Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Annyira nem sürgős, de most van holtidőm, hogy megcsináljam a gépváltást és rászánjam az időt. Mi az a Skylake és a DDR4 az mire vonatkozik?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Amíg nem mész FHD fölé elég, meg a 4GB VRam is....

De still él a kérdés:

"Egyébként mennyire sürgős? Lehet érdemes lenne megvárni a Skylake-et és akkor már van DDR4 is ami nem drágább, cserébe érthetően újabb...."
molnibalage83
Játék, de nem a DCS-t lőttem be fő faktornak, azt úgysem értette volna, aki összertakta. Megadtam egy költségkeretet és pár sarokkövet, hogy mi igen és mi nem.

8 GB memóra a mai AAA játékoknak full felbontás táján? Ez tuti? A te ajánlatod szerint, amit a memória árán nyerek, az menne bele az alaplaba és prociba. Viszont ekkora kb. egál. Azért ajátlottad az majd 20k-val drágább alaplapot, mert kell a jobb VGA-nak? Mert azzal a kapott ajánlatnál 40k-val többe kerül a gép, ha jó számolom.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.20. 19:57:10

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

A VR és a DX12 két külön történet. VR alatt eleinte jobban fog muzsikálni az AMD, de ez olyan játékoknál lesz lényeges különbség, amiket direkt VR-re terveztek. Régebbi játékoknál amik csak VR támogatást kapnak, szerintem nem lesz lényegi eltérés.

DX12 / Vulcan alatt önmagához képest jobban fog muzsikálni az AMD CPU, mert megszűnnek a CPU időt emésztő driverek. Valószínűleg a GCN alapú VGA-k is jobban fognak menni, a kérdés az, hogy az NV mennyit fog gyorsulni DX12 alatt. Benne van a pakliban, hogy a GCN-k önmagukhoz képest többet gyorsulnak.

www.smart-bus.hu

És ha nem akarja tuningolni? Akkor viszont a K proci a teljesen felesleges, 970-el nem tudom mi a bajod, de az "elvből" elég harmatos érv, a 780Ti-vel akár egyet is értenék, de kezd öregecske lenni. Új konfigba nem venném...

egyébként mennyire sürgős? Lehet érdemes lenne megvárni a Skylake-et és akkor már van DDR4 is ami nem drágább, cserébe érthetően újabb....
repvez
Igen ez is igaz,de lehet most majd változik a felállás, végül is a régebbi kártyák is nagyobb Tier szintet engednek, mint néhány NV kártya.
Öszintén nem tudom, mi állhat a háttérbe
Ha a játék a fő felhasználási terület, akkor felesleges a 16GB ram, annak az árát költsd inkább VGA-ra, vagy komolyabb lapra, és K-s procira. Plusz 5K a 4690K, amit egy normálisabb lapban (35-40K körül) 4.5-5 GHz környékére fel tudsz húzni, amivel jó darabig elleszel, ráadásul a szimulátorok jelenleg kiáltanak a CPU erőért.

Tehát, ha ár / érték arányban gondolkozol szimulátorozásra, akkor mondjuk,

Alaplap

Processzor

Memória

Videókártya terén nem akarlak téríteni, de 80K-t a helyedben biztos nem adnék egy GTX960-ért! Használtan 100K alatt vannak a GTX780Ti-k, amik cirka 50%-l gyorsabbak! Ha újat akarsz, akkor 100K körül vannak a GTX970-k, bár én azt elvből nem vennék.

AMD oldalról jelenleg semmi jót nem tudok mondani, nagyon felmentek az áraik. Esetleg használt, R9 290X, de annak nagyon oda kell figyelni a hűtésére, és azok is drágák.

EZ, vagy EZ jó vétel lehet.

www.smart-bus.hu

Ha a 960 G1 78 akkor a 970 G1 109....
AMD + jól muzsikálni? 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
3. alkalommal nevezik át ugyan azt a kártyát és adják el újként... 😄
molnibalage83
Aham. Hmm.... És kb. mennyivel dárgább? Sajnos annyi alváltozat van, hogy nem tudom, hogy melyiket vessem ezzel össze. Az 128GB-os SSD csak a rendszer és alkalmazások vannak és ilyen sok helyet foglalnak sajnos. Most két játék van fent rajta és így van 15-20GB szabad hely. Ez pont akkora, hogy nem fél er rajta egy nagyobb játék vagy ha éppen valamiért 5GB-ot teleír a rendszer, akkor elfogy a szabad hely.

Viszont az SSD kimarad a listáról amit kértem... Új ajánlat kell én úgy kértem konfig javaslatot, hogy 256 GB SSD-vel. Mondjuk, ha nagyon összehúzom magam, akkor elég a jelenlegi 128 GB-os is...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.20. 19:45:08

repvez
egyébként még mindig eléggé furcsálom ha szóbakerül a VR és a DX12 akkor csak az AMD kapcsolata jelenik meg , mint követendő példa.
Ez csak a PH cikkirók miatt van igy vagy tényleg AMD jobban fog muzsikálni DX12 alatt?
cikk
Na srácok ma kihelikoptereztem magamat<#alien>. Mondjuk 5 felszállásból csak egyszer szálltam ki az ajtón, de hát ugye ha nem én vezetem, akkor nem gond. Ellenben amíg volt rá idő, mindig a pilótákat basztattam, és a DCS egy nagyon jó szim meg kellett, hogy állapítsam<#alien>...eléggé képbe voltam. Ráadásul a trim tök úgy van, ahogyan igazából.

Hát SSD-re nem érdemes csak a rendszert meg azt az 1-2 programot tenni ami kamatozik is belőle, a többinek kell venni egy WD Blue / Black vinyót.... Vagy nagyobb SSD, kezdenek kulturáltan olcsók lenni.

970 olyan 30-60% gyorsabb néhol még a fölött is.... Igazából változó, hol mennyire, de egy kategóriával erősebb.
molnibalage83
Van egy 128 GB-os, de rémesen kicsi. Egy-két játéknál több nem lehet fent egyszerre. Az előzőt gépemet cakk-pakk eladom, a régi sima HDD-k, amik maradnak, amiket még 2008 táján vettem.

A VGA-nál a sok eltérés mit jelent?

Nagyobb házra kérek majd opciót. Ez a mostani házamnál picival kisebb, ami kész katasztrófa. 2 centivel szélesebb, de a magasság és szélessége 1-1 centival kb. rosszabb.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.20. 19:30:51

GTX 960 - GTX 970 között nagy különbség van, bár árban is sok az eltérés. SSD van már, vagy azt nem is terveztél? Mert arra viszont ha nincs, érdemes rászánni a pénzt....
molnibalage83
HW segítség. Ez balanszolt konfignak tűnik? Esetleg hol érdemesebb egy kicsit többet rászánni, hogy minőségi ugrást jelentsen?

Papa01
Köszi a válaszokat urak, de valószínűleg T16000m lesz belőle. 😞

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Ez abszolút jogos észrevétel! 😉

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Én sem sokallom az árát, ennyiért vettem a sajátomat is. De arról jó tudni, hogy ez a hiba súlyosbodni fog ha használatba veszik.

www.pumaszallas.hu

repvez
Milyen IR ledeket használsz, mert nekem a PS3 eye-nél az 1w-os power ledek 940 nm hullámhosszal sem engedi át a IRfényt, pedig elvileg a domboru lencsés , nincs a szürő kivéve.
Vagy esetleg ezt ki lehetne próbálni, hogy ne kelljen szétroncsolni a foglalatot a szűrő kiszedésnél
M12 foglalat másik ,hogy másik lencsével a látószöget is lehet változtatni a kamerán.
kinából a 20db-os csomag nincs 2k
Bár a lencséknél nem tudom, hogy mit jelent hogy 1080o meg ilyenek mikor abban nincs csip az csak egy gyüjtőlencse,de gondolom marketingben igy hatásossabb
Így van, nekem is szarrá ment kettő, csak nekem még szerencsém volt, tudtam gariban cseréltetni, az utolsó amit kaptam pedig még jó. (egyébként ez is az enyém volt) 😊

Lényeg a lényeg, ennyiért egy FFB-s hotas pedállal szerintem ajándék, még akkor is, ha a gázkart át kell vezetékezni! 😊

www.smart-bus.hu

NIBI
Készítek pár TrackIR clip-et haveroknak, és ha már ennyire benne vagyok másnak is gyárthatok.

A clip tartalma:
-3 erős infra LED, széles fényszórású, cserélhető foglalatban. (Elforduláskor is jól látja a kamera,
aminek az infra szűrőjét sem kell kivenni, mert elég erősek a LED-ek hogy átvilágítsanak rajta!),
-ki-be kapcsoló,
-segítség a beüzemelésben.

Az elem nem tartozék!
Igény esetén USB-set is gyártok.

4500 Ft-ért tudom adni postával együtt!
Ha összejönne egy nagyobb megrendelés, illetve ha egy vevő több db-ot vásárol, akkor egyezkedhetünk akciós árról. 😊

Clip és Sapka működéséről videó.

Régebben csináltam pár db sapkás verziót is, abból még megmaradt 1 db piros sapka, melynek ára szintén 4500 FT postával.

Kipróbált kamerák amivel jól működik (tehát amit ajánlok):
PS3 Eye cam
Microsoft VX-1000
VO101Tom
Azt azért jó tudni, hogy az az R2 poti csak az első lépés, aztán jönnek a hat switchek és a gombok is. Kábelcsere nélkül a gázkar záros határidőn belül teljesen tönkre fog menni (nekem is tönkrement, NateDognak is, Lacának is, Poginak is, neki ráadásul kettő egymás után). Szóval a gázkar kábelcserét mindenképp bele kell számolni (ami viszont nem nagy cucc, 1-2 óra alatt megvan vele az ember, csak vigyázni kell, hogy a kábel amit betesz, az valami hajlékony, sodrott kábel legyen, ne merev erű, mert pár hónap múlva kezdheti előröl).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.07.20. 16:28:51

www.pumaszallas.hu

Papa!

Itt egy G940, ennyiért ajándék!!

www.smart-bus.hu

Sziasztok!
Van egy eladó Logitech G940-es cuccom, hátha érdekel valakit.
Link

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

LeonSilver
Gyerekek. Van valakinek Saitek X65F cucca? Esetleg ismeretségi / baráti körben?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

PhantomAss

GOOBY, pls

Borisz80
Képes vagyok figyelmen kívül hagyni a torturát. Nem ez alapján vontam le a következtetéseket a warthogról.
Inkább úgy fogalmaznék hogy a felhasználók körében (is) túl van lihegve ez a HOTAS. Így szuper úgy szuper; hát én ilyen tökéletes joyra is vágytam. Ellenben, sok kapcsolója gyenge, néha félek hogy eltöröm ha nem hideg fejjel, odafigylve kapcsolgatom. A gázkar műanyag, hajlik, ráadásul a bal oldali kar kb 3 mm-rel előréb tolható a végfokozatban. Még mindig meg van egy enyhe jobbra lötyögés -jelentősen kisebb mint az előzőnél-, de hála az égnek ezt már nem érzékeli a hal szenzor. Nem kell minden játékot 10-es deadzone-al indítani. Kesztyűben sem lehet kezelni a HOTAST mert mint mondtam gyengék a gombok, pedig ez volt az egyik reklám szövegük. Bezzeg a weapons pickle gombot nyomni kell vagy 3 kilóval és érdekes módon tudtak a gázkar talpzatára is rakni erős kapcsolókat. Akkor jön a kérdés hogy a markolatokra miért nem sikerült? Ha a w. pickel ilyen masszív akkor a többi gomb miért nem?

Nem akarom összehasonlítani a saitekkel a warthogot, csak egyszerűen hatalmas csalódás volt ennyi pénzért. Persze nem azonnal veszi észre az ember, kell 1 hét sűrű használat mire kitapasztalja.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

LeonSilver
... hát, a rinocéroszt elég rendesen fakingolja 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

@Borisz80, ezt múltkor is mondtam, szerintem kicsit túlliheged a kifogtál egy hibás darabot témát. A bolt persze nem kezelte jól a dolgokat, de arról nem a Thrustmaster tehet.

Csak, hogy legyen kontraszt is. Nekem is warthog van, havernak is, és imádjuk. De itt van Ralfidude-tól két videó, ő x-52 pro-t, warthogot és rhinot is használt.

shaken, not stirred

Na igen, éppen tegnap láttam egy ilyen telót<#nevetes1>

Cancri55
Én most vettem átszámítva kb 10.000.- HUF-ért 2 szimkártyás androidot, ha valami baja lesz nem fogom rágni a kefét, mint páran körülöttem a jól sikerült bebaszás alkalmával összetört és elhagyott iphone-ok miatt 😄 I-mobile, i-style 2.3

Borisz80
Ez magyarország! Itt ilyenen nem csodálkoznék. Egyik bolt sem szeretné bebukni a joy összegét, és úgy gondolják majd csak jön valaki akinek le tudják nyomni a torkán. Csakhogy szerintem aki ilyen kategóriás joy-t vesz az nem ma kezdte a virtuális repülést, valamennyire tájékozott is a joyok terén úgyhogy nem lehet holmi hibás cuccal átqrni a fejét, és nem fog megelégedni azzal hogy 110-120ezerért a gép pl enyhén jobbra csűr nagyon finoman, de folyamatosan. A boltos meg szervízes meg úgy is azt mondja hogy jó ez így, mit sírok?... és még ő van felháborodva. Na feltörtek a negatív emlékek...

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Papa01
5 éve van droidom, nagyon kíváncsi leszek a WP-ra! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Persze, az is jó, de már elég sok féle van és nem igazán vágom mi a különbség köztük! 😊 Egyébként minden WP8-t támogató telefon megkapja a W10-t! Asszem... 😊

Nem vágom... a fórumban a sok guru biztos képben van! 😊
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.07.19. 18:00:29

www.smart-bus.hu

Papa01
EZ sem rossz szerintem. 😊 És erre fog jönni a WP10 is.
Egyébként nem ez a 535-ös ami kijelző érzékenységi problémával rendelkezik?
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2015.07.19. 17:59:53

Akkor meg főleg WP rendszer kéne... a droid azoknak jó, akik értenek hozzá, és van türelmük szarakodni vele.

EZ valami friss darab, nézd át a tesztet, aztán kérdezz rá a fórumában, hogy X összegért milyen két kártyás telefont ajánlanak, de meglepne, ha ebben a 30-40K-s kategóriában nem valamelyik Lumiát ajánlanák! 😊

www.smart-bus.hu

Papa01
Én a 640-esen gondolkodom, unom, hogy a drod 1 GB-ramon akadozik és random fagyokat...

Azt mondod?<#fejvakaras> Bevallom ehhez teljesen hülye vagyok...
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.07.19. 17:28:27

Cancri55
Miért van olyan érzésem, hogy az ismeretségi körömben akik nemrég warthogot vettek, azok között dobálják körbe a selejtes joy-t. Nem viccelek, egy dél-pesti sráccal teszteltük nálam a két joy-t, a vége az lett, hogy 2x küldte vissza, mire kicserélték, Utána hamarosan egy másik haver srác is vett, neki is hasonló problémái voltak, nagy nehezen kicserélték. Mintha az a selejt szállna emberről emberre Mo-on.... tudom, kicsit x-aktás, de mégis kinézem belőlük.

LeonSilver
Én a kajájukat szeretem.

Mit szórakozol ilyen vackokkal? Nokia 630 Dual Sim kb 30K, ár/érték arány bajnok... ráadásul szerintem a WP oprendszer sokkal jobb mint az a nyomoronc droid szarság! 😊

www.smart-bus.hu

Papa01
Vagy nézd meg, hogy a űrhajózásban/haditechnikában is mennyit fejlődtek az elmúlt 10-15 évben.

LeonSilver
Mondjuk ja.

Jah hát ugye nem kellett volna a fehér embernek mindent Kína országába kivinni gyártásra, aztán akkor most nem lenne ez<#alien>
Mindent megtanultak, amit meg nem azt ellopják. De a legdurvább inkább az, hogy mostanában megveszik. Pl. mérnököket stb..
Egy mérnök haverom elég sokat volt kint, hihetetlen gyökérül álltunk ehhez(fehérek) A nyugati kapitalizmus, kb. az orráig lát el.

LeonSilver
Na, bele is olvastam. Nem tudom ki írta a cikket, de egyrészt egy méretes farok, másrészt meg el nem hiszem, hogy nem fizettek érte.
Azért nekem oylant ne mondjon, még ha 5.5" akkor se, hogy nem látja a különbséget a felbontások között. Vagy simán vak a faszi, mert akkor tényleg mindegy milyen felbontású a Braille-írás.. :p

LeonSilver
Én annyit látok, hogy az LG-től sikeresen koppintottak 😄 Bizeráns kínai faszok :😄 Maguktól nem sok mindenre képesek, mint úgy lopnak össze.
Nekem mondjuk G3-asom van, nem adnám egy ilyen nyócmagos csodáért oda... 😉 De 60-65 ropit megér. Biztosan.

Papa01
Írtam PM-et! 😊
@Leon: Mondjuk egy X52 vagy 52Pro-hoz képest (talán) nem annyira.

Srácok, vélemény?
Duál sim teló. Az életbe nem hallottam róla, de minden teszt dicséri.