Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen,így lenne a normális.Merthogy a büdös életben nem láttam egy madarat sem ebben a játékban.<#nemtudom>

Ka-50

Reaper
Na, csináltam gyorsan egy Freeflight-ot az szerverünkre! Lehet jönni mindenféle géppel! Briefing-et olvassatok! 😉

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Reaper
Megnézem mit tehetek! 😉

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

sure
Pedig előfordulhat,, Flaming Cliffs 1 vagy 2-höz volt is tökéletesen működő vizuális madárraj mod. Ha jól emlékszem, csak tengerpart/kikötőben voltak, mert valahogy a kikötői darukhoz voltak kötve.

Isten nem bottal, hanem VMware.

GaBika6
Igen ütközési %-ot ad meg. Ezen felül be lehet még állítani egyéb hibákat, meghibásodásokat %-os arányban, hogy még közelebb álljon a valósághoz. Nekem talán 1x volt hajtóműgondom felszállásnál eddig, feltételezhetően madárütközéstől... <#wave>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

molnibalage83
A madár ütközés modellezése statisztikailag. Szerintem fizikailag soha nem látni, csak számol valami eséllyel adott magasságon és annak sérülésével. Mivel a valóságban ez órás nagyságendenként történik ilyen még 1000%-os beállításon is jó sokat kell alacsonyan és gyorsan repkened, hogy láss ilyet. Nem arról van szó itt, hogy madárrajokat fogsz látni a DCS-ben tudtommal.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Srácok,a Birds beállítással miféle madarakat lehet varászolni?Én állítgattam mindenhogyan,de semmi változást nem veszek észre...valaki mondja 'má meg mire jó!

Ka-50

+1
Sziasztok!
Kivel kellene felvenni a kapcsolatot
az 59-esek DCS szerverével
kapcsolatban?
Amikor multizni megyek látom, hogy
általában üres a szerver.
Azt szeretném megkérdezni, hogy
tudnának-e betenni a küldetésbe pár
2.VH-s (WWII-es) repülőgépet.
Nem kellene semmi extra feladat,
csak lehessen repülni, gyakorolni,
kötelékezni ezekkel a gépekkel is 😊
A jelenlegi elérhető légcsavaros
gépek a DCS_ből: TF-51D , P-51D,
FW190 és BF109
Szerintem alkalmanként a DCS World
MAGYAR Felhasználók csoportjából is
lennének páran,
akik látogatnák a szervert 😊
Üdv, HUNter

VO101Tom
A pcpilot (pumaszállás) TS újra működik, az IP 1 helyett 0-ra végződik, minden más változatlan.

www.pumaszallas.hu

repvez
Lehet rosszul tudom, de régen a lockonos gépekhez hiába csinált valaki saját skint csak akkor látszódott multiban ha mindenkinek megvolt a gépén ugyan az a skin? Ez azóta gondolom változott és szinkronizálja ezt is egymással a játék
VO101Tom
Nem vagyok benne biztos, hogy az változtatható, elvileg a default skin azért van kódolva, hogy ne lehessen sokkal jobb észlelhetőségű, feltűnő skint betenni az ellenfélnek, mint ami a default. Szerintem a fókának szándékosan kódolták le, függetlenül attól, hogy máshol volt-e rá lehetőség.

A nem default festésekre a dds fájlok rendesen a mappákban vannak, esetleg a VA-s srácokat kellene megkérni, hogy engedélyezzenek más skint is, ne csak a default-ot.

www.pumaszallas.hu

Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy hol vannak a DCS_ben az FW190-es textúrái, a .dds fájlokra gondolok. A P-51D és TF-51D esetében megtaláltam a szokásos helyen és az általam készített, egyedi festést, így tudom is használni a publikus VA szerveren. (HUNTER skin - igaz csak én látom) Ebben az esetben az általam kiszemelt és a szerveren is használt, nem alap "P-51D Excalibur" és a TF-51D Excalibur gépet használom. A DCS_ben az Excalibur mappába bele is tettem a
saját .dds fájlokat átnevezve arra, ami a mappában volt. Ez sem alap festés, de a VA szerveren ezt használják, ezért is működik a saját fényezés. A Fiam készített egy festést az FW190-hez is, de ezt sajnos nem tudom használni a VA szerveren. Amikor én készítek egy küldetést és ott kiválasztom a gépet, az természetesen működik a saját festéssel, mappában van. A DCS_n belűl az FW190-es mappában az alapgépeknél lévő mappák csak a description.lua fájlt tartalmazzák! Akkor honnan tölti be a skint/dds fájlokat? Hova kellene a saját
dolgaimat bemásolni, hogy a VA szerveren is tudjam használni? A szerveren az FW190 Germany Red001-et vagy 002-öt választom és ezzel repülök. Sima alapfestés a piros 1-es vagy 2-es számmal. Ezzel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
Üdv, HUNter
Utoljára szerkesztette: Frenky, 2015.05.07. 15:23:15

Cancri55
Jaja, jól emlékszel, nem tudom hogy csináltam, de annyit repültem billentyűzettel, hogy a zárt kötelék is ment egy idő után, így zajlott az oktatásom is a vmh59-nél.... meg kell hagyni, tudok fanatik lenni <#email>
amikor Lementünk Szolnokra előtte pár nappal vettem meg az X52-t, melyet lassan 2 éve Snowfox nyüstöl, ha nem armázik <#circling>
Utoljára szerkesztette: Cancri55, 2015.05.07. 14:49:30

sure
Jé, te vagy a a néhai Bonomi? <#integet2>
Sőt, ha jól emléxem, akkoriban sokáig joystick nélkül, billentyűzetről toltad.
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.05.07. 11:28:18

Cancri55
Legalább annyi ideje repülnek a lockonnal mint Te meg én.... emlékszel még a Vampinál (Szolnok Ducky, Vampi, meg mi akkor még pestiek ) rendezett lanos reppenésre? Mikor is volt? 2005-6?

repvez
Dehogy is csak vissza tette a lockon Wingman AI-t és a kamerát a fülkébe pozicionálta, nem nagy kunszt 😛 <#banplz>
sure
<#wow1><#worship> Aztaq, paliklacisan mondva "beakasztotta a húskampót", ilyen szoros kötelékben ilyen fegyelmezetten, nekik se 2 órányi virtuális (és/vagy valódi) repülés van a kezeikben-lábaikban!

Nem hiszem, hogy sokan eladnak a TIR 5-ot, nagyon jo cucc az. 😊

shaken, not stirred

molnibalage83
Én tévedtem, rosszul emlékeztem. A BMS4 fórumon volt téma. Az F-16 gépekről vonták ki, A-10-hez elvileg van. Ritkán látni, mert az AGM-65 amúgy is kikopó fegyver már a jenkiknél. A SDB szépen nyugdíjva zavarja...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.06. 23:40:59

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Cancri55
Lehetséges, sőt biztos igazad van, ha valami használhatatlan.... ennyire nem vagyok naprakész információk terén.

Borisz80
LOL ez cheat! Így nem lehet repülni..... <#banplz>
Beszarás.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Capt Baloo
Utólag leesett, hogy én vagyok hülye 😊
repvez
Nem arra gondoltam azt azért felismerem a kabintető szimetria vonalában a pilóta feje mögött és megy egy vezeték is oda. Ha jól tudom az A verziónál, nem volt semmi a kabintetőn.
DE mindegyik gépen kell egy viszonyitási pont amelyik sisakcélzót használ, az F-16-osnál a kabintető oldalsó keretén helyezték el.
Capt Baloo
őőőő... az a doboz, az nem Go😛ro?

Amúgy állat jó ez a videó, tisztára olyan mint a DCS, csak nem esik le az fps, amikor rossz felé néz... 😊

Update: vagy a kabin tetejére gányolt valami, a felszigszalagozott kábellel? Mert az engem is érdeklne 😊
Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2015.05.06. 20:07:21
Cancri55
Remélhetőleg meglesz az új gép záros időn belül, aztán ha kiér hozzám a HOTAS és a pedál, akkor tolhatjuk ismét!

Capt Baloo
Igen, azt sejtettem, hogy az életben gondolnak arra is, hogy mekkora tömegű géppel egészséges harcba menni, de hát ez a DCS, itt ha 40% üzemanyaggal még nincs meg a max felszállósúly, akkor szinte meztelennek érzem a gépet 😊 Tegnap vettem észre, hogy létezik a tripla GBU opció, mondom nagyszerű, innentől 3 felszállásból megvan egy zászlóalj, csak közben nem akarok azért (teljesen) a HAWX szintjére süllyedni. De ha elvileg lehetséges, akkor rendben van. 😊

@molnibalage83: Csak a 16-osról vonták ki, az A-10 elvileg még vígan alkalmazza: http://en.wikipedia.org/wiki/Fairchild_Republic_A-10_Thunderbolt_II#/media/File:A-10C_arrives_in_Davis-Monthan.jpg Mondjuk, az sokat elmond ennek rendszerességéről, hogy ezt az egy képet lehet találni a neten az elmúlt 10 évből, amin fel van függesztve.

@sirpalee: köszi. És egyúttal ha van valakinek eladó, akkor vennémvinném 😊
repvez
Sniper célzókonténer a Lantrin 3as utódja
molnibalage83
Minden gép ilyen stabilan repülne, ha van hozzá olyan FCS... Az F-16 aerodinamikailag instabil és pont ilyen viselkedésű. Varga Ferenc is mondta, hogy mikor közeli kötelékezést akart F-16-tal, akkor az orosz gépeken megszokottan akart korrigálni és ugrált összevissza a gép a pilóta által indukált oszcillászó miatt. Az instruktor szólt, hogy engedje el a botot és a gép repült szépen egyenesen tartva a magasságot. Na, az A-10 új FCS-se sanszosan ezt tudja és az a gép alapból is stabil.

TG Gida
5:10-nél, balról a második pilonon mi van?

Isten áldja a pogányokat!

repvez
Van pár érdekes rész, ebben a videoban.
A kabin plexijére rögzitett dobozka gondolom a sisakcélző pozcionálását végzi.A másik ami érdekes volt számomra, hogy használnak sisakcélzót és 2 tipust is az általánosabb JHMCS és a Skorpiót.Gondolom it a célmegjelölés miatt használják és nem a légiharc miatt.

A video közepén a kamin üvegén a feliratok mi jelenthetnek vagy miért irták oda?

Elég stabil egy masiona azért ez az A10, ha alasony magasságon is elengedett bottal irogat a noteszébe.
GaBika6
Nagyon jó video! THX! Kedvet kaptam újra a repülésre... <#eljen> Ezzel a cancri gyerekkel is jó volt anno kötelékben repülni és rácsapni, pusztítani... <#awink>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Igen, kösz a tanácsot, legközelebb jobban összehangoljuk a gépeket. Ez egy random összejövetel volt, azért én élveztem a repülést :-)

Üdv. Ha bent ülök egy gépben és a közelemben van egy másik gép azt nem látom a fülkéből. Viszont ha külső nézetre váltok akkor ott jól látható. Ez ilyen, vagy van rá valami megoldás? Nagyon zavaró, hogy nem látom a kontaktot. 1680-1050 a monitor
VO101Tom
Ja ja, állat videó <#eljen>

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
A LAU-88-at tudtommal 2000-ben kivonták a szolgálatból.

Cancri55
Nagyon zsír videó!!!!

Cancri55
Lehetségesnek lehetséges a valóságban is, csak nem alkalmazzák, legfőképpen azért, hogy ne legyen súly szempontjából terhelve a gép. Inkább többgépes rajokat küldenek bevetésre kevesebb fegyverzettel. Előnye, hogy annál nagyobb magasságból tudnak csapni, nagyobb sebesség, jobb manőverezés, több szem többet lát stb....
az más kérdés, hogy a DCS-ben többnyire én is agyonpakolom a gépet, mert javarészt egyedül szoktam repülni online, hiába vannak mások is a10c-vel nagyon ritka, hogy számíthatsz az együttműködésre. 1 etap alatt törekszem a minél több földi cél megsemmisítésére. 3 mav is függeszthető lenne a valóságban, de nem teszik, mivel a "csokor" belső egysége indításkor károsítja a főfutót.

<#eljen>
A Mig_29 pilóta, nagyon jó volt.
Ha már Miggel kötelékben akartok felszállni, azt kellene előre engedni. A két musztáng alig elemelkedve, 1,5-2 méterre a beton felett tudná követni két oldalról addig, amíg eléri a felszállási sebességét. Persze a mignek nem kell full gázt adni. Így nagyon jól mutatna <#smile>

PhantomAss
csak érdekesség
új orosz harckocsi

GOOBY, pls

z0ty4

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

b) nem

shaken, not stirred

Capt Baloo
Két össze nem függő kérdés:

a, A való életben szokás (gondolom nem) avagy inkább lehetséges az A-10C esetében 3-as sínre (TER) GBU-12-eseket pakolni? Elkezdte mozgatni a fantáziámat az egy felszállásból kiiktatható T-90-esek száma, de infót/képet nem találtam olyat, amin így lenne megpakolva.

b, 6DOF-os trackir (3-as helyett 5-ös) jobban zabálja az FPS-t?
A szerverhez kell hozzaadni. Sajna nincs lehetoseg sajat skinnel repulni barhol. Kar...

shaken, not stirred

molnibalage83
Ok. Csak a szimulátortörténelmi cikk miatt kérdeztem. Gondolom az alap lonciban nincs ennyi lajstromszám. Vagy itt is tévedek?

VO101Tom
Nem nehezebb mint máshol. Ha egy skint akarsz használni 30 különböző lajstrommal, akkor olyan skint kell használni, aminél az van beállítva, hogy a lajstromot a program ossza ki (description.lua fájlban beállíthatod, pár egyéb paraméterrel együtt). Ha 30 teljesen különbözőt akarsz használni, akkor 30 skint kell bemásolnod a skinek közé.

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Tehát elvileg 30 db F-15C 30 db etérő skinnel is repülhetne, csak melós összehozni?

PhantomAss
tudom, sőt majd minden játék támogatja.
Ennek ellenére és zsákutcának tartom ezt az egész sli-crossfire mizériát.

GOOBY, pls