Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GaBika6
Tőled vettem anno! <#awink> LED Benq Senseye 3 és nincs rajt hdmi csati! Akkor valahol megnyugodtam, hogy nem én állítottam el valamit! MOD-pack hogy szuperál? <#awink>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Meddig jutottál el?
Felraktam, megcsináltam a törléseket is, és nekem sem indult el, hozzád hasonlóan. Aztán még próbálkoztam, és jó lett. A lényeg, és amit GaBika nem írt le, hogy a törléseket még telepítés előtt kell megcsinálni, és úgy telepíteni. Nekem most már működik, és hogy is mondjam... oda.asz<#vigyor>, mindez fps esés nélkül. Szerintem alap mod, gratula.<#eljen>
VO101Tom
Kicsit pontosítanád a kérdést? Sanszos, hogy a DCS controlsban összeakadnak a tengelyek, a kerékfék például fék helyett a csűrőt vagy magasságit is irányítja. De ha új rardware-t dugsz a gépbe, alapvető, hogy a controlst átnézed, és ezt nyilván nem a fórumon kérdeznéd meg, tehát gondolom ezen túlvagy. Akkor viszont tudni kéne, hogy pontosan mit csinálsz, és mire reagál így a gép.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Én is azonnali cserélt kérnék egy vadonatújra, vagy vissza a pénzt (lehet nekik raktáron, vagy rendelésre hozták?). Szervizbe majd 3 nap utáni reklamációkat küldözgessék, ha eladják a 0km-es szart, az nem a te sarad! Mond azt, hogy 3 napon belül visszahoztad, ők parkoltatják akárhol két hétig, majd közlik, hogy jó, az qrvára nem okés. Hozzáteszem, már első alkalommal sem kellett volna belemenni abba, hogy csere helyett küldözgessék ide-oda (boltból szervizbe küldeni egyébként is gáz, oda is és vissza is pár nap csúszás amit hozzáad. Akkor már érdemes egyből a márkaszervizbe küldeni). De ezt nem a 3 napon belüli reklamációkkal.

www.pumaszallas.hu

120 ezer forintért két dolgot még elvárnék egy HOTAS rendszertől: 1.a bot legyen force feedback 2. Az egész rendszer legyen megbízható.
120 ezerért nem kéne egy kínai piacos sportcipő színvonalát hozza a berendezés.
Gondolom azért ilyen drága, mert az A-10 Hotas rendszerének a másolata.Csak ezért a pénzért már megcsinálhatnák normálisan is!
Ezt olvasva kb. harmada árból kijön, ha az ember vesz egy VKB Defender Cobra M5-öst , és vesz hozzá egy Saitek gázkart (mert a Cobrához való VKB-s gametrix gázkart vmiért csak az oroszoknál árulják). Akkor ugyanúgy van egy nem FFB-s Hotas rendszere, ahol az egyik elem a Szu-34 botkormányának a másolata. És a vásárlónak maradt még 70 ezer forintja,amit videokártyára költ, elrepüli a való életben, elissza stb.
Ennél a Warhognál még a Logitech G940 is több mint harmincezerrel olcsóbb Sanyo webáruházában és az legalább FFB. Tudom, az sem hibátlan,de én ennyiért elvárnám az FFB-t. Azt meg főleg,hogy ne hulljon darabokra 3 napon belül. A szerviz hozzáállása pedig undorító.

repvez
Fél éven belül meg az eladónak kell bizonyitani, hogy nincs baja a készüléknek nem a vevőnek. és 3 nap alatt akkor is ki kell cserélniük vagy visszaadni a pénzt ha nincs baja csak mondjuk a szine nem tetszik.
Aki üzletbe vág az viselje el a buktatókat is, ne csak a hasznot szedje be.

Én is jártam igy a CRT monitorommal , 2,5 év után képcsöves lett 3 év gari volt rá, visszaviszem a boltba , erre ők elküldtek a szervizbe vele ott kihozták, hogy nem javitható.Megyek vissza a boltba, hogy akkor lóvé vissza , erre kiakarja szúrni a szemem 10k-val, mondván, hogy 2,5 év alatt a 15" CRT monitorok ára ennyire lement.Erre mutattam, neki a fogyasztóvédelmis jogszabályt ,hogy a vásárlákori árat kell kifizetni. Aztán ment a hüppögés, hogy hát neki ez mekkora bukó, hát igy járt, az üzletben van amikor bukni is kell. Aki ezzel nincs tisztában vagy nem akarja lenyelni az ne nyisson üzletet.
Vidd be a boltba és energikusan ellentmondást nem tűrően közöld,hogy vagy adjanak egy másikat vagy a pénzedet. De nagyon ellentmondást nem tűrően. Én még azt is kilátásba helyezném ,hogy a fejükhöz csapkodom ha nem teljesítik a kérésem . Ezt hót komolyan mondom. Hol élünk élünk már,küzdjenek ők a szervizzel.
üdv. szépen kérek valakit, írja meg lépésenként szájba rágosan mit hova miért csináljak a modpackal mert nem tudom működésre bírni. <#worship>
Ennyit a felsőkategóriás videókártya árába kerülő joystickokról...

Sziasztok!

Vettem egy CH Rudder pedált a DCS-hez, de nagyon furcsa az egész. Amikor elkezdek csűrni, akkor kb 1 fokot tud fordulni a gép és utána rögtön beborul és elkezd pörögni. Ennek nem ilyennek kellene lennie ugye?! Lehet rosszul van beállítve a programban a config?
molnibalage83
Fogasztóvédelem. Van aki csak az erőből ért.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Borisz80
Nekem is megjött már a Warthogom a szervízből... nos. elmennek a büdös picsába!!! Vásárlástól számított 3 napon belül jeleztem a problémámat a joy-jal, szépen meg is mutattam a boltban akik beszerezték nekem. Azt mondták OK látják miről beszélek, visszaküldik és majd kicserélik. Még fórumokra is hívatkoztam ahol ilyen problémával szembesült a friss tulaj...
Erre 2 hét után visszajön a joy egy olyan szervíz munkalappal, hogy "JÓ". Semmi más nincs ráírva, hogy mit nézet hogy nézett, szóban mondták az eladók hogy megszorította a markolat és talpzat rögzítő szorító menetet. És valóban alig tudtam lecsavarni... azt a drága fostalicska spiáter anyagból készült rögzítő csavart. A tisztelt nagyon hozzáértő szervíznek az már nem tűnt fel, hogy nem a markolat lötyög jobbra a középpontól, hanem maga a bot, az az a kitérítő mechanika. Pedig minden szépen le volt írva a hibalapra amit megkaptak. És most ott vagyok, hogy nagy dead zone-t kell neki adni hogy ne húzzon jobbra, mert középre állítani nem lehet, viszont a szervíznél nem lehet reklamálni mert csak akkor nézik meg újra ha elviszem a fogyasztóvédelemhez és ők azt mondják hogy már pedig ez szar..... arról már nem is beszélek hogy 3 napon belül visszavitt terméket ki kell cserélni!!! nem javítani!!!
Szerintetek mit csináljak? Zongorázzam végig ezt az egészet a fogyasztóvédelemmel, vagy reklamáljak a beszerzőknél hogy 3 napos visszavételi garanciára hívatkozva? Vagy mi?

Amúgy ha tőlem kérdi valaki (a kis problémámat figyelmen kívül hagyva), NE VEGYEN WARTHOGOT. Szép meg klassz hotas, de nem ér ennyit. Talál e helyett jobbat is, kedvezőbb áron. A legtöbb gombja (kb 4 kivételével), kapcsolója egyáltalán nem masszív, a gázkar igazából műanyag ami hajlik, simán utánégető fokozatba tudom tolni ha tovább nyomom a gázkar max mil-power / utánégető megakasztójánál, a bal gázkar 2-3%-al tovább tolható mint a jobb..... lehet hogy én vagyok ilyen kukacoskodó, de basszus egy 120ezer forintos hotastól nem ezt várnám!

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Capt Baloo
Megnéztem kívülről egyelőre semmi hasonló nem látszik, szétszedni nem akarom egyelőre (leginkább nem merem 😊 ), amennyire utána olvastam inkább ezzel a problémával szembesülök: http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1042541&postcount=1

Próbálgatom, meg elmegyek a Simcitybe kipróbálni egy másikat, hogy az milyen (ezt még amúgy is vásárlás előtt terveztem, csak közben megadta magát az eddigi joystick, és repülni akartam a hétvégén 😊 ), aztán meglátjuk. Köszi.
Cancri55
A leírtak alapján valami hiba lehet nálad, mert normál esetben finoman lehet vele repülni. A vázolt durva dolgokat a műanyag karikagyűrű becsípődésénél tapasztaltam, te döntésed, hogy szétszeded, és megnézed, ha szerencséd van, anélkül is szemlélheted. Szedd le a stick-et a csatlakozásról, és nézz be felülről a gömbcsuklóhoz. Ha látsz valami fekete vékony szalagszerűt begyűrődve, akkor levált a műanyag borítása gumigyűrűről. Ez minden TMW felhasználónál jelentkezni fog, mert gyenge a ragasztás az igénybevételhez képest. annyit csináltam, hogy a begyűrődött szalagot eltávolítottam, a gumigyűrűt a helyére helyeztem, és jobb volt mint új korában.

Capt Baloo
Nem tudom, elég vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban. Nem a kemény rugóról, meg a brutális súlyáról van szó, ezt külön imádom benne, hanem a finom, apró inputokat nem tudom vele megadni, főleg nagyobb kitérítéseknél (pl. ha közel hasra húzott állapotában próbálok egy kicsit változtatni a bedöntésen) nem tudok egy-két millimétert korrigálni, darabos a mozgása. Elkezdem nyomni vagy engedni finoman valamerre, egy ideig semmi, aztán ugrik egyet. Nem annyira zavaró (nem kötelék-műrepülés a fő profilom 😊 ), igyekszem megszokni, meg remélem egy kicsit össze is kopik még mechanika, csak nem értem akkor a sose látott felbontású szenzor mire való. Vagy lehet, hogy csak nálam nem olyan mint amilyennek gyárilag lennie kéne...
Cancri55
Nem értem miért próblémázik ezen a videó készítője, lénygében nem olyan finom stick a warthog mint egy műanyag joy, amikor lecseréltem az x52-őt a TW-re, érzékelhető volt a durvasága és az ereje, idő kérdése, és finomabban repülsz vele, mint bármelyik joy-al, csak hozzá kell szokni.

Ami miatt esetleg akadhat neki az a gumigyűrű tetején elhelyezett műanyag borítás leválása. Ugyanis ebben az eseteben az begyűrődhet a gömbcsukló és a ház közé, ami miatt egyre durvábban akadhat.
Utoljára szerkesztette: Cancri55, 2015.03.30. 21:59:11

VO101Tom
Nekem nem jelenik meg a spoiler dobozban semmi...

www.pumaszallas.hu

Ez nem DCS hiba. TN paneles LCD képernyő ennyit tud középkategóriában. Vegyél jó minőségű IPS paneles monitort, na ott nem látsz ilyet.
Katapultált pilóta kimentése finn módra 😄

krisztian005
Köszi ez az! <#eljen>

Itt egy videó róla, a lényeg, hogy ha beállítottad a neked tetsző nézetet, akkor RCtrl+Num0-val mented el és ez lesz a default utána. ( Bár a videóban Alt Gr+Num0-át nyom<#fejvakaras>)
krisztian005
A második képet elszurtam, itt van.

krisztian005
Régen a Lock On-nál meglehetett oldani hogy a fülében az alapértelmezett nézet milyen szögbe legyen.

Ilyen az alap

és én azt szeretném hogy ha megnyomom a num5-öt akkor kicsitt lejebb legyen az alap nézet hogy minden müszer látszódjon,
kb igy

http://i.imgur.com/EDlS8YG.jpg

Ez megoldható a DCS-nél? A Lock On-os leirást nem találtam meg amiben irta hogy kell.

GaBika6
Na akkor én kérdezek! <#awink>

Ezeket a csíkokat, amiket lehet látni a tengeren és az égen, hogy lehet eltüntetni? Melyik beállítás felelős érte?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Köszi.<#eljen>
GaBika6
Igen! Nem ír felül semmi és ha deaktiválod a mod-okat visszaállítja az eredeti fájlokat!

GaBika6 vagy valaki😊 Annyit had kérdezzek a moddal kapcsolatban, mielőtt felrakom, hogy a JSGME-ben van visszaállítás funkció is, ha valami nem működne? Olyan, mint a ModMan volt?
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.03.30. 14:16:37
TG Gida
Köszi!

Isten áldja a pogányokat!

GaBika6
Hali! Egy rakás szervert próbáltam és felengedett! Pontosítsunk jó? 104th ezt találtam... Ezek alapján neked “Bazar/World/Shapes” kell törölnöd a MOD-ból! Gondolom a csalások elkerülése végett van ez a biztonsági intézkedés, hogy ne írják át a felsoroltakat! Itt szó nincs ilyesmiről, de nem egyezik az eredetivel így nem enged fel!
Minden eset más és egyedi. Baromi egyszerű dolgok ezek csak utána kell olvasni ha már ott repülsz a szerverükön! <#email> <#awink> THX!

Kamov Ka-26 szezonkezdeti berepülés februárból. Autorotációval,nagyon sűrű trimmeléssel és egy meglepetéssel 4:44-nél:

TG Gida
Hali! Engem a pakkal nem enged fel egy rakás szerverre, 104th-re főleg. Melyik mod lehet a problémás?

Isten áldja a pogányokat!

Tegnap este voltam, de üres volt a ts.<#nevetes1> De amúgy igaz. A héten összehozzuk.

GaBika6
<#eljen>
Most már csak közös repkedés kéne és nem dumálni... <#bee1>

Gabi, marha sokat dobott<#alien>, hogy már tudok normálisan látni a kamerával-thx! Ezt is.
Így már sokkal egyszerűbb a keresés.

GaBika6
THX mindenkinek a dicséretet! A szimulátoros közösségért előre, előre, előre... <#nevetes2>

GaBika6
Szép és erős géped van. Gondolom szép kék mi? <#awink>
Ezzel a konfigurációval mostanában nem lesz gondod! <#eljen> Akinek gyengébb gépe van ott első beruházás sztem ha van rá keret az ssd, mint már mondottam vala korábban. Az nagyot dob a dcs-n. Gyengébb gépen jó lesz az az 50 fps amit beállítottam főleg Batumi-nál és környékén! <#ejnye1> <#awink>

Capt Baloo
Warthog tulajok, erre a problémára tud valaki olyan megoldást, ami műszerész rutin és legfőképpen garanciavesztés nélkül is alkalmazható? Illetve javul azért idővel, vagy tényleg sikerült a marha drága csilivili überfelbontású hall-szenzort kvázi értelmetlenné tenni a harminc forintos rendes helyett a háromforintos sorjás műanyag és zsír használatával?

Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2015.03.29. 21:39:20
újat szeretnék, hardverben nem bízok a használt cuccokban
PhantomAss
új kártyát akarsz venni vagy jó a használt is pl a hardverapróról?

GOOBY, pls

Sziasztok!

Először is GaBika-nak egy BIG THANKS a modpack-ért!

Kérnék Tőletek egy kis segítséget/véleményt. Videokártya vásárlás előtt állok, a mostani NVIDIA Asus GT440 -et cserélném le, mindenképp NVIDIA-ra, mert az AMD nemhogy Linuxra, de winfosra se tud még mindig rendes drivert írni. Nálam fontos mindkét oprendszer, igaz a winfos természetesen csak a DCS miatt. 😉
Na de a lényeg:
Árban a lélektani határ 40.000HUF, ezért ezt a kártyát néztem ki:
GIGABYTE GV-N75TOC-2GL GTX750Ti 2GB GDDR5

Ebben a gépben lenne:
proci: AMD Phenom(tm) II X4 955 3,2 GHz
ram: 8GB
alaplap: GA-880GM-UD2H
mást nem szeretnék cserélni, viszont még fontos szempont lenne, az elkövetkezendő DX12 ill Vulcan támogatás, de szerintem ennél a kártyánál nem lesz gond.
És persze a legfontosabb: DCS full hd-ban játszható fps-el (jelenleg 1600x900-ban 20-34 fps)
Mit gondoltok ezzel a kártyával bírni fogja?

Előre is köszönöm a segítségeteket.
ha a modok aktívak azt a kinézeten kívül látom valamiből a játékban? mint az il-2 46-nál pl
Használj Total Commandert.Az ismeri a tömörítők nagy részét.Jobb oldalon bemész a tömörített fájlba,baloldalon pedig az alkönyvtárakat bemásolod a DCS megfelelő alkönytáraiba, és kész.
Egyébként megkockáztatom azt a kijelentést,hogy szebb,mint a DCS 2.0 lesz,na persze nem Nevadával,mert az teljesen új helyszín,új struktúrákkal.Viszont a kaukázus csak ráncfelvarrás lesz.
Utoljára szerkesztette: beci43, 2015.03.29. 15:51:43

Ka-50

Hecker007
7z az egy tömörített fájl, vagy 7zip nevű ingyenes program vagy a winrar meg tudja nyitni, kicsomagolod ahova kell megcsinálod azt az 1 lépést ami a readmeben le van írva aztán működik a modpack.

nem vágom mit húzok le. a downloadra feljön valami 7z, ez mi a rosseb? mingyá agyfaszt kapok<#falbav>
sure
Ha lehúzod Gabika pekkjét, le van benne írva, mit hova másol, örül, játszik.
Lehet, hogy neked is van olyan modulod, ami neki nincs, és még ezt meg azt meg amazt pluszban törölgetni kéne.
Ha még le se húztad & próbáltad, akkor hajrá. Sokaknak működik egyből.
Vagy nem tudom, mit akarsz összerakni.

Isten nem bottal, hanem VMware.

Hecker007
Ki tudsz használni bizonyos glitcheket és olyan dolgokat amiket a 60FPS-el "döcögők" nem, aki anno játszott ezekkel versenyszerűen az tudja hogy mekkora előny, persze nem egy szimben, versenyeken volt is pont emiatt egy 125FPS-es korlát, sőt nagyon sok szerveren is, ezért sem véletlen hogy mostanra bevett szokássá kezd válni hogy lekorlátozzák az FPS-t az AAA címeknél, főleg ahol PVP multi van

szia. nekem semmilyen mod nincs, még jsgme sincs mert nem tudom hogyan kell. keresgéltem a neten de nem tudom össze rakni.
sure
Köszi Balázs az EF2000 kivesézését, jobb későn, mint soha megtudni, hogy miben volt "nem-annyira-szimulátor" <#eljen>

sure
Neked se indul el a cuccos a modpekk telepítése után?
Mivel szűz DCS telepítés után továbbra is a #14741-ben vázolt jelenség állt fenn, #14751 alkalmazása után is, úgy döntöttem, nem b@szakodom vele tovább, hogy most akkor ami modul nincs meg, vagy ami megvan gép fájljait kell-e töröljem, kibányásztam csupán a nagyfelbontású talajtextúrákat. Már ezért megérte, köszi Ga-Bika a megosztást.

Eddig azt hittem, hogy fenn volt valami ground texture pack. Nem volt...Most még keresgélem az államat, mert egy teljesen más dimenzió, ahogy kinéz most a játék, és nem eszik több FPS-t, csak valamivel több VGA RAM-ot, mint a gyári.