Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Vonatkozik ez minden más játékkategóriára is.
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
Legelső repszimem ACE, meg az ACE 2 '86-ban lett C64-ünk. Ha úgy vesszük akkor már az ACE-val is lehetett pilóta/wso multisan játszani ;) hehehe. <#hehe>#hehe> Port 1 joy a pilóta, repüli a gépet, kezeli a gépágyút, port 2 joy a wso, kezeli az aa és ag rakétafegyverzetet, az infraszórót, céloz lő.
Engem igazából az Amiga 500-on a Fighter Bomber indított el a szimulátorozásban a '90-ben, a Top Gun film hatására.
Apropó ACE 2..... csak a vén szimulátorosok kedvéért ;)
3:22-től <#gun>#gun>
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Ja meg az a helikopteres játék, LHX?, ahol a küldetés végén kiírta, hogy mennyibe került a gép javítása az adófizetőknek. :-)
No és ne feledkezzünk meg a jó öreg F-19-ről sem. Mondjuk az el se indult, ha nem tudta az ember azonosítani a belépéskor feldobott repülőgép típus. Mondjuk ez az SSI - hol van az már? - játékaira jellemző volt, a Silent Hunter II-nál hajótípusokat kellett azonosítani kezdéskor.
www.pumaszallas.hu
És tudod mit? Sokan azt mondják,hogy nagy mellénnyel vagyunk .Lehet igazuk is van,DE! Azért tettünk is ,hogy nagy legyen az a zubbony!
A VO101-esek pedig jó arcok, nagyon jókat harcoltunk egymás ellen réges rég, amikor még ment a VEF meg a VOW. Mindig megvolt a megfelelő rivalizálás, hehe! :)
Van egy játékos aki kitalálja ,hogy repszimezni akar.Mindegy melyik most.Szerintem tök mindegy milyen apró segítségeket kap ,ha nincs belefeccölve idő ,meló akkor lelövik mint egy kutyát a régóta vitézkedők. Aztán vagy elmegy a kedve ,vagy felszívja magát és csak azért is megmutatja,és mint Dumbo is írta ha 1000 x lelövik akkor 1001 edszerre is felszáll és próbálkozik.
Nem véletlen,hogy nagyon kicsi a játékosállománya ezeknek a rep harci szimeknek még világszinten is.
Kevés ember annyira "elveteműlt" ,hogy végigszenvedje a kezdeti nehézségeket ,amik nem 1-2 hét hanem akár évek is lehetnek.
Ide azért kell egy bizonyos olthatatlan szenvedély a repülés iránt ,meg nem kevés versenyszellem szerintem.
Én a mai napig jól emlékszem arra amikor felfedeztem az Il2 multi részét még az UBI szerverein,volt egy Lengyel srác Katrascsuk (ma már más nevet használ bár rég láttam de jóban vagyunk asszem a 303 oknál van ha van még) na én bementem arra a full real szerverre ahol volt,és ha nem lőtt a porba több százszor akkor egyszer sem.És amikor tán egy jó fél év múlva lelőttem akkor el nem mondhatom micsoda eufóriába kerültem, de ,hogy én mit nem gyakoroltam,visszanéztem a harcokat ,elemeztem stb. Meg is dicsért.
Aztán már amikor úgy éreztem,hogy én vagyok az isten,rátaláltam a nagy közösségre és megláttam a pumákokat egy szerveren ,na mondom most én megmutatom. No hát úgy megmutattam,hogy majdnem ketté törtem a joy-t mérgemben. Nagyon nagyon csúnya volt :))Megint jött egy fél év gyakorlás:))
Szóval csak azt akartam ebből kihozni,hogy meló nélkül nincs sikerélmény .
http://www.mobygames.com/game/hind-the-russian-combat-helicopter-simulation
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.03. 15:48:19
Kinek mi volt a "legelső"? Nekem az Ace meg a Top Gun volt. Jó kis Commodore játékok Enterprise 128-ra portolva! :)
Ace:
Top Gun:

Attól meg nekem is herótom van, hogy XP ,meg uj skint meg tököm tudja mit addnak mert lelöttél x egységet. ha akarok majd csinálok magamnak skint , az nekem nem ad plusz motivációt, hogy megszerezzem a hello kittys design-t.
Egyébként nekem ez tetszett annak idején nagyon, igaz nem volt ilyen szép mert csak sárga-fekete monitoron játszottam egy tehetősebb barátomnál :
Lefogadom ha magyar skinnnel repülném a 21-et akkor még jobban menne vele minden <#nyes>#nyes>
Crimson Skies.... áááh Balu kapitány meg Don Kartács világa <#idiota>#idiota>
Feelinges volt!
Dogfight.
Na erről beszéltem Tomnak :D
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.03. 15:06:41
Mondjuk szimnek nem szim de repülők:)
Legjobb a Fokker Dr.1 vs F-16 légiharc volt...<#nyes>#nyes>
Amúgy meg a szimes világban ,legalábbis amit én ismerek nem attól vagyok valaki mert én úgy gondolom,meg attól,hogy hány plecsnit ad a gép,meg XP-t ,hanem attól,hogy a társaid akikkel együtt játszol mit gondolnak rólad. No meg az ellenfeleid ! Mert azért az jó érzés ha nem szeressék meglátni az ember nevét.Mondjuk én még olyat nem tapasztaltam,hogy lett légyen akármilyen legendás szimes valaki ,az ellenfelek ne akarnák levakarni az égről mindenféle hezitálás nélkül:)Ha jó vagy akkor jó ,ha kevésbé akkor ez van,de ettől sem kevesebb az ember.Nem vagyunk egyformák,nem mindenki lehet a legügyesebb .Viszont nincs megkülönböztetés csak azért mert valaki jobb ,ügyesebb. Egy a lényeg,hogy jól szórakozzunk és jól érezzük magunkat én aszondom,végül is ,hogy ki mivel az is mindegy.
Igen, már akkor is! :)
Amúgy röhögni fogsz, de egyik meghatározó repszimes élményem az F-22 Lightning III volt multiban! :) Bement az ember egy szerverre és nem látott mást, mint mindenhol villanást meg gombafelhőt, mert mindenki atomot dobált! :)
Szerencsére ezt már 21-essel is el tudjuk játszani, már csak frankó gombafelhő kell meg villanás! :D
Ezt nem is tudtam. Valahol azért szomorú, hogy 2015-ben egy olyan feature-t várunk vissza, ami igaz, hogy sokkal primitívebb szinten, de 1992-ben létezett.
Ilyet kellene belerakni egy komoly szimulátorba.
A Fighter Ops-ban ilyet terveztek. Először T-6 Texan aztán T-38 és csak utána kerülhettél volna harci gépre.
A Fleet Defendernek egyetlen egy hibája volt. Nem volt multija! Pedig az elődjének az F-15E Strike Eagle 3.-nak volt, és meg volt az a lehetőség is hogy pilot/WSO ülésében lehetett összekapcsolódva multizni.
Reaper! Már akkoriban is rühelted a Flakon-t? (Falcon 3.0 +MiG29, F/A18 kieg.)
<#pias>#pias>
A fejlődős rendszerrel kapcsolatban: azt a fejlődős rendszert jó ötletnek tartanám egy komoly szimulátornál, amit a Fighter Ops-ban terveztek. Ahogy haladsz előre a kiképzéseddel úgy menetelsz felfelé a ranglétrán is, úgy kerülhetsz a T-38-ról a harci típusra stb....
Aki még emlékszik a C64-es F-14 Tomcat-re, ott úgy kellett kezdeni hogy végig kellett csinálni vagy 6-8 kiképző repülést valami gyakorló géppel. Felszállás, leszállás, útvonalazás, manőverek, légiharc, légiharc az oktatóval, hordozós qualifikáció..... Aztán a képzés végén pontozták a feladatokat és ha nem ütötted meg a mércét akkor páááá, ennyi volt a karrier, nem kerültél Tomcat-re. Még a hívónevet is az elért pontszámok alapján választotta meg a gép. Ha csak éppenhogy átmentél akkor kaptál egy "Pocok" hívónevet... ha meg nagy lett a pontod akár te lehettél "Maverick" is. Én még mindig emlékszem, hogy amikor végre sikerült a tréning akkor 89 pont (vagy százalék)-ot értem el és hívónévnek a "Pooch"-ot kaptam (agár, kuvasz). Sokáig ezt használtam... amég nem kedves bátyám sajátos angol kiejtésével "Pöcs"-é degradálta.... <#mf1>#mf1> Majd jött a harci bevetések... és ha elég jó voltál akkor mehettél a Top Gun-ra.... Ilyet kellene belerakni egy komoly szimulátorba.
De az ilyen +1500XP, Level Up!, bonus +2 air-to-air missile fejlődős dolgokat.... hagyjuk mááááár.
NOSZTALGIA OFF.....
Utoljára szerkesztette: beci43, 2015.03.03. 14:25:17
Ka-50
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Ezért kár vitatkozni velük, mert teljesen máshonnan látják az egészet, meg sem értik miről beszélsz, és Ti sem nagyon élitek bele magatokat az Ő lekivilágukba. Olyan ez mintha a cigánnyal a lopásról vitatkoznál. <#nyes>#nyes>
Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2015.03.03. 14:21:08
Apropó nem érnél rá lektorálni a LOMAC/DCS részt? Nagy szükségem lenne akár másodvéleményre is.
www.pumaszallas.hu
Csak nekem tűnik ez a megállapítás értelmetlennek?
Félre ne érts, nem leszólni akarom, csak szerintem abszolút nem így van. Egy szimulátor nem a játékostól lesz szimulátor.
opp, látom Tom is közben ugyanerre reflektált :)
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.03.03. 14:10:02
GOOBY, pls
Pontosabban ez inkább az olyan játékosokat célozza meg akiket nem az motivál ,hogy egyre jobbak legyenek és mindentől függetlenül is rengeteget seggeljenek egy adott játékkal ,pusztán a maguk kedvéért.
Mondjuk szerintem egyik sem jó,én a magam példájából is tudom,hogy annó mennyi órát gyakoroltam egy egy dolgot ,csak ,hogy minél jobb legyek ,és utólag belegondolva azért bár jól szórakoztam meg megvolt a jó érzés a végén,de csak eltölthettem volna akár mással is az időmet.
Minden esetre azok akik szeretnek megküzdeni a nehézségekkel,biztos nem fogják ezt a segítség ,meg fejlődés rendszert szeretni.
Én annó még nagyon régen olvastam a Puma fórumon az egyik nagy öreg beírását és sokszor eszembe is jutott ez.
Valahogy így volt
" vannak a jó "pilóták",meg vannak a xar "pilóták" " Mármint virtuális.
Ami nem azt jelenti,hogy a xar pilótából nem lehet sok munka után jó pilóta,csak ehhez kell némi nemű elhivatottság és megszállottság is.
Előre bocsájtom, hogy én nem nézem le az árkád játékokat, én is sokkal játszom, de már nem is haragudj, ez a legszarabb PR bullshit amit erről olvastam. Nem attól lesz szimulátor egy szimulátor, hogy kik ellen játszol, hanem attól, amit a program tud. Hogy mennyi tanulás, utána-olvasás kell ahhoz, hogy azt a gépet vezetni tudd, hogy azzal harcolni tudj. Hogy repülés közben vagy légi harcban mennyire viselkedik az úgy, ahogy a valóságban viselkednek. És ebben igenis fel lehet állítani egy nagyon világos vonalat az árkád játékok és a szimulátorok közé. A WT az egy árkád játék.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.03. 14:06:22
www.pumaszallas.hu
A másik meg hogy sok fejleszthető tulajdonság eleve csak árkád módban ad valami pluszt. Simulatorban például markerek sincsenek az ellenséges repülőkön.
Az lesz a legjobb ha a topik színvonala érdekében a jövőben ignorálom a hiperkonstruktív hozzászólásaidat. Adjuk meg mindenkinek amit érdemel!
Inkább a játékidő elörehaladtával megvonni kéne segitségeket a játékostól.
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"