dcs-nél azt kell tudni hogy hiszem ha látom, majd megtanulod ha komolyabban érdekel! Dcs-ben csak az a-10c több erőforrást eszik, mint a falcon egész programja, ezt jó ha tudod... <#awink>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Molnibalage
Az RWR a Stinger ellen hogyan segítene? Az infrakamera dettó.. Amire te gondolsz az MAWS és/vagy DIRCM.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

KA-50en nincs radarbesugárzásjelző, ahogy infrakamera sem. Többek között ezért nem állná meg a helyét a mai harcmezőn. Egy csávó elbújik egy bokorban egy Stingerrel, megvárja amíg elrepül fölötte a Kamov, és segbelövi. Az meg az se tudja mi lőtte ki. :D

Így van, csak a lézert látod, passzív radarja nincs.
Molnibalage
Csak azért nincs erdő a térképen, mert az objektumok száma van a térkép koordináta szerint limitálva. Az sem baj, ha egy fax hiboxa csak egy oszlop. A fáknak nem kell egyesével hitbox, egy csoportnak is lehet vagy egy hosszabb fasor elemnek. A gépágyú esetén lenne csak baj, de a bomák úgyis tüzet okoznak meg a HE bomba area effectes.

Én rohadtul elvárnám a fa pusztíthatóságot. Mai hardver mellett ennek mennie kellene... Mondom, ezt a Falcon 20 éves motorja is tudja...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nem vagyok benne biztos. Az épületek is objektumok. Ha a fáknál LOS számítást akarnak, akkor annak is ilyen objektumnak kell lennie, fizikai mérettel, hogy a LOS számolható legyen. A kérdés azt, hogy a kiterjedés hogyan van definiálva. Viszont, ha objektum, akkor annak is lehet "HP"-t adni és akkor meg is semmisülhet. Vagy a DCS-ben egyik épület sem lőhető szét a városban? Vagy bármilyen objektum? Tudtommal minden híd, távvezeték, stb. szétlőhető.

A Falconban a nagy object-ek részei lehetnek a fák, önállóan nem. Viszont nekik is úgyanúgy hitbox-szal kell bírni és ugyanúgy van HP-ja, mert aminek 3D modellje van és nem talaj, annak kell lennie. Tehát, ha a jövőben a DCS-ben is a meglevő objektum kóddal csinálják, akkor sanszosan megsemmisíthetőnek illene lennie, különben elég vicces lenne. A facsoportok ezután minden jármű számára áthatolhatatlan fedézek jelentenének. Jön egy tank, beáll egy SAM a sérthetetlen fa mögés és csá...? Vicces lenne. :)

Én legalábbis elvárnám azt, hogy szétlőhető legyen. Ez egyáltalán nem túlzó, a Falcon 20 éves rendszere tudja. Ha lehetne abban X,Y térkép kooridinátálént egynél több objektum, akkor akármekkora erdőt lehete csinálni 3D-s fákkal.

Minimum.Sőt,ha valaki MGTSZ szimulátort akar készíteni,kapálni és boronálni is lehessen.Bár lehet hogy ED előrukkol majd egy traktorral is...<#vigyor1>

Ka-50

GaBika6
Sztem ha lesz ilyen dcs-ben, mert csak "betűkön" láttam eddig, akkor sem lehet elpusztítani. Kivitelezhetetlen ma még ez!!! Bőven elég egyébként hogy ha csak fizikailag léteznek a fák és nem fekteti meg a gépeket, mert utána meg azért megy majd a sírás megint! Jó példa a BOS, hogy létezik a fa és ha berepülsz az erdőbe, nekirepülsz a fának, akkor felrobban, sérül a repülő. Nekem részben ettől is nagyon tetszik a BOS még így is hogy van hibája. Gyakorlatilag forradalmasította a szimulátorokat ezzel valahol. A helikopterek miatt dcs-ben alap lenne a fa, de vadászoknál "szinte" nincs is jelentősége...

BOS video:
http://www.youtube.com/embed/WxZN0fStpew
Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2015.01.17. 12:55:24

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Papa01
Ez szerintem nagyon magas elvárás (?) egy mai szimtől.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Mondjuk azt nem hiszem. Nekem ez azért fontos, mert a dcs-ben helikoptereket repülök, és mivel a fákat sem a rakéták, sem az különböző felderítő rendszerek nem veszik figyelembe, harcra alig lehet használni a szitakötőket. Pl. simán átrepül egy rakéta egy 2 km erdőn, úgy , hogy én egy tisztáson lebegek, és azt sem tudom mi robbantott darabokra. Még vizuálisan' sem tudok elbújni, mert az AI átlát rajta. Én nem.

VO101Tom
DCS szerverre nem enged be, belépéskor azt a hibaüzenetet kapom, hogy "connection interrupted". Van valakinek ötlete, hogy ezt miért adja, és hogyan lehet megoldani? A reinstallal várnék amíg más ötlet nem maradt...

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Valaki írta, hogy a DCS 2.0-ban a fák már valódi objektumok lesznek. Ezek szerint akkor el is lehet pusztítani őket?

Ja azt gondoltam..de mondjuk akkor ha radarbesugárzás éri a gépet, leves?!

Csak lézerre figyelmeztet, és csak ha reseteled minden riadó után.
BMP-k lövöldöznek valami huzalvezérelt páncélelhárító rakétát,azt nem jelzi, ebbe szaladtam bele én is a multkor:D
Azt hiszem AT-3.

Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2015.01.17. 10:44:26

A Béna.

Az miért van, hogy a kamov bizonyos rakétákra abszolút nem figyelmeztet? Két napja, harcolgattam városba egy csapattal, és kb 30-35 rakétaindítást néztem meg míg kivégeztem a társaságot. Egyszer sem villan fel a jelző. Vagy csak és kizárólag a lézer besugárzást' jelzi?

Ugyanezt gondoltam én is. Mondjuk engem most a legjobban az foglalkoztat(azon kívül, hogy mikor adják ki), lesznek e fák fizikailag a régi térképen. Az, hogy lesz fizikailag fa, arra már találtam infót de, hogy ez megvalósítható-e visszamenőleg is<#fejvakaras> na azt csak remélni merem. Mérget nem vennék rá.

Igen,valószínű a vegetáció nem lesz olyan szegényes,mint most.Néztem az újabban kiadott videókat,nekem nagyon tetszik a 2.0.Mintha gyorsabb is lenne,nincs az az érzésem,mintha "akvarell" grafikát néznék.

Ka-50

Mondjuk ezek a képek tuti nem Nevada...talán erre lehet számítani-grafikailag-az után javított' régi térképen?
Régi amúgy.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.01.17. 09:30:48

Ez elég idétlen<#eplus2>, de mondjuk a hajón nem is vágják le srácok fejét, vagy nem robban le a lábuk.

így kell toborozni!
http://www.youtube.com/embed/7hqyDOv4OGs

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

naná

Gondolom érezted az iróniát<#wink>..

Én már össze is csomagoltam! <#zavart1>
látványos videó,de nekem nem jött meg a kedvem a belépéshez! :(

Akkor kelünk felünk a szombat éjszakai repülés után...
http://www.youtube.com/embed/GPY12BFxP_w
Hatalmas!<#alien> Angol-lépj be a hadseregbe hatalmas buli-toborzó videó! És lesz aki ezért lép be!<#vigyor>

Sziasztok!
Akinek van kedve/ideje vasárnap 10:00-kor, jó lenne egyet repülni, lehetőleg 2.VH.-s gépekkel, de természetesen más gép is jöhet.
Az ingyenes TF-51D_vel, P-51D_vel, FW190_el és a BF109_el. Van egy WWII AirShow mission_om, ha valaki hostolná, jó lenne.
A saját TeamSpeak szerverünket ajánlatos használni. Mehetünk a Virtual-Aerobatics szerverre is, ezen minden gépet tudunk használni.
Egy csapatépítő repülésre gondoltam, ahol segíthetnénk egymásnak, mit hogyan kell csinálni, stb. Aki még úgy gondolja, hogy nem akar/tud a többjátékos résszel repülni, azok természetesen jöhetnek spectator/nézőként is :-) TS-re is csatizzatok. Kérdéseket itt írjátok meg, biztos tudunk segíteni egymásnak. HUNter
CsapatÉpítő Közös Online Repülés - Vasárnap 10:00-tól

Utoljára szerkesztette: Frenky, 2015.01.16. 14:46:34

telepítsd újra az egész world-öt,de uninstall után,a registry-ből is töröld az összes hivatkozást,ami oda tartozik.

hooah
Úgy tűnik a múltkori problémám mégsem oldódott meg.
Volt alkalmam és leszedtem a legújabb FC3-at (FC3_1.2.14.35734.604-387) és próbálnám telepíteni, de megint ugyan az a problémám.
Kéri, hogy a 1.2.14.35734-es DCS World-öt. Holott persze, hogy az van fent, program szerint. Igaz a CA-om kulcsát megadtam steamben, de az FC-am kulcsát nem.

VO101Tom
Dogs of War. Ott elég sokan fent szoktak lenni, Musztáng a német gépek ellen, viszont mi a német oldalt repüljük, szal ott max. ellenfélként repülhetünk.

www.pumaszallas.hu

Hi! Van olyan DCS szerver, ahol 2.vh.-s gépekkel szoktatok/lehet repkedni? Akinek lenne kedve repülni WWII-es gépekkel, jelezze, mert én is mennék. Engem főleg ezek a légcsavaros vasak érdekelnek, ezzel szeretek repülni, gyakolrolni, stb. P-51D-vel vagy a TF-51D_vel tudok jönni.
DCS World MAGYAR Felhasználók Csoportja - Csatlakozzatok!

http://www.youtube.com/embed/Xzcjsuuewck

Üdv, HUNter

Molnibalage
Vagy inkább te vagy az, aki folyamatos okítás ellenére ugyanazokba a hibákba futsz bele...? Ott az indoklás. Mondom, nézd már meg a nagy átlagot. Ott, ahol az év nagy részében zöld és van vegetáció, ott lehet zöld terület. Nézd meg a GE-n, 1500 méter alatt gyakorlatilag minden barna. Csapadékos idő után rövid ideig virágozhat a táj, de aztán jön újra a szárazság. Öcsém, a műholdfotókon is látszik a csapadék gyors lefolyása a hegyoldalakon... Ennyire erős szezonális hatások lehetnek.

repvez
És még csodálkozol , hogy ilyen válaszok miatt szoktam ugy reagálni a válaszaidra?
Nem vagyok hajlandó belemenni ilyen parttalan vitákba veled, mindig kiragadsz valamit amin okoskodhatsz ahelyett, hogy értelmeznéd amit irnak az emberek
Valóban a konfig fontos. Nem csak Neked, nekem is. Csak azt akartam szemléltetni, hogy ha akarták volna már rég kész lenne a 2.0 talán már a 3.0 is. Sajnálatos, hogy egy cégnek ez ennyi időbe kerül...

Sakkay. Igen folytatódik és ha jól haladok este ki is adom public teszt-re.

De addig még sok a meló.

Üdv.
SnowFox
SnowFox. Este folytatódik a teszt?

Molnibalage
Egy kéből extrapolálasz a végtelenben. Gratula... (A legtipikusabb hiba, amit szoktam látni a fórumokon...)

Arrafelé olyan vegetáció van, hogy egy eső után virágzik a cucc és lesznek ilyen zöldek adott magasság alatt is. Ezt tart néhány hétig, aztán szépen kimúlnak. Soha nem láttál még egy természetfilmet sem ilyen vidékről...?

Mondom, nézzed már meg a Google Earth térkéept évszakoknént. 2000 méter alatt alig van tartósan zöld és 1500 m alatt gyakorlatialg minden barnás.

A lenti fótón látszik, hogy a nagy barnaság és sziklás környezetben ez egy szép zöld folt. Magasság? Mikor esett eső? Stb... Lásd fent, egy kéből extrapoláltál a végtelenbe... A táj viszont fix egy szimben, tehát az ÁTLAGOS állapotot modellezi. Nem sziklás terüelten 2000 méter táján van zöld. Alatta nem nagyon...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.15. 14:10:11

Molnibalage
De erről van szó. Ők dolgoznak rajta és nem a közösség. Nem vagyok fejlesztő és soha nem is voltam a CoD közelébe, de nekem azt mondták, hogy gyakorlatialg a közösség fejezte be. Tekintve az ED tevékenységének színvonalát lehet, hogy jobban járna az egész DCS, ha nyílt lenne...

VO101Tom
Kérdés, hogy mi a minimum konfig, amin el kell futnia. Még az 1-2 GB videokártya memória is pillanatok alatt betelik, ha bármilyen térképet natív textúrával akarnál lefedni, kizárt, hogy a DCS-ben ilyennel próbálkoznának. Ráadásul itt borzalmasan sok erőforrást elhasznál csak a kabinbelsőre (ha én beülök egy A10-be, 4-5 másodpercig csak azt nézegetem, ahogy szépen felépíti és betextúrázza nekem a kabint :/ pl egyetlen 2048×2048 textura elhasznál 16 MB-ot a videokártya memóriából, és egy átlag DCS kabin ilyenből használ vagy 10-et). Mindezt persze úgy, hogy itt a talajnak is olyan felbontás kell, hogy kifutón állva se csak zöld meg barna foltokat láss, mint a google maps pl talajszinten. Ha nagy felbontású, tűéles talaj textúrák lesznek, akkor 100%, hogy nagyon sok ismétlés, csempézés lesz rajta (talajon is, városokban is, reptereken is), és ha a térkép elemeinek elrendezése pontos is lesz, a rájuk húzott textúra biztosan nem fog hasonlítani a google maps-ra (ahogy most sem).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.01.15. 14:04:10

www.pumaszallas.hu

repvez
Mi az hogy nincs vegetáció? és a közetrétegeknek nem lehet más szinárnyalata ? A barnának is van ezernyi más szine ( vörösbarnától a sötétbarnáig) és a folyók tavak falvak városok hol vannak a távolban
itt is látszik azért hogy némely hegynek nagyon eltérő a szine és a különböző területek is más más árnyalatuak