36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#20458 Nem tartalmazhat semmi ilyesmit sem szerződés sem más és az EU egész területére érvényes ;) Sőt!
De mondom, tessék elolvasni a lenti linken lévőket, mert akár meg is hosszabbodhat ez a 14 nap. -
gsg16 #20457 én nemrég vásároltam az emagon alaplapot,ami nem volt jó.ez kb két hét után derült ki,mert akkor értem rá összerakni a gépet.azt nem tudom,hogy máshol hogy megy,de ott 30 napon belül vissza lehet küldeni a csomagot,igazából indokolni is csak úgy kell,hogy az oldal felkínál pár lehetőséget,amiből választani lehet,és ha nincs náluk hasonló termék,akkor visszautalják a pénzt.én egyébként úgy tudom,hogy 3 napon belül,ha visszaviszed,akkor be kell hogy cseréljék.már ha boltban vetted.pénzt nem kell hogy vissza adjanak,de le lehet vásárolni. -
Solt #20456 Semmilyen üzleti szabályzat nem írja felül a törvényt tudtommal... :) -
wolfhgb #20455 Netes vásárlásnál helytálló a meglátásod, hacsak nem tartalmaz mást az üzleti szabályzatuk, amit esetleg el is fogadtatnak a vevővel egy pipálással, amit kevesen olvasnak el a megrendeléskor! -
#20454 Ha interneten vásárolta és még benne van a 14 napban, akkor törvényesen elállhat a vásárlástól, indoklás nélkül. -
wolfhgb #20453 Sajnos a törvény szerint nem tehetsz semmit. A pixelhiba igazából sajnos egy pixelnél nem hiba, így nem kötelesek kicserélni, hiába vitted 3 napon belül vissza. kis helyen több pixel hibálya esetén számít hibának. Két dolgot tehetsz, de egyik sem publikus. :) -
#20452 Ha a neten vásároltad, akkor EZT nézd át! -
#20451 A bolt részére nem kötelező. Attól, hogy egy gyártó mondjuk 3 év garanciát ad a termékére, a boltnak nem kötelessége ezt megadni. A törvényben 1 év van, ennél nem lehet kevesebb.
Ha neten lett vásárolva a cucc és még időben van, akkor indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól (elállási jog) 14 naptári napig.
Ha ez letelt, akkor fel kell venni a kapcsolatot a termék gyártójával.
Fogyasztóvédelemhez is lehet fordulni, de ha a bolt (ezért kérdezem, hogy melyik bolt volt) nem vállal pixelgaranciát, akkor nem lehet mit tenni. Egy próbát megér talán.
-
Colos1357 #20450 A gyártó határozza meg, hogy minimum mennyi hibás pixel esetén cseréli a monitort, és ez a boltok részére kötelező. Tehát első körben azt kell megtudnod, hogy a gyártó milyen és mennyi hibára vállal garanciát.
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2016.06.22. 20:12:35 -
#20449 És melyik bolt? Ez fontos! -
#20448 Mikor vetted?? Neten? -
#20447 Tökmindegy. Iron Fortress még Korea KTO-ban is nagy szívás, nem hogy Strong DPRK-ban. Ott van Su-27, Su-30 meg azok kínai változatai is és a gépeken lehet R-77 is. De ezek nélkül is annyival több ellenfél van, hogy ez sehol nem lenne sétagalopp. A briefingben olvashatod, hogy ebben a küldiben az F-15-ösök be sem avatkozhattak, mert a repterüket korábban lebombázták. Szóval volt összesen 10 NATO vadász a levegőben, és vagy 30 vörös (ok, azok nem mind vadász) az első vonalban. Szerintem nagyon színvonalas küldi volt, package szinten is század szinten is jó csapatmunkával. Most azon rugózni, hogy a vörösnek pontosan milyen fegyverzetük volt, mintha az levonna ebből bármit, az tök fölösleges.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.06.22. 18:29:35 -
#20446 OFF
Nemrég rendeltem egy xxx nevű magyar bolttól 3 db iiyama 24"-os monitort kiterjesztett nézethez. Az egyik pixelhibás. 1 db pixel vörösen világít. A hibát 3 munkanapon belül jeleztem, cserét kértem. Az xxxx bolt viszont eladó bolt. Azt mondja az xxx bolt, hogy a beszállítója csak 3 pixelhibára vállal garanciát, úgyhogy így jártam. Kérdezném itt az okosabbakat, hogy mit lehetne tenni?
Fogyasztóvédelem? -
#20445 Na jó, csak abból sem mindegy, hogy melyik... Az SARH változat nagyságrendileg gyengébb, mint az R-77-et. Az SAR rakéta elég jól hazavágható a Falconban (is). Az ARH meg immúnis mindene, csak kinematikailag lehet lenyomni. -
#20444 A vörösöknek sok Su-27 és Mig-29 van, ez szerintem Strong DPRK. -
#20443 Az ATO egész jól dolgozik, csak sok esélye nincs az ellennek, ha ez nem DPRK strong.
(A saját modomban csinált olyan az ATO, hogy J-5,J-6 gépekkel tömegesen (min 8 db gép) támadott meg egy cél, amit kísért Szu-25 ARM-mal és MiG-23/29. Ehhez persze átszabtam ezt-azt.) -
#20442 A leírás szerint nem. Volt 3 db 2 gépes package meg egy 4 gépes, de mind NATO oldalon (század gyakorló küldiken nem is jellemző a pvp). Video leírásban van link a briefing pdf-hez. Komolyan csinálják :) -
#20441 Ez multis volt mindkét oldalról? Mert nekem úgy tűnt. -
-
#20439 Nekem a BMS a "harci repülőgép" szimulátor, a DCS meg a "repülőnap" szimulátor :) Nem tudom jobban megfogalmazni, DCS-ben annyira statikus és beállított minden, mintha egy repnapon repülnél bemutatót. És ha a repülőket már megtanultad, ha már rutinból megy a gyakrep, akkor kevés újdonságot tud adni (amíg nem veszed meg a következő modult, és kezded tanulni az új gépet ). Az 1v1 még jó, de ahhoz nem is kell különösebb körítés. Pár hónapja linkeltem puma fórumra egy videót, hogy a BMS hadjárata milyen összetettségű bevetéseket ad, mindezt jóformán emberi beavatkozás nélkül. max annyit tehetsz, hogy a stratégiai célokat súlyozod, hogy mire koncentráljon a gép, illetve néhány bevetést manuálisan küldhetsz ide-oda, de alapvetően az AI számol és irányít mindent. A multi role bevetések miatti változatosság, dinamika is qrvajó. Érdemes megnézni a videóban is 5:15-nél, lelőnek egy bombázót, ,majd átváltanak levegő föld-re, két harm-ot küldenek a radarokra, majd hazafelé 5:40 felé beleakadnak két vadászba, amikből a rossz cél elosztás miatt csak egyet lőnek le (de arra ketten is indítanak), a másikat a szembejövő társaknak kell leszedni. Vagy 6:54-tól a nyugis légi utántöltésből lesz clusterfuck, amikor ellepik a vörösök a légteret :) Pillanatok alatt változhat bármi, és simán lehet egy laza kis bombázgatásból élethalál harc, csak mert a légteret nem figyeltük rendesen. Az F-16 kidolgozása mellett ez a másik ok, amiért számomra a BMS a legjobb csöves szimulátor.
(Ebben a videóban legalább két 4 gépes human package is szerepelt NATO oldalon (akikre a kamera fókuszál, azok human gépek). Az ACMI a Falconban működő fedélzeti adatrögzítő szimulálása, a valódinál azonban sokkal több dolgot rögzít, és TacView-el vissza lehet nézni repülés után, hogy mi történt).
A DCS qrva szép, az anyagok, 3d modellek kidolgozása, és a kabinbelsők részletessége abszolút perfect, de ezt a fajta háborúzást ilyen manuálisan összerakott küldetésekkel egyszerűen nem lehet megcsinálni. Olyan van, amit SnowFox is csinál, hogy iszonyatos munkával összerak egy-egy dinamikusan változó küldetést, amiben vannak változók, scriptek és meglepetések, de meg lehet kérdezni, hogy mennyi idő és tervezés kell ehhez.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.06.22. 15:01:31 -
#20438 Részben az alapkoncepció hibája. A DCS minden máz ellenére Lomac alapon van, ami meg Flanker 2.0 alapon. Nagyo részletes dolgokat lehet vele megcsinálni, egyesével pozícionálhatsz minden, szkripttel lehet dolgozni. Csak a komplexitás / funkcionalitás aránya pocsék az egésznek.
A másik, hogy 2D/3D világ modellezés és átmenet nélkül nem megy. Nincs olyan asztali számítógép, ami képes lenne több száz vagy ezer egységnél a távolság/irány/RWR és egyéb geometriai és más szímást és összehasonlítást elvégezni, a számítási teljesítmény egy idő után elszáll a végtelenbe.
Részben az alapoktól kellene újraépíteni a DCS-t, amit nem fognak megtenni. A Falcon alapegysége a battalion. Abban a DB szerkesztésével lehet 1 db, de akár 16x3 db jármű, de megkötött egymáshoz képesti pozícióval.
Mivel a nagyléptékű hadviselés alapján a zl. szintű egység, ezért nagyon helyesen látták azt, hogy ez alá felesleges menni. Igen, a DCS motorja tud olyat is, hogy nem standard méretű egységeket pakolsz le, de valójában külső toollal - mission commander - ezt tudja a Falcon is már asszem.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.22. 14:02:48 -
#20437 Értem így már mire gondolsz.
És ez szerinted a programozók hibája vagy szimplán rossz az egész engine úgy ahogy van, ebből nem is lehetne többet kihozni? -
#20436 Pedig elég durva korlátai vannak a Falconnak is. A battalion és századok keződpontja fix, a nagyságuk térhet el. A légvédelem viselkedésének modellezésének is elég komoly határai vannak. És ennek ellenére ennyire fasza. Moddolással elég durván lehet még ezen is dobni. A játék szenzor modellező értékei sajnos elég szarok. Az AIM-9M és R-73 is gyakorlatilag immúnis a flare-ra, mikor az AIM-7F/M és R-27R szanaszét chaffelhető, beaingelhető és zavarható. Az ARH-k meg nem DB, hanem kód alapon immúnisak mindenre jelenleg...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.22. 12:50:58 -
#20435 Pedig tényleg nem lenne rossz. Nem régóta repkedek és nem is túl sokat mostanában a Falconnal (mással se), de sokkal izgalmasabb hogy nem tudom előre, pontosan mi és mennyi fog megtámadni. Arról nem beszélve hogy nem kell szerkesztgetnem semmit, mindent megcsinál helyettem és még változatos is. DCS-ben a single részt is 1x végigtoltam, de többször már nem tudott lekötni.. multihoz is vagy keresni kellett valami küldit aminél mondjuk az 5. alkalomnál már fejből tudta az ember mikor mi hol van, nem túl izgalmas egy idő után :/ mondjuk a 104th-n nem unalmas a repkedés hál a pvp-nek. -
#20434 Még egy komplexebb single mission összerakása is mission impossible és semmiféle random hatás nincs, ha saját magadnak csinálod. A taktikai szimulátorok lényege a váratlan és random taktikai helyzetek modellezése és szolgáltása lenne úgy, hogy ne a játékos izzadjon érte. A maga keretein belül a Falcon 1998 óta képes erre, a DCS meg sajnos még mindig nem. -
#20433 Én nem is akarok komplex szimet, nekem speciel most jó így. Az il2-ben is csak dogoltam...
Vagy ezt mire írtad pontosan? -
#20432 És elvileg lehetne is csinálni. A DCS-ben lehet elmenteni fix egységeket, csoportokat. Ezekből kell összerakni a DCS képességeitől függően zl. szintű egységeket skálázott mérettel (absztakció és modellezés mennyiségi arányossága) és ezeket lehetne mozgatni valamiféle kód által, ahogy a Falcon is teszi. Apró hiba, hogy mekkora mennyiségű egységnél adja meg magát a DCS. A Falconban nem véletlenül van 2D/3D világ... Anélkül szuperszámítógép kell...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.22. 10:05:36 -
#20431 Csak semmi értelme egy DCS komplexitású taktikai szimulátornak, ha 3x4 gép kötelék és két zászlóaljnyi egység mozgatása mellett szétesik az egész vagy diavetítés...
Kis túlzással a DCS mai napig egy igen drága techdemó örömrepkedéshez és videókészítéshez.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.22. 10:03:05 -
wolfhgb #20430 Hat, nem epp az a favagoknak valo konstrukcio valoban! :) -
#20429 Egyébként nem rossz a cucc, csak rábasztak a joyra 3 HAT szviccset, amiből kettő csak kényelmetlenül használható. És van ott még egy gomb is, azt is alig lehet normálisan elérni. -
priluki #20428 jaaa vágom :) Mjadnem azt vettem anno.. tök véletlenül akadtam közbe ebbe a cougarba jofogáson bagóért :) -
#20427 Egyébként aki a rhino-t tervezte az vagy valami genetikai hulladék volt csernobilból vagy ufo.. -
#20426 A joy markolata leszedhető, de a csatlakozó része eléggé spec. -
priluki #20425 milyen csati? lassu vagyok lehet ma :D -
#20424 úú, jó lenne ilyesmi a rinocéroszhoz is, de a csati miatt körülményes lenne megcsinálni :( -
#20423 földhöz mért sebesség -
priluki #20422 én úgy voltam legyen hosszú aztán majd vágok belőle kitapasztalom ,hogy adja vissza legjobban,mostanába nem nagyon foglalkoztam vele mert nincs időm pedig itt a rift is hozzá -
#20421 Szép. Én csak egy 10 centiset csináltatok egyelőre... -
priluki #20420 Azt mondanám élethűbb :) Én még ebből fogok levágni mert túl hosszú :)Elsőre furcsa volt de hamar ráéreztem :) Ö lenne Azóta bevontam szivaccsal ,jobban néz ki mint itt :)
Utoljára szerkesztette: priluki, 2016.06.21. 15:05:27 -
#20419 Köszi, akkor én is 6 pinesből csinálom. Nekem sem lesz drágább, annyit megér :)
És amúgy mi a véleményed róla? Precízebb lett? Milyen hosszúra csináltad?