Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hrundibaksi
De-De!!! Újra leárazás a DCS-nél!!! Most vásárolok éppen!
Nézd meg az oldal ikonokat!
GaBika6
Itt a parkolós videód a-10-re. Nem az, de majdnem olyan... <#awink> Hátha valaki még nem látta. Nem lennék a közelébe!

http://www.youtube.com/embed/ZAkzrxN5Jn0

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Hol? Én nem látom, hogy lenne.

Gabi küldött pár fotót a netről..majd beszartam rajta..ez nem az, de ezeken is szétröhögtem az agyamat:
De komolyan...

GaBika6
Tom jól leírta az a-10 működését, de azt még hozzátenném, hogy az a-10-et nem is mesterlövésznek tervezték, hanem tankok lebontására. Bár egy bizonyos magasságban egy tank valóban a célzópont mérete tud lenni. Kell is az a-10-nek a plusz elektronika a pontos célzásra és elég jól működik, nem véletlen nem vonták ki őket anno, hanem továbbfejlesztették, korszerűsítették, mivel ezt a feladatot nem tudta ellátna ugyan ezen a hatékonyságon és költségen más repülő egység.

Itt egy gyak videó a játékból, ami majdnem ugyan az a valódi a-10-hez képest.
http://www.youtube.com/embed/w_syY84odcY

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

hrundibaksi
Megint akció? jól látom???

DCS vagy Steam?

Szerintem ezen nincsen nagyot min beszélni. Értem én, hogy amúgy egy per egybe pontosabb laborban(el is fogadom), de a két gép harci alkalmazás közbeni pontossága, szembetűnő. AZ alábbi videón...ez mi ez mint pontosság<#alien> Még egy dolog van a heli védelmére, hogy a legtöbb videón komoly oldalirányú haladásból nyomja a sorozatokat. Na ugye az sem segít a találati pontosságon.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.02.13. 15:27:19

repvez
Hát a kettő nagyrészt összefügg.
ennél a videonál azért az utról nem igen szóródik másmerre a lövés

Itt meg azért jól körbelövi és másodjára már direkt mellécéloz, hogy odamenjen,de erre mégse megy oda.
Tehát teljesen random, hogy merre megy a lövedék a célzástól függetlenül.
Mindkét esetben sztem megvolt a 1,5km.
VO101Tom
Na várj. Nem az volt a téma, hogy egy 2 mp-es sorozat melyikből halálosabb, hanem azt mondtátok, hogy az apacsnál sokkal pontosabba a GAU. Én meg azt mondtam, hogy nem pontosabb, csak közelebbről, másképp van felvéve a guncam. A legtöbb apacs videó qrva messziről van felvéve elég ha megnézed alul a kis keresőt, milyen szűk FOV-al céloznak. És valszeg azért olyan pontatlan, mert olyan távolról lőnek, hogy őket se lehessen hallani (1.5 km az effektív lótáv, ölőhatás 4.5 km-ig van), ott már a 2mil -es szórás is nagy tud lenni.

Ami az A10-et illeti, az elsütőbill két fokozatú, első klikkre a robotpilóta megfogja a gépet, hogy a pont ne mozogjon amire célzol, tovább húzod, második klikkre lő. A robotpilóta kompenzálja a visszarúgást. Mivel a gépágyú hossztengelybe van építve, az, hogy a gép mozog a cél felé, az nem okoz nagyobb szórást, max ha a levegő is mozog amiben repülsz. De végeredményben akár mozog a levegő, akár mozog a gép, ez is a GAU pontosságát rontja. Nézd meg a videókat, ott facsoportot, meg házakat céloznak, de olyat nem látsz, hogy egy-egy embert célzottan szednének ki. Vagy ezt amit Sakkay linkelt, ott is látni, hogy a becsapódások tök random érik az egész területet, nem az van, hogy végighúzta a sorozatot innen-odáig.

www.pumaszallas.hu

Na Repvez le is írta amit akartam.
Repvez, azért írtam, hogy nem találok megfelelő videót. Mindenesetre az mindegyik sorozatnál látszik, hogy nagyon egyben vannak. Míg az A-64 egy nagy amőmába' szórja még a 1 másodperces sorozatait is. Az hogy nagyon kicsi sebességnél vagy sok esetben lebegés közben adja le még plusz ront a szórásképen. Kp mintha valaki korcsolyán állva adna le egy sorozatot.

repvez
Mondjuk ez pont nem jó példa,mert nem a célzórendszer kameráján keresztül van felvéve tehát töle fuggetlenül mozgott.

@Tom: Lehet hogy papir szerint pontosabb,de mig az A10esnél lehet nagyobb területen csapodnak be, ez adódik, hogy jelentös előre haaladása van a gépnek,de mégis a lövedékek szinte egymást érik és esélye sincs senkinek, hogy azon a területen belül sérülés nélkül megússza, mig az Apachnál a lassabb tüzgyorsaság miatt , elég nagy távolságok vannak a 2 lövedék között ahol tul lehet élni.

És a szálkereszt rajta van a kocsin ,de az első sorozat jó 10m-el arrébb csapódik.
VO101Tom
M230LF szórása kevesebb mint 2 MIL, GAU-8-asé 5 MIL.

M230 doksi: http://www.dtic.mil/ndia/2003gun/lam.pdf
GAU-8 a globalsecurity-n: http://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/systems/gau-8.htm

www.pumaszallas.hu

Cancri55
Igaz... régen vót már :D

Mondjuk ez egy jó példa, ha nem is tudjuk honnan lőtt. Mivel a srácok nyugodtak mint a hugyozó disznó, elég távol lehetett a gép.
http://www.youtube.com/embed/pp_KUc3suWE

Persze most éppen nem találom az a-10 videókat, de ez így szokott lenni. Apache viszont van dögivel.700 méterről már nem állnék ugyanabban a parkolóban sem ahová lő<#nevetes1> Míg az A-10 mindig nagyon összeszedett, de persze más a fő két összetevője is a dolognak-mondjuk ettől nálam még az Apache a kedvenc<#wink>

Erre bizonyíték az ominózus Apache felvétel, ahol teherautók, mező, pánikoló pilcsi és minden egyéb is játszik, nem szúrom be, de a szórása tényleg nagy az Apache-nak....
Nem Tom..nézd meg a vidiket..egyazon távon sokkal szarabb a szórása.

VO101Tom
Az apacsos videókban jóval messzebbről, nagyon szűk FOV-al céloznak, az A10 guncamon nincs akkora nagyítás. Azt a részt nézd, amikor a földön mutatják, hogy mekkora területet szór meg a GAU-val. Az Apacs ahhoz képest célzottan akár egyetlen embert is ki tud szedni.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Nem nem, Reaper jól mondja, az állásszög az áramló közeg és a szárny húrja közötti relatív szög. Ha 45 fokban zuhansz, vagy emelkedsz, normál repülési sebesség mellett az állásszög ugyanúgy pár fok mint vízszintes repülésnél.

www.pumaszallas.hu

Igen erre én is én is felfigyeltem. Mondjuk sejtem az okát...

Cancri55
rendben, de ez esetben szinte egy és ugyanaz a mérték, valóban bólintási szög.

repvez
azért az elég érdekes, hogy összehasonlitva az A10 és az apach guncamját, az a10esnél mennyivel pontosabb a célzás és a szóráskép is mint egy apachnál.
Ott a szálkerest mellé megy jóval a sorozat és sokat kell helyesbiteni vagy ujratüzelni egy cél leküzdéséhez ,mig az A10 nél eléggé koncentrált a becsapódás.
Reaper
Az állásszöget ne keverjük már a bólintási szöggel...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Cancri55
A gau-nak 25-30, vagy akár nagyobb állásszögnél jelentéktelen a fékező hatása, hiszen kb. ekkora a negatív állásszög nagy magasságból történő rácsapásnál.

http://www.youtube.com/embed/y-Ti7Jrh_JE
Utoljára szerkesztette: Cancri55, 2015.02.13. 13:24:03

Cancri55
kb 30-ra szoktam húzni

Borisz80
Saitek pedálosok!
Milyen görbékkel használjátok DCS-ben?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

én a telepítésnél már azt választottam,hogy ne frissítse magát.a win8.1-hez való driverek is vannak fent.nem tudom mi a bánat baja lehet.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

hrundibaksi
Elképzelhető,bár a videó gyenge minőségű,és ne felejtsd el,hogy a GAU-8-nak is van "fékező" ereje!
macleody
Pedig azt mondják jobban futnak rajta a játékok. Én is gondolkodtam már, hogy váltok, de azt hiszem megvárom a 10-et.
repvez
Arra meg vigyázni kell hogyha frissül a win akkor valamelyik "javitás" kékhalált okoz vagy legalább is olyan tünetet ami miatt ujra kell húzni a rendszert. Nálam a laptopnál az Atheros modem drivere hülyült meg töle folyamatos restartot csinált kékhalállal egybekötve .
Ujratelepitettem lefrisitett ugyan ugy előjött aztán letiltottam a frissitéseket azóta jó.
OFF

váltottam win 8.1-re. fasza az új rendszer,a vlc player csak akadozva játsza le a filmeket,a battlefield 3 folyamatosan leáll játék közben,és ez még nem is minden.2 napja van fent,de már bánom,hogy váltottam win7-ről erre a fosra!

ON

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Cancri55
Nagy magasságból történő csapás (30mm) esetén, ami akár lehet 3 mérföldnél nagyobb, elképzelhető, hogy alkalmazzák, amit linkeltél, annak semmi köze az említett rácsapás típusához.

A10 high

hrundibaksi
Nem jellemző A-10-nél a féklap nyitás harc helyzetben!

http://www.youtube.com/embed/1YslWPWR8N0
Na azt nem is említve...aztán valójában meg örülne ha megtudna csípni valamit a lövész. Ja és a lelki tényezőt nem is veszem számításba. Múltkor a minyóval éppen ezt tesztelgettem, és majd 1.5 km-ről meg-megcsíptek a pszh-k. Nyílt irányzékkal, nekik merőleges célra<#alien>

TG Gida
A bmp-3 a fő mumus a 30-as ágyújával.

Isten áldja a pogányokat!

Na ja..ezért nem értettem, mert mivel a dcs-ben Kb 3x jobban lő a csöves védelem mint az életben, még rendes sebességgel is elég necces-akár egy t-62 is.

hooah
Combined Arms-ban lehet AI repülőtől/helitől CAS-t kérni? Ha igen mi a módja? Meg tudná mondani valaki?

Reaper
Ja, emlékszem még, amikor ezzel szórakoztunk a Kuziról, minden típus VTOL volt! :)))

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Cancri55
Az egy SU-27 modell 5 millió km/h-ás szélbeállítással ;)

Nesuten
ez az a helikopter repmodell su27 -es texturával ?

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !

Meg alapból hibás eljárás, ha lassítod a gépet rácsapás közben. Könnyű célpont a földi egységeknek, "lassú egy vonalban repülő célpont, könnyű célpont". Így akár egy BMP-2 vagy BMP-3-as is könnyen kárt tud csinálni, Shilka-ról nem is beszélve.
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.02.12. 08:30:54
Cancri55
Fedélzeti gépágyúval történő csapás földi célra, hogy zuhanó repülés közben ne gyorsuljon nagy mértékben a gép, mondjuk én nem szoktam használni, nekem így is elég lassú.

A-10...mire, illetve pontosabban harc közben mikor használjátok a fékszárnyat? Nem a flapsra gondolok persze. Mert egy két videón láttam, hogy nyitogatják..miért?

<#alien>

sure
Megtaláltam 2 régi Lock On-os videómat. Végre olyan U2b upload, ahol a minőség nemhogy romlik, de talán még javul is.... (Leonsilver aláírása volt a "Szarból nem lehet ostort fonni, de ha mégis, akkor nem lehet vele pattogtatni" ? <#rolleyes> )
http://www.youtube.com/embed/eh9pP4dfgTs
http://www.youtube.com/embed/wVncLFvmZs0

*ha az első videóhoz azt írja, hogy a hangsáv nem megjeleníthető az Ön országában, akkor kérem keressen rá az Ön országában elérhető tartalmak között a "sex pistols you need hands" kulcsszavakra, ezt a videót nyissa meg új ablakban/tabban/böngészőben etc., pauzálja le, majd
**indítsa a videót egyszerre a fentebb ecsetelt számmal
***ha a videó sem megjeleníthető, akkor kérem *, majd 2 perc 51 másodperc hosszan képzeljen maga elé egy feketére festett Su-27-est, amint 50 m/s-os szembeszélben egy gurulóúton egy Ikarus busszal lassúsági versenyt játsszik, majd a végén kvázi Jak-38 módra leszáll.

Utoljára szerkesztette: sure, 2015.02.11. 20:09:50

Isten nem bottal, hanem VMware.

Az volt, köszi.
Mikor rányomsz a letöltésre bejön az az ablak és akkor Középen felül a nyilnál tudod letölteni.
Ha egyre gondolunk...

JoeDestroy
Nos a teljes újratelepítés megtette hatását.
Kavar lehetett valahol a verziókban.
Újra működik rendesen.
THX a segítséget.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Tegnap...<#buck>

Ka-50

Ahogy korábban írtam, a mostani helyszínek nem fognak változni talajtextúrában a DCS World 2-ben sem, csak a fények, időjárás és talajnövényzet lesz lecserélve. Új talajtextúrát csak az új térképek kapnak majd.