36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
feca1229 #21859 Na megnéztem. Természetesen ez csak az én benyomásaim a Spittel kapcsolatosan, nélkülöz mindenfajta komolyabb méricskélést! 8.000 méter magasan kb olyan 400km/h sebességnél, ha a botot hasra húzom és teljesen hátratudom húzni, minden fajta gond nélkül elkezd emelkedni és pedig villámgyorsan, a szárnyvégről azonnal elkezdődik a páraleválás (kurva látványos és jól néz ki). Mikor pedig zuhanásba viszem a gépet kb olyan 680 km/h -nál ugyan úgy hasra tudom húzni a botot, a repcsi máris emelkedik illetve emelkedne, csak máris letörik mind a két szárny és kigyullad, tehát a botot ugyanúgy tudom hátrahúzni mintha csak 400 kilométerrel repülnék. Másik próba ha botot 400 km/h -nál előre nyomom negatívba abban a pillanatban elsötétedik a képernyő kb 3-4 másodpercig.
Ugyanezeket megcsináltam a Bf-109 is. Ott 400 km/h nál ha hátra húzom a botot és szinte teljesen hátra tudom, akkor elkezd emelkedni a de korántsem akkora lendülettel mint a Spit, és később kezd a szárnyvégnél a párakicsapódás látszódni. Ha zuhanásba viszem a Messrert akkor kb olyan 680 km/h -nál hirtelen hasra húzom a botot akkor alig mozog a bot és a gép csak lassan kezd el emelkedni. Ha negatívba nyomom a botot akkor az orra elkezd menni lefele, de nem olyan lendülettel mint a Spitnek, és nem jelentkezik azonnal ez a képernyő sötétedés, csak jó pár másodperc múlva. Tehát szerintem a Spitnél ez nem jó. Mint említettem ez csak az véleményem és nélkülöz mindenfajta számítást vagy stopperrel való méricskélést, csak pusztán a benyomásaimat írtam le.
Nekem olyan érzésem van ezzel mint mikor pl az F-15-el vagy a Miggel repülök és ahogy mozgatom a botot nagy sebességnél is szinte azonnal reagál a gép. Ha negatívba nyomom a botot nagy sebességnél ott jelentkezik ez az azonnal sötétedés. Ha valakinek megvan a Spit akkor próbálja ki Ő is is írja meg, hogyan látja ezt. -
sakkay #21858 Repkedek a messzerrel. Nagyon finom gép. Olyan szépen lehet vele leszállni, hogy mesés. A p-51 sokkal izgágább. Ez normális? Amúgy nagyon tetszik. Nagyon. Multiban milyen repülni vele a szövi gépek ellen? Mármint igencsak pengének tűnik:))) -
#21857 Köszi Tom! -
feca1229 #21856 Kiprobálom este. Most nem vagyok gepközelben. -
#21855 Indulás előtt nézd meg, hogy a koppig kitérített joy-t meddig húzza-tolja a kabinban. Csinálhatsz screenshotot is, az biztosabb. Majd ugyanezt nézd meg nagy sebességen is, hogy a bot kitérése változik-e. Ha ugyanakkora, akkor lehet, hogy bugos a kormányerő számolás (vagy hiányzik - régebben a többi ww2-es modulnak is ugyanez volt a baja). A 450 km/h ettől függetlenül még nem olyan hú de nagy sebesség, 6-700 környékén (zuhanásban) is teszteld le, ott már nagyon látványosan kevesebbet kellene tudni húznia a pilótának.
A Spiteknek egyébként az V-östől fölfelé már amerikai sztenderdek szerinti kormányerő és kitérés kellett egy G belehúzásához (NACA szabvány), csak a korai Spitek (I, II) voltak annyira érzékenyek, hogy az már a biztonságos vezetés rovására ment. -
#21854 Én a Thrustmaster T-16000 HALL szenzoros joyt választanám. 15-20e környékén kapni. -
feca1229 #21853 Nektek a DCS Spitnek milyen a kormányerő? Én mikor megyek vele kb. 450 km/h -val hasrahúzom simán emelkedik minden gond nélkűl, ha előre tolom negativba akkor pedig pedig rögtön befeketedik a képernyő simán mintha lökhajtásos géppel mennék, vagy csak nálam van valami rosszul beállítva. Nekem olyan érzésem van mintha a gép kormányára nem hatnának a légerők? Bár lehet én vagyok láma és ez tényleg ilyen érzékeny volt a valóságban! -
#21852 Srácok. Gondolom többen használjátok a Condort. Milyen joyt lenne érdemes hozzá venni?
Egy ismerősöm kérdezte. A szajtekek nem rosszak, de elég drága és a gázkar nem is kell ugye.. -
gantus68 #21851 Igazad van, gyakorolni kell, én a két német után tenném nehézségben, a p51 elé.
Dogfight-ban nagyon jól ki lehet használni a gyorsulását, a szűk fordulóban ugyanúgy lecsúszhat, mint a mustang.
A légcsavarkör renderelése nagyon látványos, a merlin és a fegyverek hangja fenomenális. -
sakkay #21850 Köszi. Na látod a driveren belül eszembe se jutott:) -
Colos1357 #21849 15, de a driverből az érzékenysége le van véve minimumra. Ez a Kamovhoz nagyon jó, de a Messernél meg a Su-25T-nél nem az igazi, azoknál még csiszolni kell. Csak most a Kamovba vagyok belebolondulva, viszont hétvégén izzítom a Messert, mert a Spitek kezdenek elkanászodni
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2016.12.16. 18:47:31 -
#21848 Na sikerült repülnöm a spittel.
Tök jó :)
Azt hittem hogy kezesebb gép lesz de nem...Mondjuk még mindig könnyebb vele leszállni mint a Dorával.
Felszállásnál és leszállásnál iszonyat pici rudder mozdulatokat szabad csak csinálni mert berádlizik, ugye az a fránya keskeny futómű.
Ja meg nagyon jól gyorsul, alig adok gázt és már 500 km/h körül van, szóval figyelni kell leszálláskor is.
Tetszik de gyakorolni kell... -
sakkay #21847 Egyáltalán nem nehéz repülni a messzert Nagyon kezes. Habár még nincs rajta fegyverzet. -
sakkay #21846 Srácok a pedál curvature állítását g940 pedálra mennyire állítottátok? PL. a messzernél -
#21845 Igen? Nekem megjelenik a module managerben, de nem engedi leszedni, nem megfelelő a verzióm.
Updatelve van a játék pedig. -
sakkay #21844 Iszonyat jól néz ki a vidi!!!! -
majonur #21843 na most elerheto, a Modulmanager mar elkezdte szedni. -
#21842 Itt a heti hirekben is azt irjak hogy ma megjelenik. -
majonur #21841 Ennnek ma kene elerhetove valnia. Tudtok rola valamit? -
#21840 Szerk:
amíg írtam a hsz-t, látom megelőztél :) ugyan ezt a videót akartam kiposztolni.
Azért nem rossz ez, na.
Tetszik a Normandia térkép, és a spit fegyverhangja sem rossz.
Örülök hogy az Il2 után újra van olyan 2 vh-s szim ami érdekel.
Bár sajnos még mindig nem elérhető, gondolom majd estefelé lesz peccs.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.12.16. 14:32:34 -
#21839 Spitfire trailer Normandia map=on.
-
sakkay #21838 Megvan, hogy kell! Nevadán belül van egy instal menü! -
sakkay #21837 Uha..na még nézelődök hátha találok valamit. -
#21836 format c: /u ;)
Nem tudom :( Próbáld meg leszedni és újra feltenni.
-
sakkay #21835 Leon mit is kell csinálni ha a dcs nem enegedi valamelyik modulomat? Azt írja meg van véve', de mégsem repülhető nevadán. Steamon ok.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2016.12.16. 09:08:46 -
#21834 Én nem bírom a srácot. Volt itt néhány megnyilvánulása, amit >én< nem tudok tolerálni.
Valamint PM-ben is erőlködött a kis szaros. -
#21833 Alacsony PP állásszögön jobban gyorsul a gép. A mesza lenyitott fékszárnnyal 165 körül emelkedik el, fékszárny nélkül 190-körül. Persze, fel lehet szállni sokféleképp, ahogy leszállni is le lehet sokféleképp (amíg a pilóta saját lábán elsétál a géptől az jó leszállásnak számít), és ezeken a betonos qrvahosszú reptereken valszeg soha nem lesz gondod ebből, még taxi útról is fel tudsz szállni, de egyrészt ne ez legyen egy oktatóanyagban, másrészt Normandia térképen, egy esetleg előretolt szükségreptéren a mező közepén már lehet, hogy gondban leszel :)
MW50-et igen, pont így használod, induláskor rákapcsolod, és amikor gázkart koppig előretolod, akkor kapcsol be (nyomásmérőn látod, hogy mikor lesz aktív). -
#21832 Én mondjuk felszállásnál nem használok fékszárnyat és manual pp-t sem (soha).
Bot hasra, trim teljesen orrnehézre, farokfutó rögzítve, aztán had menjen :) Simán full gázzal is fel lehet szállni csak figyelni kell a belépésre amikor eljön a farokfutó.
Persze az más kérdés hogy a valóságban is működne-e így, de nálam bevált.
Az MW50-et lehet úgy használni hogy motorindításkor belkapcsolom és nem foglalkozok vele többet? Gondolom csak akkor működik ha full gázt adok?
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.12.15. 20:33:35 -
#21831 Ja, Nesuét én nem láttam még. Na, végignéztem, hát lenne pár dolog amit azért kicsit másképp kell, remélem Nesu nem vesz magára, de ha a videója már szóba került mint oktató anyag, akkor pár dolgot tegyünk helyre.
Oké, ez is egy módszer, hogy kapcsoljunk föl mindent, és az biztos jó lesz :) A kapcsolótáblán nem kell mindent felnyomni, pitot cső és kesztyű fűtés nem kell, navigációs fények sem túl jó harc közben, kabin UV lámpa nappal engem zavar, de ez ízlés dolga, külső fegyverfelfüggesztést meg csak akkor kell, ha van ugye alattad fegyver. Kapcsolótábla első panelén csak a legfölsőt meg a legalsót kapcsold be (generátor és a belső rendszerek). A magyarított kabinbelső nagy segítség ebben, hogy olvashatóan ott van minden funkció (kép)
A jobboldalt a gázkar alatt nem az üza pumpát kapcsolja, hanem az üzemanyag csapokat. Üza pumpa a kapcsolótábla közeli panel legalsó gomb (ha a hajtómű jár, akkor ez a pumpa is felesleges, de biztonsági okból csak elemelkedés után kell lekapcsolni).
A toronnyal rádiózás azért nem működik, mert a küldetés szerkesztőben be kell állítani a rádió 3. channel frekvenciáját erre a repülőtérre (manual legutolsó oldalán ott van minden), és jobboldalt a FuG16 kapcsolóját a háromszög ikonra (az a reptér szimbólum). I a géppár, II a raj, háromszög a földi irányítás, négyszög a honi légvédelem csatornája. Ezt a játékon belül már nem állítható, csak mission builderben (rátehetnék a fegyverzet panelra mondjuk, de egyenlőre ez van). Hogy quick startnál a progi foglalkozik-e ezzel, azt nem tudom. A rádiót bekapcsolni a biztosíték panelen kell (közelebbi panel fentről a 2 a FuG16 és a 3. a FuG25a).
A hajtóműindításnál a kurbli a lendítő súlyt pörgeti csak meg, ha dugattyúkat akarod megmozgatni, akkor elektromos gyújtás nélkül kell a ráengedni a sartert, akkor kicsit elforog a légcsavar, de nem indul be. Ezzel lehet átmozgatni a motort. Elektromos gyújtással együtt a starter be fogja indítani a motort. A hűtőt nem kell manuálisan nyitni csukni, az a kapcsoló arra van, ha valami tönkremegy.
A Storch felsőszárnyas gép, nem dupla fedeles. És 156 nem 152. A többi stimmel :)
A taxizásnál a bot hasrahúzással valóban nem rögzíted a farokkereket irányba, ahogy a fókánál, de hasrahúzni nem csak emiatt kell, minden farokfutós gépen alapszabály, hogy hasrahúzott bottal taxizol, mivel ez a farokfutót biztosan a földön tartja. Farokfutó rögzítés egyébként tényleg nagyon fontos a meszában, taxizásnál, fel vagy leszállásnál rengeteget segít.
A fényjelző rakétapisztolyt én kivettem, repülőgép setupban beállítható mission builderben, hogy nelegyen ott. Sokat kitakar a műszerfalból, és úgysem használom soha. De ez is szubjektív, hogy kinek mi tetszik.
Ami a videóból még kimaradt, amin a fade outnál megállt a kurzor, a műhorizont reteszelést manuálisan kell kioldani, addig nem fog működni, de ezt csak felszállás után, szintben repüléskor kell megtenni. Felszállás közben, repülés közben 1.45 ata fölött csak bekapcsolt MW50-el szabad repülni, annak a kapcsolója a műszerfal bal alján van, a nyomás jelző műszer pedig feljebb az elektromos vészkikapcs fölött, fekete kerettel. Ja, és az is nagyon fontos, a légcsavar állásszöget manuálisan 12:00 állásban kell tartani taxizásnál, felszállásnál. Ez is teljesen kimaradt. Felszállás előtt fékszárnyat 20 fokra le kell nyitni, a bal szárnytőben kis vonalak jelzik a lenyíló fékszárnyra festve, hogy meddig nyitottad le. 2 vonal 20 fok, 4 vonal 40 fok. Ha fegyverzetet töltenek, akkor a lőszer visszajelző műszert is manuálisan kell beállítani a töltött mennyiséghez. Azt is érdemes tudni, hogy a Revi lehajtható, utazni, kötelékezni sokkal kényelmesebb úgy (setupban beállítható, hogy felnyitott revinél a pilóta is kicsit jobbra mozdul, hogy a Revit lássa rendesen.
Hát, így hirtelen most ennyi jutott eszembe. -
sakkay #21830
Peti megtalálta!
-
sakkay #21829 Hogyan tudom aktiválni a messzát a nevadán? Genyázik pedig ment vele. Azt írja megvásárolva de nem repülhetem mégsem, hol kell aktiválni ilyenkor? -
sakkay #21828 Ja lehet azt keverem
-
#21827 CloD-os meszához csináltam nagyon régen, de azt már leszedtem. -
sakkay #21826 Ja a GTX MSI 1070 Gaming helyett ugyanolyat kaptam, csak Gaming x..egy kicsit jobb ennyit megért két hét várakozás. Áldom az eszemet, hogy nem valami noname boltból rendeltem, most vsz. ugrott volna a pénzem. -
sakkay #21825 Nemtom' mire emlékszem akkor..mintha valaki a Youtubon magyarul csinált vonla bemutatót. De akkor keverem.. -
#21824 Én magyar kabinbelsőt csináltam hozzá. Vogel az Fw-190-es kézikönyvet fordította le de ha jól tudom 109-eshez ilyen fordítás nem készült. -
sakkay #21823 Megyek a kártyáért kicserélték!!!
Jól emlékszem, hogy itt valaki csinált DCS messzához magyarul oktató vidit? Vagy az FW190 volt?? -
#21822 Beni, ha már el szeretnéd adi a TIR5-öt akkor kérlek reagáljál már a PM-re vagy a hirdetésen kersztül kapott PM-re... Másképp nehéz lesz... Megvenném, ha még eladó. Fővárosi vagyok. -
gantus68 #21821 Még 2 nap (elvileg). A britek is nagyon várják. Spit vs Me. Kicsit morbid, de hangulata az van. Látom a jövőt :)
Utoljára szerkesztette: gantus68, 2016.12.14. 19:40:21 -
zoltang #21820