36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#21339 wiki/Stirling-motor
A kérdésedre a válasz, hogy igen van külső égésű motor is ! -
Colos1357 #21338
A gázolajnak mások a hőtechnikai paraméterei, ezért az is csak ég
Amúgy nekem személyesen gondom volt a "belső égésű" -vel is, mert akkor kellene lennie külső égésűnek is
Aztán egyszer erre azt mondta az egyik tanárom, hogy mivel a sugárhajtóműveknél az égőteret fizikailag nem választja el semmi a külvilágtól, az tekinthető "külső égésű" motornak... De szerintem ez nem teljesen igaz, mert a kompresszoron és a turbinán van nyomásváltozás, így el van választva. Ha nem megfelelő a fordulatszám, nem is működik rendesen, mert nem jók a nyomásviszonyok. -
#21337 Akkor a diesel motor az robbanómotor, a benzin meg belső égésű? :) -
Colos1357 #21336 Konkrétan a motorokkal sajnos annyira nem, inkább csak az anyagok - főleg az acél - viselkedésével, meg a fizikával. :) Az oktánszám a benzin kompressziótűrő képessége, azaz a 100-as nagyobb kompressziót visel el, mint a 87-es. Nem csak a henger kompresszió viszonya számít, hanem az, hogy a gyertya mikor gyújt be, mert az sosem akkor gyújt, amikor a dugattyú felső holtponton van, hanem mindig előtte, amikor a kompressziónyomás még nem érte el a maximumot. Ez az előgyújtás. Ha az előgyújtás 87-es üzemanyagra van beállítva, akkor simán mehet bele 100-as. Csak annyi lesz a gond, hogy nem fogja a motor kihasználni a jobb üzemanyagot. Minél jobban be van sűrítve a keverék, annál jobb lesz a hatásfok, de ebben az esetben ugyanannyira lesz sűrítve a keverék, mint a 87-essel. (Sok esetben ezért parasztvakítás a benzinkúton a 100+ oktános benzin, mert csak akkor fog vele jobban menni az autó, ha van benne kopogásérzékelő, ami automatikusan állítja az előgyújtást.) Ha 100-asra van beállítva az előgyújtás, akkor a 87-es kopogni fog, mert mielőtt begyújtana, öngyulladással berobban. Ezzel nem is az a gond, hogy begyullad, hanem az - amit sokan nem tudnak - ilyenkor más az égés. Amikor a gyertya gyújt, akkor a hengerben égés van, nem pedig robbanás. (Gépészmérnökök számára ezért vörös posztó a "robbanómotor" kifejezés Azok "belső égésű" motorok )
Ha öngyullad, akkor van robbanás, ami hosszútávon szétveri a hajtókart, és elégetheti a dugattyút is. Szerintem ehhez annyi idő nem elég, amennyi idő alatt beáll a messer motorja.
A kopogásos égés értelemszerűen függ a szívótérnyomástól is, mert ha eleve nagyobb nyomással tölt, akkor hamarabb éri el a kritikus kompressziónyomást. Tök mindegy, hogy 100-asra vagy 87-esre van számolva a motor, mindkettőnek van vége. A metanol viszont növeli az oktánszámot (emlékeim szerint 120 környékére), így teljesen normális, hogy azzal nagyobb szívótérnyomás érhető el. Nekem rémlik valami valamelyik Messer manualból, hogy B4+MW=1,8 ATA, C3+MW=1,98 ATA.
A II VH -s vadászgépek motorjai azért ilyen érzékenyek, mert nem volt bennük semmilyen tiltás, vagy konstrukciós fojtás, mint manapság. Egy 50 ccm -es babetta motort is szét lehet 5 perc alatt hajtani, csak ki kell tágítani a kipufogó nyílást, és növelni kell a töltőnyomást. Akkor viszont néha szükség volt a nagy teljesítményre, ezért nem védték őket, és olyan teljesítményt is el lehetett érni rövid ideig, ami már fizikailag károsította a motort.
Az is lehet még gond a Messernél a DCS -ben, hogy még a hideg motornak kezded el tolni. Csináltam párszor olyat, hogy beállítottam -30°C -t, felmentem 6000 méterre, és alapjáraton, manuálisan beállított nagy állásszöggel - hogy alacsony legyen a fordulat - vitorláztam 500 méterig, majd gázadásra - csak 1,3 körül adtam neki - 1 perc alatt valamikor beállt, valamikor meg le. Ezt okozhatja az, hogy lehűl az olaj, nő a viszkozitása - besűrűsödik -, és 1. jelentősen csökken a kenőhatása, 2. kinyírja az olajszivattyút, és meg is szűnik a kenőhatása. -
#21335 Most néztem meg, fasza kis videó -
#21334 Igen, léghűtésesnél 200 fok körül van a normál hőmérséklet.
@ Colos, látszik te képben vagy a motorokkal, szar oktánszámú üzemanyag előgyulladása (kopogás) okozhat annyi kárt a motorban, hogy ennyire rövid úton tönkretegye? Ez lehet még a megoldás, hogy a DCS meszához a 87 oktános B4 üza van számolva, nem a 100 oktános C3. A B4-el 1.45 fölé nem szabad tolni a szívótérnyomást, mert kopogni fog, az MW50 viszont ez csillapítja, azzal mehet az 1.8 ata. -
Lysandus #21333 Ja, most néztem meg a g50 manuált. Normál hengerfej hőmérséklet: 200-240, overheat: 260. (Gondolom minden léghűtéses motornál hasonlóak az értékek, az általad említett ok miatt.)
asw27: a hűtőfolyadéknak nem kell olyan hőmérsékletűnek lennie, mint a hengerfejnek. Ugyanis áramlik. Energiát vesz fel a motorban, majd a hűtőradiátornál leadja azt (lehűl), utána kezdi újra a kört.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.11.05. 23:14:01 -
Lysandus #21332 Basszus tényleg! A léghűtéses csillagmotoroknál is e körül van a kritikus hőmérséklet! Ott pedig a hengerfej hőmérsékletét mérik közvetlenül. (Már ahol ez le van modellezve, a CloD-ban például a G50-esnél.) Tök érdekes dolog a fizika! :-D -
feca1229 #21331 Hangulatos, nekem tetszik! -
asw27 #21330 Nem kötözködni akartam, csak példának a hengerfejcsavart említetted, az meg már a víztér után van és nem közvetlenül a henger palástjánál. Ezért gondolom, hogy ott már a hőmérséklet nem lehet jelentűsen nagyobb, mint a hűtővíz hőmérséklete. Így már nincs jelentősége a víz áramlási sebességének sem. -
#21329 Első próbálkozásom...
-
Colos1357 #21328 A víz fajhője 9x nagyobb, mint a vasé. Ez röviden azt jelenti, hogy ugyanakkora tömegű vas, ugyanakkora energia hatására 9x -esére melegszik, mint a víz. Ezért egyrészt a hűtővíz mindig sokkal hidegebb, mint a henger, másrészt egy hirtelen felszabaduló energiamennyiség hatására simán előfordul, hogy a vas már 250°C -on van, a víz, meg csak pár °C -t változik.
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2016.11.05. 21:46:14 -
#21327 -
sakkay #21326 Beszarás mit meg nem csinálnak.. -
gantus68 #21325 https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2941506&postcount=38
New version DCS 1.5.5.58642.188 is in Open Beta.
- Klikkelhető rádiómenü
- Hawk kétüléses
- SA342 Gazelle nem működik
Utoljára szerkesztette: gantus68, 2016.11.05. 19:43:22 -
asw27 #21324 Ez most, hogy jön ide? Gondold át, mielőtt belekötsz. -
Fürtös #21323 Szerintem ebbe ne kezdj bele... Több itt a műszaki ember mint gondolnád... -
asw27 #21322 Víztér van a hengerfejben és a henger fala mellett közvetlenül. -
#21321 Nem vagyok gépész, de gondolom a hengerfej hőfoka és a hűtővíz hőfoka azért nem ugyanaz. -
#21320 Amit írsz az rendben van, viszont jobban belegondolva, arra nem emlékszem, hogy a feltöltő nyomás mekkora lehet DCS-ben MW50 nélkül full gázon: 1.4 avgy 1.8 ata? 1.8 ata- MW50 nélkül valóban tiltott volt, de B4 üzával MW50 nélkül nem is tudott 1.8 ata-t a DB605 (DCS-ben elvileg B4 fuel van). Még régen volt ED fürumon elég hosszú fórumozás arról, hogy ez bug vagy fícsör :) -
asw27 #21319 A 250 fokos hűtővíz elég ritka repülőgépeknél, bár teljesen újszerű megoldás lenne, a fáradt víz energiáját turbinában kihasználni és plusz tolóerőt előállítani.
Utoljára szerkesztette: asw27, 2016.11.05. 14:59:26 -
Colos1357 #21318 250°C a kritikus határ, mert az acél szakítószilárdsága eddig az értékig nő, e fölött pedig már csökken. Ezért ha eléri ezt a hőmérsékletet a henger, akkor a hengerfej leszorító csavarok elgyengülnek, megnyúlnak, és vagy csak simán elmegy a kompresszió, vagy lerobban a hengerfej. Ezt lehet elkerülni az MW hűtőhatásával. Annyi hiba van szerintem a DCS -ben, hogy ha ledobálja a hengerfejeket, attól még nem áll be a motor, csak le.
Az idő valóban nem n+1 másodperc, de az acél hőtani adatai állandók, a levegő hőmérséklete itt elhanyagolható, a csavarok / hengerek is ugyanakkorák, ezért különbségek max. az üzemanyag minőségétől lehetnek, ami nem sok, csak pár százaléknyi eltérést jelent abban, hogy mennyi idő alatt melegszik fel a motor egy bizonyos teljesítmény beállításon. Ja, meg persze a vízhűtő rendszer és a motor általános állapota is beleszólhat, de ezek csak ronthatnak rajta. -
gantus68 #21317 Multiplayer és van mit csinálni + van hangulat ;), ww2 vagy 104-es szervert próbáltátok már? Ott nagyban megy a war, én inkább virtual aerobatics, amúgy egyetértek a megállapításaitokkal, de alig használom single-ben, csak a training miatt. Számomra minden modul egy új, megtanulandó típus, úgyhogy jöhet Spitfire is. Ennyi modulnál már a jártasság fenntartása sem egyszerű :) -
#21316 Ennyi -
sakkay #21315 Nagyon jól megfogalmaztad. Sokszor leülök bekapcsolok mindent-majd nincs igazán mit csinálni..hangulat nulla. Csak az a baj ha az ember repül egy DCS géppel utánna már minden más gagyinak tűnik. Sajnos.. -
#21314 Engem csak az zavar az egészben , hogy hiába venné meg az ember a modult még ilyen áron is, de nem áll össze egy egésszé.
megveszed a gépet, de nincs hozzá körítés csak repkedsz egy táj felett gyakorolsz a géppel,de nincs atmoszféra nincs hangulat hozzá, nincs dinamika rajtad kívül nincs senki a légtérben, csak az amit a pálya szerkesztője megálmodott és ha elfogynak a szereplők a pályáról akkor vége .
Egy olyan szim ami a BMS-t ilyen grafikával és részletesen kidolgozott gépekkel mint a DCS ötvözne akkor dőlne a lóvé. BMS-ben azt érzed, hogy egy nagy gépezet egy apró porszeme vagy és él a légtér körülötted, de itt csak kóvályog az ember a nagy semmibe. -
#21313 Mondjuk azon a piacon így is lehet rendesen kasza, mert annyian vannak mint az... :) főleg ha az általad említett extra skin pack, ráaggatható extra fegyvereket,, stb is vesszük...
@Leon: Az már a csodák csodája lenne... :) Én ezt a 10k fölötti összeget sokallom, de hát ez van ezt kell szeretni... :) -
#21312 Én az áron annyira nem vagyok felháborodva. Azt, hogy a "saját népnek" olcsóbban adják az meg valahogy nekem szimpi.
A modulokra kicsit úgy tekintek, mint egy "külön" játékra és ezért nem zavar annyira az ára.
Ami engem érdekel, azt megveszem, oszt' jó napot.
Persze megértem Papa álláspontját is, én is örülnék ha egy modul mondjuk 5e Ft lenne. -
feca1229 #21311 Minden annyit ér amennyiért eltudod adni.
Jó pár hónapja talán egy éve azt mondták, hogy többet nem lesz 20%-tól nagyobb leárazás aztán tessék nem folyt befele a pénz, és azóta már többször is volt 50% -os leárazás is, így vettem meg a Miraget-ot is. Amúgy ennyiért már szerintem a német és az angol vagy más nyugat-európai embernek is drága. Szerintem... a ruszkiknak meg pláne... ott sem mindenki kőgazdag! -
zoltang #21310 Úristen... vastag a bőr az arcukon.
A DCS-re visszatérve, szerintem látszik, hogy már az oroszoknak sem lesz olyan olcsó. Eddig a VH-ás gépek 1200 rub. voltak, most a Spit meg 3150 rub. lesz teljes áron. Valami nagy anyagi gondjuk lehet, ha már ide jutnak...
Talán az eu. megszorítás is közrejátszik?
Tavaly őszön volt a "dolláros vonalon" nagy akció utoljára, 80% ha jól rémlik.
Amúgy megértem a magasabb árat egy modulért, mert biztos nagy munka van benne, de ezen az orosz szinten átszámolva egy vh2-es gép 5200 Ft.-os teljes áron (max, 20-30%-os akciókkal :) ) lenne reálisabb. Na jó max 7-8 ezer és azt akciózgatnák 50%-ig, de nem 14 ezres...
Utoljára szerkesztette: zoltang, 2016.11.04. 17:11:26 -
#21309 Köszi. Eddig nem jutottam el amikor néztem :) -
majonur #21308
ott van a Paypal, csak el kell jutni a
Home > Personal section > Orders > Complete Order oldalra
dec 16. lesz elereheto, a serial numbert elkuldtek emailben. -
#21307 Itt az eredeti hirdetés egyébként, már rég volt mikor fórumon először láttam, de a raktárkészlet még megvan, ára sem ingadozott azóta, szóval ez egy mai napig élő, érvényes bolti ár:
http://www.showgames.ru/product_5270.html
Különbség a weblapon vásárolt 80 dolláros BoS-hoz képest, hogy itt alapból két repülőt kap a jóember, viszont az unlock-os hadjáratot játszva a fegyverzet kiegészítők meg skinek mellett megkapja az összes többi gépet is. -
#21306 Igen, én is elhűltem... :) -
#21305 BoS-ról:
Nemtom. A BoS-t elsősorban oroszoknak csinálták. Ez már a fejlesztés elején is tudott volt, hogy a részletekről, a fontos dolgokról az orosz fórumon ment a vita, az angol fórumon csak elsorolták, hogy mire jutottak, akinek tetszett az megvette, akinek nem annak meg sok lehetősége nem volt beszélgetni erről. Mondjuk a 12-szeres ár elég megdöbbentő így is). -
sakkay #21304 Köszi. Hamarosan megveszem. -
#21303 Én egy normális korhű térképet nagyon hiányolok, mert tényleg qrva jól kidolgozott gépeik vannak, de a hangulat az nagyon hiányzik. Meg egy normális netkód sem ártana, de ez inkább technikai probléma. -
#21302 1740 ft-ot még nekem is megérne, de egy forinttal se többet :)
Amúgy érdekes dolog ez...a spitért simán kifizettem tegnap a 12 rugót, pedig csak egy gép, meg mindegyik eddig vásárolt cuccért kifizettem, bár jó részüket akciósan vettem. Nem is merem összeszámolni mennyibe kerültek.
A BoS-ra viszont 2000 ft-ot nem adnék ki.
Szívesebben adok ki ennyi pénzt ha normális munkát csinálnak, és szerintem azért harci repszimben ma nincs a DCS-nél jobb (persze lehetne ez is sokkal jobb de ebbe most ne menjünk bele).
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.11.04. 13:37:59 -
#21301 De ez nekik miért jó? Pusztán csak azért mert oroszhon? -
#21300 Ó, láttunk már ennél meredekebbet is, a Battle of Stalingrad szimulátort, ami 100 (illetve most már csak 80) dollár Európa ezen felén, azt 399 rubelért lehet megvenni oroszhonban :) Napi árfolyamon (80 dodóval számolva) az 22200 Ft az 1740 Ft-hoz képest. Szép mi? :)
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.11.04. 13:09:28