Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Eltökélt a gépvásárlási szándékom. Nem viccből kérdeztem. Ha más ötlet nem jön, akkor a Solt féle megoldás lesz, az alaplap a kérdéses, hogy lehet-e olcsóbb. Ha nem, akkor az lesz és ennyi.

A DCS meg azt mondtam, hogy nem prioritás, mert lesz DCS 2.0. Ha ezen konfigon nem fog a DCS 2.0 megmozdulni értelmesen és gondok lesznek, akkor bekaphatják. Akkor semmilyenen nem fog. Ennyi. Számomra nem létkérdés. Valahogy mindkét repszim számomra elvesztette a varázsát egyszerűen, legalábbis perpillanat.

Azért veszem meg, mert már vannak olyan játékok és célok, amért megéri megvenni. Kb. 1 éve nem volt, most már van, de ez nem a DCS 1.x...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.21. 12:46:40

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

sure

A hardver irányú szétoffolás explicite jóváhagyása és bátorítása után borítélkolni lehetett a forgatókönyvet - Molnibalage hamarosan gépet akar majd venni...ahogy félévente-évente menetrend szerint lefárasztja ezzel a topikot.

A vége az lesz megint úgyis, hogy áh, most mégse veszek gépet, mert 1) arra, amire kellene az új, tulajdonképpen a mostani is megfelel (hiszen az AAA-s vagy milyen játékok meg a "másik" repszim saját állítása szerint röccenésmentesen futnak, illetve egyes alkatrészei 400%-al (sic!) tuningolhatóak), 2) megvárom, míg kijön az új generációs CPU/VGA/RAM/SATA/USB stb. 3) mégis jobb helye lesz annak a pénznek máshol.

Azt persze már az elején kijelentette, hogy décsézni úgyse akar rajta.
De nyilván megint én vagyok a <#kocsog>
Kérem kaccsojja ki (=házigazda, kérem, szkriptbotoljon vagy miacsuda engemet is ki, hogy ne flémeljek má...olyan kultúúúúráltan néz ki, mikor a 16665-ös HSz után a 16667 következik...)

Isten nem bottal, hanem VMware.

Hecker007
Csak annak lesz lassú a betöltése ami rajta van, tehát adattárolásra jó, max lassabban nyílnak meg a nagyobb fájlok.

molnibalage83
Ha csak pusztán adattárolásra megy, de semmi sem fut rajta, akkor ha nem lassítja vissza a gépet, akkor felőlem akármilyen lassú lehet. Csak backup van azon a meghajtón... Tehát a kérdés az, hogy akkor lassú, ha a HDD-vel dolgozik, vagy az egész rendszert visszalassítja?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Hecker007
Amíg nem használtál SATA3-as HDD-t vagy SSD-t addig nem is érzed feltétlen lassúnak. Ha elég sokáig használsz SATA3-as cuccokat még a SATA2-t is lassúnak fogod érezni. Backupnak vagy csak adattárolásra persze jók a régebbi darabok, de az ATA-s cuccokat szerintem már akkor is felejtsd el.

molnibalage83
Ez infót kaptam alaplap ügyben.

Ha ATA-s HDD-t használnál(ami csak átalakítóval fog menni), akkor borzalmasan lassú lesz.

A lassú alatt mit értünk? A régi 160 DB-os (asszem) ATA vinyót csak azért tartottam meg, mert azon van backupban minden, ami fontos, bár most a Witcher 3 is azon van és nem vettem észre, hogy ez faktor lenne... A másik nagy vinyóm a TB-os az SATA-s.

VO101Tom
Én is a T16000-et venném meg, mert az hall szenzoros (precíz, nem kell kalibrálni és nincs benne kopó alkatrész). A speedlink nem. És nem is igazán FFB-s – ahogy hirdetik –, a botot csak rezgetni tudja, de nem mozgatja.

www.pumaszallas.hu

A "Szerintem" lemaradt az elejéről 😊
Semmiképp. A speedlink ugyan nem szétesős fajta gagyi, de rémesen pontatlan lesz nagyon hamar.
A T16000 minőségibb anyagokból van, tartós darab.
De budget kategóriában pedig a Hotas X kistesója, a Flight Stick X a best buy, ha csak bot kell.
Nem azért, de akkor már jobban jársz egy "SPEEDLINK Black Widow Sl-6640" -al.

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

<#wink>

LeonSilver
Nekem is 16 giggantyú ram csücsül a masinériában és hát az az igazság, hogy szinte észre sem venni a különbséget a nyóc meg a 16 között. Jelenleg!

Lassan jövök vissza röpülni. A srác lejegelte nekem az x65f-et. A jövő héten megrendelem a germánoktól a TIR5-öt is.
Pedált is találtam a rosszfogáson, de még nem reagált a srác a levélre.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Összedolgozhatnak. Mármint ha a fejlesztőnek van annyi esze / ereje, hogy megcsinálja. Azt nézve, hogy a DCS 2 sem fogja egy ideig támogatni, így tök fölösleges erről beszélni.

Én nem mernék az ED kezébe DX12-t adni. A mostani verzió alatt is képesek memóriát leakelni hónapokig, mi lesz ha ők írják a GPU memória managementjét? <#banplz>

shaken, not stirred

sure

fölösleges a régi dcs motorra bármilyen PC konfigot rátervezni, majd akkor, ha jön az edge 😊

Nnna akkor el lehet kezdeni gyűjtögetni karácsonyi ajándékra...a 2018-as évben manifesztálandó... <#kocsog>

Valahol azért vicces, hogy ugyanott tartunk, ahol a Lock-On megjelenésekor - az Atyaúristen konfigja nem elég neki, mert ha a kraft meg is lenne egy gépben, hogy feszített 60 FPS-el szaladjon, akkor ilyen ostoba memory leakek teszik random játszhatatlanná, amelyek már számos patch óta ott figyelnek a játékban.

VO101Tom
"Hmm, igen, tulajdonképpen a 4 gigás videokártyával és 16 giga rendszermemóriával rendelkezők is folyton panaszkodnak azon a szerveren az "átlátszó textúra és/vagy pszichedelikus ég-föld" jelenségre"

Szóval akkor tökmindegy, hogy 8 vagy 16, egyformán szar 😊
Szerintem fölösleges a régi dcs motorra bármilyen PC konfigot rátervezni, majd akkor, ha jön az edge 😊 VA-n nem szoktam repkedni, de a WW2-esen fent voltam párszor, 10-15 géppel teljesen oké, ott pl akkor lett diavetítés, amikor a kiskaliber rákezd. És ez nem gépfüggő, haver high end gépén is ugyanaz, mint az én régebbi gépemen.

www.pumaszallas.hu

sure
Hmm, igen, tulajdonképpen a 4 gigás videokártyával és 16 giga rendszermemóriával rendelkezők is folyton panaszkodnak azon a szerveren az "átlátszó textúra és/vagy pszichedelikus ég-föld" jelenségre, de gyanítom, maga a szerver is kifut az erőforrásokból, bizonyára ezért van 4 óránként (korábban 2 óránként volt...) automatikus újraindulás...

Az is lehet, hogy van VGA mem leak meg system mem leak bug is benne... 😊
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.07.21. 00:08:38

sure
Ja, bocs, mindig elfelejtem, melyik topikban vagyunk... <#idiota>
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.07.21. 00:00:38

Szerintem utóbbi. Nálam 16GB ram van, és ennek ellenére előfordul ilyen, de csak W7 alatt.

www.smart-bus.hu

molnibalage83
Jelenleg finoman szólva nem a DCS prioritás nálam...

sure
Hát én biza beledobnék 16 guriga RAM-ot, főleg ha multizni is szeretne nem csak max. 4 fős privát szervereken a DCS-ben. A Virtual Aerobatics Serveren például gyakran van benn 20-nál is több játékos, sok a lerakott tereptárgy is, bizony ka kikapcsolom vagy túl alacsonyra veszem a lapozófájlt, akkor sikítozik a Windows, hogy csukjak be néhány ablakot, és ilyenkor persze a DCS azonnal CTD-zik...

BTW én aszittem a DCS már egy ideje 64 bites...ha nem, akkor a fenti jelenség sima memory leak, és akkor télleg mindegy, hogy 8, 16 vagy 32 GB RAM...
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.07.20. 23:48:30

VO101Tom
Mondjuk úgy, hogy jelenleg elég a 8GB. Ennél több memória akkor kell, ha 64 bites programokat futtatsz rajta (windows alapból 2 GB körül foglal, a 32 bites .exe-k meg max 4G😎. Viszont a játékok nagy többsége még ma is 32 bites, és amíg különösen nagy memóriaigényű programokat nem kezdesz használni (64 bites Photoshop, 3ds Max, és ilyesmik), addig a 8GB bőven elég. Főleg, ha a 8GB-ot úgy tudja az alaplap, hogy később bővíthető még legalább ugyanennyivel.

16 és 32 GB memória játék gépbe akkor kellhet, ha olyan játékokat, mint pl a GTA5 vagy COD AW-t akarnád ultra beállításokkal játszani, de még ezeknél sem alapkövetelmény ennyi RAM, 8GB-on is elfutnak rendesen.

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Upsz, az elkerülte a figyelmemet. Akkor 8 GB lesz. Ha kell változatatni, úgyis messze azon a legkönnyebb...

Lentebb beraktam egy memória tesztet, ott megnézheted, hogy milyen különbségek vannak. Amit kinéztél az i5-s, nem i7-s CPU... egyébként sokan azért vesznek ennyit, mert a 100K-s alaplap meg a 150+K-s CPU mellé már "ciki" lenne a 8GB.

www.smart-bus.hu

molnibalage83
Holnap körbekérdezek akkor a linken és bedobok egy új konfigot, hogy ahhoz mit szóltok. Az együntetű, hogy akkor nem kell 16GB RAM? Ez azért frucsa, mert egy rakás embernél látok olyan erőműveket, amiben 16-32GB van olyan i7 CPU-val, mint aimint nekem ajánlotok.

Nálam a fő cél a minél jobb kinézett, fix 60 FPS mellett. Na most amikor pont az a 10% hiányzik ehhez a fix 60 FPS-hez... lehet választani, minimális többletköltség mellett nagyobb teljesítmény, vagy visszaveszel a minőségből, már ahol lehet még értelmes keretek közt. És akkor még a VR korszakról nem is beszéltünk, ahol már nem 60 FPS lesz a cél.

Szerintem ekkora beruházásnál belefér plusz 10% felár, plusz 30% teljesítményért.

www.smart-bus.hu

molnibalage83
Az, amit Solt ajánlott jó lesz. Mondom, én egyátalán nem értek már ehhez. Az, hogy felsorolsz egy rakás gyártót nekem nem sokat mond. A betette képen levő táppal mi a baj?

repvez
Nem akarok méllyen belemenni a dolgokban, mert más szemlélettel viszonyulunk a dolgokhoz ez tisztán látszik.
DE a 10% os tuning számszerüsitve és élvezeti értékben mennyit is hoz? tegyük fel az uj rendszer alapon 100FPS-el megy , most tuninggal 110et, játék alatt észre veszed azt a 10et? viszont amit erre a 10 fps pluszra rászántál abból egyéb komponenst tudtál volna fejleszteni, több memóriás verziót a VGA-ból vagy épp egy kategóriával magasabb VGA-t.
Ami lehet hogy árban hasonlóan fog kijönni,de erősebb VGA lehet,hogy 10nél többet hoz a konyhára, vagy épp nem fut ki a memóriából magasabb felbontáson.

Én ilyen megközelitéssel nézem a dolgokat és ha pár év mulva már nem megy 30fpsel full részletesen egy game még mindig ott van, hogy vissza veszem a részletességet , na bumm nagy kaland nem lesz olyan szép.
Azért, mert benne van alapból cikra 30% plusz teljesítmény, ami CPU igényes környezetben azonnal kamatoztatható. A szimulátorok meg jellemzően ugye ilyenek... írtam, hogy nekem 10% tuningra mennyit gyorsult a BoS... Ráadásul egy GTX 780Ti szintű kártya mellé kell az izmos CPU.

www.smart-bus.hu

repvez
Oké, hogy a tuninghoz minőségi cuccok kellenek,de miért kell abból kiindulni, hogy egy uj rendszert egyből huzzuk meg? Oké, hogy idővel elkelne a tuning,de addigra már nem hoz annyit ,hogy megérje, egy uj rendszer esetében meg olyat kell választani ami a saját igényeinknek legalább 1-2 évig elvisz alapon is.
Gundark 1 1
Az asrock keményen feljött a lapjaival. Nem egy díjat nyertek velük. Ami elszomorít kissé az az asus. Vagy 6 különböző lapot vettem nem is olcsókat és a negyediket küldtem vissza valami hibával. Volt olyan ami odáig jutott el hogy kiirta hogy asus a képernyőre és köszönjük. Ócó alaplapot senkitől ne vegyél. Nem éri meg 😊
Alaplapból: ASUS,Gigabyte,MSI.Amire NE sajnáld a pénzt.Továbbá minőségi táp.Corsair,EVGA,Chieftec.Prociból ne non-Kásat vegyél,azt nem lehet húzni.
VGA: Legalább GTX 970,vagy 780-780TI széria,AMD pedig R9-290/290X.
Pont.Ilyen konfiggal élvezhetőek maradnak még a játékaid egy ideig.

Ka-50

molnibalage83
Roger.

Tudtommal renderelésnél a CPU a meghatározó, tehát mondjuk egy 4.5GHz-re húzott proci 8 GB memóriával gyorsabb lesz, mint egy 3.5GHz-s 16GB memóriával.

ITT egy kis teszt a memória témában.

Drágább alaplap a tuninghoz kell... fejlettebb tápellátás, jobb kondik, stb. Nem feltétlen muszáj azt amit linkeltem, az csak egy példa volt. Az lesz a legjobb, ha IDE benézel, lenyitod az összefoglalót, és átnézed, majd beírod a fórumra, hogy egy 4690K kb 4.5-4.7GHz-s tuningjához keresel jó ár/érték arányú alaplapot. Tuti mutatnak valami jót...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.07.20. 21:46:09

www.smart-bus.hu

molnibalage83
Igen, és műszaki szakember lévén ezt nem értem. Mintha egy 10%-kal nagyobb teljesítméműnyú motorhoz vennél egy 80%-kal drágább és erősebb szerkezetű és annyival drágább "kaszint" úgy, hogy más téren még engedsz is a feléből. WTF?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.20. 21:45:08

LeonSilver
Balázs baszki, műszaki ember vagy. Az alaplap a lelke a renccernek.
Nem rossza seggrokk, na de azért na. Ami fasza, az seggrokknál sem occo.. akkor meg inkább gigabájt.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

molnibalage83
Ha videót is akarok rögzíteni és gyorsan renderelni, akkor is elég? Nekem eddig Solt tanácsa tűnik a legjobbnak,

16 GB RAM --> 8 GB RAM
picit erősebb proci
és a drágább alaplap

@Solt
Miért kell ennyivel drágább alaplap egy picivel erősebb CPU-hoz?

Nem gondolnám, hogy 10-30k -nál több legyen az új, a megérés véleményem szerint ott kezdődik, hogy új, tehát tovább maradhat, és nem kell 2 év múlva váltani, elég lesz 4-5 évvel később.
Gyorsulásban sem kell csodát várni, bár nem tudjuk pontosan de, olyan 10-15% viszont kevesebb fogyasztás, és az IGP ami benne van, még jól jöhet, ha majd elkezdik a játékok kihasználni, hogy a VGA mellett van egy IGP is.
repvez
mindenképp olyan CPU-t érdemes választani amiben van beépitett VGA is, mert eddig ez felesleg volt ha külön VGA-t is tettél a lapban ,de DX12 alatt meg összedolgoznak majd, igy jelentösen gyorsul a rendszer
molnibalage83
És ez az új CPU és alaplap együtt mennyivel kerülne többe? 100k? Ennyit azért nem akarok rá költeni. Egyáltalán az új CPU alsó teljesímény kategóriája hol lenne a maihoz képest? Mi lenne képes egyáltalán ma kihasználni?

Nem valószínű, hogy annyival drágább lenne majd, hogy ne érje meg....
molnibalage83
Na, de akkor az eszevesztetten drága lesz nem?

repvez
Persze , nem is ezért mondtam, én is a vásárlás időpontjában megvehető legujabb technológiát választanám.
Csak azt akartam kihozni belőle, hogy amikor kijött az AM3+ foglalat én akkor cseréltem,de még idén is jött ki hozzá CPU TEhát én még tudok ugy fejleszteni, hogy nem kell mást cserélnem csak CPU-t igy akár 7-8 évet is kihuzhat egy foglalat. Mig ezt intelnél nem biztos hogy el lehet már játszani.
Ha van türelme várni cirka 3-6 hónapot, (árak normalizálódása) akkor jogos amit írsz. Mondjuk én eleve megvárnám most minden új alkatrész vásárlással ezt a W10 + DX12 / Vulcan mizériát.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.07.20. 20:18:42

www.smart-bus.hu

2 éve van 1150, a mostani procik még 2-3 évet kibírnak, tehát miért ne vennél egy frisset, ami akkor ilyen számolás mellett 4-5 évig is elmegy?
A skylake 1151 -es foglalattal fog jönni, meg egy csomó más egyébbel (USB-C pl) amit a mostani lapok már nem fognak tudni.

Nem értem mi mi a racionalitás a mögött, hogy egy 1 hónap múlva kifutó terméket vegyen meg valaki, ha az új jóval tovább lesz életben tartható?
Nyilván 4690-ről nem váltanék mert minek? De egy ezer éves configról gondolkodás nélkül, mint ahogy valszeg meg is teszem, az i7 920 kezd nagyon öreg lenni....
Nekem 16GB van a gépemben, de kizárólag azért vettem ennyit, mert anno fele annyiba kerültek mint most. 8 GB rendszer memória bőven elég játékra, de, ha valami véletlen folytán később mégsem lenne elég, még mindig könnyebb bővíteni, mint lapot és CPU-t cserélni. Én biztos a 8GB plusz K-s proci kombinációt választanám, főleg szimezéshez, ahol minden plusz MHz jól jön. Csak egy példa, IL-2 BoS a 4GHz-ről 4.4GHz-re húzott 4770K mellett 10%-t gyorsult egy 290X mellett.

Ha jól számoltam 15K-val kevesebb a 8Gb-s memória, cirka 15K-val drágább az a lap amint linkeltem, és 5K-val drágább a K-s proci, tehát ez 5K plusz, viszont időtállóbb a konfig. ( hűtővel nem számoltam, ez a jó tuninghoz kelleni fog)

www.smart-bus.hu

repvez
Ha követik az eddigi trendet akkor max 2 év lesz az uj foglalat élettartama. Az intelnél ez az ütemterv.
Egyébként ez a skylartk milyen foglalattal jön?
Már csak azért is megéri várni Skylake-re mert az a foglalat most nagyon sokáig jó lesz... Ha tömegével kijönnek a Z170 lapok a DDR4 még olcsóbb lesz, az időzítést úgysem veszi észre.
A ddr4 lapok persze hogy drágák, mivel csak a 2011-3 támogatja az meg highend... Ne hasonlítsuk az i5 -höz... Majd ha kijön a Skylake, ami szerintem nem lesz drágább mint a mostani procik, cserébe sokkal-sokkal tovább lesz életképes maga a platform, mint a most kimenő 1150.
repvez
memória hozzá alaplap

Hát én még mindig az AMD oldalán álok ilyen alaplap árak mellett és akkor az uj CPU árát még nem is tudjuk
Lappal együtt kb plusz 20K lenne, cserébe pedig van benne 20-30% tuning, ami azért nem kevés, jócskán növel az időtállóságon, szerintem érdemes ezt megfontolni. Skylake-re én nem várnék... eleinte arany áron lesz, drágább még a DDR4 is, plusz az időzítései sem az igaziak, ráadásul a DDR4-s alaplapok is drágábbak.

A 970-l a pofátlan hülyének nézés a bajom, simán eladta az NV a 3,5GB-s VGA-t 4GB-s VGA-nak... természetesen a driver részről megoldották, hogy az utolsó 0,5GB címzésével jelenleg ne legyen gond, de DX12 / Vulcan alatt, ahol nem lesz driveres trükközés, még érhetik a júzereket meglepetések. Ettől eltekintve egy kiváló ár/érték arányú VGA lenne, de én az ilyen piaci magatartást biztos nem honorálnám vásárlással! 😊 Akkor már inkább a használt 780Ti, ami egy bivalyerős VGA, 2-3 évig bőven jó lesz még szimezésre.

www.smart-bus.hu

Augusztus környékén jön ki az új intel proci család... A mostani generációról valószínűleg nem éri meg váltani majd, de egy régi configról meg mindenképpen.

Új processor család, DDR4 RAM támogatás, nyilván új alaplap és chipset is...