36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Ati810
    Ami még kimaradt a furcsaságok közül, hogy a billentyűzettel sem tudom irányítani a kollektívet, a ciklikus kart valamint az oldalkormányt, azaz pl. hiába nyomom a Num+-t, nem emelkedik a kollektív.
  • Ati810
    Előfordult már valakivel, hogy helyesen működő joy-al és jó beállításokkal mégsem mozdult egy centit sem a játékon belül a kollektív, a ciklikus kar valamint az oldalkormány (innentől KCO)?
    Mert nálam ez a helyzet állt elő ma, miután beállítottam az X-55-öt a Mi-8-hoz (a joystick-on és gázkaron lévő gombokat az X-55 saját profilkészítő programjában, míg a tengelyeket a DCS-en belül), s először akartam volna kipróbálni játékban. Minden gomb, amit beállítottam működik, csak a KCO nem.
    Gondoltam, hogy összekeveredhetett valamilyen tengely, vagy hogy egyre több állítódott be, de nem ez volt a helyzet. Ezen kívül kitöröltem már a C: meghajtón lévő, Mentett játékok mappán belüli Input beállításokat, de ez sem segített.

Igazából az a furcsa, hogy mind a profilkészítőben, mind a játékon belüli tengely beállításoknál érzékeli a játék a joy-t (azaz ha mozgatom, akkor pl. az Axis Tune menüpontban mozog minden ahogy kell), s ha átülök a Huey-ba, akkor ott nincs is semmi gond a KCO-val, ám a Mi-8-ban valami miatt nem mozog.
    Csupán csak azért érdeklődök, hogy fordult-e elő valakivel ilyen, mert ha van rá megoldás, akkor azt még megpróbálom a reinstall előtt.
  • LeonSilver

Basszus! Sose' gondoltam volna, hogy létezik ilyen bót :)

Köszi!
  • Fürtös
    Leon:
    Rugobolt

• zoltang
  • LeonSilver
    Hát.. a videók alapján (amit láttam) elég erősen árkád a gém.
  • f2d
    Sziasztok,

valaki volt olyan bátor és benevezett már a Combat Air Patrol 2-re?
    Kíváncsi lennék a véleményekre/tapasztalatokra, megéri-e pénzt és időt pazarolni rá, vagy inkább várjon az ember a DCS-es Harrier-re?

Bocsesz, de nincs külön topicja, azért offolok itt.
  • wolfhgb
    Na, jo is az ha kéznél van, de inkább ne erre használd. :)
  • PhantomAss
    dcs p40 ismertető
  • LeonSilver
    Igaz nem dohányzom, de van öngyújtóm...
  • wolfhgb
    A rugoacélt miután formára alakítják hőkezelik, csak utána válik rugalmassá, anélkül nem rugalmas, akar ki is egyenesíthető.A hőkezelés után viszont már nem alakítható.
    Utoljára szerkesztette: wolfhgb, 2016.07.13. 20:32:02
  • repvez
    vagy lehet venni, külön rugó acélt és satuba befogva két lap közé egy megfelelő átmérőjű csövön megforgatva otthon elkészithető.

az erősségét lehet, hogy csak találgatással lehet eltalálni, de a menetek sürüségével és az anyag vastagsággal lehet játszani .
  • LeonSilver
    Igen, erre gondoltam már, csak a "mivel" nem ugrott be. Szóval THX ;) Ki fogom próbálni.
  • Hecker007
    Habár rugót csinálni nem tudok :D én ezt annó a cyborg evonál úgy oldottam meg hogy a rugó belső meneteit összehúztam kis kábelkötegelővel 4 helyen szépen körbe. A végeredmény egy gyengébb rugó, viszont nem a legszebb.
  • LeonSilver
    Nagyon sokat kínlódtam, mire megtaláltam a megfelelő beállítást a helikopterezéshez.
    Most így használom és ha nem is ez a megtestesült tökély, de egész jól használható.

Pitch
    Deadzone 5
    Saturation X 100
    Saturation Y 70
    Curvature 7

Roll
    Deadzone 5
    Saturation X 100
    Saturation Y 60
    Curvature 6

Rudder
    Deadzone 5
    Saturation X 100
    Saturation Y 75
    Curvature 7

Röpcsikhez ez viszont kevés.
    A heliket viszont tök finoman lehet irányítani.
  • VO101Tom
    ja ja, én is kipróbáltam G940-el, kihúztam az FFB tápot. Vezethetetlen. Egyébként nekem a nagyon gyenge centerezés is zavaró, bár az a repülési profiltól is függ. Ha sokat kell HOTAS-t használni - csöves gépeknél pl - ott ha a joyon felül kapcsolgatsz, akár kis joy-t, akár HAT switcheket, a bot akaratlanul is megmozdul. Itt szeretem, ha a center különösen erős. Ha rá vagy fókuszálva az MFD-re, és mondjuk 0,6-0,7 Mach al mész, az elkülönítés a kötelékben 1000 láb, akkor egy kis leborjtással is pár másodperc alatt csokorba szedhetnél mindenkit alattad :) Mondjuk kicsi az esélye, hogy tényleg ütközzél, de ha föl-le kóvályogsz 4-5000 lábat a légtérben, azt a főnök nem nézi jó szemmel
  • LeonSilver
    Én próbáltam azt, hogy FFB-s joynak nem adtam áramot ergo nem volt semmi, ami középre húzza a botot.
    Egy katasztrófa! Szinte lehetetlen volt normálisan repülni és mindig arra kellett figyelni, hogy ne billenjen legy egyik szárnyvég sem.
    Helikopterezni viszont egész jól lehet így.
    Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2016.07.13. 15:52:42
  • VO101Tom
    Jól értem, hogy te gyakorlatilag egy built-in trimmet akarnál építeni, ami bármilyen bot állásban nulla kormányerőt fejtsen ki, és ott is maradjon ha elengeded? Nem hiszem, hogy találni lehetne ilyet, nagyon bonyolult (a rugóhoz vagy FFB motorokhoz képest mindenképp) és teljesen más is lenne a működése, mint a valódi gépekben. Ha a botnak nem lenne érezhető középállása, nem lenne rajta kormányerő akkor a magassági kormány mozgatásakor akaratlanul is csűrnéd a gépet. Valódi gépeken is meg kell szokni, hogy ne könyökből húzd, mert az nem egyenes vonalban előre hátra mozgatja a botot, hanem könyék forgáspontból egy köríven. Könnyű belátni, hogy ez miért gáz. Ha nem orr irányba nézel, hanem mondjuk felfelé (nem csak légi harcban, de polgári gépeknél, vitorlázóknál is sokszor van ilyen), akkor sokkal nehezebb látni, hogy a gép lassan-alattomosan csűr-e valamelyik irányba. Még szimulátorban is észre lehet venni, hogy húzott fordulóban, amikor kritikus állásszöghöz közel kell a botot mozgatni, ott nagyon finom és gyors kormányzás kell, különben átesik, dugózik, satöbbi. Ott egy apró csűrés is beboríthatja a gépet pillanatok alatt, középre húzó erő nélkül ezt sokkal nehezebb kontrollálni (persze a full real szimulátorokról, full real flight modellekről van szó).

A NASA elődje, a NACA már a 2. világháborúban sokat tesztelte, és kialakította azokat a standardokat, amik a repülőgép vezetését biztonságossá teszik, és ebben elég előkelő helyen van a repülőgép vezetéséhez szükséges kormányszervek leírása, hogy mekkora kormányerő és elmozdulás kell ahhoz, hogy a gép biztonságosan vezethető legyen. Jó példa a Spitfire, az Angliai Csatában a Spit I és II-ben még nem használták ezeket, a magassági kormánya nagyon kis úton, és szinte kis újjal is mozgatható volt. Ez tök jól hangzik, sok pilóta még kifejezetten szerette is (hőzöngtek is miatta miután megváltoztatták), de átlagos repüléseken, kezdő pilótáknak nagyon nehéz volt vezetni. Spit IIa eredeti gépkönyvében le is írják, hogy útvonalrepülés közben a pilóta a könyökét szorítsa a kabin falához, mert ha egy termiken átrobognak, akkor akaratlanul akár több G-t is belehúzhatnak a gépbe. így már sokkal másképp hangzik az a könnyű bot :) Ezt megváltoztatták, a botot hosszabban és nagyobb erő ellenében kellett mozgatni (a gép repülési paraméterei nem változtak, csak a bot mozgatás lett más). Mondjuk a csűrő az meg sokkal nehezebben volt mozgatható, mint a korabeli gépeken (nem tőből mozgott a csűrő, hanem a bot tetejét döntötted jobbra-balra), de ez már csak ilyen angolos hülyeség, hogy nekik mindent másképp kell csinálni :) Ilyen veszély persze szimulátorban nincs, de a csűrés és magassági kormány jól elkülöníthető irányításához szükség van középre húzásra, és hogy érezd a kezeddel, hogy mikor szűnik meg a kormányerő az egyik vagy másik tengelyen.
  • PhantomAss
    Hát speciel én sem találok :D
    Lejjebb volt linkelve mindenféle custom joy, ilyesmik:
    link
    Bár ahogy nézem ez sem hidraulikus csak vmi csillapítás van beépítve. Lehet ez is egyszerű rugós.
  • LeonSilver
    Na, megint kérdezek.

Nem tudtok valakit, aki képes különböző rúgókat gyártani?
    Kelle a rinocéroszba egy gyengébb, mint a gyári leggyengébb.
    Kipróbáltam úgy a rinocéroszt, hogy kivetem belőle a rugót. Hát valami kurva jó úgy helikopterezni, csak nem lenne rossz valami nagyon gyenge rugany, ami azért középre visszaállítaná a botot. Mondjuk nem életbevágó... csak izé :)
  • MBW126
    Köszönöm. Hidrós cuccot gyárt valaki nagy tételben, vagy ez ilyen házibarkács? Nem találtam neten.
  • PhantomAss
    Szerintem nincs, hiszen a rugó mindig visszahúzza, a ffb-nél meg a motorok bárhol megtartják. Talán a hidraulikus cuccok megtartják, de azok nagyon drágák.
    Egyébként én is féltem tőle hogy a megszokott sidewinder 2 ffb után milyen lehet a dcs-ben repülni, de meglepődtem hogy mennyire precíz a warthog, és nagyon könnyű vele repülni, még a minyót is, egyáltalán semmi hátránya nincs hogy nem ffb-s.
    A botot el is lehet engedni, nyomsz egy picit a trimen és magától repül. A sidewinderrel nem lehetett precízen repülni mert már ki volt kopva kicsit.
    Egy ffb-s joynak az a halála ha elkezd a középállás kotyogni, és szerintem ez előbb vagy utóbb előjön mindegyiknél.
  • wolfhgb
    Egyszer annyi is lesz biztos! :)
  • MBW126
    Üdv. Létezik nem FFB, de ahova rakom ott maradó mechanikájú joy vagy joymechanika? Sosem értettem, minek van erőltetve a középre visszatérés. Szkandergép, vagy mi?
  • Solt
    Ezt te sem hiszed el! :D
  • sakkay
    150-nagyon max. amíg nem lesz az az ára nem veszem meg. lehet a dk3lesz belőle
  • wolfhgb
    Sajnos az ara nem itthoni buxahoz van meretezve, de most mar beszerezheto normalis aron, a kezdeti horror ebay es arakhoz kepest. En gyartotol rendeltem, igy megallt 230 ban, de sok szivas es levelezes volt mire ideert vegre, igaz sokan megtobbet szivtak vele.
  • sakkay
    Ugyanez. Most gtx 1070, aztán várom a normális magyar forgalmazót meg árat..relatív normális
  • priluki
    értem köszi,hát akkor nem sokkal jobb mint a dk2 de a felbontás adataiból sejthető volt .. egyépként én is az or felé húzok de most talán meg is győztél.. csak kérdés mikor lehet itt kapni ugyebár,vagy ide rendelni.. igen nekem is mióta felvettem szóba se jöhet semmi féle monitor :)
  • wolfhgb
    Jobb erzetre mint a vive, a latott kep nagysaga ua, pixelessege megegyezo, de a teljes latott kep mereteben eles a kep, ezzel ellentetben a vive kepen minel jobban a latott kep szelere nezel, anal homalyosabb. A pixelesseg meg itt is lathato, A10 el pl nem kell az mfcd kepernyojen pici celokat beazonositani a tgp n, de a labelek nagy segitseget adnak, legiharcra es masra is jol hasznalhato, az elmeny amit ad, maximalis, orias 4k kijelzom van, megis ezzel repulok mert brutalisan megdobja az elmenyt. Nekem szemely szerint jobbnak tunik a kepminosege mint vive nak.
  • SgtChris
    Üdv! Én birtoklok egy Logi Extreme 3D Pro-t, igaz NEM FFB-s de alapból megvan kb. idén lesz 7-ik éve, hogy szuperál. Használata változó, egyenletesen konvergál a nullához, de újkorában napi szinten nyaggattam... Minden gomb működik, mozgása feszesnek mondható...ezzel repül a DCS, RoF, CloD és Sturmo BoS...még Il-2 1946-al kezdtem...
  • sakkay
    Nekem igen,
  • priluki
    és ez jobban bejött? felbontása miylen érzetre? látod a pixeleket ? nekem dk 2 van és nem tudom még mit vegyek
  • wolfhgb
    Dk 2 kimaradt, csak vive es ez volt a kiprobalt eszkozok kozott.
  • priluki
    akkor nem tudom ... dk2- probáltad te?
  • wolfhgb
    A jatekban levo nem a monitoret vezerli? Mert nekem ugy tunik, marmint a jatekban nem is latok ilyen lehetoseget, a kepernyo beallitasoknal a win alatt meg csak a monitort latja, ott azt tudom allitani. Igen, cv1 rol lenne szo.
  • priluki
    szerintem ha a játékban állítod akkor a megjelenítőn (oculus) is azt látod.. de ha találsz mást ird meg nekem is :) Egyépként cv1 -el probálod?
  • wolfhgb
    A num 5 helyrerakta az a10 gondot, koszi, igy mar igazan pazar az elmeny, azt esetleg nem tudod, h hol lehet az eszkoz megjelenitesi dolgait allitani esetleg? Kepi dolgokra gondolok, kontraszt brigtnest, egyebek, mert nem talalok ilyen lehetoseget.
  • LeonSilver
    Akkor már ezt is tudjuk :)
    Örülök, hogy megoldódott a probléma.
  • Hefti
    Valószínű a VJoy zavar be,ezt kikapcsolva úgy nézki működik