36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#20498 Elképzelni nem tudom. De... gondolom ilyen "hátha mond valami fontosat" .. -
gsg16 #20497 azt mondja már el egyszer valaki nekem,hogy az a sok jobbágy ott a nagyvezír körül,mi a faszt jegyzetel??? -
Solt #20496 Kicsit zsibbasztó... :) -
#20495 nyári szél?... bazz, leesett :) -
Solt #20494 Közben elindult a sztím nyári szél... dugjátok el a pénztárcákat! :)))
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.06.23. 22:07:55 -
#20493 Úúú, figyu! Vedd fel a kapcsolatot VELÜK!
Szépen írj le mindent! Hogy három moncsit vettél, az egyik pixelhibás és azonnal jelezted a bolt felé.
Hogy (szerintem nem jogosan) mindenféle képeket kértek tőled, hogy azt hitted garanciában kicserélik de addig húzták az időt, hogy a 14 napos elállási jogból is kicsúsztál, majd ezután közölték veled, hogy nem cserélik, stb...
Egy próbát megérne szerintem. -
#20492 Nem az én boltom és mindenkit ki kell szolgálni, mert különben rábaszás van. Sajnos nem mondhatom kalányos winnetounak, hogy húzzon a picsába mert büdös.
Az jó ha tisztában vagy a jogaiddal. Én is előszeretettel írogatok a panaszkönyvbe amikor ki akarnak kúrni velem.
Jellemzően a "jaaaa, hát nem ide kell ám hozni a garos cuccot... vigye a" na itt álljunk meg... ettől szoktam agyfaszt kapni -
#20491 Mindegy. Én azt hittem jóhiszeműek, és kicserélik, de nem.
Amúgy lassan 1 hónapja lesz hogy jeleztem nekik. Pl a kurva fotó igényt 1 hét múlva tudtam csak teljesíteni mert nincs digitális gépem, kölcsön kellett kérni. A teló meg egy rakás szar ha egy fénypontot kell fotózni ami mögött ugyancsak fény van. Fotózd le paraszt a led-es monitort úgy hogy látszódjon a hibás színnel világító led. Röhej.
Na mindegy, írtam még nekik levelet, nem sértőt, hátha csak meg mozdul bennük valami.
Ha meg nem akkor: Olcsó pixelhibás monitort valaki? :D
Aztán az a röhej hogy a pixelhibás helyett ismét csak tőlük kell vásárolnom egy ugyan olyat. De most már kurvára résen leszek ezzel az elállással. Soha többet nem jótékonykodok semmilyen számtech boltal. -
Colos1357 #20490 Meglepődnél ha tudnád, hogy mennyi mindennel tisztába vagyok :) Akkor biztosan nem szolgálnál ki a boltodban
Kissé nehezen értettem az írásodat, mert idegből írtad, bocsánat, nem akartalak felidegesíteni.
Senki nem mondta, hogy a gyártó ki akarja cserélni, és hisztizni fog, ha nem cseréled ki.
Csak azt mondom, hogy ha a gyártó megígéri, hogy kicseréli, akkor ezt még az utcai árusnak is meg kell tennie, ha azt gyári újként adta el.
És próbáltam elmagyarázni, hogy ez esetben a törvény hogyan védi a vásárlót. -
#20489 Szerencsétlennek mi járhat a fejében?? "áááááá, elkúrja az ernyőm..." :D
-
#20488 Mennyi időbe telt nekik kideríteni, hogy az adott monitort hány pixel hiba után cserélik? Ha sokáig, akkor a fogyasztóvédelmet talán érdemes lenne megkérdezni, hogy mi van akkor, ha a 14 napból azért csúszol ki, mert a garanciális javítási kérelmedet húzták-halasztották, és mire egyértelmű választ kaptál, kicsúsztál a 14 napból? Bíztál abban, hogy ezt hibás terméknek minősítik ők is, és ha azonnal tudod, hogy nem cserélik, akkor azonnal vissza is adod nekik. 3 napon belül már jelezted nekik, hogy ez neked nem megfelelő, nem lehet arról szó, hogy használat közben, hetek múlva egyszer csak eszedbe jut, hogy ez neked mégsem kell... -
#20487 Ez így ebben a formában nem igaz. Ha majd egyszer végiggondolod, te is rájössz, viszont én már nem kívánom ezt folytatni lévén láthatóan nem vagy tisztában néhány dologgal. Például azzal, hogy a kiskereskedő nem közvetlenül a gyártótól szerzi be a cuccot barátom.
És még valamit jó, ha figyelembe veszel. Az ISO szabványok SEM kötelezőek! Ezt a fogyasztóvédelmi pali is megerősítette a mai beszélgetésünkkor.
Igen, a gyártó határozza meg, hogy mit mikor cserél.
Ha ő azt mondja, hogy "igen, ha van egy pixel hiba, akkor visszahozhatod, simán kicserélem neked mert én olyan fasza gyerek vagyok".
És soha nem azt mondja, hogy "vissza KELL hoznod", érted? Mert mi van ha én, mint kereskedő nem viszem vissza? Eljön és picsánrúg vagy mi? Itt fog hisztizni a bolt előtt, hogy ő bizony ki akarja cserélni a cuccot? megsúgom neked, hogy nem fog így tenni mert midnen egyes csere veszteség neki. Ennyi.
A továbbiakban nem kívánok ezzel foglalkozni.
-
#20486 Igen, szerintem is. És én értem, hogy Colos mit akar mondani és igaza is van nagyjából :)
-
Colos1357 #20485 De, én értem.
Te nem akarod megérteni azt, hogy a garanciaidőt és a garanciális csere alá eső hibákra vonatkozó szabályozást nem moshatjuk össze. Garanciaidővel kapcsolatban igazad van, nem kell a gyártóét teljesíteni, csak a törvényben előírtat. Azonban azt, hogy milyen hibákra cserélsz garanciálisan, azt a gyártó határozza meg, és az a termékcsomag része. Gondolkozz el egy apróságon: neked semmilyen törvény nem írja elő azt, hogy egy monitort hány pixelhiba esetén kell cserélni. Van egy szabvány, ami meghatároz minimális követelményeket, de ez nem rád vonatkozik, hanem a gyártóra. Te onnan tudod ezt, hogy a gyártó megmondja - jó esetben - , hogy milyen hibákra cserél. És ha ő 1 pixel esetén már cserél, akkor neked is ki kell cserélni. Ez úgy kapcsolódik a törvényekhez, hogy gyári újként neked egy teljes értékű, hiánytalan csomagot szabad eladnod, nem vehetsz ki belőle semmit. (Hacsak nem jelzed, és listaár alatt adod emiatt.) Ha nem teljesíted az 1 pixeles garanciát, akkor te kivettél a csomagból, nem gyári újat kaptam, ergo bemegyek hozzátok és csapkodom az asztalt. :) -
#20484 Mert akkor a 14 napból nem csúszol ki. Ahogy Solt írta. -
wolfhgb #20483 Két honap mulva nekifogsz egy magnetront a monitor hátuljának, adsz neki 2mp nyi mikrohullámot és számolgathatják serényen a hibás pixeleket, márha be tudják még kapcsolni, amire elég kicsi esélyt látok, valjuk meg. :) -
Solt #20482 Mert akkor mondtuk volna amíg a 14 napon belül vagy, hogy küld vissza indoklás nélkül, ne garanciális igénnyel. Plusz segítettünk volna normális helyen normális monitort választani! :) -
Solt #20481 Igazából szerintem elbeszéltek egymás mellett... :) A kedvezőbb pixelgaranciák lényege, hogy a törvényi szabályozásnál kedvezőbb feltételeket biztosít, ergo ha hivatalos forrásból származik a termék, akkor a kereskedőnek (nagykereskedőnek) tartania kell a gyártó kedvezőbb feltételeit, különben nem lehet hivatalos viszonteladó. Amikor nem a gyártó által vállalt garanciális feltételekkel cserélnek gazdát a termékek, akkor jellemzően valami csibészség van a dologban. :)
ILYEN amikor valami hivatalos forrásból van, és ILYEN amikor valami kerülő út van beiktatva.
A harmadik variáció amikor a kiskereskedő vállal plusz pénzért extra pixelgaranciát olyan termékre, amire ő sem kap, de a plusz pénzért bevállalja a rizikót, esetleg később olcsóbban értékesíti ami a nyakán marad. Lásd OÁZIS
Egyébként a jelen sztori szolgáljon mindenkinek tanulságul! Vásárlás előtt(!) tessék kérdezni, abból baj nem lehet! Felgyűlt már itt annyi tapasztalat, hogy tudjunk segíteni egymásnak! :)
-
#20480 Miért? -
#20479 Nekünk a boltban semmiféle viszonteladói szerződésünk nincs például a szamszungal. A nagykernek biztos van, de nagykertől is kaprunk már úgy például vinyót (nem is tudom, talán WD volt vagy Seagate.. nem emlékszem), amire a gyártó ugyan három évet vállalt, de a nagyker egy (1) évvel adta tovább nekünk.
A vita azon ment és azt nem érti meg Colos, hogy egy akármilyen gyártó se nem hatóság, se nem törvényalkotó.
A viszonteladói szerződés nem írja, nem is írhatja felül a törvényeket és rendeleteket.
Ahogy írod, többet adhat és a hangsúly az adhat-on van, kevesebbet nem.
-
#20478 Egy magyar kiskereskedőre az EU-s és a magyar törvények és szabályozások vonatkoznak. -
Solt #20477 Nem kötelesek, de a viszonteladói szerződésben valószínűleg benne van, hogy az XY gyártó által szabott feltételekkel árulhatják csak a terméket. (Persze csak akkor, ha az kedvezőbb a vevőre nézve mint a törvényi szabályozás.) Szürke import természetesen kivétel ez alól. (lásd iPon "saját garanciás" cuccai) -
Colos1357 #20476 Ismétlem: a gyártó pixelhibára vonatkozó garanciális feltételei a termék részét képzik! Akárki adja el, ezek hozzátartoznak a termékhez! Ha pl. Samsung monitorhoz nem adja az 1 pixel hibát, akkor nem Samsung monitort adott el. Ez esetben pedig te nem azt kaptad, amit kértél. Már csak ezért is vissza kell cserélnie.
Esetleg úgy hagyhatja ezt el, hogy jelzi a vevőnek, és a listaárnál alacsonyabb áron értékesíti.
Szerintem te kevered a garanciális idővel. Annál igazad van, ha gyártó 3 évet ad, azt nem kötelező a boltnak is megadni. De ez más tészta, itt arról van szó, hogy milyen hibákat cserélnek garanciálisan. Ne keverd össze, teljesen más tészta. :)
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2016.06.23. 17:54:36 -
#20475 Ejjj baszki! Ha kicsit előbb írsz ide....
-
#20474 Semmit nem kötelesek figyelembe venni, ami a fogyasztóvédelmi és egyéb törvények vagy rendeleteken kívül van.
Ha ebben a törvényben az szerepel, hogy 5 pixelhiba esetén vagy köteles kicserélni a készüléket, akkor a gyártó ha 1 pixelre vállal garanciát azt te, mint kiskereskedő nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod. Mert mégis mi kötelezne rá? A szamszung vagy az elgé? mert azok kik?
Az egy más kérdés, hogy a kiskereskedőnek semmiféle érdeke nem fűződik ahhoz, hogy ne vegye figyelembe a gyártói gart. Saját magával baszna ki, de nem kötelező.
Többet adhat - kevesebbet nem. Ennyi. -
Colos1357 #20473 Attól, hogy nem áll kapcsolatban a gyártóval, még kötelessége figyelembe venni, mert ez a termékhez tartozó szolgáltatás. És ő nem csak a monitort adja, hanem pl. a Samsung 1 pixeles garanciáját is. Ezt amúgy a Samsung ügyfélszolgálatosa anno elmondta az én esetemben érintett boltosnak is. Ha egy gyártó valamilyen feltétellel vállalja a garanciát, akkor azt a terméket - ha gyári új - akár egy utcai bazárosnak is azokkal a feltételekkel kell eladnia.
Csak sajnos sok esetben a boltosoknak erről fingjuk sincs, hogy bizonyos gyártók eltérnek a szabványtól, meg sokszor a vásárlónak sem...
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2016.06.23. 17:38:42 -
Paladin #20472 1. Semmi. Viszont úgy tűnik, hogy megfelel az eljárás a korábban leírt szabályoknak. Az, hogy te ezeket előre nem tudtad, az már nem az ő hibájuk (no offense, én sem voltam pontosan tisztában a pixelhibára vonatkozó dolgokkal amíg itt nem olvastam).
2. Pontosan erre van kitalálva a 14 napos elállási jog
3. Sajnos te garanciát próbáltál érvényesíteni ott, ahol ez nem jár. Nem az elállási jogoddal akartál élni. (Azt online vásárlás esetén akkor is megtehetnéd, ha hibátlan a cucc.) Ha már túl vagy a két héten, akkor sajnos már késő ezzel próbálkozni.
(Ha rosszindulatú vagyok, akkor azért nem mondták a szemedbe rögtön, hogy nincs garancia, nehogy akkor elállj a vásárlástól; hanem húzták az időt két hétig...) -
#20471 Rgr. -
#20470 A szar warthog nem tőlük volt. Tőlük a Couger MFD-ket vettem. Nem is volt vele probléma, meg elég sokan ajánlották ezt a boltot. -
#20469 Miért vásároltál náluk kétszer, ha már volt velük gond? Soha nem vásároltam ott kétszer, ahol egyszer is gondom volt. Semmiből. Soha. Még a sarki zöldségesnél sem.
A mai világban meg sajnos fel kell jelentgetni. Bár már 9 éve volt, de a köcsögszar netszolgáltatómtól is csak úgy tudtam megszabadulni. Közöltem velük, hogy 2 hónap után vagy 1 órán belül lesz norműlis net vagy hívom a fogyasztóvédőktől kezdve mindenkit és feljelentem őket a picsába. Hogyhogynem egyből elvitték a szarjukat és hűség ellenére bontottunk ingyen a szerződést.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.23. 16:19:19 -
#20468 Merlin Hardware online bolttól vettem (beszarok ha olvassa onnét valaki eme sorokat). Ők a beszéltek a német? beszállítójukkal, nincs a monitorra garancia (iiyama 24") csak 3 pixelhiba esetén. Beszéltek a monitor gyártójával is, ők is ugyan azt mondták.
Amúgy egy pixel vörösen világít a sötét színekben, a fehérben fehér, a zöldben meg sárga.
Lehet nem nagy szám de amikor kb fél méterre van tölem a monitor igen is rohadtul zavar, mindig megakad rajta a szemem. De nem baj, majd vörös asztali háttérszínt használok...
Na most én több dolgot nem értek.
1. Mi közöm van nekem bármilyen külföldi céghez? Én a Merlin Hardware-től vettem online.
2. Nem volt lehetőségem kipróbálni a terméket, természetesen nem vettem volna meg ha tudom hogy hibás 1 pixel. A hibát 3 napon belül jeleztem, erre ők elkezdték húzni az időt hogy küldjek fotót (???), beszélnek ezzel beszélnek azzal, még mindig a válaszlevelükre várunk stb...
3. A 14 napon túl vagyok már, de az nem úgy van hogy én ténylegesen 14 napon belül jeleztem hogy "szar" az egyik monitor. Akkor még is megtehetném... vagy mi?
A rossz hal szenzoros warthog hotassal is vagy egy hónapot kínlódtam, de mivel a második nap történt a bejelentés így visszaadták a pénzemet. -
#20467 Az összképet nézve igazad van. A lényeg a videón láttot dinamikusság. És mindenz úgy, hogy egy dolgot kell csinálni, a start campaign gombot lenyomni. -
#20466 Most beszéltem egy NFH-s pasival telefonon.
Ahogy lentebb idéztem:
- nem mindegy, hogy hol az a pixelhiba
- nem mindegy milyen típusú és mennyi az a hiba
A jogászuk telefonszámát is megkaptam, vele is beszélni fogok (most éppen nincs bent).
-
#20465 :D
Egy kisker nem áll semmiféle kapcsolatban a gyártóval. Mondhat a gyártó bármit, a kiskereskedőt semmi sem kötelezi annak a betartására. Csupán a fogyasztóvédelmi törvényére. -
Colos1357 #20464 Amikor egy üzlet felveszi kínálatra az adott monitort, el KELL fogadnia a gyártó pixelhiba feltételeit. Ezt már csak azért is célszerű, mert neki is ki fogja cserélni a hibásakat. A pixelhibákra vonatkozó szabvány csak abban az esetben lép érvénybe, ha a gyártó nem határoz meg szigorúbbat. Szóval, ha a gyártó azt nyilatkozza, hogy 1 pixel esetén is cserél, de a bolt nem akarja, akkor fogyasztóvédelem, és a bolt legközelebb 3x átgondolja, hogy legközelebb mit tesz, mert a monitor árának többszörösét fogja büntetésként fizetni. Bár előtte a fogyasztóvédelem 2 felszólítást kiküld. Miközben a hibás monitort meg neki is kicserélték volna.
Az, hogy a bolt nyilatkozik, hogy eltér a gyártó pixelgaranciájától, kb. annyit ér, mintha azt nyilatkozná, hogy náluk nincsen a vásárlástól elálláshoz jogod. Eleve nincsen joga ilyet nyilatkozni.
Megjegyzem, ez a fenti csak akkor igaz, ha a monitor gyári új. Használt, vagy pixelhibásként árusított monitor esetében természetesen eltérhet tőle.
És hogy teljes legyen, az általam linkelt dokumentum alját is linkelni kell. Megjegyzem, azóta változhatott, szóval mielőtt valaki ez alapján nekimenne egy boltnak hívja fel a gyártó ügyfélszolgálatát :)
"ACER PIXELHIBA TOLERANCIA
Az Acer pixelhiba esetén akkor cseréli az Ön monitorát, ha az adott LCD-TFT kijelzőn
egymillió képjelenként négy (4) hibás képjelnél több, illetve, ha a kijelzőpanel kilenc (9)
egyenlőnégyszögletes területre osztva, a kijelzőközépsőrészén legfeljebb egyetlen hibás
képpont található.
ASUS PIXELHIBA TOLERANCIA
Az ASUS LCD-TFT monitorok esetében 1 év világító pixelhiba garanciáról (főpxiel és
subpixel egyaránt) beszélhetünk, az 1 év letelte után az ISO 13406-2 Class II szabványt
kell alkalmazni.
A BELINEA PIXELHIBA TOLERANCIA
A Belinea LCD-TFT monitorok teljes mértékben megfelelnek az ISO 13402-2 Class II
nemzetközi szabvány követelményeinek, pixelhiba garancia kérdésében a szabvány
értékei számítanak kötelezőérvényűnek.
BENQ PIXELHIBA TOLERANCIA
A BenQ LCD-TFT monitorok teljes mértékben megfelelnek az ISO 13402-2 Class II
értékei számítanak kötelezőérvényűnek.
LG PIXELHIBA TOLERANCIA
Az LG - hasonlóan versenytársaihoz - nem enged meg főpixel-hibát, teljes pixelhibánál
(ami három alpixelből áll) a monitor cserére jogosult. 1 teljes pixel, (főpixel) hibája egy
nagy, 0,2mm nagyságú hibás képpontot hoz létre a képernyőn. Nagyító alatt ilyenkor
látszik, hogy mindhárom alképpont működésképtelen. Ilyen esetben az LG monitorok
cserére jogosultak. Mivel a főpixel-hibás monitorok rendkívül ritkák és cserére
jogosultak, az LG hibás pixelre vonatkozó leírásai alpixelekben megfogalmazottak.
SAMSUNG PIXELHIBA TOLERANCIA
A Samsungnál jelenleg egyetlen pixelhiba (alpixel is) cserére jogosít 3 napon belül.
SONY PIXELHIBA TOLERANCIA
A Sony LCD-TFT monitorok teljes mértékben megfelelnek az ISO 13402-2 Class II
értékei számítanak kötelezőérvényűnek." -
wolfhgb #20463 Termeszetesen elhiszem, nem is vitatkozom, a 3 napos add vissza a penzem dologgal es a pixel hibanak nevezett, valoban bosszanto, de megsem hiba dologgal tisztaban vagyok, multik ilyen szempontbol rugalmasabbak, ok szinte barmilyen indok miatt visszaadjak a vetelarat is akar 72 oran belul, de ez nem lenne kotelesseguk, emiatt gondoljak sajnos sokan felre a torvenyt, de sajnos ezt a fogyasztovedelemnel sem fogja tudni ervenyesiteni a vasarlo. Persze ezeket mind a bolti vasarlasra vetitve. -
#20462 Pedig ilyesmikkel jó tisztában lenni :)
A kereskedő szereti elsíbolni azokat, amik nem kötelezőek vagy amiről nem tudsz :) Higgy nekem, számtekkk üzletben dolgoztam ;) -
wolfhgb #20461 Akkor ezek szerint a netes vasarlasi reszet rosszul tudtam, egesz idaig! :) -
#20460 Az, hogy a gyártó vállal garanciát a pixelhibára semmire nem kötelezi az üzletet még akkor sem, ha a gyártó vállal pixelgaranciát.
A bolt üzletpolitikáján múlik, hogy kicseréli vagy nem. EU-s szabvány szerint egyébként 1 millió pixelenként 5 rossz még nem számít hibának.
Elkezdtem írni, de közben megtaláltam, amit idézni akartam. Szóval nem pötyögöm - bemásolom, mint skiccpali:
"A modern TFT monitoroknál, notebook kijelzőknél elég gyakori ez a hiba ahhoz, hogy a javítása ne legyen gazdaságos, ezért a legtöbb gyártó nem vállal pixelhibákra teljes körű garanciát, hanem az ISO 13406-2 szabvány második osztályának kritériumait követi. A szabvány a pixelhibák három csoportját különbözteti meg:
1-es típus: mindig fehér képpont
2-es típus: mindig sötét (fekete) képpont
3-as típus (szubpixelhiba): az RGB-komponensekből (vörös, zöld, kék) csak az egyik hibás
Klaszterhibának nevezi a szabvány, ha egy 5x5-ös pixelrácsban egynél több hiba van. A megengedett hibák számára (amelynél még nem kell garanciálisan cserélni a kijelzőt) a szabvány a következőket határozza meg:
A megengedett maximális hibaszám millió pixelenként:
1-es típus: 2 db
2-es típus: 2 db
3-as típus: 5 db
1-es és 2-es típus klaszterhiba: 0 db
3-as típus klaszterhiba: 2 db
Például egy XGA (1024 x 768) felbontású kijelzőn (786.432 pixel) a következő még elfogadhatónak tekinthető pixelhibák lehetnek:
1-es típusú (mindig fehér) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57
2-es típusú (mindig sötét, fekete) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57
3-as típusú (vörös, zöld, kék) pixelek száma = 5 x 786.432 / 1.000.000 = 3,93
Tehát 2 mindig fehér pixelt már nem enged meg a szabvány XGA (1024 x 768) felbontású kijelzőn. A maximum engedélyezett hibák száma XGA (1024 x 768) felbontású kijelzőn (1-es, 2-es, 3-as típusú): 5 képpont hiba, melyből maximum egy lehet fehér, egy sötét (fekete) és három vörös, zöld vagy kék.
Ezen kívül a klaszterhiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fehér vagy sötét (fekete) pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5 x 5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő."
A lényeg pedig az, hogy mielőtt monitort vásárolunk MINDIG nézzük meg, hogy az üzlet vállal e pixelgaranciát illetve megadja e a gyártó által biztosítottakat. -
Colos1357 #20459 Nem a garanciaidőről beszéltem, hanem a garanciális feltételekről. Pl. régebben - lehet most is - a Samsung 1 hibás pixel esetén már cserélte a monitort. De van olyan gyártó, aki pl. osztályozza a hibákat attól függően, hogy mennyire zavaróak, és ez alapján határozza meg, hogy mennyi, milyen, hol elhelyezkedő - minitor közepén, esetleg a szélén - pixelhiba esetén cserél. Azért tudom ilyen jól, mert az öcsém amikor pár éve vette a Samsung monitort, volt rajta 1 pixelhiba. A bolt nem akarta cserélni. Tesóm felhívta a Samsung ügyfélszolgálatot, ahol biztosították arról, hogy igenis jár a csere 1 pixelhiba esetén, akármit is mond a boltos. A boltos is felhívta a Samsungot, és sűrű elnézések közepette lecserélték neki a monitort.
Ez elég régi, nem tudom aktuális-e még: http://dunacomp.hu/arlista/pixelh.pdf
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2016.06.23. 06:26:08