Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Üdv, HUNter
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
www.pumaszallas.hu
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.19. 16:13:52
www.pumaszallas.hu
De, ha PH-n a monitoros topikban a szakik azt mondták, hogy nem lesz baja, akkor én nem szóltam! 😊
www.smart-bus.hu
Ha alacsonyabb felbontáson van pl 1024 x 768 / 75 hz, akkor tök mindegy hogy 1920x1080-on futtatom-e ugyanígy 75 hz-n
Esetleg van vmi tapasztalatod hogy miért nem ajánlod? Mert akkor visszaveszem én is, nem akarom hogy megdögöljön idő előtt 😄
GOOBY, pls
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
www.pumaszallas.hu
A legtöbb monitor 60 Hz -en működik, de van 75 meg 120 Hz is. Ez a panel sajátja, általában nem lehet megváltoztatni, bár a 75 Hz -es tud 60-as is, a 120-s meg mindhármat.
A képtörést az okozza, hogy ha a monitor frissítési ciklusa nem esik egybe a VGA ciklusával, akkor az előző képnek csak egy részét fogja lefrissíteni, mert amikor frissít a monitor, addigra a VGA már elküldte a képnek egy részét, és a monitor az előző képre fogja rárajzolni azt a töredéket, amit kap. (A kép elejéről "lemarad"😉
Ebből az is következik, hogy amit látsz, az 60 FPS lesz, még akkor is, ha elvileg 35248 FPS -ed van. Ezért szoktam néha játékos topikokban a "húúúúúúúszáznyócvanefpéesseljobbajátékminthatvanon témákba beletrollkodni, hogy ha a 60 Hz -es monitorod, akkor csak minden harmadik képkockát jeleníti meg, tehát akkor is 60 FPS -ed van, így hogy lehet jobb? <#vigyor>#vigyor>
A v-Sync korlátozza az FPS -t a monitor frissítési frekvenciájára, 60, 75 vagy 120 FPS -re. Azonban ez input lagot okozhat, ezért ha a játék tudja, le kell korlátozni az FPS-t a monitor frissítési frekvenciájának megfelelő értékre. Így még mindig probléma lehet, hogy ha 60 alá esik az FPS, akkor 30-at akarna, de erre van a tripla pufferelés, ami ezt a problémát megoldja, de ez meg még több input lagot okozhat, akkor is, ha korlátozott az FPS, és ha nem jól van optimalizálva a játékban, vagy csak simán nem támogatja a tripla pufferelést, akkor teljesítményvesztést is okoz...
Ezért szállingóznak azok az eljárások, amelyek a monitor frekvenciáját illesztik az aktuális FPS -hez, csak ennél a monitoroknak kell nagy frekvenciatartománnyal rendelkezniük, de az meg qrva drága. Nem viccből 60 Hz a monitorok 90% -a.
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2015.05.19. 12:34:32
www.smart-bus.hu
És miért kellett hozzá kifejleszteni egy olyan hardvert amivel több hz-en is mehet a monitor ( G-sync, Freesync)
Ha csak elég lett volna egy friss driverben megemelni a frissitési határt amire a win-ben beállithatnánk a monitort, mint régen a CRT-nél ott valóban szabadon állithattuk,de az LCD-nél 60 és75 a két érték legalábbis nálam.
http://prohardver.hu/tudastar/vertikalis_szinkron_v-sync_vagy_vsync.html
Bocsi, de tábláról nem tudok linkelni, mert összefossa magát a böngésző. Ha a cikk után még marad kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok.
www.smart-bus.hu
Ezt majdnem minden monitornál el lehet játszani.
Solt úr, vagy aki ért hozzá:
a vsync -hez lenne egy kérdésem, valamit nem értek:
ha bekapcsolom akkor jobban izzasztja a gpu-t mintha nem lenne bekapcsolva?
Tehát megpróbálja mindig az adott fps-t kipréselni (pl 60), vagy ez csak egy limitáció hogy annál több fps-t ne izzadjon ki magából?
Nemtom érthető-e a kérdés 😊
szerk: bár ha jól értelmezem Tom ezt alant meg is válaszolta.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.05.19. 11:38:25
GOOBY, pls
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Vagy már ez is támogatni fogja a freesync megoldást?
https://www.youtube.com/user/eagledynamicstv/videos
...
...
...
Utoljára szerkesztette: zoltang, 2015.05.18. 22:42:04
Ocolushoz fix konfigot megadni, nem tudom, hogy mit jelenthet. Talán ahhoz, hogy facebookon haveroddal így csetelj, ahhoz elég ez a konfig. Vagy a PR-os gyereknek, aki ezt az anyagot összeállította, többet kellett volna figyelnie informatika órán. Az is lehet, hogy a főnöke baszogatta, hogy "nem érdekelnek a hülye kifogásaid, nekem kell ide egy konfig, különben ki vagy rúgva". 😊 Aki dolgozott már műszaki-multi környezetben, nagyon jól ismeri milyen az, amikor a humán vagy pénzügyi szakon végzett "vezetőség" szabja meg a műszaki részlegnek, hogy mik az elvárásaik 😊
www.pumaszallas.hu
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Igaz, hogy itt nem egy előre gyártott fix képet kell többszörözni,de gondolom nem véletlenül van ott Carmack.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Tehát ha ez a szint megvan akkor nem lesz vele probléma, a későbbiekben meg pláne.
Csak a későbbiekben ha emelni akarják a felbontást akkor is elég lesz rá kiváncsi vagyok.
Bár ha jól olvasom a 2160x1200 az szemenként van az ugy már nem olyan rossz.
"This configuration will be held for the lifetime of the Rift and should drop in price over time."
"The recommended spec will stay constant over the lifetime of the Rift"
Szvsz ha ki is hoznak egy új verziót a hw követelmény nem változik. De majd meglátjuk...
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.05.17. 21:46:06
GOOBY, pls
Sakkay: A múltkor nekem a gázkar csatlakozója lazult ki repülés közben...<#falbav>#falbav> Kb. egy hajszál választott el attól, hogy pillanatragasztóval ragasszam be, olyan ideges lettem, mire rájöttem, hogy mi a hiba <#fejvakaras>#fejvakaras> Elég könnyen kicsúsznak, azóta ez is a felszállás előtti ellenőrzés része <#vigyor>#vigyor>
www.pumaszallas.hu
Bár a kérdés azt, hogy hogy értették ,hogy a teljes élettartama alatt nem fog változni ez a teljesitmény igén, mikor a játékok fejlődnek és nő a gépigényük is.
Illetve, hogy mennyi idöközönként akarnak kihozni egy új verziót az occulusból
Valaki tudja, hogy ez mitől lehet?
Néha kihúzás-visszadugás helyre teszi, de most nem tette, ezért majdnem összetörtem a Messert, mert így kellett leszállnom <#vigyor>#vigyor>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Egyébként másnál nem visszhangzik a mikrofon része ? nálam visszajátsza a felvett hangokat és ez gerjeszti tovább magát. A képével megvagyok elégedve,de emiatt nem tudom használni videobeszélgetéshez. vagy TS-hez.