Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nézd végig ralfidude videóit, bár már inkább advanced topic-nak számítanak, de nagyon hasznosak. Amint ráérzel az gép kezelésére, és a menük logikájára utána már minden "sima" ügy. A maradék csak gyakorlás. 😊 (én most a gyakorlás fázis közepe környékén tarthatok, már tudom kezelni, csak még nem elég gyorsan)

Most a mig-21-ben gondolkozom, annak ellenére, hogy nem vagyok annyira oda a gépért, ez az egyetlen normális, szuperszónikus gép, ahol mindent nyomkodni lehet... (na majd az F-18 <#worship> ) F-15-öt élvezet repülni, nagyon jó kis gép, de nagyon hiányzik a gombok nyomogatása. Szeretem nyomkodni a gombokat, mondtam már? <#idiota>

Tud valaki valami jó kis összefoglaló videó sorozatot? (a hivatalos tutorialokba még nem kezdtem bele, amellé, azutánra kéne valami, főleg tippek, trükkök terén)
Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.02.06. 18:19:42

shaken, not stirred

<#taps>Huhú nem semmi egy malac ez! A gép beindítása nem olyan vészes, tán a minyó húzósabb is, na de ami a belső menüket illeti, na az nagyon durva..úgy látom itt hetekig csak a felszínt fogom kapirgálni<#nevetes1> Mondjuk ez nagyon tetszik. Már értem miért nem repülik sokan azok közül akik megvették. Repülni nagyon baráti, elsőre fel leszállás, sima ügy,de azt hiszem ezzel vége is a géppel kapcsolatos
"sima ügy"listának.

z0ty4
mennyi Maverick? <#conf>
mehetne így egy egész ország ellen <#violent>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Hát annál erősebb..minyónál már érezhetően instabilabb ha pont azon a ponton kell ellen tartanom , akkor olyan mintha folyamatosan be-belépkedném. Nem gondoltam, hogy a pedál a bajos, de ezek szerint az. Amikor vettem még nem volt ilyen mondjuk most találtam ezt a vidit.

Nah ha így fel lehetne szerelni a hogokat, akkor nem baszakodna velünk senki sem. <#mf1>
Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.02.06. 15:57:32

shaken, not stirred

VO101Tom
Mit értesz az alatt, hogy inog? 😊
Filter-t magasabbra állítva az apró tüskéket ki tudod szűrni, de az kissé lomhábbá is teszi a pedált.

www.pumaszallas.hu

Na fasza..kicsit gyanús volt mostanában a g940 pedálja, és most néztem-valóban inog a tesztben mindig ugyanazon a ponton..van erre valami lehetőség-mármint rendbe hozni?

Hecker007
Mig21
Míg nem volt meg nem igazán kedveltem a típust, de mióta megvettem nagyon megszerettem, igaz eddig nem sok mindent sikerült vele levadásznom, multiban eddig 1 F15-öt sikerült, azt is csak azért mert lassan reagált a kolléga <#vigyor>

Nem hiszem..ez ugye nem a steamos. Szóval feltelepítettem az alapot, lehoztam az A-10 modult, és amikor feltelepítettem, kérte a serialt. Közben írta hányszor lehet még telepíteni. Megadtam-fut. Csak annyi, hogy valószínűleg multizni így nem tudok, de mint te is írtad, nem két nap megtanulni.

<#vigyor>Simán megy srácok!!!
Szóval hamarosan elkezdem bombázni kérdésekkel azon kollégákat, akik bírják a típust!

VO101Tom
Ezt értem, csak azt nem tudom, hogy az átadott modult mennyire egyszerű visszacsinálni. De ha neki az jó, hogy átadja a serialt, és legrosszabb esetben a következő akciónál te fizetsz neki egy újat, akkor gyakorlatilag akciósan veszel egyet most 😊 Én azt hittem, hogy most csak kipróbálni, eldönteni akarod, hogy kell-e. Mert ha végül mégsem kell, a visszacsinálás necces lehet...

www.pumaszallas.hu

Nem hiszem , hogy komolyan terhelném ilyen kavarással, mindjárt megnézem megy-e így, ha nem, akkor majd vagy itt ajánl valaki vételre, vagy várok egy akciót. Vagy megint hülye fasz leszek, és megveszem drágán, mert ha egyszer elindul a vezérhangya, nem nagyon tudok leállni..mondjuk most megpróbálok.

Rájöttem, hogy legalább sok idő<#alien> amíg kijön az edge s a működő fák-ha igaz, a Cobráról nem is beszélve. Így addig meg csak a Snow missziókat érdemes repülnöm a helikkel. Aztán azt gondoltam veszek A-10-et, aztán azzal lehet értelmes harci repülést is csinálni. igaz annyira nem vonz, de más nincsen. A sugaras vadászok meg még jobban nem érdekelnek, így döntöttem disznó mellett.. Vadászban csak a vh ami vonz, de annak jelen pillanatban dcs-ben még annyi értelme sincsen, mint a heliknek.. Mondjuk érdekes, mert ott meg a rombolók nem érdekelnek, a bombázók pedig teljesen hidegen hagynak.

Szerintem egyszerűbb lenne, ha az illető aktiválná Steam-n, aztán a Steam fiókját kapnád kölcsön kipróbálásra... 😊

www.smart-bus.hu

Ja nem én találtam ki. Tegnap írtam , hogy akinek esetleg van kódja elfekvőben-vettem így már pl. a Hueyt-A-10c, attól megvenném. Ekkor jött az üzi, hogy ő nem használja mostanában, így addig amíg nem szerzek, vagy nincsen akció repkedhetek vele. Gondoltam megtanulom addig. Ennyi.

VO101Tom
Hát, ha kipróbálásra adta, az szerintem úgy nem fog menni. Mivel első indításkor aktiválni kell a modult (offline repüléshez is természetesen), de ez a serial a weblapon az ő nevéhez van hozzárendelve, te csak akkor tudod elindítani, ha a tulaj a vásárolt moduljai kezelésénél a serialt a te nevedhez rendeli. Ez csak pár klikkelés, de hogy mennyire bonyolult "visszacsinálni" azt nem tudom, sosem próbáltuk. Én Sanyo-n keresztül szoktam DCS modulokat venni, és ez így működik. Amíg a modul serial-t a weblap menüben nem adja át, addig én nem tudom használni.

Egyébként miért akarod így kipróbálni? Szerintem a DCS World-öt azért ismered annyira, hogy néhány youtube oktató videóból eldöntsd, hogy ez a modul tetszik vagy sem. Az A10 repülési élménye is ugyanolyan mint a többinél, a fedélzeti rendszerek azok, amik teljesen mások, de azt youtube-on is látni, hogy mit tudnak, sőt, ott látod is, hogy hogyan kell használni 😊 Beletanulni az A10-be nem egy hét, nem hiszem, hogy pár napos tesztrepülésekkel nagyon messzire jutnál (és ezt nehogy magadra vedd, egyszerűen qrvasok az anyag amit meg kell tanulni hozzá).

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ja, igen. Az asztalra dobás az nem hiba. A DCS így működik. Elindítod a játékot, bejön a menü. Elindítasz egy küldit vagy bármit, akkor a menüből kilép az asztalra, de a háttérben már elindítja az új modult. Nem csak repülés előtt és után játssza ezt el, a multis szerverlista is egy új modul, ha főmenü és aközt lépkedsz, akkor ugyanez megy.

www.pumaszallas.hu

ööö(mivel hát-al nem kezdünk mondatot<#nevetes1>) hát a steamon nem merem, mert hátha végleg a nevemre írja(egy nagyon kedves fórumtag adta kipróbálásra amúgy és nem steamos verzió), amúgy meg még nem regisztráltam steamon kívülit. De lehet rájöttem mi a baj. Elindítottam a protect exét, de valami hibát dobott, viszont most néztem, hogy le is kell előtte tölteni az A-10-et. Ja, hát én ugye a steamhoz szoktam.

VO101Tom
Hol akarod aktíválni?

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Átfutottam a dcs oldalon a hibávan foglalkozó topikot (ED Forums » English » Digital Combat Simulator » DCS World » Bugs and Problems » Game Crash » Can not open briefing file CTD), és a rossz hír, hogy ez a can not open debrief hiba nem kifejezetten a briefing fájlra vonatkozik, egyszerűen csak ezt a hibaüzenetet dobja fel, ha előtte a betöltésnél akármilyen hiba történt. Írhatnák "általános betöltési hibának is". A gond, hogy ezért csak ötletelés megy, konkrét megoldás nincs (új patch-ek után gyakoribb lesz ez a hiba).

- Milyen windowsod van? 32 vagy 64 bites? 32-esnél írják még ezt a problémát, bár nemtom miylen 32 bites rendszer bírná normálisan futtatni a dcs-t egyébként...

- Steames vagy nem steames változat a DCS World? H az egyik lefagy, próbáld ki a másikat (amíg ingyenessel próbálkozol addig tökmindegy melyiket teszed fel. A beta modulokhoz viszont sima DCSW kell, steam alá azok nem jók).

- A telepítés helye és a felhasználói jogosultságok nem kavarnak be? C-n a program files eléggé védett mappa, illetve az dcs exe-ken jobb klikk, és "futtatás rendszergazdaként" esetleg segíthet.

- Amit korábban írtam, a DCS mappa törlése a mentett játékokból az ugye megvolt? (Reinstall azt nem szedi le!)

- A fórumon írtak egy érdekeset is (2014-es bejegyzés), hogy a srác nem csinált semmit, csak amikor ezt az üzenetet kapta, akkor klikkelt az OK-ra, majd ugyanazon a képernyőn belépett a mission editorba (nem a főmenüből), majd visszalépett és jó lett (Mission editorban nem kellett csinálni vagy megnyitni semmit). Ez megoldotta neki.

- Másik bejegyzés, ami eléggé specifikus, hogy az Open Broadcast Software-el akarta felvenni, annak valami baja volt és lefagyott amikor a dcs-t indjtotta. DCS-ben ugynezt a hibát okozta (can not open debriefing file).

- most az egyik legutolsó poszt az, hogy az MS Visual C++ -t kell újratelepíteni (telepítés előtt le kell szedni a régit, letölteni a legfisebbet innen http://support.microsoft.com/kb/2019667, majd a DCS repairt futtatni. Ezt korábban is olvastam, bár ebben az esetben írta a srác később, hogy neki nem oldotta meg. Kiderült, hogy egy Medevac/SAR script (by RagnarDa) okozta a fagyást nála, azt letörölte és jó lett. Teljesen új játéknál ez gondolom nem lehet ok, de azt látod, hogy mennyi féle szarság okozhatja... :/

Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.02.06. 14:57:37

www.pumaszallas.hu

Srácok, hogyan aktiválom a nem steamos kódot?

<#fejvakaras> A fene tudja..esetleg tegyél fel képet hátha valaki lát rajta valamit.

hooah
Nem lehet külön-külön oldani csak egyszerre a 4et. Csak a közöttük lévő időt lehet állítani meg egyszerre oldani. De javítsatok ki ha tévedek.
Már a régi FC óta így igazán megcsinálhatnák.

Üdv. FC3 engem is érdekel
Szia! Újra raktam, semmi!! A probléma mint az előzőekben leírtak:<#confused>
DonZorro
EZT csekkoljátok...

Olyan ismerős ez a GUNpod!? Nade egy STUKán??? :o

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

hrundibaksi
Igen-igen! Engem is érdekel!
FC3 is!
Nincs valakinek egy felesleges és eladó steamos A-10c kódja? Megpróbálnám, de alapból drága, akció meg a fene tudja mikor lesz. Ha netán van, csak régi fórumozótól érdekel. <#wink>

hrundibaksi
Azt tudom,hogy ott kell tekergetni,csak nem tudom,hogy milyen irányba..... <#idiota>

hrundibaksi
Ezt a bomba combo-t,hogyan lehet egyesével oldani?

hrundibaksi
Köszi! <#taps>
GaBika6
Grat! Szép a kép!

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

hrundibaksi
Full felbontás
Op rendszer Win7/64bit
Monitor LG HD '24 1920x1080
Proci: AMD(FX) 6300 6core processor 3.50GHZ
Kártya: Radeon R9 200 4GB
RAM: 8GB Corsair
GaBika6
Mi a géped. Proci, videókari, ram! Beállításod hogy van?

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

GaBika6
Most vettem! Egyenlőre nem válnék meg tőle, de ha nem tudom kihasználni család miatt, akkor megírom! <#awink>

hrundibaksi
Mit értesz ezalatt?
Melyik? Lesz időd vagy eladod a G940-et? :-)
GaBika6
Mi a configod?

hrundibaksi
GaBika6
Nagyon nincs időm repülni sajnos, pedig van g940-em. Remélem ez a későbbiekben valamelyest változni fog.

PhantomAss
Ja lehet..habár az objektumok között létezik pálma fa.
Hrundibaksi-szép ez a repcsi!

hrundibaksi
Ügyesen photoshoppolt kép.Látszik hogy nem az új motorral készült.

Ka-50

Seaweed
2 het? <#idiota><#fogmosas>

Peti mutatta.

Köszi, működik az irányítás.... Ebből akkor már nem tudok visszalépni, hogy a felvett .trk menjen, ahol a saját vasam menne, ahogy repültem?
Azért ez így is nagy segítség, köszi :-)

Éppenséggel volt említés szintjén, hogy lesz egy olyan éra is, lásd MiG-21, de, hogy mi lesz belőle (EDGE <#banplz> )....
Seaweed
Eddig nem volt szo vietnami temarol. Igen erdekes kerdes.