Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv. Vennék ps3 eye kamerát. Csak az eredetit érdemes, vagy az után gyártott is jó?
VO101Tom
Ezek a berendezéseket elég elterjedten használták több típusban is, ha pl 109-es doksiban nincs is nagyon részletezve, bombázó gépek manualban található több infó róluk - csak a nevüket kell megtalálni valahol. Ez a gyújtó kapcsoló doboz pl ZSK-244 néven futott He 177 manual pdf 19. oldalán kezdődik egy részletesebb leírás a dobozról. Pár oldallan hátrébb, a 21-en írják, hogy zuhanó- (sturz) és horizontális (waagerecht) bombázásnál 140 ill 240 voltot kapcsol a gyújtóra.

http://www.avia-it.com/act/profili_daerei/libretti_velivolo/PA_libretti_tedeschi_PDF/He-177%20A-0%20Teil%2012%20B%20Abwurfwaffenanlage.pdf

Ez meg a bombázásról egy általános leírás, a pdf 12. oldalán van egy táblázat, hogy vízszintes oldásnál milyen magasságokból oldva lesz éles (fehér oszlop), részlegesen nyitott (sraffozott) vagy marad zárt a gyújtó (fekete). A becsapódás utáni késleltetés az ettől független.

http://www.deutscheluftwaffe.de/archiv/Dokumente/ABC/b/Bomben/Allgemein/Handwerkzeug%20Bombenwurf.pdf

www.pumaszallas.hu

http://www.warbirdsresourcegroup.org/LRG/fuzeintro.html

Nem beszélek angolul, de kb. az kivettem belőle, amit mondtál.

Hihetetlen, hogy mit ki nem találtak, már akkor, itt a gyújtószerkezet kapcsolási rajza: http://www.warbirdsresourcegroup.org/LRG/25-electrical%20impact%20fuze.html

Köszi a linket, tényleg sok hasznos dolog van ott :)
VO101Tom
A DCS ww2-es gépek még fejlesztés alatt állnak, az utóbbi 1-2 peccset még nem próbálgattam, lehet, hogy most már működik a késleltetés is.

A ZSK-244-es névre keress rá, akkor több infót találsz. Illetve az eredeti gépkönyvekben is szokott lenni leírás, hol több, hol kevesebb. Van egy oldal, ahonnan rengeteg német nyelvű eredeti gépkönyv tölthető le, ha érdekelnek az ilyesmik, akkor ez egy aranybánya (regisztrálni kell, de az ingyenes):
http://www.deutscheluftwaffe.de/index-englisch.htm

Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.13. 12:44:29

www.pumaszallas.hu

Aha, akkor ezért nem találtam semmit, én a géppel kapcsolatban kerestem, azt hittem az oldással kapcsolatos. De akkor rákutatok a bombák működésére. Tegnap dobtam egyet csak úgy kíváncsiságból, "delayed dive" módban, ott volt késleltetés, a becsapódás után 2-3 sec múlva robbant. Viszont nem találtam semmit, ahol állítani lehetne.
VO101Tom
A bombák gyújtójához van köze, vízszintes repülés beállításnál 140V, zuhanóbombázásnál 240V feszültséget kapcsolnak a gyújtókra. Később élesedik, gyújtótól függően a minimális oldási magasság 500-700 méter körül van. (DCS-ben egyébként ezek nem igazán működnek, a késleltetés pl teljesen hiányzik)
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.13. 10:54:33

www.pumaszallas.hu

A K-4 -esnél mi a különbség a level és a dive bombing beállítás között? Az eljárásokat ismerem, az érdekelne, hogy miért kell külön beállítás hozzájuk? Semmi infót nem találtam róla, többé Google sem a barátom <#vigyor>

Lysandus: Köszönöm, de egész este azon gondolkodtam, hogy nagy valószínűséggel TrackIR5 lesz belőle. De még gondolkodom rajta, ahogy elnéztem a PS3 Eye -t olyan 3,5-4k -ért már meg lehet kapni. És már mások is ajánlották.
Cseréld le. Mármint a kamerát. Én PS3 eyet használok point trackerrel, facetracknoir-rel. A kamerához tedd fel a windóz drivert, vedd ki az infraszűrőt, tegyél bele látható fény szűrőt és menni fog. Semmi gondom nincs vele.
Jó lett, köszönöm.

De a másik probléma továbbra is fenn áll, ötödszörre sikerült elindítanom a qrva kamerát. <#falbav>
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2015.05.12. 19:05:27
Köszönöm, amint hazaérek, kipróbálom. A changelog-ban írja is, hogy javítja ezt a hibát.
Én miután feltettem ezt a hotfixet, nem kellett már újraindítgatni a trackert. hotfix
Sziasztok! Kérnék egy kis helpet :)

DCS alatt FaceTrackNiIr -t használok, pointtrackerrel, és egy 3 LED -es sapkával, szóval nem az arcomat követtetem vele. DCS közben olyant produkál, hogy ha vége egy missziónak és kilépek, akkor leáll. Magából a repülésből elég csak kilépni, a launcherből nem, sőt, ha visszalépek a repülés újra gombbal, már akkor sem megy. Nyomnom kell a tracker programnak egy stop-start -ot, hogy megint menjen, pedig az működik, csak mintha megszakadna a kapcsolata a játékkal. <#confused>

Illetve körvonalazódik egy másik probléma is, a kamera sokszor leáll, vagy befagy. Alighanem illesztőprogram hiba, mert egy régebbivel teljesen használhatatlan, alig van 5 FPS vele. Ha beigazolódik, hogy az átalakított Logitech C210 -es kamerám alkalmatlan erre a feladatra, akkor azt úgy szándékozom kiküszöbölni, hogy veszek egy TrackIR -t. De ahogy elnézem, kis hazánkban nem kapható, külföldről honnan érdemes megrendelni? Láttam Amazonon $150 -ért, a NaturalPoint honlapján ugyanennyiért, és a Trackir.eu -n, €163 -ért. Számomra fontos lenne a gyors szállítás, és az, hogy ha garis gond van, akkor annak intézése egyszerű legyen. Gondolom itt páran vettetek már ilyet :)
GaBika6
Írtam privit...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Gabi, leszel holnap estefelé?

Hecker007
Ha a felirat felvillan, hogy TWS abból én arra következtetek hogy tudja. A kérdés csak az hogy miért nem marad abban az üzemmódban?
Fizikai hibákat kizártam rögtön, mert billentyűzettel repkedtem, tehát még beragadt gomb se okozhatja a hibát.

hooah
TWS módot az orosz gépek is képesek alkalmazni a DCS-ben. Más kérdés, hogy mire mennek vele. Egyedül a Mig-29S tud szimultán 2 azaz kettő célra R-77-t indítani.

TWS módot nem csak az F-15C tud?
A játékban szereplő orosz vadászok radarja 80-as évekbeli szovjet technológia, azok akkoriban nem éppen a kimagasló fejlettségükről voltak híresek. Vagy a megbízhatóságukról. Nem tartom valószínűnek hogy képesek voltak TWS módban dolgozni.
Hecker007
Üdv Urak!
Valaki emlékszik még FC2-ben a hogyan működik a TWS mód?
Most az van hogy akár mig-ben akár su-ban ülünk és át akarjuk kapcsolni a TWS-be egy pillanatra úgy marad aztán vissza ugrik sima scan-be. F15-ben úgy marad viszont ha be akarok fogni valamit akkor csak addig tartja befogva a célt amíg nyomom a target lockot.
1.21-es patch fel van rakva.

mükszik<#worship>
Reaper
Na, elviekben hiba javítva, raktam be Kuznyecovot is! ;)

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Reaper
Megvan a hiba! Én szúrtam el, mert Beslan véletlenül RED maradt. :)) Mindjárt javítom és csekkoljátok!

Reaper
Hát pedig megadtam a 141Mhz-et editorban, ami a Beslan-i freki. Fókával, P-51-essel ugyanez van? Mert ha nem, akkor ez valami bug lesz megint...

VO101Tom
Hát, nem működik.
A Briefing szerint Beslan-ról indulnak a 109-esek, de az ATC menüben ezt a repteret nem listázza ki...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
<#worship>

www.pumaszallas.hu

Reaper
Elviekben beállítva minden! Nézzetek rá légyszi' és szóljatok, hogy mi van! ;)

Reaper
Ránézek! ;)

PhantomAss
a k4-nél az engine management menüben is van egy gomb a hajtóműindításra, azzal sem megy?
Signal starter crew
Én pl sosem tudok földi személyzetet hívni, offline sem, és mindig ezzel a gombbal indítok.

GOOBY, pls

VO101Tom
Hmm, most beléptem oda, és nekem sem megy.
#15371-re nincs ötletem.

Reaper. Megnéznéd azt légyszi, hogy a meszák rádiófrekvenciái hova vannak állítva? A kabinban csak négy, előre beállított csatorna közt lehet választani, a harmadik csatorna (kabin rádión a kis háromszög jel) lenne a földi irányítás, azt a frekit a küldetés szerkesztőben kell beállítani a gép tulajdonságainál (ez igaz az Fw 190-re is). Itt egy lista, hogy melyik reptérnél mire: repterek.
Lehet, hogy azért nem enged hajtóművet indítani, mert indulás előtt nem tudunk engedélyt kérni rá.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.10. 14:55:01

www.pumaszallas.hu

Nagyon köszömöm a lehetőséget, a DCS World MAGYAR Felhasználók nevében is :-) Amikor lesz időm, ki is próbálom...

//www.youtube.com/embed/m86bQdCvMUo
És erre valami ötlet esetleg?
mindegy melyik szerver, de most az 59-en
VO101Tom
Multiban indítottam saját host-ot, ott néztem meg.
Melyik szerveren próbáltad?

www.pumaszallas.hu

és csak multiban nem jó, offline működik<#nemtudom>
Utoljára szerkesztette: Indi69, 2015.05.10. 10:28:40
VO101Tom
Nekem működik. Akár "communications" gombbal, akár a "push to talk" gombbal kérem, a földi személyzet pörgeti az indítót, és ehhez nem kell semmit sem kapcsolni, sem rádiót, sem elektromos rendszereket.

www.pumaszallas.hu

üdv. multiban a 109 k4 földi személyzet miért nem tekeri a motort az f4-re? minden más parancsra reagál
Igen,így lenne a normális.Merthogy a büdös életben nem láttam egy madarat sem ebben a játékban.<#nemtudom>

Ka-50

Reaper
Na, csináltam gyorsan egy Freeflight-ot az szerverünkre! Lehet jönni mindenféle géppel! Briefing-et olvassatok! ;)

Reaper
Megnézem mit tehetek! ;)

sure
Pedig előfordulhat,, Flaming Cliffs 1 vagy 2-höz volt is tökéletesen működő vizuális madárraj mod. Ha jól emlékszem, csak tengerpart/kikötőben voltak, mert valahogy a kikötői darukhoz voltak kötve.

Isten nem bottal, hanem VMware.

GaBika6
Igen ütközési %-ot ad meg. Ezen felül be lehet még állítani egyéb hibákat, meghibásodásokat %-os arányban, hogy még közelebb álljon a valósághoz. Nekem talán 1x volt hajtóműgondom felszállásnál eddig, feltételezhetően madárütközéstől... <#wave>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

molnibalage83
A madár ütközés modellezése statisztikailag. Szerintem fizikailag soha nem látni, csak számol valami eséllyel adott magasságon és annak sérülésével. Mivel a valóságban ez órás nagyságendenként történik ilyen még 1000%-os beállításon is jó sokat kell alacsonyan és gyorsan repkened, hogy láss ilyet. Nem arról van szó itt, hogy madárrajokat fogsz látni a DCS-ben tudtommal.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Srácok,a Birds beállítással miféle madarakat lehet varászolni?Én állítgattam mindenhogyan,de semmi változást nem veszek észre...valaki mondja 'má meg mire jó!

Ka-50

+1
Sziasztok!
Kivel kellene felvenni a kapcsolatot
az 59-esek DCS szerverével
kapcsolatban?
Amikor multizni megyek látom, hogy
általában üres a szerver.
Azt szeretném megkérdezni, hogy
tudnának-e betenni a küldetésbe pár
2.VH-s (WWII-es) repülőgépet.
Nem kellene semmi extra feladat,
csak lehessen repülni, gyakorolni,
kötelékezni ezekkel a gépekkel is :)
A jelenlegi elérhető légcsavaros
gépek a DCS_ből: TF-51D , P-51D,
FW190 és BF109
Szerintem alkalmanként a DCS World
MAGYAR Felhasználók csoportjából is
lennének páran,
akik látogatnák a szervert :)
Üdv, HUNter

VO101Tom
A pcpilot (pumaszállás) TS újra működik, az IP 1 helyett 0-ra végződik, minden más változatlan.

www.pumaszallas.hu

repvez
Lehet rosszul tudom, de régen a lockonos gépekhez hiába csinált valaki saját skint csak akkor látszódott multiban ha mindenkinek megvolt a gépén ugyan az a skin? Ez azóta gondolom változott és szinkronizálja ezt is egymással a játék
VO101Tom
Nem vagyok benne biztos, hogy az változtatható, elvileg a default skin azért van kódolva, hogy ne lehessen sokkal jobb észlelhetőségű, feltűnő skint betenni az ellenfélnek, mint ami a default. Szerintem a fókának szándékosan kódolták le, függetlenül attól, hogy máshol volt-e rá lehetőség.

A nem default festésekre a dds fájlok rendesen a mappákban vannak, esetleg a VA-s srácokat kellene megkérni, hogy engedélyezzenek más skint is, ne csak a default-ot.

www.pumaszallas.hu

Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy hol vannak a DCS_ben az FW190-es textúrái, a .dds fájlokra gondolok. A P-51D és TF-51D esetében megtaláltam a szokásos helyen és az általam készített, egyedi festést, így tudom is használni a publikus VA szerveren. (HUNTER skin - igaz csak én látom) Ebben az esetben az általam kiszemelt és a szerveren is használt, nem alap "P-51D Excalibur" és a TF-51D Excalibur gépet használom. A DCS_ben az Excalibur mappába bele is tettem a
saját .dds fájlokat átnevezve arra, ami a mappában volt. Ez sem alap festés, de a VA szerveren ezt használják, ezért is működik a saját fényezés. A Fiam készített egy festést az FW190-hez is, de ezt sajnos nem tudom használni a VA szerveren. Amikor én készítek egy küldetést és ott kiválasztom a gépet, az természetesen működik a saját festéssel, mappában van. A DCS_n belűl az FW190-es mappában az alapgépeknél lévő mappák csak a description.lua fájlt tartalmazzák! Akkor honnan tölti be a skint/dds fájlokat? Hova kellene a saját
dolgaimat bemásolni, hogy a VA szerveren is tudjam használni? A szerveren az FW190 Germany Red001-et vagy 002-öt választom és ezzel repülök. Sima alapfestés a piros 1-es vagy 2-es számmal. Ezzel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
Üdv, HUNter
Utoljára szerkesztette: Frenky, 2015.05.07. 15:23:15

Cancri55
Jaja, jól emlékszel, nem tudom hogy csináltam, de annyit repültem billentyűzettel, hogy a zárt kötelék is ment egy idő után, így zajlott az oktatásom is a vmh59-nél.... meg kell hagyni, tudok fanatik lenni <#email>
amikor Lementünk Szolnokra előtte pár nappal vettem meg az X52-t, melyet lassan 2 éve Snowfox nyüstöl, ha nem armázik <#circling>
Utoljára szerkesztette: Cancri55, 2015.05.07. 14:49:30