36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
sakkay #22019 Hm akkor elfelejtettem -
#22018 -
#22017 Szerintem fontos (gondolj csak arra, hogy így esélyed sincs túlélni az ütközést, holott IRL azért lenne) :p de ezen tuti nem fogunk összeveszni :) A lényeg valóban az, hogy valami van... még ha nem is az igazi ;) -
#22016 Igen, ismerem, hatalmas!! :D
Azért itt szerintem a funkcionalitás a lényeg, pl a rakéta nem menjen át a fákon... és a repülő sem... az, hogy a robbanáskor mi történik - szerintem - nem fontos ahhoz képest, hogy mekkora hiányosságot pótol. -
#22015 De ez, így még mindig lófasz és esti fény!
Azért egy fával való ütközéskor nem hull atomjaira egy gép...
Arkagyij Rajkin-t ismeritek?? "Nem mondom, valami van... de nem ez az igazi"..
-
#22014 Ez már régóta így van, csináltam is Neked erről egy vidit régebben... :D
-
sakkay #22013 Hoppá! Nevadán már megsemmisülnek a fák, ha elég erővel ütközöl neki!!! -
Ludowik #22012 Azért mondom 1050 megy a játék. Ocolus meg ,annyiból lenne egy paks a gépházmaban. -
faxkivan #22011 1070? Bakker az 150 ropi. Egy 680 ason is tökéletesen ment a clod pl,az meg nem most volt,gondolom egy ilyen az mérföldekkel jobb már. Fogalmam sincs már a VGA-k ról,de nekem max a Clod miatt kéne.
Gondolkodom még egy pöttyet,már joy az akár volna is elfogadható áron,egy loooogi G 940 et találtam,de ,hogy én már nem adok ennyi pínzt egy retek vga ért az biztos:)) Az oculust akkor felejtős ,mondtam én,hogy nem kell annyira várni azt a csodát egyelőre,és az sem most volt amikor ezt mondottam. De köszi. -
Ludowik #22010 A mig 29-ben az MFD ből ami jobboldalon van a műszerfalon hogyan lehet másik képernyőt kicsalni, hogy ne csak azt mutassa ami a HUDon van? -
Lysandus #22009 Ami egy Oculust vagy egy VR sisakot elbír, az biztos, hogy maxon elviszi a CloD-ot. Nekem egy 7970 van (tudom ez nem NV), nem mai gyerek, de maxon viszi 1920*1080-ban. Szóval annak az NV-s megfelelője jó kell, hogy legyen. Más kérdés, hogy talán már érdemes beruházni egy olyan kártyába, ami már elvisz egy VR-sisakot. De mivel a VR felbontása még nőni fog, lehet, hogy érdemes várni, és most venni egy olcsóbb kártyát (ami még jó mondjuk a CloD-hoz, és akkor váltani, amikor a VR jobb lesz online harcra (szerintem az még egy-két év). -
Ludowik #22008 Igen de egy 1050ti 4gb kari 16gb rammal is elkaristol. Ocolushoz kevés de ha nem vagy milliomos elég egy ilyen vas is. -
sakkay #22007 Mindenképpen Tr egyenlőre. Főleg a 2 vh. témában. -
#22006 Az online légiharchoz nem ajánlanám az Oculust, sajnos még elmarad a felbontása a full hd-tól.
Minimum egy gtx 1070 kell hozzá (de a 1080 sokkal jobb).
Én a helyedben vennék egy 1070-est, ár /értékben egész jó. -
#22005 Igen, tudom. Nekem is volt, hogy szabin voltam, Szabolcsban a nagyszüleimnél, aztán jött a postás... -
faxkivan #22004 És még egy kérdés. Az Oculussal mennyire jól kivitelezhető a légi harc. Mert az ,hogy gyönyörű de nem látom a célt vagy nehéz lokalizálni ugye nem lendít az ügyön valami sokat . A TR jobb ebben még? -
faxkivan #22003 Srácok! Milyen VGA kell most egy szimhez. Nyilván NV ,de mi elég mondjuk egy Clod hoz a mostani felhozatalból amin röcc nélkül maxon elballag. -
#22002 Idén nekem már biztosan nem fér bele. -
sakkay #22001 Illetve ebben az évben bármikor, csak egy nappal előtte szóljatok. Szabin vagyok. -
sakkay #22000 Ok srácok ha komoly a bezéd nekem jó :)Annyi, hogy egy olyan hétvégét kell választani amikor nem hívhatnak be melózni. Leon te tudod ezt. -
#21999 Akarni én is akarok, de jelenleg vannak fontosabb dolgaim :) -
#21998 Megbeszélhetjük.
Január elején meglátom milyen lesz a beosztás. -
#21997 Ha többen mennék, akkor a társasági jelleg miatt simán rábólintanék, mert egyedül kényelmetlenül érezném magam. Meg akkor vinnék mondjuk házi készítési likőrt hangulat kezelés végett meg a HDD-mről HT témájú cuccokat meg akit érdekel a HTKA írásom WIP változatát is.
Itthonra azért nem vennék, mert annyira jól (még?) nem megy és DCS-sel egyáltalán nem repülök és a Falcon nem támogatja tudtommal. Nem mintha azzal repültem volna az elmúlt 6+ évben...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.12.29. 20:03:42 -
#21996 Még akár együtt is mehetnénk. :) Nálam ez a veszély már nem áll fent, mert mindenhogyan akarok ilyent itthonra. :))) -
#21995 Balázs! RailJet-el oda-vissza ~6000 Ft.
Nem kevés, de azért nem is egy nagy összeg.
Én is megebszélném sakkay mesterrel és elmennék Szombathelyről.
Azért nem etszem, mert ismerem maga. Addig nem nyugodnék, amíg nem szereznék riftet vagy valami más cuccot. -
#21994 Azért egyáltalán nem olcsó a felnőtt jegy. Megfontolom. Győrben már mozgok bringával, mert akkor bringa + MÁV lenne. -
#21993 Pesti vagy nem Balázs? Annyit megér, hogy egyik hét végén leruccanj Győrbe. nem egy nagy út vonattal sem. -
#21992 Sajnos nem járok arra. :( -
#21991 :) -
sakkay #21990 Ha Győrbe jársz, január végéig még van nálam egy oculus dk 2. -
#21989 Sajnos nincs rá lehetőség hogy nálunk kipróbáld, csak rendezvényekre szoktak vele járni a hr-esek toborozni. EFOT meg hasonló helyeken, állásbörzéken szoktak kint lenni. Meg ők is inkább a beépített programokkal mutogatják, azok között nincs repszim.
Egy ismerősömnek van 5 Vive-ja de ő sem tudja most kölcsönadni mert a cégében van az összes, fejlesztenek rá programokat.
Én is csak akkor próbáltam ki amikor az első Vive megjött az neki, nagyon durva élmény vele repülni a DCS-ben.
Rágom a fülét azóta is hogy adja kölcsön egy napra ha lehet, de nem nagyon tudja megoldani.
Ha esetleg összejön valamikor akkor szólok aztán ha úgy adódik hogy el tudsz jönni akkor kipróbálhatod.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.12.29. 14:42:44 -
#21988 Lehetőség van rá kipróbálni másnak is? :)
Még soha életemben nem volt rajtam ilyen és csakis repszimben érdekel. -
#21987 Tolóerő terén még az sem, mert nem dual thrust, az AIM-7E-2 szintjén van ezzel. A rakéta tömege nagyobb, spec imp. picit rosszabb és keresztmetsze 25%-kal nagyobb. Kinematikai hatótávolsága 10 km alatt közelében nincs az AIM-7F/M-nek...
A vezérlése viszont elvileg fejlettebb, mert MCG + félaktív volt. -
Colos1357 #21986 A P-51 -et nekem nem nagyon sikerült még széthajtanom, de régen próbálkoztam, lehet azóta változott, majd megnézem. Anno FSX -ben az A2A -s Mustangot lehetett 15 másodperc alatt kivégezni :D
Amúgy felszállni én is autón szoktam, csak taxizáshoz meg leszálláshoz használok manualt, mert gyorsabban reagál a motor. -
#21985 Teszteltem én sokat a manuál pp-t, de nem láttam értelmét szórakozni vele. Volt hogy azzal szálltam le de semmi különbséget nem láttam. Volt hogy felszállásnál is hagytam de megint csak nem vettem észre semmi különbséget.
Értem a működését, mert sokat írtunk már róla anno az il2 fórumban is, tudom hogy mire való, csak a játékban feleslegesnek éreztem.
Nekem tökéletesen megfelel az automata üzemmód, szóval amíg nem modellezik le úgy ahogy te is írtad, addig nem szórakozom vele.
Én ahogy beindult a motor automatára rakom azt el is feledkezem róla.
Jó lenne ha lemodelleznék az eredeti működését, de ezt nem fogják megcsinálni.
A Mustang-nál jól megcsinálták, ha nagyobb szívótér nyomást adsz mint amit az adott rpm-hez a motor elbír akkor hamar megsütöd. Általában én leveszem a fordulatszámot 2700 körülre és figyelem hogy ne toljam rá az egészet, akkor bármit kibír. És még így is van elég ereje. Persze ha kell akkor ráadom a vészteljesítményt is de azzal nagyon kell vigyázni.
@sakkay:
lehet hogy nem tudsz jobbra fordulni a kifutón, de igazából sosem volt még szükségem erre. Nem tudok olyan helyzetet mondani ahol hátrány lett volna hogy állandóan lockolva van a farokfutó és automata pp-t használok.
Én mindig lockolva gurulok és soha semmi probléma nem volt még egyik reptéren sem, mindenhová be tudok kanyarodni és helyben meg is fordul a gép ha kell egy kicsit nagyobb gázadásra. Szóval lehet hogy van különbség a manuál és az automata pp között de ez számomra csak elméleti kérdés :)
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.12.29. 11:58:33 -
Colos1357 #21984 Pedig van különbség az auto meg a manual PP között. Ha autoban van, akkor nem csak, hogy constans speed, de még a motorteljesítményt is beállítja a fordulatszámhoz. (Vagy a motorteljesítményhez állítja be az optimális fordulatszámot, de ez részletkérdés...) A szövetséges gépeknél ez nem így volt, ott külön kellett a fordulatot, meg a motorteljesítményt összehangolni. Ha manualban van, akkor az variable pitch, ami belövi az állásszöget állandóra, és neked kell gyorsuláskor-lassuláskor utánakorrigálni a motorteljesítményt vagy az állásszöget, amelyek ebben az esetben arányosak lesznek a fordulatszámmal. (Magyarul folyton figyelned kell a fordulatszámot, és állítgatnod a pitch -et, ami elveszi a figyelmedet az előtted idétlenkedő spitekről vagy p-51-ekről :D) Ezért van az, hogy pl. a P-51-ben ott van egymás mellett a két kar, a fülke oldalán meg fel vagyon írva, hogy milyen fordulatszámokhoz milyen MP kell. Leszálláskor azért érdemes manualba tenni, mert ha autoban van, és siklasz alapjáraton, akkor az alacsony fordulatszám miatt a pitchet marhára megnöveli, és egy esetleges gázadás esetén az első pár pillanatban nem a gép fog gyorsulni, hanem csak az állásszög fog változni, hogy gyorsulni tudjon. Elméletileg manualban fékezni is lehetne, ha a megfújási szög eléri a 0-t (vitorlaállás), de ezt a dcs -ben nem érzem, hogy működne.
Próbáld ki, level flight, auto és manual pitchben, közben figyeld a pitch állásjelzőt, meg a fordulatszámot. Látni fogod, hogy autoban a fordulatszám meg a teljesítmény állandó, a pitch meg a sebességgel arányosan nő vagy csökken. Ha manual, akkor gyorsuláskor-lassuláskor a fordulatszámod fog változni. Nem szeretnék jobban belemenni a működésébe, mert akkor sokat írok :D A lényeg: kicsi állásszög = nagy vonóerő, kis sebesség, nagy állásszög = kis vonóerő, nagy sebesség. Valahol leírtam már, hogy az erővektorok hogyan változnak a lapáton az állásszög meg a sebesség függvényében, majd megkeresem.
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2016.12.29. 11:31:32 -
sakkay #21983 Nagyon nagy a különbség az automata meg a manuál pp között. Teszteld csak le! Én megtettem. Ha automatán vagy, kis sebességnél szinte nem is tudsz jobbra fordulni fékezéssel. Persze csak akkor jön elő, ha össze vissza kell fordulni míg a felszállóra érsz. A kerékfutót amíg gurulok-és kanyarodom-addig nem lockolom. Utána már igen.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2016.12.29. 10:24:07 -
#21982 Én is nagyon érzem a messzert :D
A gurulást én úgy csinálom hogy lockolom a farokfutót és így kényelmesen lehet vele a fékkel és a gázadással fordulni, nagyon könnyű így terelgetni.
Meg én az automata pp-t sem használom soha, guruláshoz és leszálláshoz sem, nem érzek semmi különbséget.
Az más kérdés hogy a valóságban nem így volt de ez egy játék és minek szivassam magam ha nem muszáj..
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.12.29. 09:04:03 -
sakkay #21981 Én valamiért az első pillanatban is éreztem a messzert.
(Ha valamit szeretek magamban, az a szerénység.)Nagyon szeretek vele fel-leszállni. A gurulás kicsit fura még de azóta, hogy nem automata állásszöggel gurulok, az is egész tűrhető.Viszont a multi az gáz, annyira szar a netem, Arra az lesz a megoldás, hogy egy hónap múlva költözöm a barátnőmhöz tök jó netje van.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2016.12.29. 08:11:54 -
#21980 Online még nem próbáltam, csak az offline ai spit ellen, az meg ugye csal eléggé, szóval nem tudom milyen lehet igazából, de majd kipróbálom.
De amikor repülök a spittel offline az feltűnik hogy -szerintem- nagyon durván gyorsul kb. 400-ig, a fóka sehol sincs hozzá képest.
Meg ugye sok múlik a körülményeken is: energiaszint, rutinos pilóta, leáll e fordulózni, stb.
Majd valamikor felmerészkedek online szerverre is azt meglátjuk.