Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: f2d, 2015.10.05. 20:14:42
Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.05. 17:17:32
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Vagy valami ilyesmi 😄
video
<#nevetes1>#nevetes1> Látom a pilóta is kb annyira tudja rávinni a "szálkeresztet" a gépágyúhoz mint én. Az első gun kill még oké de a többi... Kíváncsi vagyok igazából is eltalálta e volna, mert én így nem nagyon találom el a szimulátorban.
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
A Falconban ez megoldható úgy, hogy csinálsz olyan légiharc rakétát, aminek 0 a sebzése, de minden más tekintetben az élessel azonos modellező értéke van. Tehát a rakéta légellenállása és minden stimmel, csak ha talál, akkor nem történik semmi. Valódi 3D test ütközést rakétáknál gondolom nem modellezi a DCS, tehát ebből probléma nem lenne. Viszont a gond is ezzel lenne. Honnan tudja a megtámadott, hogy talált a rakéta?* A gun kill még nehezebb.
Ha megnézel igazi videót, akkor F-16C-nél kb. 0,5 másodpercig a gun aiming ponjának rajta tartásga után villan fel a "kill" a balf felső sarokban. Ezt gőzöm sincs, hogy hogyan lehetne modellezni. Lila gőzöm sincs a DCS adatbázisának felépítéséről...**
*Az F4-ben a gép akkor is megbillen, mintha robbanás lenne, csak nincs sebzése a rakétának.
**Ez sajnos légiharc rakétás, de mikor felvillan a négyzet a sarokban, az kill vagy legalábbis indítási feltétel megvan..
A részvétel a fontos <#idiota>#idiota>
Én drukkolok hogy valami értelmes dolog süljön ki ezekből a Pod-okból. Amúgy akinek még nem tűnt fel, az országok között már van Aggressor sqd-is! Végre lehet nyomni F-5 aggressorok ellen USA F-15-el is 😄
Na meg ha már Nevada map akkor ilyen újításokat el is várok.
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.10.05. 12:46:52
Eső dij Nevada térkép.
Második dij a nyertes által választott modul.
Harmadik dij a nyertes által választott fizetős kampány.
Red Flag campaign
A gázkar tengelyén hogy tudom állítani hogy hol kezdődjön az utánégető fokozat? Jelenleg nincs berakva az "átemelő" pöcök, mert nem tudom hová lecsavarozni a gázkart, különben felemelném az egészet.
shaken, not stirred
Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2015.10.04. 22:23:04
A GeForce-nál viszont a timewarp számítása komoly probléma lehet, mert nem minden rajzolás egységes, vagyis lehetnek olyan feladatok, amelyek az ezredmásodperc tört része alatt lefutnak, de olyanok is, amelyek akár 4-7 ezredmásodpercig is eltartanak. Utóbbi jelenti a problémát, mert a timewarp számítására nagyjából 10 ezredmásodpercnyi idő van az Oculus Rift esetében, és nagyon nem jó, ha ebből úgy telik el például 7 ezredmásodperc, hogy a számításhoz a grafikus vezérlő még hozzá sem fogott. A fennmaradt 3 ezredmásodpercben gyakorlatilag kizárt, hogy elkészül a timewarp, ami azt jelenti, hogy újra ki kell rakni az előző képkockát, és ez egy akadásban nyilvánul meg.
Az utolsó két bekezdéssel meg egyetértek, nekem sem a kedvenceim, de az erősebb kutya baszik elve belátható időn belül kétlem, hogy változna. Már ezzel a low-level API sztorival is kurva nagy mákja van az AMD-nek, hogy ezt így át tudták verni az iparágon, a VR lehet a következő, és egyben utolsó lehetőségük.
www.smart-bus.hu
MErt a 90FPS az 11ms-ot jelent, ha ezt nem tudja tartani akkor bukik a képfrissités .
Itt is ugylátom forditva ülnek a lovon, hogy nem azt mondják, hogyha képes lesz az NV a kritériumoka hozni akkor megkapja a matricát, inkább feladják a követelményeket, hogy az NV is kitehesse , hogy megfelelt, miközbe meg közelében sincs.
EZ a fajta dolog miatt vagyok én ellene az NV és az Intel dolgoknak, mert pénzzel érik el azzt amit a kisebb gyártók fejlesztéssel és agymunkával sokszor jobban.
A cikk érdekes, elvben létező dolgokról ír, de ugye mi köszön majd ebből vissza a valóságban? Ezt most max az tudja, aki közel van a tűzhöz, az mindenesetre elég beszédes, hogy a nagy OR bemutatókon AMD VGA-ról mennek a demók, még NV-s címek esetében is. Hogy ennek az oka a LiquidVR környezet, vagy a hardver tudása, illetve a kettő együtt, passz.
NV-n állítólag azzal próbálnak majd kompenzálni, hogy a kép széle felé elmossák a képet, hogy gyorsabban fussanak a játékok, de ugye ezzel az a gond, hogy retina követés még nincs, ergo, ha így lesz, nem lesz túl épületes látvány kinézni oldalra fej mozgás nélkül. És még ugye ott van ez a fix 90 FPS történet... ha tényleg csak a 20 ms határt képesek tartani az NV kártyák, akkor bizony lesz képkocka ismétlés, ami azt eredményezi, hogy adott pillanatban a fejed már fizikailag máshol lesz, mint ami képet a szemed lát, ergo jöhet a rosszul lét.
De ez jelenleg mind feltételezés a rendelkezésre álló infókból, ami közel sem jelenti azt, hogy szoftveresen az NV nem talál ki valamit a megjelenésig.
Az szerintem ismert már, hogy nekem az AMD sokkal szimpatikusabb, azonos ár, teljesítmény, minimális teljesítmény különbség esetében én inkább AMD VGA-t veszek, de jelenleg azok az AMD hardverek amik teljesítményben is jók, és elvben mindent tudnak ami a VR-hez kell, iszonyatosan túlárazottak. Egy Fury X, ami 1080P-n 20-30%-l lassabb egy costum 980Ti-nél, árban egálban van vele...
Én, ha minden igaz és úgy alakul, akkor a jövőhéten veszek egy 980Ti-t, majd amint elérhető lesz, akkor egy OR-t is. Tesztelem, kipróbálom, hogy milyen és ha tényleg szarabb vele az OR akkor eladom, és veszek egy Fury-t, aminek remélem addigra lejjebb megy az ára.
970-t én biztos nem vennék a helyedben, már csak elvből sem, de ezt már kifejtettem! 😊
www.smart-bus.hu
Azt azért figyelembe kell venni hogy papíron jelenleg az AMD jobb VR-re, és a PH elég elfogult a vörös oldal felé, másrészt nehéz megmondani mi lesz mivel még nincsenek tesztek a megvásárolható OR-el. A papírforma csak egy dolog.
Halkan jegyzem meg hogy nem hinném hogy az Nvidia hagyná magát és egy vállrándítással elintézné a vr témát.
A tapasztalatom az hogy az innováció évek óta a vörös oldalon van, de gyakorlati hasznot nem tudnak belőle kovácsolni, a pénz pedig a zöldeknél, és az lehet hogy többet számít.
Mindenesetre én nem írnám le az Nvidiát még.
GOOBY, pls
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.10.04. 17:21:13
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.10.04. 16:49:07
Az új 1.5:
Még ki kell tapasztalni hogy mit kell beállítani mert ez így nem jó, Az 1.2 nem akadt ennyire hasonló beállításokkal.
Meg hiányolom a "warm colors" optionst is, így nagyon fakó nekem.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.10.04. 10:45:55
GOOBY, pls
F-15C-hez konfigolok.
Nem tudom miért a target-ban erőlködtem 😄
Targetban beállítottam dx_rot_axis és dy_rot_axis-ra a tengelyeit.
Dcs-ben meg:
deadzone 3
saturation 20
többi maradt alapon.
Így már jobban falcon radarkurzor érzésem van 😄 Bár egy kicsit még "gumi egérkurzor" érzésem van, de már megfelel.
F-15C-vel kapcsolatban egy másik kérdés.
Az normális hogy üzemmód váltáskor a radart mindig újra be kell kapcsolni?
Tehát NAV módban ("1"😉 vagyok és keresek a radarral, majd célt találok és átkapcsolok BVR módba ("2"😉. A radar pedig kikapcsol. Ez normális? Bármely üzemmódba kapcsolok aktív radarral, átváltáskor mindig újra be kell kapcsolni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<"added">"added"> = {
<1>1> = {
<"filter">"filter"> = {
<"curvature">"curvature"> = {
<1>1> = 0,
},
<"deadzone">"deadzone"> = 0,
<"invert">"invert"> = false,
<"saturationX">"saturationX"> = 1,
<"saturationY">"saturationY"> = 0.26,
<"slider">"slider"> = false,
},
<"key">"key"> = "JOY_X",
},
},
<"name">"name"> = "TDC Slew Horizontal",
},
<"a2034cdnil">"a2034cdnil"> = {
<"added">"added"> = {
<1>1> = {
<"filter">"filter"> = {
<"curvature">"curvature"> = {
<1>1> = 0,
},
<"deadzone">"deadzone"> = 0,
<"invert">"invert"> = true,
<"saturationX">"saturationX"> = 1,
<"saturationY">"saturationY"> = 0.26,
<"slider">"slider"> = false,
},
<"key">"key"> = "JOY_Y",
},
},
<"name">"name"> = "TDC Slew Vertical",
},
shaken, not stirred
Az egérkurzor mozgató kis gömböt hogyan tudnám beállítani arra hogy a radar kurzorját tudjam mozgatni vele? Össze vissza próbálkoztam a TARGET beállításában de nem sikerül.
Külső nézetben ha jó szögben forgatod a kamerát a Nap felé, akkor ujjlenyomatokat látsz a ?lencsén?. Üvegszem rulez! Felesleges túl effektelés.
Így álló képen nem túl feltűnő de ha mozgatjátok a kamerát... balra a két repülőgép fedezék feletti felhő felett lehet látni, néhány fehéren csillogó ?lencsére? ragadt szösszel...

Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.10.04. 09:49:10
Ka-50