36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#19937 Starfighter | Making-of Mackevision -
#19936 Hamarosan jön hozzá még cucc.
-
gantus68 #19935 Üdv, egy kis kedvcsináló :)
Túl vagyok az első misszión a SA342 kampányban és frenetikus volt. Egy CH47-t kellett kísérni AH64-el, majd a sikeres transport után leválni és egy mozgó ellenséges menetoszlopot megsemmisíteni. 4 páncélost szedtem ki a HOT-okkal, az Apache-nak 2-t hagytam. A feeling megvolt, a nagytesó mellett nem éreztem magam annyira fegyvertelennek, de azért abból több kellene. Tudtommal gépágyút is ráraktak, meg MATRA-t is. A gép kezelése, mint a Mirage-é, más mint az eddigieké. Az auto-hover és a célzás nagyon jó lett, a flares is könnyen kezelhető,
Jöhet a következő: Campaign mission 2
Ellenben a Hawk hiába EFM, megint bugos, nincs brake, csak differential, nem lehet megállni vele. -
beci43 #19934 -
wolfhgb #19933 Na ez egy szep kerdes! Az egyik ismerosom, hozzateszem nem hulye a dologhoz, kb egy eve sziv a win10 el a laptopjan, amikor a munkahelyen egy monitorhoz csatlakoztatja a notit, hozza teszem mindig ugyan ahhoz a monitorhoz, ami persze full hd, a noti kijelzoje nem az, hdmi vel koti es napi szinten ujraskalazza a gep a monitor felbontasat, hiaba allitja be normalisra mondjuk elozo nap, akkor is! Mar lassan eret vag magan emiatt, nem sikerult egy ev alatt sem megoldani a kerdest maradektalanul, neha egy ket napig megmarad a beallitott kepmeret, neha viszont kep sincs a monitoron! :) win10!!!!!!! -
#19932 Ha már egy kicsit témába került a TV és a monitor, tudja valaki, hogy win 10en , hol tudom azt állitani, hogy ha különbözö felbontású a két kijelző és clone modban van megosztva a kép akkor a TV-n tudjam a képet nagyitani?Mint 7esnél az oversize?
MErt a TV-m HD ready csak 1366x768 a monitor meg 1680x1050. a monitor felbontása van megadva,de ilyenkor a TV-n kétoldalt 3csm-s fekete sáv van és csak horizontálisan akarom széthuzni vagy ha igy nem megy akkor a teljes képet, hogy kitöltse a kijelzőt, mivel általában filmeket nézek igy a felső-alsó rész nem olyan zavaró mintha a széléből kisebb képet látok mint lehetne. -
Solt #19931 Előbb az 1070-t vedd meg, aztán ha kevés mellé a 3770, akkor cseréled azt... -
wolfhgb #19930 Csak 20% koruli gyorsulast irnak az 1080 nal a 980ti hez kepest, azert meg valltani szerintem nem erdemes, aki viszont vr ben gondolkodik, ott 2-3 szoros teljesitmenynovekedest allit az nvidia, amit azert fenntartassal kezelek, majd a fuggetlen tesztek talan meggyoznek! :) -
sakkay #19929 Érdemes a I5 3770k cserélnem szerintetek? 4200Mhz ketyeg..a kártyám egy gtx 770. Ahogyan nézem azt 1070-re cserélem majd. Mit javasoltok mit cseréljek előbb? Gondoltam megvárom a kiforrottabb hűtőket, aztán kártyacsere a nyáron. Aztán proci...vagy? -
Solt #19928 A 980Ti G1-nél szerintem nem lesz annyival gyorsabb, hogy megérje váltani... :) -
beci43 #19927 Solt, GTX 1080-ra benevezel?
Utoljára szerkesztette: beci43, 2016.05.10. 19:01:02 -
#19926 Szivesen. Hidd el, a pilóta (kamera) helye nem változik, te látsz többet a kabinból, ezért nagyobb a látómeződ. Ezt érzékeled úgy, hogy minden összemegy, de ez rendben van így. Ha oldalra nézel, a kamera helyzete ugyanúgy a pilóta válla vonalában van, mindegy, hogy hol áll a FOV.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.05.10. 18:22:57 -
wolfhgb #19925 Ok, probalkozom, koszonom a sok sok infot es tanacsot mindenkinek. -
Solt #19924 Ja-ja... jogos! Kicsit már belekeveredtem... :) -
wolfhgb #19923 Az a baj a zoom al, h a latomezo novekedesevel aranyban, a pilota helyzete is megy hatrafele es tavolodik a muszerfal. -
#19922 Ha növeled a látómezőt, akkor persze, hogy távolodik tőled a tárgy. így működik a zoom, hello :) Eddig te nem tapasztaltad ezt, hogy ha zoomolsz, akkor "közelebb jön"? És a "kizoomolsz", akkor meg távolodik? :) Ha a 22 coloson látott képméretet akarod az 55-ösön is megkapni, akkor csináld úgy, ahogy írtam (régi FOV x 2.2).
Ha más kell, akkor próbálkoznod kell, akkor senki nem fogja megmondani helyetted, hogy neked mi a tuti :) -
#19921 ...
Mivel az arányok adottak (16:9), a látómező állítása csak úgy lehetséges, hogy a nézőpontod változik (közelít, vagy távolít)
Amit te szeretnél, tehát, hogy a látómeződ nagyobb legyen úgy, hogy a nézőpont távolsága ne változzon, ahhoz vagy több monitoros (TV-s) rendszer kell, vagy más képarányú (pl 21:9-s) monitor.
Miért kellene neki másik monitor? Ha az oldalarány ugyanaz, akkor csak zoomot (FOV-ot) kell átállítania. Amit az előző hsz-ben írtam, ha azt megcsinálja, akkor az 55 colos képernyő közepén pontosan azt a képet kapja meg, amit egy 22-esen is látna, kiegészítve annyival több képpel, amennyivel nagyobb az 55-ös. És wolfghb-nak pont ez kellett... ugye?
Armában néz ki ez nagyon jól, amikor tankban ülsz és felülre kirajzolja az aktív FOV-ot is. Amikor ráközelítesz valamilyen objektumra, akkor az a fok jelzés elég gyorsan szűkülni kezd, nagy zoomnál egész vékony csíkká is akár. Ekkor azt a szűk részt húzza ki neked monitor szélességbe - egy gyakorlatilag a kapcsolat a FOV és a Zoom között. De ilyenkor a nézőpontod nem közelít a célhoz, mert a forgáspontja az ugyanott marad, egyszerűen csak zoomolsz.
Nagy monitornál az jelenthet problémát (elsősorban erre jó megoldás a 3 monitoros rendszer), hogy a kép szélét nem tudja perifériába hajlítani, ugyanúgy csak síkban látja. Mivel fel-le sokkal kevesebb látómezőt igényel az ember mint vízszintesen, ezért szoktak egy nagy monitor helyett három kisebbet használni, amit legalább be lehet forgatni (ha van hozzá elég erős vas persze). -
wolfhgb #19920 A tv is fullhd es 16:9 es pont annyi rajta a latott kep mint a monitoron, csak persze minden nagyobban. A negativ zoom nal pedig minden tavolodik a latomezo novekedesevel egyutt. De probalgatom meg! :) koszonom. -
#19919 Neem, a FOV a vízszintes látómezőre vonatkozó fok érték, de a vertikális is vele együtt változik az oldalarány függvényében. Ha nem így lenne, akkor zoomoláskor (= FOV váltás) vízszintesen torzulna a kép.
Ha így van, akkor egyszerűbb a dolog, ha 80 centiméterről nézed, akkor a 22 colos monitor neked 33 fokos FOV-ot takar ki, az 55 colos (Az is 16:9-es képaránnyal?) 74 fokos FOV-ot. Vagyis a 22 coloson használt megszokott FOV-ot (ezt csak te tudod mennyin játszottál) megszorzod 2.20-al, akkor megkapod ugyanazokat a beállításokat a 2.5x nagyobb képátlójú TV-re. -
wolfhgb #19918 Hat ettol feltem, pedig kiprobaltam volna, megha ertelem szeruen pixelesebb is a kep! :) -
Solt #19917 Teljesen mindegy mekkora képernyőt nézel, a függőleges és a vízszintes pixelek száma a natív felbontástól függően fizikailag adott! A méretbéli eltérés abból jön ki, hogy csökken vagy nő a pixelek közti távolság, ezért van az, hogy ugyanazt látod csak nagyobban. Tehát egy 55"-s 1080p-s TV-n ugyanazt a képet fogod látni mint egy 24"-s 1080p-s monitoron, csak nagyobban. Mivel az arányok adottak (16:9), a látómező állítása csak úgy lehetséges, hogy a nézőpontod változik (közelít, vagy távolít)
Amit te szeretnél, tehát, hogy a látómeződ nagyobb legyen úgy, hogy a nézőpont távolsága ne változzon, ahhoz vagy több monitoros (TV-s) rendszer kell, vagy más képarányú (pl 21:9-s) monitor.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.05.10. 17:19:01 -
wolfhgb #19916 Akkor megprobalom leirni megegyszer. Adott egy 22" os monitor, mondjuk a10 modulnal a lathato kep merete, a kabinteto zarodasi vonalanal van es mondjuk a monitor elott 80cm re ulok kb. Namost, ha viszont beulok 80cm re egy 55" os tv ele, a latott kepernyo mondjuk kb 3x akkora, tehat a latomezom is kb 3x nagyobb vizszintesen es fuggolegesen is, viszont a progiban csak a vizszintes erteket lehet azt hiszem csak allitani, a magassagit nem es ettol egy fos kep lesz az eredmeny, ami negyzet alaku a valosagban, az allo teglalap lesz. Ha viszont mindent hagyok alapban, akkor semmivel nem latok tobbet a programban mint a 22" os monitoron, csak minden nagyobb lesz, a kepernyo novekedesevel. Talan igy mar erthetobb, szoval en a horizontalis es vertikalis latomezot akarnam a jatekban novelni az alapertelmezetthez kepest, de csak horizontalist tudok! -
#19915 szerk.: Hmm, nemtom jól értettem-e, a valósághoz megfelelő "méretű" kabint akarsz? Ha igen, akkor:
A FOV még nem elég infó ehhez, mert ha pontos értéket akarsz, akkor fontos az is, hogy milyen messze van a monitor.
Az A módszer, hogy lemérned, hogy a szemedből kiindulva a monitor két függőleges szélét hány fokra látod. Asztalon egyszerűen szögmérővel megméred jobbra is, balra is. Ez megadja neked a FOV fok mértékét. Ha a kabinban a pilóta kameráját is a pilóta feje helyére tették, és a monitor olyan távol van tőled, mint amennyire a valóságban van a műszerfal, akkor így lesz olyan méretű a monitoron minden, mintha valóságban ülnél a kabinban.
Vagy B megoldás (sufnituning) túrsz a neten valamilyen műszerleírást, megnézed, hogy hány mm volt valóságban az átmérője, és annyi FOV-ot állítasz be, hogy a monitoron megmérve is ugyanannyit kapj. Nekem ww2-es német gépekhez vannak ilyesmik, ha a mesza vagy fóka modul megvan, akkor ilyet tudok küldeni.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.05.10. 11:58:19 -
Death Rattle #19914 Szerintem előbb-utóbb biztosan lesz Mi-24. Ugyanis akkora igény van rá hogy egyszerűen balgaság lenne kihagyni a repertoárból. Egyetlen Hind szimulátor játék létezik eddig, a "Take On : Hinds" de az meg az ArmA 2 motorjára épül, szóval olyan is. Nincs is igazi repülési modellje, a fegyverek kezelése is túl van egyszerűsítve. Már párezer Ft.-ért kapható a Steamen. Én csak azért nem próbáltam ki mert az ArmA miatt tudom hogy milyen, Steamet meg nem akarok használni. -
wolfhgb #19913 Es a virtualis szuperfelbontasnal sem valtozik a latoter merete, ha pl egy 4k monitort nezel v egy full hd t, a latott kep ugyanakkora, csak elesebb. Ezt is nezegettem mar a neten. -
wolfhgb #19912 A zoom view ot probaltam, de ott a latoter ugy novekszik, h tavolitja a muszerfalat, az nem epp ugyanaz, mint a nagyobb latomezo egy adott pontbol sajnos. -
gantus68 #19911 Virtuális szuperfelbontás
Nekem 1920x1080 képernyőn 2560x1440-en futhat így a játék. Ez a vga-t terheli jobban.
Vagy FOV változtatása, pl. zoom view-t az egyik axis-ra rakod, a curvature-t megnöveled. Ez torzít. -
wolfhgb #19910 Szevasztok, ismer valaki olyan lehetoseget, h ha pl egy 55" os tv n tolja az ember a gamet kozel ulve hozza, nagyobb legyen az alapertelmezettnel a latomezo horizontalisan es vertikalisan is es ne a kepet nagyitsa fel es ugyanannyit lasson az ember rajta mint egy 22" os monitoron? Persze tudom, h pixelesebb lesz a kep, mivel az is csak fullhd, es nem 4k mondjuk, de azert kiprobalnam a dolgot. Koszi a segitseget elore is a hozzaertoknek! -
Sidewinder #19909 Igen, a Kamov esetében azért az javít az élményen, ha kikapcsolod az elektronikus stabilizálást( robot). A Minyónál ez biztos még többet dob az élményen,mert azt alapból nehezebb vezetni. -
beci43 #19908 Nincs még,mert alfa.Csak DCS oldaláról tudod beszerezni. -
sakkay #19907 Jut eszembe steamos nevadáról tud valaki valami infót?
-
sakkay #19906 Minden heli megvan. A kamovot is repülöm, csak az a bajom vele, hogy nagyon könnyű repülni..olyan mint egy dodzsem. A harc egész élvezetes vele, de a fák hiánya...nem is folytatom. Ezért várnék egy 24est, mert azzal olyan autentikus a repülés mint a minyóval, de komolyan lehetne vele harcolni is. -
Sidewinder #19905 Told végig a single kampányt kezdetnek :) Egyébként örömrepülni a Kamovval is nagyszerű, lehet vele gyártani az mg standard fordulókat, ha pedig elméri az ember a magasságot, akkor a becsapódás előtt imádkozva használni a katapultot -
Sidewinder #19904 A warthogról írtam amit írtam,és bizony megtörtént dolgok ezek. A VMH 59 fb oldalán lehetett pár igen érdekes képes beszámolót olvasni arról, hogy adott esetekben mennyire hulladék minőség tud lenni a csillagászati árához képest. Az egyik probléma ott megoldódott, a másikról nem tudom( neveket nem írok úgy, hogy nem kértem előtte az engedélyüket) sikerült-e megoldani. Hozzáteszem máshol is olvastam a nem épp tökéletes minőségükről. Számomra minimum érdekes, hogy 100k feletti pénzt kiadsz egy joy-ra, ami utána többször meghibásodik végül pedig a gépészmérnök századtag által hetekig végzett átalakítás után lesz belőle az ami eleve kellett volna legyen (főleg ennyiért),vagyis egy használható joystick. Annak viszont örülök,hogy te nem szenvedsz a TM termékének hála. Nekem lényegében azért az a véleményem ami mert az árukhoz képest(nem a hotas-x-re gondolok) semmi pluszt nem adnak(pl.FFB),azon kívül, hogy egy igazi bot replikái. Azért említettem ellenpéldának a VKB Defender Cobra-t mert az is tudja ezt(ott a Szu-34 bot volt a minta) csak éppen töredéke áron,sőt lehet,hogy kevesebb meghibásodással. -
sakkay #19903 De ha megtanulok repülni vele...aztán ezt is....mi a faxra használnám? -
sakkay #19902 Hmm.. lehet mégis meg kellene vennem?! -
sakkay #19901 Csak olyan bénán szállnak le vele, hogy elkezdett érdekelni. Amúgy szó szerint használhatatlan a jelenlegi dcs-be, az öröm repkedésből meg elegem van. arra ott a minyó meg az Uh. -
sakkay #19900 Ja nem -
#19899 Már repülöd Sakkay mester?? Ha Te is azt mondod, hogy nehéz vele repülni... :) -
gantus68 #19898 Nem nehezebb, mint a minyo, mas mert elindul oldalra gazelvetelkor es lecsuszik, de nincs razkodas. Uh-hoz hasonlitanam, de konnyebb nala. Heliseknek kotelezo darab.