Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PhantomAss
Nem is figyeltem hogy ez a sor is belekerült az 1.5 changelog-ba:
-0.7.0.0 Rift support with Direct Display mode and VR front end GUI, but still very much work-in-progress until hardware reaches consumer release versions
Ebben bízom azért, a DCS-nek kifejezetten jó a VR supportja.

GOOBY, pls

A béta után a végleges 1.5 teljesen reális jövő karácsonyra! 😄

www.smart-bus.hu

Vagy kész van de a füst után most pár nap pácolás következik<#vigyor>

LeonSilver
.. vagy nem

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Na jó. Ma van 30..2 napjuk volt megfüstölni,...kész van vagy nem?!

LeonSilver
Ja. Csak nehogy jövő karácsonykor is még az 1.5-öt várjuk.... 😊

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
<#zavart2>

Borisz80
Na akkor ismét beülünk a 29-be. 😄

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

molnibalage83
Business as usual...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

VO101Tom
A korábban linkelt topikba került föl néhány kép az új 29-es kabinról, tényleg nagyon jó lesz.
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2489002&postcount=3

www.pumaszallas.hu

Ahhoz képest, hogy emlékeim szerint tavaly ilyenkor a 2.0-t vártuk karácsonyra, most így egy év után szinte már kézzel fogható az 1.5.... béta... 😄

www.smart-bus.hu

<#alien>Baxki Leon!

f2d
Betonalj a böcsületös megszólítása. 😄

Akkor lészen vadineu Míg-29-es.

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

Durván bemozog a talpfa, vagy talpbeton. :-)
LeonSilver
Bocs Balázs! De ezt már egyszer eljátszottam 😊

LeonSilver

molnibalage83
Mikor? Hogyan? Rakom izibe.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.09.29. 19:46:34

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

LeonSilver
jön-jön

molnibalage83
Nekem első körben csak az a kérdés, hogy mekkora FPS várható, mert ők ígértek 20%-os javulást is.A későbbi OR szemponjából ez elég fontos lenne.

Ne mondj ilyet Leon. Most csak azé' mert eddig mindig ez volt?<#alien>
Én amúgy nagyon szeretném azt hinni, hogy jön a kánaán.
A reményhal, a legkitartóbb állat.

VO101Tom
valóban... de a remény hal meg utoljára 😊

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Mindenki, körtük én is, úgy várja ezt az 1.5-ös cuccot, mint a messiást. Aztán ösmerve EDét lehet egy rakat fosch lesz az egész, ha lehet még szarabb netkóddal 😄

molnibalage83

VO101Tom
Ezt olvastátok már? Tegnap este 20:45-kor posztolták ED fórumra:
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=147601

Wags azt írja, hogy a 1.5 public beta-t tegnap (ma?) összerakták, füst tesztet még elvégeznek rajta, és ha okés, akkor kiadják.
A linken egyébként a változások listája van...

www.pumaszallas.hu

Voltak verziók amikkel lehetett játszani hosszabb távon is....
volt valaha más is,mint irgalmatlan bughalmaz?

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

whiteskull
Köszi szépen! Hazaérek ki is próbálom. 😊

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

Ebből nem tudtam meg semmit, de van egy ötletem.

Ezt töltsed lefelé: http://crystalmark.info/software/CrystalDiskMark/index-e.html

ha megvan, settings - test data - "Default (random)" és csinálsz egy tesztet. Utána itt átteszed "All 0x00 (0 fill)" -re, és azzal is lefuttatsz egy tesztet.
Ezt a beállítást direkt a tömörítős SSD vezérlők lebuktatására tették bele. A sok nullát jobban lehet tömöríteni, mint a random adatot, így ha az utóbbi teszttel szignifikánsan gyorsabb az I/O, akkor tömörít.
Ne csak a 30%-al nagyobb pixel számot nézd, hanem sok esetben a ketszer draw call-t. Az meg dx 11 alatt is necces mar, dx9 alatt meg foleg.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha nagyon akarod akkor ketszer akkora draw call-t lehet csokkenteni igy-ugy itt-ott, vagy ertelmes feladatkiosztassal (amit nem hiszem, hogy csinalnak, foleg nem ED 😄 ) vagy repojectionnal (ami meg gagyi)

Az oculus meg nagyreszt fuggetlen a dx-tol, csak egy kijelzo ahova tolod ki a kepet. Az official requirement inkabb csak ajanlas, de gyakorlatilag ugysem nyulnak mar olyan jatekhoz, ami dx9 only, hogy legyen benn oculus tamogatas, oszt a unity is mar jo regota dx11es.

Legalabbis a regi sdk-ban api-tol fuggetlen volt a kep kuldese device-re (az elejen ugy csak egy monitor volt, de most mar van direct access is). No meg azert opengl / vulkan is van / lesz.

shaken, not stirred

Azért az remélem világos a többségnek, hogy ha még mindig várjátok, és kijön az 1.5 akár a héten akár 3 hét múlva, valószínűleg irgalmatlan bughalmaz lesz, ami egy beta esetén nem baj, csak érdemes helyén kezelni a dolgot....
whiteskull
Valami PNY lehet azt hiszem. SSD2SC240GC2DH16T-T

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

egyszer adják ki,aztán ráérünk tesztelgetni...

Szerintem az SSD -d vezérlője tömöríti az adatot. Vannak olyanok akik így trükköznek, hogy még gyorsabbnak tűnjön. Milyen SSD?
krisztian005
Úgy irták még korábban hogy minden modul menni fog.

molnibalage83
Remélem az FC3 megy vele, mert azt akarom kipróbálni, hogy alacsonyan gyorsan robogiva hogyan néz ki és felmenve 15-20 km-re dinamikus emelkedéssel, megnézni, hogy mit tud a legkiélezetebb helyzetekben a motor.

krisztian005
Ja, remélem.

molnibalage83
Just as soon as we complete smoke testing, we will release it.
Akkó gyün...

krisztian005
Türelmet kér.Részemről elfogyott.Töröltem a DCS-t,majd jövőre felrakom újból.

Ka-50

Semmi sem változott 2003 óta....
Hát eléggé nagy a csend...Egyre szánalmasabb az ED...
molnibalage83
Még nem posztoltak semmit. Vagy igen?

Qrva életbe.

Ka-50

nem értem,miért beszélnek kiadásról,ha eszük ágában sincs még kiadni?

whiteskull
Szerintetek az mitől van, hogy az ssd-émre telepített DCS állandóan mikrolaggol? A másik ssd-n nem csinálta, sőt most hirtelen ötlettől vezérelve újratelepítettem a sima vinyóra, és ott minden rendben. Csak hát a betöltési időt nem lehet kivárni.

krisztian005
Hecker007
Van valami hír az 1.5-ről? Lassan hó vége van, de sehol sámli, megint jön a két hét múlva péntekenezés a fejlesztők részéről?

Ezt a DX9 dolgot én sem értem, mert ott van PL az ETS2, az is DX9 és egy csomó DK2-s videó van vele.

www.smart-bus.hu

1080x1200 szemenként, tehát összesen 2160x1200 pixel a felbontás. Ez kb 30% több pixel mint az 1080p, és mindezt ugye 90Hz-n. Na most a fix 90 FPS azt jelenti, hogy 11 ezredmásodpercnyi idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy elkészüljön az új képkocka, és kiszámításra kerüljön az aktuális fejpozíció is. Ha ez nincs meg, akkor a régi képkocka és fejpozíció jelenik meg újra, vagyis ott az akadás és az, hogy a valóságban a fejed máshol áll mint amit a szemed lát. Ebből jön a rosszullét. 😊

Tehát ahhoz, hogy ebbe a 11 ezredmásodpercbe beleférjen minden, kell a hardveres és a szoftveres képesség is amit jelenleg ebben a formában csak az AMD tud prezentálni a LiquidVR csomaggal, de ez az elmélet. Az Oculus Ready minősítéshez a minimum 20 ezredmásodpercet kell tudni, de, hogy a gyakorlatban ez minőségben mit jelent, az a jövő zenéje. Oculus Ready

A szoftveres támogatás a játékfejelsztőkön múlik, de DX11-nél régebbi játékok esetében szerintem bajos lesz a dolog, mert, ha jól tudom az Oculus SDK-nak DX11 a minimum követelménye, a DX9 támogatásával érdemben már nem foglalkoznak.

A teljesítményhez még annyit, hogy mivel pár centire vagyunk a képernyőtől, és a pixel sűrűség még nem az igazi, így a különböző szűrők szerepe megnő, tehát például az élsimításra nagyobb szükség lesz mint egy normál monitor esetében. És akkor ott van még a sztereó 3D, ennek renderelése nem tudom mekkora plusz erőforrást igényel, bár, ha jól emlékszem a múltkor valaki 20-30%-ról beszélt.

Egyébként én sem értek hozzá úgy mint a nagyok, csak érdekel és igyekszem követni a fejleményeket, tehát ne vegyétek 100%-nak amiket írok, mert lehet én is félreértek valamit! 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
A TIR-el, hogy mozoghattál a kabinban egy másik probléma is előjött. Korábban -szintén polygon spórolás miatt- egyszerűen kitörölték azokat a részeket, amiket normál ülő helyzetből nem látnál. A régi il2 ezért nem kapott évekig 6DOF támogatást, csak 3 tengelyen működött, mert a kabinban sok helyen beletöröltek.

Pl a Clod-os KG13 hátulról: kep1 és szemből: kep2. Egyszerűen hiányzik a modell fele. CloD tudja a 6DOF-ot, de DCS-nél sokkal szigorúbban le van szabályozva, hogy hova mozoghatsz a kabinban, ezért lehet itt is törölgetni. DCS kabinokban sokkal szabadabban mozoghatsz, sokkal nehezebb ezzel a módszerrel spórolni. Nem csak polygont, de ami nagyobb gáz, textúrát is le kell gyártani csomó felületre, amit jó eséllyel soha nem fogsz látni (videokártyát 90%-ban a textúrák töltik meg)...

www.pumaszallas.hu