Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hullámvasút szimulációban konkrétan az sem reális, hogy lefele menet előre dől a test a szerkezethez képest, mivel a valóságban nagy sebességgel gyorsul a szerkezet, ültem már hullámvasúton. Az utasszállító szimulátorral meg megint melléfogtál, mert a valóságban sincs olyan durva manőver ami jelentős, vagy egyáltalán számot tevő G erőt produkálna, éppen ezért közel van a realitáshoz az alkalmazása... nem tudom érzékeled e a különbséget...
Tökéletes szimuláció sosem lesz, de amolyan látványos, lényegében a repüléshez nem kapcsolható eszközök számomra semlegesek, én elfogadom, hogy neked ettől leesik az állad, de számomra inkább a nulla, mint az ellentétes fizika.
Ezzel lehet, vagy amikor focipályányi területen mozgatnak autókat... de egy egy helyben álló fülkével, hogy szimulálsz G erőt?
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.23. 20:57:29
www.smart-bus.hu
Pedig ezekkel a gyorsulásokat szimulálják, nem a térbeli pozíciót.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.23. 20:47:49
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Amikor ülsz a monitor előtt, akkor nem vonsz le következtetéseket a valósághoz képest? Mondjuk amikor egy fordulót csinálsz, virtuálisan fejjel lefelé vagy, miközben a valóságban meg ülsz? Az nem zavar, ha nem történik semmi, csak az, ha valami "ellentétes"?
Értem, hogy mit akarsz mondani, csak az agyad nem így dolgozik... VR sisakkal a fejeden az agyad nem a G erőket fogja hiányolni, hanem azt érzékeli majd, hogy mondjuk balra dőlsz, és ehhez társulni fog egy balra dőlő mozgás is. Ha megnézed a VR videókat, akkor a hullámvasutas videóknál pont ez történik... amikor "előredől" a hullámvasút, akkor mindenki előredől, és orra akar esni... Az utasszállító gépek több millió dolláros szimulátorai sem szimulálnak G erőket, mégis fontosnak tartják a több irányú mozgást... gondolom ez sem véletlen.
macleody #14602: Ha nagyon akarja, üsse kavics! 😊)
www.smart-bus.hu
Lehet hogy már ezerszer leírtad, de úgy pörög a topik, hogy lehet meg se találnám ezért megkérdezem sokadjára, hogy milyen konfigon, milyen beállításokkal produkál nálad így 40-50FPS-t?
Solt, szánj egy kis időt arra, és gondold végig, hogy ha benne ülnél abban a "csodás szimulációs" szerkezetben, ott milyen erők hatnak, és szerintem még repülni sem kell ahhoz, hogy fizikai alapon következtetéseket vonj le a valósághoz képest. A legtöbb esetben ellentétes irányú erőket fogsz kapni, mint ami a valóság lenne.... ha ez így van, akkor minek????? Attól nem esek le a székről, mert egy szerkezet megpörget a tengelyem körül, vagy a fejembe száll a vér, amikor pont, hogy nem kellene.... Az más kérdés, és tapasztalatom, lövésem sincs, hogy az Oculus mellé ez a szerkezet valóban tud e adni olyan pluszt, amiről Tom beszél. Ha ad is élményt, ami sok esetben hamis, akkorát biztos nem nyújt, hogy valakinek megérné egy otthoni beruházásra. A sikoltozás szerintem nagyon nagy részben az oculus miatt lenne....
Igaz, nem repülő de ezt még be kell tennem, ha már a kis barnának nem tehetem be 😊
www.smart-bus.hu
Ami a nagy szimulátorokat illeti, próbáltam én is már pár fajtát, olyat is aminél egy félgömbben vetíti köréd a tájat, full kiépített kabinnal. Nagyon jók. Viszont nem 3D és nem látsz hátrafelé. Ezeket sokkal fontosabbnak érzem, mint a 180 fokos látómezőt.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.23. 19:08:33
www.pumaszallas.hu
És ezt még fejtegeted is úgy, hogy szoba körülményeket hasonlítasz a valódi repüléssel. Nincs több kérdésem...
www.smart-bus.hu
www.pumaszallas.hu
RoF-ban például nekem a minden 55% vált be úgy, hogy a középre húzás nincs bepipálva... 😊 Ráadásul a középre húzás szerintem felesleges... 😊
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.23. 17:31:48
www.smart-bus.hu
Ki van. Azért csak feltűnt volna , hogy nem húz középre.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.03.23. 17:23:30
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Másészt a Falconhoz nincs HD textúra vagy nem annak hívják. Igaz, hogy magasabb felbontásúak, de a 3rd party helyszíneknél egy rakás GE alapú textúra van, a generális tile-setnél meg a felbontás és eleve az egész kinézettel játszanak. Egy helyszín van, amit korea HD-nak hív a készítő, de ez csak utal arra, hogy jobb és szebb dolgok vannak benne.
Tehát akkor ez a DCS féle HD textúra is valójában HD + teljesen eltérő absztakció a valóságra?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Ez a DTAC terrain talajtextúra mod, ami a gyári talajtextúrát cseréli le 4096-ra. Plusz a fentebb amit írtam. Én is ezeket használom.
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.23. 13:07:25
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ez is kötelező mod Borisz!: Mustang's DCS World environments shaders
Mikor repülünk 21? <#awink>#awink> Készítem a módom és úgy néz ki hamarosan kész, utána közzé teszem. Akit érdekel kipróbálhatja, használhatja! A szerintem legjobb módokat gyűjtöttem össze és figyeltem rá, hogy ne okozzon fps vesztést. Persze ez azokra vonatkozik, akiknek eddig is futott a játék valamelyest! Nálam jelenleg most így néz ki 40-50 fps hoz...

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
Tegnapi nap bőven volt lehetőségem tesztelni, mivel 80-as évek szintű bevetés volt. Nato vs Orosz.
Su-25A csapásmérő repülőgépeken S-8OFP2 és S-13 nem irányított rakéták használata mellett becsapódáskor és robbanáskor sem esett le számottevően az FPS, ami így 35 fölött maradt nekem! Volt olyan rácsapás egy fagyban ragadt járműoszlopra 4db B-20-as konténert teljesen kitáraztam és semmi gond nem volt. Ez az adott fájlok kitörlése előtt 20PFS alá is leesett.
Köszi a tippet!
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.23. 11:22:31
Rue East #14566: Nekem volt szerencsém vitorlázni, ez nyilván a közelébe nem jön, ez 100%! Viszont a szobában adható élmények közül, nekem ez tűnik a legjobbnak.
Cancri55 #14567: Na most ezt a hozzászólást nem nagyon értem... ha a linkelt videón látottakat gyerekjátéknak nevezed, akkor milyen jelző illeti azt, amikor egy íróasztal előtt tekergetjük a joyt, és közben egy 24"-s monitort bámulunk?
Egy Oculus VR-l párosítva (mint ahogy írtam is) az a kütyü új dimenziót nyithat az otthoni szimulátorozásban...
www.smart-bus.hu
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
legalább a kabint össze kellene heggeszteni fizikálisan még ha a panoráma nézet nem is lesz térhatású.
A kivetített kép körülötted tényleg nyerő lenne, ha hátra, és felfele nézve is meg lenne jelenítve a környezet, és Tom-ot javítva, ez a csöveseknél sem elég, hogy előre és oldalra látsz csak.
Ezért várom már én is az Oculus-t, mert jelen ismeretek és vélemények alapján nagyon jó az ár-élmény arány.