Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
A többi szakértő NR-23 és NSz-37-es hozzászólásaira reagálva pedig annyit jegyeznék meg hogy érdekes módon, akik lőttek (és ebből kifolyólag repülték az adott típust, nem csak olvasgattak róla) is ezekkel az ágyúkkal nem osztják a rendkívüli pontatlanságról szóló agymenéseket...
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
na jó ez szar poén volt..... <#banplz>#banplz>
Bár annak idején valamikor 95-ben a Dogfight nevezetű szimulátorban érdekes egymás elleni harcokat lehetett csinálni a különböző érák között. 2 fedeles gép vs F-16...
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
Az 1959-ben kifejlesztett, hatcsövű M61 Vulcan gépágyúhoz meg végképp nem tudom, hogyan jönnek a németek.
Erős túlzás amúgy azt állítani hogy a hidegháborús hatalmak mindent a németektől szerváltak volna. (ha jól értem erről beszéltél, de lehet hogy nem, igen nehezen értelmezhetőek a mondataid) Egy-két terület volt, amin a németek jóval előrébb jártak, például a nyilazott szárnyak és a ballisztikus rakéták(legalábbis ma így neveznénk), de ennyi. Repülőgépek terén például ne felejtsük el hogy az amerikaiak 1945 májusában már rendelkeztek sugárhajtású vadászgéppel, a P-80ast 1945 végére tömegesen repülték volna a csapatok, ha szükség van rá. A britek Gloster Meteorjai pedig a Me-262-vel egyidőben kerültek használatba, 1944 végén a briteknek már volt üzemelő harci repülőgép századuk Mk3-as Meteorokkal.
A megoldás az,hogy nekiálltok megtanulni Pónit használni.És egymást lövöldöztek.
Lássuk be ha most valaki nekikezd a nulláról annak azért kell egy bő év ha minden nap gyakorol,hogy megfogjon,és akkor most csak szerényen számoltam.
Az évek meg a rutint azért sokat számít,ha nem mindent😊)
Utoljára szerkesztette: Rue East, 2015.03.01. 13:36:58
Kb ugyan ezt írtam ,csak tömörebben.
Igen ott volt nekik egy raklap fejlesztés,ahogy az oroszoknak is.
Na de ez miért is lenne baj,hülyék lettek volna nem ki és felhasználni azt ami az ölükbe pottyant.
Vagy másként gondolod?
Phantomass: Ha ilyen egyértelmű lenne, akkor mi sem erőltetnénk, de nekem is megvan a P-51 már régóta. Nincs nagy gyakorlatom vele, de 1v1-nél ha P-51-el jövök Fóka ellen, akkor - ha nem nyírom ki a hajtóművem - általában lelövöm a fókát. Az a gond viszont, hogy akikkel szoktunk 1v1-et gyakorolni, itt mindenki másnak csak a fóka és a mesza van meg, így nem tudunk fordított felállással jönni.
www.pumaszallas.hu
Én a MiG-15ös egyetlen előnyének az emelkedési képességét tartom. A Sabre F változata minden másban lepipálta."
Azért tamáskodnék én ez ügyben is.
Szerintem kb hasonló kvalitású volt a két gép,a MIG fegyverzete azért arra bőven jó volt,hogy egy jó találattal szétkapjon bármit ami elé kerül.
Én inkább az emberi tényezőt hoznám itt is ki a különbségnek,mind a pilóták,mind a harceljárásokban lévő eltéréseket.
Eleve az orosz doktrína az nem volt egy pilóta barát megoldás,nem is nagyon engedte az egyéni dolgokat,plusz mindent szerettek a földről irányítani ami szerintem végzetes egy marhaság volt. Ha hagyták volna a pilótáikat a migekkel úgy harcolni,hogy akkor és úgy vegyék fel a harcot ahogy ők akarják ,akkor azért kicsit más lett volna a leányzó fekvése .Legalábbis szerintem.
Na most lévén nem egy szégyenlős társaságról beszélünk ,meddig tartott volna a jól bevált német fegyverek kis továbbfejlesztése ami amúgy is a birtokukban volt.Volt ott 20-30 ,meg még a jóisten tudja milyen kaliber szép számmal.
Én nem gondollnám,hogy ez határozta volna meg alapjaiban a koncepciójukat. Már ,hogy már volt atomjuk és akkor nem képesek csinálni egy jó fedélzeti gépágyút? Ezt ti se gondoljátok komolyan.
A Hispanok fő gondja, hogy alapvetően motorágyúnak tervezték, nem pedig a hajlékony szárnyakba, ezen csak az ágyúk alapos áttervezésével sikerült javítani valamit (Mk V). Addig a brittek sem erőltették a csak gépágyúval felszerelt vadászokat. Tipikus példa, hogy a Spitfire Mk VC változatnál a külső ágyúkat sokszor lecserélték géppuskára, vagy egyszerűen kiszerelték a harci századoknál. A P-38-ban és a P-400-asban meg lehetőség volt a hagyományos elhelyezésre. Így a fegyver is nagyságrendekkel hatékonyabb volt, ahogy a Whirlwind, Beaufighter és Mosquito esetében is. A háború alatti amerikai próbálkozások (M1 és M2) nem hoztak sikert, még annyira se volt megbízható, mint az angol változatok, holott ők is számítottak volna a jenki gyártókapacitásra.
Utoljára szerkesztette: Rue East, 2015.03.01. 11:26:24
DE itt én arra reflektáltam hogy az amerikaiak nem fejlesztettek gépágyút. A hispano suiza, oerlikon, meg a többi pedig minden volt csak jó nem. Az angolok is rühellték de nem volt más, mivel ők sem fejlesztettek, meg is volt az eredménye, a háboró korai szakaszában a spitekre 8 géppityut raktak ami semmire sem volt jó. Aztán megvették a hispanot de az is csak szükségmegoldás volt.
@
Laca,
kösz a bókot 😄
igen tény hogy szeretem a pónit, de a d9 ellen nem sok esélye van. Mostanában meg annyira leköt a minyó hogy nem repülök mással...
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.03.01. 09:52:49
GOOBY, pls
Tehát ha a szándék meglett volna rá, minden további nélkül rákerülhettek volna a gépágyúk a légierő gépeire is. Csak nem kellettek, ennyi.
Egyébként ahová szükségesnek ítélték, oda felkerült. P-38 széria például kapott egy ilyen 20mm-est az orrába, de az exportra készített P-39 széríának is volt olyan változata, ahol a 37mm-es orrgépágyú helyére a 20mm-es Hispano került.
De sokan repkednek a pónival azt látom a DCS facebookon ,csak akad valaki aki megizzaszt😊
Ha nem akkor adj nekik leckéket ,vagy képezd át magad .<#eplus2>#eplus2>
De jut eszembe itt van Phantomas kolléga ő emlékeim szerint igen csak szerette a P51 et annó,és ügyi is volt vele.Gondolom itt sem lenne másként😊
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.03.01. 08:03:28
Btw, ízlések és pofonok, de nekem a sabre sosem tetszett, olyan filigrán gép, a mig 15 sokkal jobban bejön. 😊
@Vampire,
Az új 27 repmodellre gondolsz? Mert az ilyen..próbáld meg fejre nyomni a botot 400 kmh alatt, egyből háton lapos dugó lesz. Állítólag ez ilyen a valóségban is.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.03.01. 08:03:35
GOOBY, pls
Másik kérdés:
A 21-esem oldalán nem jelenik meg a lajstrom szám. Ezt hol lehet bekapcsolni? Valami file-ban azt tudom...
Küldtem privátot.
Sajnos ez nem lehetséges, Lock On 1.1 óta. Valóságban természetesen lehet.
Amcsiknak rendelkezésére állt amúgy gépágyú már a háború alatt is. Érdemes megnézni például a haditengerészet által használt típusokat, mindnek 4X 20mm-es gápágyú a fegyverzete. Egyszerűen a légierő más elgondolást követett. A gépeik kizárólag ellenséges vadászgépek ellen mentek(fejlett bombázóerőt a tengelyhatalmak sose tudtak felmutatni), oda meg pont elég volt az .50-es géppuska.
Ugyanez volt Koreában is. Volt ugyan egy kísérleti program (project GunVal) a Sabrek 4X 20mm-es gépágyúra átfegyverzésével, ahol néhány F-86F2-est fegyvereztek át a vadonatúj M39 gépágyúra, négy ilyen került egy gépre, a tűzgyorsaság 1500 lövés volt percenként. (az négy gépágyúból száz kilőtt lövedék egyetlen másodperc alatt)
De nem volt rá szükség, mert a Sabrek 1:10-hez arányú légigyőzelmet arattak a MiG-15ösök felett. 1959-től pedig beköszöntött az M61 Vulcan korszaka az USA harci gépein, amely fegyver ugye a brutális 6.000 lövés per perc tűzgyorsaságáról volt híres. A mai napig ezt használják, az F-22esben is ez van.
A MiG-15 fegyverzetétől meg nem kell ám hasra esni a kaliber miatt. A 23mm-es gépágyúk 800 lövés per perc tűzgyorsaságot tudtak, így a fegyverenkénti szánalmas 80 darabos lőszerkészletüket kemény hat másodperc alatt ürítették ki magukból. Az nem sok célra elég ám. A 37mm-es gépágyú meg bombázók ellen került rá, és akkora szórással bírt, hogy bombázónál kisebb célt nemigen lehetett eltalálni vele. Érdekesség amúgy hogy ha az összes fegyverrel lőtt a gép, a 23mm-esek gyorsabban kifogytak mint a 37mm-es a maga kemény 40 darabos lőszerkészletéből. Összehasonlításképpen az amerikai gépek .50-es géppuskáihoz 300 lövés volt fegyverenként.
Én a MiG-15ös egyetlen előnyének az emelkedési képességét tartom. A Sabre F változata minden másban lepipálta.
A Miget bomberek ellen tervezték.Oda már kellett a nagy kala,ahogy a messerekben is.
Nézzük meg milyen arányok voltak veszteség ,győzelem oldalon pl e két gépnél egymás ellen.
Erre mondom én,hogy az amik jól okoskodtak.
Az összes 2vh-s amcsi vadászban 4-6-8 db 12.7-es géppuska volt, ez egy vadászgép ellen elégséges de bombázók ellen már nem.
Volt olyan hogy próbálkoztak pl. a póninál 4 gépágyúval, de nem terjedt el az sem.
Szóval ebben nem követték az európai "trendet", de nagyon nem is volt rá szükségük igazából.
GOOBY, pls
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Miért érzed furcsának? Szerintem pont te is tudod miért ilyen fegyverzettel látták el az F86 ott.
Azért az usákok elég racionálisan csinálták ezeket a dolgokat. És azért mint az eredmények is mutatták eléggé be is jött nekik az elgondolás.
Vagy tévedek?
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Egyébként mindent úgy csinálok,mint a videón, CBU-97-est dobnék,de CCRP szinte akkor old,mikor a célpont felett vagyok
Már megőrülök...... <#falbav>#falbav>
várható belátható időn belül MiG-23 vagy Su-24 valamely típusa a játékhoz? Esetleg más állítható szárnnyilazású gép megjelenése?
Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE
Szerintem azért rendesen el van túlozva a Mig sérülésállósága, szerencsés esetben is vagy 50 db .50-es BMG kell a leszedéséhez, de volt olyan ami 101 db találat után (már ha a debriefing ablakban a zárójelben lévő szám a találtok után a becsapódott lövedékek számát jelöli) simán hazarepült. Nagyon nehezemre esik elképzelni, hogy bármilyen vadász méretű gépen, de főleg egy 10 méter hosszú apró repülőn belül el lehessen helyezni átlag 60-70 12,7-es lövedék pályáját (http://youtu.be/EwnVF1UoNEE?t=2m22s) úgy, hogy az nem csak repülőképes maradjon, hanem még agresszívan támadjon is tovább. Persze lehet, hogy tévedek.
A másik, hogy végtelen üzemanyaga van az AI-nak. A Sabrenak elvileg mind a belső tüza. kapacitása mind a hatótávolsága nagyobb volt, mégis egyenlő (100%) naftával kezdett dogfightnál sosem válik ki a 15-ös úgy, ahogy minden más AI gép ha túl sokáig tekeregsz velük, még akkor is ha két oldalon is porzik a tankja, mindig a Sabreból fogy el előbb.
https://onedrive.live.com/?cid=273A6E9F4E58AA1B&id=273A6E9F4E58AA1B%211482&v=3&authkey=%21ANgtu7cIbQaoA2Y2Y
F-18: szerintetek vajon a TM (vagy bárki más) fog kiadni HOTAS 'Hornetet'? Én is erre a típusra várok, nekem ráadásul még a szívem csücske is 😊. Mostanában gondolkozom egy Warthogon, de ha esetleg lesz Hornet replica joyyal, akkor hamar szögre lenne akasztva. Vagy ne álmodozzak?
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb