Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aki repül online az tudja, hogy komoly jelentősége van. Egyrészt annak, hogy ki veszi észre először a másikat. A 120 éppen kétharmada a 180-nak. Oké, forgathatja az ember a fejét sűrűbben, csak egy bonyolult harci helyzetben, amikor több gép kavarog a levegőben, akkor igenis számít, ha a még látod a szemed sarkából, hogy mit csinál az az enemy, akit nem támadsz éppen.
molnibalage83
És egy repszimben mi jelentősége van a "far" tartománynak. Még a közepesnek sem sok van... Szóval a 120 fok FOV bőven elég kell, hogy legyen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Lemértem. Én látom mindkettőt, és még egy kicsit többet is. Tehát nekem olyan 200 fok. :-)
Egyénfüggő is, de a 200 fok már sok lesz szerintem. 😊

Nagyon egyszerű lemérni... kinyújtod oldalra a két karod, előre nézel egy fix pontra, és ha látod a két kezed, akkor megvan a 180 fok... én nem látom... pontosabban bal oldalon igen, jobb oldalon nem... ha kicsit előrehozom mindkét kezem, akkor már látom, tehát nekem a periférikus látásom olyan 170 fok körül van! 😊

www.smart-bus.hu

Térlátásé 70-80 fok (kinek mekkora orra van<#banplz>), a perifériális látás pedig +180 fok, szerintem olyan 200 fok körül.
VO101Tom
Nem egészen, a perifériális látás az 180 fok körül van.

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
?

A két emberi szem látószöge talán 110 fok, a periférikus látással együtt. Az éleslátás tartománya talán 60 fok...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

PhantomAss
viszont még az a 100-110 fok is kevés, az oculusnál. kéét oldalt fekete csík van, elég furcsa.
min 160-180 fokos látószög kéne

GOOBY, pls

VO101Tom
A 45 fokos FOV szerintem nagyon kevés.

www.pumaszallas.hu

Mondjuk azt hozzátenném, hogy a kikukkantási lehetőség nagyban rontja az ott vagyok élményt. Nem is elsősorban a szimeknél, de szinte minden másnál komolyan. Pl egy horror esetében. Én imádom. Pl. azt figyeltem meg-megint itt volt az oculus pár napig-hogy amikor a srácokkal horrort nyomattam(megint voltak nálam vagy nyolcan), feltűnően sokszor kérdeztek ki a játékból. Rájöttem azért van ez, mert így kicsit ki tudták magukat vonni a dologból. Mert amúgy máshogyan nem megy, de egy nyitottal-simán. Csak kicsit ki kell nézni.

repvez
Nekem is valami olyan megoldás jobban jönne ahol nincsenek fizikai korláthoz kötve a felbontás és nem kell használni a szemüvegeseknek sem a szemüveget a használat alatt.
Egy direct a retinára dolgozó szemenkénti projector szten megfelelő megoldás lehetne mindegyik problémára.
Nekem a tükrös megoldás azért szimpatikusabb, mert ki lehet alóla kukkantani:

Avegant Glyph

Sajnos a FoV rosszabb, 45 fokot ír, az OR-nél viszont 100 fok, ami sokat számít egy szimulátornál.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.04.27. 23:07:07
Szerintem meg többek között, ezért is nem adják ki..lehet nem a 4k a megoldás, hanem a kép szem előtti megjelenítése..

repvez
Ahogy a videon látni a vizszintes felbontás fele és a függöleges teljes felbontás kell.Tehát a 4ks kijelző 4096 x 2160 ebből egy szemre 2048x2160as felbontás jut.
4k kell minimum a két szemre összesen. 4k / szem lehet kelleni fog, de az valószínűleg csak egy későbbi iterációban. Jah emellé meg egy 120hz-es render sem árt.

shaken, not stirred

repvez
Én még azt is előre bocsájtom, hogy a jelenlegi vizuális élmény visszanyeréséhez a 8k is elkélne.
Mert végülis nem a kijelző felbontása a lényeg hanem az azt felépitő pixelek nagysága,mert FHD-ban is lehet müködne a dolog ha tudnának 4x kisebb pixelekből előállitani azt. Mivel a nagyitó lencse miatt romlik az olvashatóság ,hogy szétbontja a pixeleket RGB alpixelekre .

Ennyiből talán előnyösebb a morpheus megoldás annál ha jól tudom ezernyi apró tükör közvetlen a retinára vetiti a képet .
molnibalage83
Most akkor tisztázzuk már, hogy a 4k az per szem vagy a két szemnél levő kééppontok összessége? Ha ehhez 4k kell, akkor 10 év múlva talán elterjed. A sima játékok futtatása luxus kategória ilyenben. DCS World? Milyen vas kellene hozzá? Van ilyen egyáltalán egy olyan játéknál, ahol a több mag kezelése sem megy én nem számítok sokra a készítőktől... Lehet bármilyen erős vasad, ha a kód gyatra és nem képes használni.

Miért lenne bonyolult a fov állítás? Két virtuális kamerát használ a térben, van egy adott fov, ami az OR fizikai paramétereiből kiszámolható. Átállíthatod, de minek is egy harci szimulátorban, ahol a valóságot akarod visszaadni?

Egyébként a weboldal, amit repvez linkelt, baromi jól átadja a problémákat az OR-el. Próbáltam az első két devkitet, de még a DK2 felbontása is nagyon gyér volt. Mindenki, aki kipróbálta élőben, egyetértett vele, hogy ehhez KELL a 4K.
Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.04.27. 21:20:51

shaken, not stirred

molnibalage83
Ja, hogy a két kijelző együttes képpont száma 4k? Azt hittem, hogy egy. Ezen felül a kép kicsit fals. Ilyen kizoomolt FOV-nál 1280x1024-es felbontásban sem túl jól kivehető. Viszont ezért tudod mozgatni a fejed... Számomra a kérdés azt, hogy OR-el hogyan állítod a FOV-t. Mert az továbbra is kelleni fog...

repvez
Vagy csak nézd meg ezt a videot FHD-ben és mond azt hogy elég az egy szemhez tartozó felbontás, minden felirat tisztán kivehető e igy:
Cancri55
molnibalage83
A 20 év költői túlzás. Még a 90-es évek végén sem volt általános az 1024x768, kb. akkor jelent meg. Én nem jóindulat, efelett minden királykategória volt és sok értelme nem volt, mert a játékok nem támogatták az ennél magasabb felbontást. Továbbra sem értem, hogy minek a 4k...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.27. 20:26:21

repvez
Olvass utánna akkor hogy hogyan Müködik az OR, vagy egy mobiltelefonos cardboard.
A szemed elött van egy kijelző a kető között meg van egy nagyitó lencse.Namármost a nagyitó lencse a kijelző pixeleit is felnagyitja nem csak az eléd vetitett képet, igy ha kis felbontásű a kijelző akkor nem fogod tudni elolvasni a feliratokat.
ÉS mivel mindegyik semre ugyan akkora terület kell hogy jusson igy egy FHD kijelző is csak 960x1080-as képet takar szemenként. Ami meg kb 20 évvel ezelötti CRT monitor felbontásnak felel meg jó indulattal.
molnibalage83
És miért kellene 4k-s felbontás egy olyan kis kijelzőbe? Nem értem. Elve azon izmoznak egy ideje nem, hogy full HD legyen. Akkor meg minek a 4k?

Vagy lemaradtam valamiről? A legtöbb mai átlag új AAA játékhoz olyan vas kellene a 4k-hoz, hogy azon befosna az átlaghardver fullon. DCS + OR4 => Szerverfarmon futtatom majd...?

Cancri55
Ha ez valóban így van, akkor még elég távoli megvalósítás részemről az Oculus.

Cancri55
75 FPS alatt már század másodperces késések vannak, és ezáltal hamar szédülés, rosszullét állhat be.

Az O-ba tervezett 4k kijelzőt egyébként sem viszi el a 980, SLI kizárva a késleltetés miatt... Nem az EDGE lesz a szűk keresztmetszet, hanem az hogy jelenleg egy kártya képes egymagában 4k -t futtatni és az a Titan.
Nem védem az EDGE -t, sőt nem is érdekel, valószínűleg nem is lesz akkora durranás, de nem az lesz a fő probléma....
molnibalage83
Na, erről beszélek.

molnibalage83
OR-nek 75 FPS alatt nincs értelme? Miért?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.27. 19:49:51

Cancri55
Az én értelmezésemben is egyértelmű volt, hogy a mi piacunkra 1 GPU-ra lesz szükség, de akkor sem megnyugtató! Főleg, hogy sokan az O megjelenésére várunk, és ugyebár annak 75 FPS alatt nincs sok értelme.
Utoljára szerkesztette: Cancri55, 2015.04.27. 19:46:11

repvez
A végelszámolás szempontjából szinte mindegy hogy 2 GPU vagy 1 GPU 2 chippel:
tájékoztatásul. szor 2
Az ugye világos, hogy ezek az adatok a MultiEDGE -re vonatkoznak, a sok projektoros félgömb kivetítős móka esetére értendő a 980 SLI config req?
Az én értelmezésem szerint,ez a multiedge megjelenítésre vonatkozik.A DCS 2.0 ennek a kis mértékben butított verzióját kapja.Ha megnézitek Wags videóit,azok mind egykártyás rendszeren futnak és elég szépen.
Utoljára szerkesztette: beci43, 2015.04.27. 19:24:03

Ka-50

molnibalage83
Dupla GPU alatt két VGA-t értesz vagy egy dupla GPU-s VGA-t? Mennyibe fáj egy ilyen? Viszont azt írták, hogy konstans 60 FPS... A DCS alá meg ezt menne? Vagy ennek egy változata?
stb.

Túl sok a kérdőjel.

A vegasi repteres videót milyen gépen futtaták?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.27. 19:17:15

Cancri55
... és az a baj, hogy nem várják meg a dx12-t, csak azt megnézzük, hány év telt el az "új" grafikai motor elkészültéig (ami még kint sincs), akkor az átállás ismét hány évre tehető majd dx12-re.... sírógörcsöt kapok.

repvez
Nos igen erre akartaqm, utalni, ha ez megmarad a nem ipari felhasználású softverben is akkor mégjobban lecsökken a DCS:W-t használók tábora. Már maga a 128gb adat is rengetegnek tünik,de hogy duplaGPU-s konfig legyen a minimum követelmény .
Erre mondtam azt régebben, hogy ha még egy évet csusztatnák és DX12 kompatibilissé teszik akkor talán kisebb erőforrással tudnák ugyan ezt a teljesitményt hozni. Mert igy a DX11-el csak megint le lesznek maradva ha elterjed a Win10ben a Dx12.
Cancri55
Akkor most letörném azoknak a szarvát, akik abban bíztak, hogy az EDGE-vel jelen config-on jobban fog futni a DCS: MultiEDGE
Több 10 éves tapasztalat, hogy mindig szívás van a nagyobb változásokkal, és abszolut nem volt releváns sokak érve itt a fórumon, hogy most gyökeres pozitív változások lesznek, nem tudom ki, hogy van vele, de több 100 ezres fejlesztést qrvára nem ér meg ez a bughalmaz, a multi részéről nem is beszélve...

repvez
Remélem, hogy csak a video lejátszás miatt akadt nálam és nem azért mert a játék is igy fog.DE egyelöre még ezt a fajta részletességet még DCS vonalon belül nem igen láttuk,csak olyanban ami nem a játék számára készült.DE ha ilyen lesz akkor fel köthetjük a gatyát.
Majd megnézem. Egy időben a kampányban csak akkor engedte, ha leálltam. Az is lehet, hogy bug volt, meglesem.

Cancri55
Nem kell leállítani az A-10c-nél a hajtóművet tankolásnál és fegyverzésnél, csak akkor, ha javítást kérsz, akkor is úgy szoktam, hogy kérek leállítás előtt földi energiaellátást, így nem kell a CPU-t újra indítani... de ez csak akkor érvényes, ha maga a számítógépes navigáció és rendszer nem szállt el. a földieknél a support-os járművek elvileg automatikusan töltenek, de nem azonnal több percig biztos várni kell.

Ka-50

Na azt passzolom. De majd megmondják a skacok mindjárt<#wink>

hooah
CA-ban. Az tudom hogy kell truck a közelbe de azután mit kell csinálni?

Mármint ha repülsz valamit, vagy egyéb esetben?
Ha repülésnél érted:leszállsz, minyónál elég az ablakot kinyitni és rádiózol a földi személyzetnek-van erre billentyű is-Warthognál le is kell állítani a hajtóművet. Legalábbis nálam.

hooah
A járművek fegyvereinek újratöltése hogy történik?

A-10-el hol, melyik szerón érdemes multizni?

Cancri55
A 7-es szakasz sokkal többet beszél a szimulátor történetről sajátosságokról, mint a 6. rész, szerintem teljesen rendbe van, a Falcon és a DCS is megkapta a neki járó jogos kritikát, nem esett át a ló túloldalára.

whiteskull
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a második monitorra a térképet ki lehet-e tenni olyan gépen, amelyikben nincs mfd (FW-190D)?

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

Nézd meg bármely csöves légvédelem, vagy leginkább pszh-k találati pontosságát! Na az ami hihetetlenül félre van kalibrálva. Én heliket repülök, meg A-10-et. Csináltam pár tesztet. Lesújtó....a pontosságuk. A legutolsó szaros BMP is egy terminátor pontosságával rendelkezik.