Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

//www.youtube.com/embed/amyGzVnr2oU

//www.youtube.com/embed/kGQYBpXqfMU

Oh... bad news... <#fejvakaras>

PhantomAss
A a hüvelyk és mutatóujjnál lévő hat switcek megnyomásakor több gomb is jelez, de olyan is van hogy először nem érzékel semmit, majd ha teljesen előre nyomom a gázkart akkor működik, ha visszahúzom akkor meg van hogy megint nem érzékeli.
Szórakozni kell vele.

GOOBY, pls

Melyik gomb gyengélkedik?

PhantomAss
A Warthog gázkaron kezdenek tönkremenni a gombok, ideje körbenézni a piacon :)

GOOBY, pls

repvez
//www.youtube.com/embed/1y6_pTy745I
repvez
//www.youtube.com/embed/Gs2m-xlyK7o
repvez
//www.youtube.com/embed/6Z84mg16Efk
Zpogi
Most már működik,csak szarul mutatja a beállításoknál.

Zpogi
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan problémával, hogy nem lehet a gázkar tengely irányát megfordítani? Hiába állítom át controlls-ban egyszerűen nem működik és a játékban sem csinál semmit.

PhantomAss
Így legyen <#eljen>

GOOBY, pls

Elvileg a MI-24 P a héten felkerül pre-order.

Ka-50

LeonSilver
Úgy rémlik, hogy szokták írni néha, ha valamelyik temp frissül. Viszont amikhez csináltam magamnak szkint (Mi-8, Huey, Harrier, F-18, A-10C, stb..) azokkal nincs probléma.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Csak kérdés, aktualizált-e. MErt a régi template ugyanúgy sz*r ahogy a vele készült skinek.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

LeonSilver
Majd' minden géphez, vagy lehet, hogy az összeshez le lehet tölteni a tempet.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Ha jól tudom a Mig-21-nél volt egy nagyobb model módositás, és azóta nem jó a skin, a Mig-15-nél nem tudom mi történt. De úgy tudom hogy a kész modelleknél azért ritkán van olyan változás ami a skineket használhatatlanná teszi. Nemrég tettem újra a DCS-t és ezen a két modulon kivül minden máshoz jók voltak a régi skinek.

Én csináltam már skineket, ahoz hogy egyáltalán nekiláss, kell egy üres sablonrajz ahol kibogarászható hova mi kerül a rajzból. Na ez az amit az ede nem nagyon csinál, vakon meg senki nem fog nekiállni órákat belefeccelni. És minden modell változásnál ez a sablonrajz változik.

Szia, még ha készítene is valaki, az tuti hogy 2 frissítéssel később már nem működne.

Ka-50

Sziasztok, a DCS oldalán a User Files-nál letölthető Magyar Mig-15-ös, és a terepszínű Mig-21-es skinek sajnos már hibásan jelennek meg a jelenlegi DCS verzióban. Korábban valaki jelezte, de azóta sem jó, ezek voltak a kedvenceim és nagyon rossz hogy nem használható, esetleg valakinek nincs használható skinje, vagy nem tudna késziteni?

Köszi! De elsősorban nem a DCS miatt vettem, kíváncsi leszek ha Vulkan motort kap, milyen lesz a proci kihasználtsága.

Ka-50

Gratula! Akkor nálad 6 mag fog malmozni a DCS alatt és nem 4, mint nálam :D Bár állítólag az FS2020 használja a 8+8 magot, más meg azt mondja az is csak 4-et, én nem tudom. A taskbar szerint használja nálam mind a 12-t. Na, de csak szívom a véred, jó kis proci az.

Beléptem a tizesek klubjába. i7 10700K MSI Z490 társaságában. Alapfeszen megy 5.2 GHz-en. Bírják ezek, nagyon vadállatok! <#awink>

Ka-50

Rontani biztos nem rontott :D Nem tudom, mert még az FS optimalizálással szívok, a DCS-t egyszer indítottam csak el mióta megvan az új gép, ment mint állat úgyhogy most majd azt fogom megnézni, mennyire tudom felhúzni a grafikát a 45fps-hez. De nem lesz összehasonlítási alap szóval passz. DE mivel 2xfullhd képernyőt (nálam) nem kell feleslegesen kihajtani, biztos számít.

LeonSilver
Paszmek... hogy én ezzel mit szoptam. Korábban írtam is róla, de nem volt ötlete senkinek.

Capt Baloo
Milyen verzió van telepítve? Szerverek döntő többsége mindig legfrissebb Open Beta.
És van hatása?

Ka-50

Találtam egy jó írást VR témában, már régóta baxta a csőröm hogy amikor átkapcsolok a képernyő mellett létrejön néhány virtuális is, screenshoot-on pl. jól látszik. Ez tuti zabálja az erőforrást valamennyire. Na van megoldás, registry matatás.

mókolás itt

Tisztább, szárazabb érzés :)

Boconadi
Köszönöm szepen, de jo latni hogy sokan nem hagytak abba :)

Viszont amit nem ertek, h en egy szerverre sem tudok felmenni. Sem a keresöben nincsennek a listaban, sem IP cim alapjan. Azt irja h offline. Pedig a dcs honlapjan azt is latom hogy vannak rajta. Hol lehet a gond? a többi online szerverre siman felmegy.
Utoljára szerkesztette: Boconadi, 2021.02.11. 12:47:31
Capt Baloo
Szia! Open Beta szervereink: DCS HUNAF szerverek!
A FB csoportban 200+ fő van és szinte minden nap van repülés, + ott a Discord csati is, örülök, hogy segíthettem... HUNter

Boconadi
Szoktatok repülni valamilyen online szerveren? Emlekszem meg decemberben neztem, akkor volt legalabb 4-5 magyar szerver is, mara mar mind eltüntek, a DCS Hunaf honlapja nem nagyon frissül, esetleg van akinek van kedve repülni barmilyen online bevetest, vagy nincsen mar egy jo kis magyar közösseg mint regen a pl a VMH59, stb?
Utoljára szerkesztette: Boconadi, 2021.02.10. 08:11:30
Nem tudja kihasználni az új gépek tudását, régi a program. Valamennyit persze profitál, de főleg abból hogy 2 magon minél erősebb legyen a géped. A GPU az passz, simán lehet malmozik - meg lehet nézni teszt programmal , pl. az asus tweak-kel amit kaptál, vagy sok más proggyval. Az az ideális ha a proci és a vga kb. egyformán van terhelve, esetünkben 90% felett :)
Az számomra inkább a gáz, hogy a FS2020 ami ugye tavalyi program is DX11-et használ és qrvára nem aknázza ki a sokmagos procikat. Ott azt írják 4 magig tud, amivel az a gond, hogy a legsuttyóbb I3 szintje az, manapság a 6-8+ és ugyanennyi HT az általános a szimes prociknál. És akkor ne beszéljünk arról, hogy mennyire nem használják a vr optimalizálási lehetőségeket amiket a modern gpu-k tudnak.
Én pont ezért nem váltottam sokáig gépet, mert minek - és sajnos a tények engem igazolnak, valamit persze hozott de lőtávolban sincs a kapott teljesítmény a ráköltött pénz nagyságával.

Boconadi
Bar lehet en nem ertek vmit, mert en is "beujitottam" kicsit, viszont nem tudom ehez a jatekhoz hany (100) ezer €-s gep kell...

AMD Ryzen 7 5800x
32GB Hyperx DDR4
ASUS TUF Gaming RTX3070 OC
+ a DCS m2 ssd-röl megy

De van ahol igy is siman beesik 40 fps ala, föleg nagyobb varosok felett, es nekem csak 1080p-ben fut, bar semmi nincs overclock-olva.
Nem néztem még, K-s proci úgyhogy lehet kergetni, de egyelőre még semmi se mondta, hogy kevés lenne neki a proci :)

Feljebb nem megy? Bírnia kéne az 5 GHz-et is.

Ka-50

Itt van hozzá a DCS leírás.

Egyébként mindent szoftveresen végez el, nem kavar be a beállításaidba.

Ka-50

Ezt a proggyt nem ismerem, de nem tudom van-e értelme kavarni, mert all core fixen megy a max turbo 4.8Ghz.

DDR3-DDR4 ugrás sokat hoz, 10600K gondolom meg van rángatva, az is sokat számít. A HT kikapcsolása is, mivel a DCS 0-1 procimagokat használja. Vagy bekapcsolt HT esetén javaslom a Process Lasso nevezetű kis progi használatát, azzal a HT-t ki tudod kapcsolni és az affinitást emelni.

Ka-50

Na végre kipróbáltam az új vasat. FS-ben 2D gyorsult, VR semmi előrelépés. Erről ott.
Viszont DCS-ben érezhető, ugyanaz a GPU és F18+ free flight batumi felett folyamatos 80+ sűrűn 90fps ugyanazzal a beállítással, amivel eddig mentem és 50-60-akat hozott. A supercarrier-en is ritkán esik be az fps 45 alá, úgyhogy most visszaraktam a reprojectiont , mert a 45 fps nekem kiváló viszont elkezdtem tolni felfele a minőséget. I7-4771 -ről álltam át 10600K-ra, DDR3-DDR4 és sata ssd-ről m2-re.

repvez
azért itt se csunya, lassan már simán lehet moziba felhasználni vágóképnek belöle.

LeonSilver
Ez a rész baromira tetszik:

//www.youtube.com/embed/TIqnq1vaQtI?t=316

repvez
//www.youtube.com/embed/TIqnq1vaQtI

Márciusban jönnek a felhők és úgy néz ki még valami amiről eddig nem szóltak
Papa01
Ok, köszi! Most van külön hangkártya is a gépedben?

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

LeonSilver
Igen, egy időben használtam én is.

Papa01
Most látom, február 15-ig minden modul kipróbálható...

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Sziasztok!
Bocsi ha hülye kérdés, de 2 hangkimenet 1 gépen hogy lehetséges? Mert a gépemen csak egy mikrofon bemenet illetve egy kimenetem van. Így vagy hangszóró, vagy a füles szól, amelyiket épp bedugtam.
Ezeken kívül, egy világos kék, analóg vonalszintű audio bemenet található még a lapon.

A régi gépen több kimentem volt, így mindkettőt be tudtam dugni.

Egy ilyet kéne vennem?: LINK

Köszi a válaszokat! :)
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2021.02.05. 16:57:40

Boconadi
Hat ezt rohadtul kiprobalom, köszi szepen!
Van egy (vagy két) üres "írható CD (hengeres) műanyag dobozod"?

X-52 weak spring hack

Nyilván nem fogja megduplázni a rugóerőt, de érezhetően rátesz. Nyugodtan kivághatsz többet a kerületből, hogy könnyebb legyen betolni, úgyis csak tengely irányú terhelést kap, ha már bent van.
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2021.02.03. 15:12:43

Boconadi
F@szom... :D akkor majd megszokom. Köszi nektek ismet! :)
LeonSilver
Hát pajtás, x52 nem cserélhetős rugós cucc.