Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm. Holnap ránézek.

molnibalage83
Tökéletesen értelmetlen... Komolyan mondom félelmetes, hogy akik fejlesztik a dolgokat mennyire idiótán és minden koncepció nélkül teszik az erőforrások teljes és felesleges pazarlásával.

Agyrém...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.16. 21:38:43

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

macleody
Megnéztem, hogy nem-e a küldi szar, de nekem betöltötte amit feltettem. Valami biztos kimarad nálad indításnál, de most így nincs tippem mi lehet.
repvez
A pár napos témához még annyit, hogy a leaderneck is feltett pár képet a military meshes oldalra és még annyit irtak a kommentekre válaszolva, hogy jelenleg fél milla a polygonszám az F-14-nél ami 350k-ra fognak levinni a megjelenésre. Na az akkor megint jól fog futni mindenki gépén .
Hivatalos második kampányküldi. Sanszos , hogy valamit elbaxtam, de nemtom mit.

Köszi, ca kampány 2. küldi. De még egyszer nekifutok holnap.

GaBika6
Ment privi!

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

GaBika6
Így elég nehéz, de ha azt csináltad amit mondtam, akkor a parking zónában mennie kell neki! Olyat tudok még elképzelni, hogy adott küldetésben, adott reptéren korlátozták a fegyverek számát, ezáltal nem létezik fegyver a "raktárban" amit feltehetnél! De tudni kéne melyik küldi az és akkor ránézek! <#awink>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

macleody
Melyik küldi az?
Gabi! Miért nem tudom betölteni egy kampányba-túl azon, hogy valamit elbaxok-indítás után a fegyverzetet! Dsm((vagy mi)) menü, load all-és semmi! Mit cseszhetek el?

Köszönöm, sikerült beállítani a pedálokat. Kínlódtam, hogy átmappingolom a fék és kuplung pedált, hogy hasonló erősségű legyen, de az nem sikerült. De már így is sokkal jobb, mint gombokkal. Még egyszer köszönöm. Holnap rendelek egy T-Flight HOTAS-t , aztán mehet a repkedés.<#buck><#eljen>
macleody
G25-nél a gáz és a fék pedál használható, a driverben be kell pipálni a combined pedals opciót. Kicsit zavaró ugyan, hogy a fékpedál jóval keményebb mint a gáz, de meg lehet szokni.

sure: ha emlékeim nem csalnak, a BS2 még a World előtt jött ki. Én nem vettem meg a teljes BS2-t, csak upgrade-eltem, így olcsóbb volt.
hrundibaksi
Frissült a DCS,sajnos a telepített modulokat nem frissítette! Lehet az új exe-ket letölteni!
sure
Helikopterezéshez én is a Logi DFGT-m pedálját használom...a rudder twistnél/gázkaron levő "billenőkapcsoló" tengelynél jobb, nyilván nem az igazi, de amit én össze-komolytalankodok magammal, ahhoz bőven elég.

Isten nem bottal, hanem VMware.

<#nevetes1>csuppa kis betűvel...dcs..
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.03.16. 18:32:53

VO101Tom
Nagyon régen én is használtam kormányhoz adott pedált a repszimekhez, volt valami olyasmi kapcsoló a windows tengey beállításoknál, hogy egy tengelyes, vagy két tengelyes joyként kezelje a két pedált (azon csak gáz és fék volt). Egy tengelyes pedálként úgy működött, hogy felengedve volt középen, egyik vagy másikat belépve meg belépte a jobb vagy bal pedált. Ilyenkor a másikról le kellett lépni, mert ha pl mindkettőt belépted, akkor ugyanúgy középállásnak vette, mintha nem lépsz rá. Esetleg ez irányba kutakodj, hogy ilyesmi megoldás van-e a tiedhez.

Nem volt igazán jó, és autentikus de sokkal jobb volt mint az Evo joy-t tekergetni.

www.pumaszallas.hu

Köszönöm a segítséget.<#worship> A rudder pedálon gondolkozom, a G25 kuplung pedálját használom, de az úgy működik, hogy középállásban van nullán, felengedem egyik irány, benyomom másik irány. Kb. 30 percig még elmegy, de utána már kezd elfáradni a lábam😊 Még nem jöttem rá, hogy meg lehet-e csinálni külön pedálon, még próbálkozom. Egyébként rudder pedálból csak a Saitekek vannak? Abból nincs egy kicsit olcsóbb verzió?
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.03.16. 18:11:13
sure
"azt az elképesztő programozói bravúrt végrehajtani"
(spoilerben, mert nem szép dolog senkinek az örömét elvenni egy 40 dodós addon telepítési rejtelmeinek azonnali elárulásával)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

szinte zökkenőmentesen, most az install után pusztán explicite aktiválni kell mint modult -

Alapértelmezetten szürke az a pipa (edit: nyilván nem az FC3-nál, hanem a Hawk-nál szürke a pipa install után, most hadd ne csináljak külön screenshotot ), de ha nem nyomunk rá még egyszer külön,hogy bezöldüljön, akkor ez a kedves üzenet fogad

(így már csak a korábbi verziókkal készült küldiknél dobja fel, de ha elmentjük a jelenlegi patchben, utána elmúlik neki)

Kedves ED, nyilván azért húztam ma le 1.4 gigányi DCS update-et, meg 180-valamennyi megányi már korábban megvett Hawk modult, hogy inaktívban figyeljen a modulok közt.

Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.16. 17:42:25

sure
Kinn volt már egy ideje (megvenni már régóta lehet az Ede shopban), a készítők oldaláról letölthető és kevés kis szopással külön installálható modként, de végre sikerült azt az elképesztő programozói bravúrt végrehajtani, amit az előző frissítésben nem, hogy a Worldön belül az Install-ra kattintva ne hibaüzenettel szálljon el, hanem lehúzza és installálja a modult.
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.16. 17:08:12

A hueyt én csak akkor javaslom, ha van rudder pedálod is, mert annál a gépnél szinte folyamatosan be kell lépni valamennyire a ruddert hogy egyenesben tartsd. Joystickos rudderrel ez baromi idegesítő. A Mi-8ast nem ismerem.

sure
Azt ugye mindenki tudja, miért ajánlatos legfeljebb 7 vezérlőeszközt elhasználni szimulátoros karrierünk során?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mert a nyolcadik HOTAS: a Halál.

Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.16. 16:55:53

VO101Tom
Gyanús, hogy ezért, igen 😊

www.pumaszallas.hu

No akkor ezért tolta előre taxizás közben a ficak a botot... köszönöm Uram! 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
A G940 az a legjobb a ww2-es vasakhoz. Akkor azzal gond nincs, hogy mondjuk billentyűzetről vagy tekergetős bottal pedáloznál.

A P-51 farokfutó rögzítése kicsit más mint a fókáé. A bot közép vagy kicsit hasrahúzott állapotban már rögzíti a farokfutót, de nem fixen, hanem 6 fokot jobbra-balra engedi fordulni az oldalkormánnyal együtt. Ha élesen kell fordulni, akkor viszont középállástól előre kell tolni a botot.
A hasrahúzott bot viszont azért is fontos, mert a lécsavarszél lenyomja a gép farkát, nagyobb súly, nagyobb tapadás jut a farokfutóra, sokkal könnyebb irányban tartani. Az viszont gáz, ha ebben az állapotában szívódna el, ezért kb 100 km/h környékén középre kell engedni a botot. Ott már a pedál magában is elég hatásos ahhoz, hogy irányba tartsd a gépet.

www.pumaszallas.hu

sure
Szia,

A World kétségtelenül lépett előre a kinézet terén, van HDR, meg jobban kihasználja a videokártyát, optimalizálás szempontjából...hát, heggesztgetik, heggesztgetik, szerintem javult valamennyire a kinézet vs gépigény ráta, de ha csak kicsit olvasol vissz, még izmos gépeken is jelentkezik mikrolaggolás, FPS drop városok, vagy bizonyos fegyverek alkalmazása esetén.

"Esetleg megérné megvárni a World 2-t (ha nem lesznek kompatibilisek a gépek)" - az majdnem biztos, hogy vagy frissítést, vagy a teljes modulokat le kell majd húzni, de őszintén remélem, hogy nem játsszák el azt, mint az FC3-al vagy a BS-el (hogy meg kell mégegyszer venni...)

A BS nekem pont nincs meg World alá, csak standalone BS1-em van, de nem hinném, hogy egetverő különbség lenne repmodellben, kabin kinézetben, egyéb paraméterekben, valószínűleg sima ED-lehúzás keretében lett fizetős a BS2 a World-be integrálása után.

Nekem Thrustmaster T-Flight HOTAS X-em van, elégedett vagyok vele, az árához képest teljesen jó, nyilván nem lehet ugyanazt elvárni egy 10 és egy 100 ezer forintos vezérlőtől anyagminőségben, precizitásban stb. Az egyetlen kissé zavaró dolog a gázkar középállásánál, ahogy fordítod, egy kis mélyedés van, hogy könnyű legyen megtalálni ezt a pozíciót, ez az arcade játékokban (ahol a gázkar középálllásban = sebesség tartása...) könnyítés, szimulátorban (helikopternél főleg) eleinte kicsit idegesítő, de meg lehet szokni.

Kijött a Hawk..mondjuk engem nagyon nem érdekel, de lehet itt valakit érint.

Ha van steamed akkor én azt javaslom. Ja és vedd meg a hueyt, meg a dagadtat is mert hihetetlen élvezetes-és nehéz-velük repülni. Kanyarban sincs hozzájuk képest a Cápa..mármint repülés élvezetileg<#alien> Grafika...hát az olyan amilyen,(persze a gépek gyönyörűek) de ha kijön az edge<#idiota>, akkor még szép is lesz. A kérdés mikor jön..

Hogyne fogadnám el... messze vagyok én attól, hogy ne fogadjam el! 😊)

Most utoljára úgy sikerült ahogy a végén írod... irányba álltam, minimális flaps, kicsit orra trimmelem, plusz jobbra a ruddert, megfékezem, kb 50% gáz, felengedem a féket, és közben a botot középen, semleges állásban tartom. (emlékeim szerint az oktató videón így van) Így viszonylag stabil, és elég hamar elemelkedik...

A hasra húzott bot itt is rögzíti a farokfutót?

G940

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Ha egy kis helpet elfogadsz, bot koppig hason, ez alap. Felszállás elején is 100 km/h-ig. 100 km/h alatt fékkel, afölött pedállal tarts irányban, és ha megindul a segge akkor ne lekapd a gázt, hanem ellenkezőleg, szúrd rá. Sokkal hatásosabb lesz az oldalkormány, de gép úgysem fog kilőni, sokkal szarabbul gyorsulnak ezek annál. Az még segíthet, hogy irányba állsz, befékezed, rátolod a gázt, és amikor már rendesen pörög, akkor leszállsz a fékről, és gyorsulsz. Akkor sokkal egyszerűbb az elcsavarást kompenzálni, mert már nem változik sokat.

Mivel pedálozol?

www.pumaszallas.hu

Előbányásztam egy kicsit a Mustangot... levettem 0-ra a felszállási segítséget (vagy mi a szösz az), háááát... az első 5 próbálkozásomnak drift, aztán tűzgolyó lett a vége, de már alakul! 😄

www.smart-bus.hu

Sziasztok! Szeretnék kérdezni pár dolgot.

Régen nem mentem a DCS-sel, de most ez az olcsó "HOTAS" reményt adott, hogy újra nekilendüljek. Leginkább a helikopterek érdekelnek (a repülőkben nem igazán tudok tájékozódni - bár lehet csak tanulás és gyakorlás kérdése lenne😊) A Black Shark első része van meg, viszont az ugye nem integrálható a World-be. Az érdekelne, hogy a második rész, vagy a World grafikailag szebb-e, gép optimalizálás szempontjából jobb-e, irányítás szempontjából és általában előre lépés (az egyértelmű előnyökön kívül, pl. Huey) a World, vagy hasonló a BS1-hez? Esetleg megérné megvárni a World 2-t (ha nem lesznek kompatibilisek a gépek)

A másik, hogy a Thrustmaster T-Flight HOTAS X-et próbálta már valaki? A legnagyobb bajom eddig az volt, hogy a kollektív kart nem tudtam rendesen szabályozni, de ezzel meg lehetne oldani. Mivel nem tudom, hogy mennyi időt tudok "játszani", ezért most drágább vezérlőbe nem fektetnék, bár látom, hogy azok jobbak😊 Ennyi pénzt viszont talán megér, hogy kipróbáljam. A neten fellelhető teszteken jónak mondják, de érdekelne hazai saját vélemény is.

Ezen kívül a World-ből melyiket érdemes használni? A steamest, vagy a letöltőst?

Illetve milyen grafikai megoldások érhetők el (a Sweet Fx-en kívül), hogy úgy nézzen ki, mint a Korea kiegészítőben a 21-es, vagy láttam 1-2 Huey-s videót, amiben szintén nagyon jól nézett ki. Tudom, hogy nem ez az elsődleges szempont, de ha van rá lehetőség, akkor miért ne.<#wink>

Köszönöm.
molnibalage83
Nekem mindenféle bűvészmutatvány nélkül ment emlékeim szerint. Meg is lepődtem rendesen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Borisz80
Az USAF is érdekel hogy hogyan lehet életrekelteni.
A Janes F-15-je sajnos sehogy se akar működni, se a nagy gépen se a laptopon.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

JoeDestroy
OK. Örülök.
Eredetileg 2 cd-s kiadás volt.
😊

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

DonZorro
Meg is kaptam a választ. MŰKÖDIK!!! 😊)))))
Utoljára szerkesztette: DonZorro, 2015.03.16. 08:01:19

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

DonZorro
KÖSZ! 😊
Nade mi ez a két FILE?
Egyik 101f a másik 100b?
Ez a két CD lenne???

Töszi!

GaBika6
jobb alt+bal nyíl vagy jobb nyíl!

<#fejvakaras>Igen? És az hogy...

molnibalage83
Jane's USAF? Nekem is van működő változatom. 16 év várakozás után tudtam kipróbálni... 😊

JoeDestroy
USAF...
Anno nekem ez működött..

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

TG Gida
Ha A-10C, akkor a liteningnek van IR üzemmódja.

Isten áldja a pogányokat!

molnibalage83
😉

DonZorro
KÖSZIIIII!!! 😊

JoeDestroy
Folyamatban van.
Jane's USAF cd1-2, ha az kell, K3B-vel most csináltam, és tölt a médiára.
Ha kész linkelem.

A-10nél tud valaki segíteni az éjszakai harcban? Nem nagyon találom meg a célokat. A nappali már egészen jól megy, de éjjel hiába az éjjellátó, alig alig találok valakit. Gondolom az elsődleges optikának nincsen éjjeli üzemmódja. Vagy ez ilyen, és ennyi?

hrundibaksi
Vásárolnék Mig-15 kulcsot kipróbálásra! Tud valaki segíteni?
hrundibaksi
hrundibaksi
<#eplus2><#email>
Borisz80
Persze, persze 😉 Azért remélem a Falcon vonalat rendesen kivesézed 😉

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X