36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
sakkay #35272 Na itt a gép. Most telepítem. A hang nálam nem érdekes, mindig valamelyik mellék venti csapágyas-szóval :)))) A leggyengébb láncszem pont a hűtés jelenleg-persze nem szar ez de tény, hogy gyenge. HA tényleg nem ok cserélem, de ha elmegy vele 5ghz alatt akkor marad, aztán cserélem majd később, ha rávetem magam a komoly tuningra. Jelenleg telepítek, letöltök(DCS) 31 fokos a proci :)) persze nem annyira releváns, de azért az nem rossz:)) -
Solt #35271 Azt azért ne feledd, hogy ezen a DX12 ami idén jön hozzá, még változtathat... egyébéként pedig érdemes legalább az aktuális konzolok magszámához igazodni, tehát a 8 fizikai mag alap, ha újonnan vásárolunk. -
Razor18 #35270 Az Arctic (saját tesztje szerint legalábbis) a 34-es jobb, mint a Be quiet Dark Rock 4. Tudom, hogy az nem a Pro 4, de nem gondolnám, hogy a Pro nagyságrendekkel tudna jobb lenni, mint a nem Pro... Max árban, de meglehetősen aránytalanul. De Te tudod... -
bunny #35269 Mondjuk egy BE QUIET! Dark Rock Pro 4 ami ezekre a 10600K vagy 10700K-ra nálam induló szint. Bár azt nézem iponnál talán lett készleten, utoljára még februárt írtak.
Ja, nálam olyan nincs, hogy "alig van hangja". Nálam az van, hogy "nincs hangja" :D Plusz mivel az órajel emelés hőfok függő, ha nincs erős hűtésed, megveheted a drága procit de az életbe nem fogja kifutni magát, mert ahogy felrakja magát turbó frekire le is fog szabályozni.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.22. 10:34:19 -
Razor18 #35268 Mit takar az "értelmes hűtő" kifejezés? Az Arctic féle CPU léghűtőknek pl. alig van hangja, ami van, az azért messze van a porszívótól. Nekem Freezer 33-as van, de mostanában az újabb 34-esek ára is 10e alatt van...
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2021.01.22. 10:28:45 -
bunny #35267 Baszki ez a videó elég beszédes. Gyk. a 8-9-10 gen között valós, mérhető előrelépés alig történt? Azért ez elég szégyen az intel-re. Jó, persze, berakták a HT-t a 10gen-be meg picit pimpeltek a frekin cserébe turbó módban (amit ki tudja meddig bír tartani ugye) meg télen kifűtesz egy lakótelepet vele.
I5 vs I7. Na ezért veszek szerintem I5-öt.
https://youtu.be/_k_zon5qNgc?t=228
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.22. 09:00:22 -
beci43 #35266 Gondolom kompakt vízhűtést. -
bunny #35265 És milyen hűtőt raksz rá? Vagy nem gond a porszívó hang? Én is váltás előtt állok (csak 4771-ről) de a nagykerekben nincs értelmes hűtő csak februári szállítással. -
sakkay #35264 -
VR-ben egész érdekes lehet majd. -
Solt #35262 Innen nézve adom, így van benne ráció... :) -
sakkay #35261 VAn egy mániám, ha valami drága, és már nincs gari-de amúgy tökéletesen működik-cserélem.
1.még jó ára van
2.nem szarik bele Murphy, mert mint tudjuk Murphy mindig dolgozik -
#35260 Egyelőre jegülve. -
#35259 Fiúk-lányok.
Van egy felesleges, így eladó warthog base-em.
Rendesen működik, csak már egy ideje van másik, ezért nem használom.
Esetleg valakit érdekel? -
Solt #35258 Azzal, hogy a 8700K-t lecseréled egy 10700K-ra most... lekaptad volna a 8700K kupakját, normális paszta alá és megy is 5GHz-n, amivel kényelmesen kihajtod még a 3080-t is... simán kibírtad volna így amíg jön az új széria és ha nem tetszik még akkor is vehettél volna 10700K-t.
Én biztos nem váltottam volna, de te tudod... -
sakkay #35257 Mármint melyikkel a sok közül? -
Solt #35256 Szerintem öngólt lösz, de te tudod! ;) -
sakkay #35255 i7 10700k lett a végén asus z490 alaplappal. A mostani procim 1.5 éve tuningmentes, nem volt kupakolva, igen jó állapotban van, egy igen faxa hűtővel. Most rakom fel ph ra, elvileg pénteken jön a minden:))) most nézem milyen áron rakjam fel. -
Solt #35254 Az újabb generációk azonos órajelen is gyorsabbak pár százalékkal, plusz ehhez jön hozzá, hogy magasabb órajelre képesek. Ha van egy 6/12-s 8700K-d ami képes mondjuk all core 4.8GHz-re, akkor ha veszel egy 8/16-s 10700K-t ami képes mondjuk all core 5.2 GHz-re akkor van plusz 2 mag 4 szál, 400 Mhz-l nagyobb órajel és az újabb fejlesztéseknek köszönhető pár százalák, ami ideális esetben jelenthet mondjuk 10-15%-l több FPS-t, de ha megnézed az alábbi tesztet MS2020 alatt akkor láthatod, hogy azonos órajelen gyakorlatilag nincs különbség a 8700K, a 9700K és a 10700K között: LINK
A most tavasszal érkező új Intel széria esetén rebesgetnek jelentősebb egyszálas teljesítmény növekedést, de ez meg már annyira a 14 nm-s csíkszélesség vége, hogy brutális lesz a fogyasztása, ami nem is a villanyszámlán lesz majd érezhető, hanem az alá való alaplap árában, mert izmos VRM kell majd hozzá.
Szumma szummárum, akkor érdemes cserén gondolkoznod, ha nagyon szarul megy a 8700K-d és nagyon égeti a pénz a zsebedet... ebben az esetben érdemes kivárni mit hoz az új széria aztán eldönteni, hogy maradsz a seggeden a 8700K-l, veszel drága alaplapot a 11700K alá, vagy veszel egy 10700K-t amivel jól jön majd a plusz 2 mag 2 szál ha végre lesz Vulkan a DCS alatt.
Azt kell még körbejárni, hogy mennyit tud a 8700K-d és milyen potenciál van még benne... mennyin járatod most? Kupakolva volt? -
sakkay #35253 10700K? De a dcs nem használ több magot, az óra meg ugyanaz. Vagy mi a turpisság?
Aha közben megnéztem..most ez a turbo boost 5.1 ghz , ez tunning nélkül tudja?
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2021.01.18. 22:38:46 -
sakkay #35252 Amit Solt ír+nézd meg egy működő reptéren. Aztán már látod is, hogy összefossa magát a proci :)) -
Solt #35251 Nem csak akkor van CPU limit, ha 100%-n teker... 20-30%-s kihasználtság mellett is lehet limitáló tényező a CPU. Nagyon leegyszerűsítve gyakorlatilag amikor a GPU-d nem teker 99%-n akkor CPU limited van, ami lehet szoftveres, vagy hardveres. Tipikus jele, ha húzod a GPU-t és arányaiban nem követi FPS emelkedés. -
Razor18 #35250 Nekem nem K-s van, de a Feladatkezelő szerint legalábbis nálam DCS közben még a közelében sem jár a plafonnak a 8700. Biztos, hogy a proci feszül Nálad ? (A GPU-m 1080Ti, Oculus Rift-tel, lehet, hogy ezért nem)
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2021.01.18. 22:00:18 -
Solt #35249 Nem jó ötlet... a 8700K és a 9700K csontra ugyanazt tudja, semmi értelme arra váltani. Vagy 9900K és akkor nem kell lapot cserélned, már ha bírja a lapod, vagy pedig 10700K ami előrrelépés lehet, de tavasszl jön az új széria, érdemes lenne kivárni. -
bunny #35248 Akkó nem megyek :D
Proci ügyben én ezek között vacillálok. intel
Ugye jön az új gen, plusz ott az AMD is, de persze egyik sem kapható. Én most hajlok a 10600K-ra, ha nagyon jó lesz az új gen ezt tudom eladni a legkisebb bukóval, teljesítményben meg nem sokkal kevesebb mint egy I7-es. I9 az nekem árban már túl durva a 10gen-ben. -
#35247 Nálam az van. Egy 2080 superral. Bár még FPS-t sose mértem, de a CV1-hez bőven elég. :)
-
#35246 9700K -val nem jársz rosszul sztem, főleg a mai árakat elnézve, legalábbis én 5 ghz -re húzva járatom és elég volt eddig mindenhez. -
sakkay #35245 9700k ra gondoltam első körben amúgy.. -
sakkay #35244 Na elfogyott a 8700k öreg korára meg nem akarom a szart is kihajtani belőle-szóval cserélem mert DCS igen kéri. A vid kari 2080 ti. Kérdés:mit vegyek helyette? A 10900k majd 40 fps hoz barátomnál ugyanazon konfigal-de azt azért nem akarnék venni. Szóval ötlet? -
sakkay #35243 Srácok most akkor 27 és jön a felhő??? -
sakkay #35242 Márpedig ha eljössz, eladod -
sakkay #35241 Logikus-de nem tudom mi az igazság. Jobb híján elfogadom -
bunny #35240 Ugyanaz a felbontás de más kijelző, úgy rémlik más pixel elrendezést használnak de lehet tévedek.
Sakkay: Na majd egyszer megint meglátogatlak :) Vagy inkább nem, jó nekem a G1, szeretem. Nem akarom eladni :D -
#35239 Ha a felület és pixel szám ugyanakkora, de a köztük lévő távolság kisebb, akkor kizárásos alapon csak a pixelek mérete növekedhetett :) -
sakkay #35238 Ahogy lentebb írtam-persze a szúnyogháló erős kifejezés a reveb g1 nél is, de így egyszerűbb volt. Inkább aztn mondom, hogy amikor felvettem olyan volt a különbség, mintha szemenként 4k lenne a headsett. Legalábbis annak a képét gondoltam ilyennek. -
sakkay #35237 Gyere el, nézd meg. Elvileg a pixelek közti távot minimalizálták le az új képernyőn, de ötletem sincsen, hogy ezt hogyan csinálták ugyanakkora felület felbontás mellett. A kép ég és föld, szóval cserélheted :) -
bunny #35236 Köszi, akkor megnyugodtam, azt hittem valamit elnyomtam. Simán lehet kisütött a nap és túl nagy volt a kontraszt neki (ablak van előttem-oldalt)
Sakkay: Te jó ég, szúnyogháló és reverb? Ti mit csináltok, nagyítóval vizsgáljátok a képet? Nemár, a CV1, na ott van szúnyogháló :D Egyébként a G2-n kisebbnek érzed a sweetpoint-ot mint a G1-en? Ez volt az egyetlen dolog, ami miatt egyáltalán felmerült bennem a csere, mert azt mondták, a G2-n szinte nem is lehet érzékelni,olyan nagy lesz. Most akkor WTF?
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.17. 15:09:24 -
#35235 Engem a G1-ben csak a szúnyogháló zavar. Illetve az, hogy emiatt a kép egy picit szürkébb. De ha ugyan az a felbontása a lencsének akkor hogyan lehet hogy a G2-nél nem látható? Tudom hogy létezik a G2-höz mod amivel közelebb lehet vinni a lencséket, de a G1-nél is a maximális közelségben vannak.
Egyelőre nem akarom a régit lecserélni, mindenképpen ki akarom próbálni előtte. Ha tényleg ennyivel jobb akkor megérné váltani persze. -
sakkay #35234 A G 2-őt egy ismerősön keresztül szereztem az Amazonról. AZ, hogy sokkal jobb mint a G1 az egyértelmű. Ami miatt mégis páran cserélik, annak az az oka, hogy a fejpárna vastagabb és távolabb is van a szem a lencsétől, (a lencse is más ami bizonyos szemnek elsőre fura lehet) így az édes pont' kicsit kisebbnek tűnik. Mivel itt tényleg!!!nincsen szúnyogháló effekt-de semekkora sem) ezért még jobban lehet érzékelni, honnan kezd homályosabbá válni, a monitor tisztaságú kép. És ennyi. -
#35233 Nálam akkor volt ilyen (Odyssey+), ha a szobában kevés volt a fény, és a sisak nem érzékelte a térben mozgást, csak a nézet forgatását.