Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

macleody
Úgy tudom csak az X56-oshoz voltak cserélhető rugók.
Boconadi
Sziasztok ismet! :) nagyobb valtozasok közepette, csalodasbol remenyen at es hosszu varakozasok utjan egy vadonat uj x52 pro került tulajdonomba. Biztosan van sokatoknak vele tapasztalata. Viszont nem talalom azt a honlapot sehol ahol rugot lehet hozza venni. Lehet esetleg meg kapni vhol? Vagy en vagyok a bena, vagy nemtudom normalis-e, viszont nekem ezzel a gyari rugoval ugy kalimpal mint katiban a gyerek. Löttyedt, semmi stabilitasa (szvsz). Vannak hozza erösebb rugok? Ti csereltetek mar? Mintha ugy emlekeznek h vki mar itt irta korabban.

Köszönöm elöre is a valaszt! :)
Utoljára szerkesztette: Boconadi, 2021.02.02. 23:21:05
krisztian005
Azt sajnos nem birná a gépem.

DK2-ért egy fillért ne adj ki. Nézelődj inkább tovább, a CV1-ek ára is már eléggé lement, azzal lesz élmény.
krisztian005
Sziasztok, most olcsón hozzájuthatnék egy Oculus DK2-höz, eddig még nem volt vr szemüvegem, és a gépem meg a zsebem se hiszem hogy birná az újabbakat, de ezt talán még igen, és szeretném is megvenni, külföldön árulják, egy barátom ott lakik, ő megnézte és win7-esen más játékkal ment, de azt nem tudom kipróbálni hogy windows 10 el és a legújabb DCS-el müködik. Valaki még használja? Főleg DCS hez venném ezért érdekel hogy érdemes vagy nem.

Nekem nem sürgős, nem égeti a kezem a pénz, meg az asztal körül se kergetnek hogy vegyem 'má meg...<#buck> Az új kártyámmal bőven elvagyok, de úgy érzem a procim a szűk keresztmetszet. Majd nyár vége ősz eleje - addig el leszek még a 7700K-val.
Utoljára szerkesztette: beci43, 2021.01.29. 20:45:58

Ka-50

repvez
//www.youtube.com/embed/YoGle-js9i8
Szerintem az első kérdés az, hogy MIKOR. Mert papíron már jóideje van egy rakat 3xxx nvidia meg a megfelelő AMD, gyakorlatilag meg nincs azóta se a boltokban, vagy egy kövér szorzóval. A 11gen sincs, sőt én úgy tudom az asztali I7 / I5 be sincs jelentve csak az I9 meg a laptop CPU. Mire lesz, már bejelentik a 12gen-t. Ezért mondtam, amit. Én berendeltem a 10600K-t, kedden jön remélem. Aztán a kívülállók nyugalmával nézem az őrületet, a 1080TI-re meg vigyázok mint a szemem fényére :D

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Igen, megfontolandó amit írtál. Annak tükrében , hogy új CPU, alaplap páros is mindenképpen kell, vagy így, vagy úgy. Nyárra terveztem az upgradet, az az 1-2 hónap már nem oszt, nem szoroz. Azért a teljesítményére kíváncsi vagyok, főleg az árára. Nem utolsó szempont, hogy ott már ram csere is kell, a DDR 5 memóriáknak vajon mennyi lesz az induló ára? Jelenleg 32 gigám van, annál lejjebb nem adom és ugye ez is csak növeli a költségeket.
Utoljára szerkesztette: beci43, 2021.01.28. 13:17:03

Ka-50

repvez
//www.youtube.com/embed/82IJjb0F0lM
mindegyik kampány kapott egy kis videot is ugyan itt .
VO101Tom
Épített kabinnál éjszakai repülésnél az NVG is probléma, bár aki egy kisebb lakás árát erre költi, annak valszeg IRL NVG sem olyan megoldhatatlan feladat <#alien>.

www.pumaszallas.hu

repvez
//www.youtube.com/embed/cLzpNI74sq4

Ez a varjo vr szemüvege, itt lehet kombinálni a valos és a virtuális nézetet. azt nem tudom amugy hogy van e a DCS-nek olyan nézete hogy csak a tájat mutassa és a HUD képét mert akkor még jobb a helyzet, hogy megsporolnak egy csomo számitást is.

Egyedül ami ennek a hátránya, hogy a kabinba a fények és az árnyékok hiányoznak. és ha egy esti repülésnél nappal repülöd akkor a kabinod is nappali világosan mutatja és forditva.

De ez ugyan ugy megvan most is aki projektorral repüli .
Szerintem engedd el a 11gen-t, nagyon úgy néz ki, hogy egy átmeneti marginális hülyeség.

8-9gen-en szerintem szimplán maradni kell, az olyan elavultak, mint én meg bátran váltsanak 10gen-re, főleg, mert a 11-es proci belemegy, úgyhogy ha véletlen annyira király lesz, egyszerű procicsere. És nekem pl. olyan alaplapom lesz (ha megjön), ahol PCIe4 kompatibilis szinte minden, tehát van egy pici esélye, hogy a 11-es BIOS frissítés után még akár azt is tudja- az más kérdés, hogy minek.
A 12gen viszont totál más kifli, DDR5, PCIe5, új foglalat más csíkszélesség - ott lehet bármi, még akár jó is kisülhet belőle, ha valaki nagyon váltani akar - persze valószínűleg jó drága lesz hozzá pl a RAM, de ez más kérdés. A lényeg, hogy tök felesleges várni a 11-re, vagy lépj bátran a 10-re vagy ha nem égető, várd meg az őszt. SZVSZ.

https://ipon.hu/magazin/cikk/mar-szeptemberben-megerkezhetnek-az-intel-elso-hibrid-asztali-processzorai

TOM: Egyetértünk :)
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.27. 16:42:30

VO101Tom
Előrebocsájtom, amint tudok kártyát cserélni, én is upgradelni fogm a VR szettem, én is VR-al tervezek, de abszolút megértem azokat is, akik kabint építenek. Ez egy ősi vita, más szimulátoroknál is rendre előjön. Egy dolgot ne felejts el, az épített kabin "felbontása" az nincs hozzákötve a játékhoz. Lehet a kivetített kép akármekkora, és akármekkora felbontású, a kabin akkor is tűéles annyira, amit még a Reverb G2 sem tud. Ha 180 fokos gömbre vetítik ki, akkor a perspektivikus nézet is sokkal szélesebb, ami qrva sokat számít (én próbáltam már ilyen szimulátort is, elképesztő, mennyire sokat számít, hogy búvárszemüvegben, vagy anélkül ülsz a gépben). Plusz az sem utolsó szempont, hogy minden gomb érzésre is kattintható, nem csak a levegőben legyezel. Sokaknak ez is számít, hogy érezze amit kapcsol, főleg ha az az aktuális látómezőn kívül van (VR-ban a látómezőben kell lennie, amit a 3D kesztyűben kapcsolni akarsz). Nekem nincs épített kabinom, csak két MFD keret (LCD háttérrel), köztük egy normál méretű ICP az F-16-hoz, el sem tudom mondani, mennyivel kényelmesebb, gyorsabb és biztosabb ezt nyomkodni, mint amikor ICP helyett érintő monitorom volt középen. Oda sem kell nézni, érzem, hogy melyik gombra tettem a kezem, tényleg akkora a különbség, mint amikor normál kalviatúrát használsz vagy tableten akarsz valamit gépelni. Nyeh <#alien> Egérrel klikkelve gombnyomkodást már nem is mondom.

A VR egyetlen dologban sokkal jobb, az a 3D térérzet, ami az épített kabinoknál a környezeten nem érezni. Ez fontos lehet kötelékezésnél, AAR-nél, reptéren mozogva, nem tudom, hogy épített kabinoknál miért nem mozdulnak ez irányba (passzív lencsés 3D projectorokkal pl mint ami a mozikban van), valszeg a katonai felhasználásnál nem az élményre mennek, hanem a funkciók gyakorlására, a civil piac meg nem túl erős hozzá, mert ma már az átlagember is hatalmas TV-t vesz házimozihoz, nem projectort.

www.pumaszallas.hu

Nem semmi, tényleg iszonyú durva ... de szerintem a VR egyszerűen értelmetlenné teszi az ilyesmit. Én is sokat gondolkoztam ilyesmi építésén, meg tudnám csinálni, aktív műszerekkel mindennel, de szerintem ez már okafogyott.
Ha végre lenne egy jó kézkövetés - borzasztó, hogy nem képesek integrálni pedig volt sok igazán szép megvalósítás - akkor gyk. az élmény tökéletes. És megvan az előnye, hogy nem vagy 1 géphez kötve mint itt pl. Persze oké, 99% F-18-cal repülök de nem csak.

repvez
//www.youtube.com/embed/GEC1IB_5pQk
valaki már nagyon készül a MI-24-re
repvez
2021 Q1-re igérték , szóval heteken belül , ugyan ugy mint a 2.7es verziot. még lesz egy nagyobb frissités a 2.5.6ra és utána ugranak át a 2.7-re a 2.6 os verzio kimarad.
Boconadi
Felhökröl mar tudni vmit? Vagy az sem jön iden? :D
repvez
Az új 11xxx, de még nem tudom hogy az i7 vagy az i9.

Ka-50

És Neked melyik típus van tervben?

Én is tervezek nyár elején proci cserét, 7700K már kicsit öregecske. Nekem meg videó vágáshoz, szerkesztéshez amúgy is kell már egy erősebb.
A hírekben idén őszre ígérték a megjelenést, de ezért-azért úgyis csúszni fog.
Utoljára szerkesztette: beci43, 2021.01.24. 17:15:46

Ka-50

Nem tudjuk milyen stádiumban van a fejlesztése, de edét ismerve idén nem számolnék rá a helyedben. Szerintem most még vehetünk a mostani engine-re procit, mire jön itt vulcan és jól is fog működni, lesz újabb generáció :( Egyébként az XP11 is vulcanos, de nekem spec a DCS-t jobban sikerült belőni VR-re.

Igazából a CPU erő majd akkor jön ki, ha végre megkapja a Vulkant. Remélem nem baxák el, ott nagyon sokat dobna. Nem várok attól sem csodákat, de azt mindenképpen hogy a teljesítmény egyenletes legyen, szépen elosztva a magok között. Ha még a szálkezelése is jó lenne, egy szavunk sem lehetne. Persze tudjuk, hogy nem így lesz...

Ka-50

Értem én, hogy gőzgép, csak ne akard elhitetni magaddal, hogy az új CPU csodát művel... ;)

www.smart-bus.hu

<#alien>

VR nélkül a kutyát nem érdekli, a VR a lényeg :D

csak jelzem vr nélkül dubai fölött helivel 150+fps is volt

Utoljára szerkesztette: sakkay, 2021.01.22. 21:57:50

Jó ez akkor volt amikor eleve nagy fps ről beszélünk-mármint dcs hez képest. NA a nap végének megállapításai. Az előre beállított közepes és erős overnál a hűtő mindkettőt bírja ugyan , de nem kínoznám szívesen a nagyobbal. 4.7 el viszont nagyon jól elvan ezzel a kezdő vízhűtéssel is, tehát ha valaki nem akarja nagyon húzni a komolyabb prociját javaslom ezt. Én azonban azért vettem ,hogy húzva legyen, szóval ennyivel nem úsztam meg ennél komolyabb hűtő kell sajnos a tartós 5ghz eléréséhez. Most ezzel kb olyan 15-20% ot hozott, szénné hajtva meglenne a 30 is <#alien>

Mennyi FPS-d volt neked amikor a havernak 30-l több volt?

www.smart-bus.hu

Nagy lófaszt. A játék játék egy dolog, Aztán a valóság meg az, hogy az ugyanolyan géppel repülő havernak 30 fps + van egy 10 generációs procival...minden más ugyanaz volt csak nekem i7 8700k. Szóval ennyit erről. JA és Tarkov dettó!
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2021.01.22. 15:12:10

Na itt a gép. Most telepítem. A hang nálam nem érdekes, mindig valamelyik mellék venti csapágyas-szóval :)))) A leggyengébb láncszem pont a hűtés jelenleg-persze nem szar ez de tény, hogy gyenge. HA tényleg nem ok cserélem, de ha elmegy vele 5ghz alatt akkor marad, aztán cserélem majd később, ha rávetem magam a komoly tuningra. Jelenleg telepítek, letöltök(DCS) 31 fokos a proci :)) persze nem annyira releváns, de azért az nem rossz:))

Azt azért ne feledd, hogy ezen a DX12 ami idén jön hozzá, még változtathat... egyébéként pedig érdemes legalább az aktuális konzolok magszámához igazodni, tehát a 8 fizikai mag alap, ha újonnan vásárolunk.

www.smart-bus.hu

Az Arctic (saját tesztje szerint legalábbis) a 34-es jobb, mint a Be quiet Dark Rock 4. Tudom, hogy az nem a Pro 4, de nem gondolnám, hogy a Pro nagyságrendekkel tudna jobb lenni, mint a nem Pro... Max árban, de meglehetősen aránytalanul. De Te tudod...

Mondjuk egy BE QUIET! Dark Rock Pro 4 ami ezekre a 10600K vagy 10700K-ra nálam induló szint. Bár azt nézem iponnál talán lett készleten, utoljára még februárt írtak.

Ja, nálam olyan nincs, hogy "alig van hangja". Nálam az van, hogy "nincs hangja" :D Plusz mivel az órajel emelés hőfok függő, ha nincs erős hűtésed, megveheted a drága procit de az életbe nem fogja kifutni magát, mert ahogy felrakja magát turbó frekire le is fog szabályozni.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.22. 10:34:19

Mit takar az "értelmes hűtő" kifejezés? Az Arctic féle CPU léghűtőknek pl. alig van hangja, ami van, az azért messze van a porszívótól. Nekem Freezer 33-as van, de mostanában az újabb 34-esek ára is 10e alatt van...
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2021.01.22. 10:28:45

Baszki ez a videó elég beszédes. Gyk. a 8-9-10 gen között valós, mérhető előrelépés alig történt? Azért ez elég szégyen az intel-re. Jó, persze, berakták a HT-t a 10gen-be meg picit pimpeltek a frekin cserébe turbó módban (amit ki tudja meddig bír tartani ugye) meg télen kifűtesz egy lakótelepet vele.

I5 vs I7. Na ezért veszek szerintem I5-öt.

https://youtu.be/_k_zon5qNgc?t=228
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.01.22. 09:00:22

Gondolom kompakt vízhűtést.

Ka-50

És milyen hűtőt raksz rá? Vagy nem gond a porszívó hang? Én is váltás előtt állok (csak 4771-ről) de a nagykerekben nincs értelmes hűtő csak februári szállítással.

<#wink>

repvez
//www.youtube.com/embed/1mHrcHG3iUY

VR-ben egész érdekes lehet majd.
Innen nézve adom, így van benne ráció... :)

www.smart-bus.hu

VAn egy mániám, ha valami drága, és már nincs gari-de amúgy tökéletesen működik-cserélem.
1.még jó ára van
2.nem szarik bele Murphy, mert mint tudjuk Murphy mindig dolgozik<#alien>

LeonSilver
Egyelőre jegülve.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Fiúk-lányok.
Van egy felesleges, így eladó warthog base-em.
Rendesen működik, csak már egy ideje van másik, ezért nem használom.
Esetleg valakit érdekel?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Azzal, hogy a 8700K-t lecseréled egy 10700K-ra most... lekaptad volna a 8700K kupakját, normális paszta alá és megy is 5GHz-n, amivel kényelmesen kihajtod még a 3080-t is... simán kibírtad volna így amíg jön az új széria és ha nem tetszik még akkor is vehettél volna 10700K-t.

Én biztos nem váltottam volna, de te tudod...

www.smart-bus.hu

Mármint melyikkel a sok közül?

Szerintem öngólt lösz, de te tudod! ;)

www.smart-bus.hu

i7 10700k lett a végén asus z490 alaplappal. A mostani procim 1.5 éve tuningmentes, nem volt kupakolva, igen jó állapotban van, egy igen faxa hűtővel<#wink>. Most rakom fel ph ra, elvileg pénteken jön a minden:))) most nézem milyen áron rakjam fel.