36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Lysandus #22779 A rugó kivétele már a ZS-terv volt. :-( -
Lysandus #22778 Akkor persze nem jön elő. Fogalmam sincs, hogy mi lehet ez, de előjött már más G940-es tulajoknál is. Volt, amikor egyáltalán nem lőtt, volt amikor nem hagyta abba, csak ha még egyszer megnyomtam.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.04.23. 16:17:47 -
Solt #22777 Nekem is volt ilyen régen , de aztán abbahagyta... az szerintem valami szoftveres nyűg. A gyári kalibrációs programban is előjön a hiba? -
#22776 Itt lehet szörnyülködni :D
-
#22775 Ja! És arról már ne is beszéljünk, hogy aki ezt ergonómiailag megtervezte az vagy csernobili volt, vagy élien. Ilyen elbaszott szart, mint a rinocérosz .. -
#22774 Részletkérdés, de összesen 4 rugó van a rinocéroszhoz, amiből pontosan három haszontalan.
A leggyengébb rugónak kellene a legerősebbnek lenni, akkor talán(!!!) jó volna, de így... vicc kategória.
Én erősen gondolkodom, hogy veszek egy ilyen javelint és a rinó gázkarjával használom.
A rugó kivétele csak forgószárnyasoknál lehet alternatíva egyébként. Ott nagyon fasza, de repcsikhez nem jó megoldás. -
MBW126 #22773 Gondolom, nem érte meg nekik, és talán ezért sem fejleszt a Saitek, TM, vagy más, TM modder FFB mechanikát.
A megjelenésekor én is gondoltam a G940-re, de tartottam tőle, igazán nem lesz tartós a mechanikája, de örülök, ha a gyakorlat erre rácáfolt. -
Lysandus #22772 Tomhoz csak annyit tennék hozzá: nekem a gázkar kábelproblémáját baráti kezek már orvosolták (örök hála érte ), de azét van még probléma. Nekem például 5-ből egyszer nem működik az elsütő billentyű, a tűz gombot már átraktam a gázkarra, de ott is mintha kontakthibás lenne már időnként.
Paladin kollégához: A T16000M FCS HOTAS tényleg nem lehet rossz, Karaya is ilyet használ, VKB pedállal, tehát ha neki megfelel, akkor ezzel a konfiggal már elég jól lehet repülni és nem utolsó sorban harcolni. Sőt, az ára se rossz.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.04.23. 14:22:39 -
Lysandus #22771 Igen, ahogy már többen is írták az X52 rúgós-tányéros megoldásának ez a hibája. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a célzás utolsó fázisában a finom korrekciókat lehetetlenné teszi. Ugyanis ilyenkor már csak egy picit kellene mozdítani a joyt, de a rugó ellentart ennek. Az ember ilyenkor automatikusan nagyobb erővel húzza meg a botot, hogy mozduljon már végre, de így meg túl fogja húzni, tehát a finom célratartás helyett egy le-fel oszcilláló mozgást kapunk a végén. Ezt páran úgy orvosolták, hogy kivették a rúgót. A problémát a Saitek is érzékelte, az X56-ot már három különböző erősségű rugóval árulják, amiket lehet cserélni. -
#22770 Nekem is Logitech G940 van, de sajnos már nem gyártják. Egy ismert típushibája van, a gázkar tetejébe futó kábel túl rövid, amit ráadásul egy hülye csavarral le is fogattak, az eredmény pedig, hogy pár hetes-hónapos használat után a belső erek elszakadnak, és a gázkaron lévő tengelyek és gombok össze-vissza kezdenek működni. Kábelt kicserélve minden pöpec. Nem értem, hogy miért kellett a gyártást leállítani, hiszen a piacon az egyetlen FFB-s joy, dupla gázkarral és rengeteg gombbal. Egy kicsit hosszabb és kicsit strapabíróbb kábelt beletenni nem hiszem, hogy akkora dolog lenne, hogy helyette a teljes gyártósort kukázzák. Ha az enyém tönkremenne, nem is tudom, hogy mit vennék helyette. Talán X65-öt, force sensoros joyom még nem volt, akinek ilyen van Coougarral, ők nagyon dicsérik. A warthog és társai féle rugós megoldás nekem nem szimpi. De ha ilyesmit kellene vennem mégis (X65 az qrva drága, 500-600 dollárért árulják e-bayen, ha egyáltalán kapni 1-1 példányt, de még használtan is 300 dollár), akkor a VKB mechanikája tűnik a legjobbnak, HALL szenzor miatt élettartammal is biztató, valszeg valamelyik VKB-t választanám. -
Solt #22769 Logitech G940... :) -
MBW126 #22768 Különálló gázkar:
- nagyobb mérete miatt finomabban mozgatható
- két gázkart kínáló eszközzel a két hajtóműves típusoknál a hajtóművek külön szabályozhatóak, bár ennek a cool faktoron túlmenően talán egyedül a kés helyzetben repülésnél van jelentősége
- helyet ad egy csomó további kapcsolónak, potméternek
Bár néhány joyhoz hozzá lehet kapcsolni a gázkart, pedált, általában semmi akadálya nincs más gyártótól származó bot, pedál és gázkar használatának, ez a három akár jöhet három gyártótól is, persze ebben az esetben mindhárom eszköznek önállóan kell USB-vel a PC-re kapcsolódnia. Az sem gond, ha pl. a boton van gázkar, vagy esetleg tekerhető. Nem kell használni azt a tengelyt és ennyi.
A tekerős bothoz képest a pedál jelentős előrelépés. -
MBW126 #22767
A joyoknál problémát jelent részint az elmozduláskor fellépő ellenállás, részint a középhelyzet érzetének megjelenítése. Az igazihoz leginkább hasonlító megoldás persze a boton tapasztalható erőket helyzetfüggően megjelenítő dinamikus műterhelés, amit force feedbacknek neveznek a - repülő és autó - szimulátoros gyakorlatban. Valamilyen számomra érthetetlen okból fakadóan ma nincs komolyan vehető, valósághű repülésvezérlő force feedback mechanikával.
A joyok általában különféle rugókat tartalmazó mechanikával jelenítik meg az ellenállást és a középhelyzet érzetét.
Talán a Saitek hozta be a tányérosként emlegetett elrendezést, ahol a mozgatható markolat az alapzatban egy gömbcsuklóban végződik, felette pedig a markolat alatt, annak a szárán egy nagy átmérőjű rugó nyom egy kúpos kialakítású tányért a fix alap gyűrű alakú pereméhez. Mindez a gyakorlatban:
https://youtu.be/UkEcbOSus8E?t=76
Amikor az ilyen kialakítású bot a mozgatás során teljesen függőleges helyzetbe kerül - a tányér teljesen felfekszik a gyűrű alakú peremre - csattan egyet és megszűnik a boton az erőhatás, a függőleges helyzetből továbbmozdításhoz pedig pillanatszerűen kicsit nagyobb erő kell. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha az autó kormánya az egyenes helyzethez közeledve egyenesbe akarna állni, aztán ebből kimozdításhoz nagyobb erő kellene, mint amivel azután tovább lehetne tekerni.
Egyeseket zavar - én ezek közé tartozom - másikat nem. De természetesen mint minden, a tervezett céljának alapvetően megfelelő eszköznél, itt is az eszközt használó ügyessége a legfontosabb tényező.
https://flightsimcontrols.com/wp-content/uploads/2016/08/GLAD_PRO_FINAL_1-400x300.jpg
Ha jól értem a VKB mechanika működését, ennél egy golyóscsapágy gördül végig az oldalról látható, íves kialakítású, rugóval terhelt himbán. Ha ezt ésszel csinálták meg, sokkal finomabban mozoghat, mint a Saitek megoldása.
Utoljára szerkesztette: MBW126, 2017.04.23. 12:27:30 -
Death Rattle #22766 Hát igen, a tányéros megoldás gáz. Kikopik azt mehet a levesbe mert elkezd akadozva járni az egész. Ugyanilyen a Thrustmaster Hotas-X is. Csak ott még a mikrokapcsolók is hamar elmennek borér'. 2-3 év azt annyi. Az enyémen a gázkar egyik gombjának a panelje nem volt rögzítve a gázkar falához. Egyszerűen hiányzott a rögzítőcsavar. Emiatt egy idő után beesett a gomb, persze akkor már lejárt a garija. Szedhettem szét. Aztán legyűrődött a botkormány aljáról a takarógumi ott meg bement a por, persze rá a szilikonzsírra...Szétszedés megint. Katasztrófa az egész. Ha valakinek szüksége lenne rá, van egy jó pár makrós fotóm a Hotas-X belsejéről, szóljatok aztán felrakom.
Megoldottam a tegnapi control krampuszt. Szerencsére csak a FW Dora beállításait kellett újra belőnöm, a többi megmaradt. El is mentettem mindet újra egy külön mappába.
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2017.04.23. 12:26:44 -
#22765 A tányéros megoldást a saitek alkalmazza előszeretettel mert egyszerű, de egy fos, ahogy Leon úr is mondja. Nem lehet vele nagyon precízen, kicsit mozdítva a botot repülni. A joy alján lévő tányér+rugó tartja középen a botot ha megnézed a képen nagyjából látszik.
kép
A pedálnak meg pont az a lényege hogy usb-s legyen, külön működjön a joytól. Nem kell hogy ugyan az gyártsa mint a joyt. A piacon kapható pedálok 99%-a ilyen.Nekem egy saitek van, egyszerű de jó
saitek rudder
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.04.23. 12:03:24 -
Paladin #22764 Csak mert nem volt szó róla, és szerintem jó darab: T16000M FCS HOTAS.
Ami ugye a sokat dicsért T16000M + a TWCS throttle, és kb negyvenezerért lehet kapni.
(Ja, és van a Thrustmasternek viszonylag olcsó pedálja is harmincért. Sőt most néztem alza-n az egész hóbelevanc pedálostul 67e.)
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2017.04.23. 11:56:36 -
#22763 ez sztem jó hozzá -
JanáJ #22762 Ok, csak nem értem mi ez a tányérozás. Eddig annyi tiszta, hogy amágneses (HAL ?) érzékelés jobb mint a mikrókapcsolós.
Azt viszont továbbra sem értem, hogy a Javelinhez hogy lesz pedálom. A gyártó oldalán nincs gázkar vagy pedál, de csatlakozó van hozzá a joy-on. Az X52 pedálja viszont külön USB-s, azaz nem is a joyra kötik.
Steames vagy nem steames verzió praktikusabb? A steam kényelmesebbnek tűnik, de jóval drágábbak a DLC-k. Ennyi a különbség? -
#22761 Az x-52, x-55 rugós-tányéros megoldása egy SZARKUPAC! -
Klusi86 #22760 Tessék erre kattintani. Külön azt hiszem nem vásárolható, legalábbis én nem találtam. -
#22759 Sziasztok! Ne haragudjatok a buta kérdésem miatt. Lehet valahogy ebben repülni Mig-29 essél? Mert latom hogy bent van a játékban. De nem lehet külön sem megvásárolni mint pl a mig-21 est. :( -
sakkay #22758 Hacsak nem heliről van szó, a pedál fontosabb. Sokkal. Heli esetében meg valahol 50-50% a gázkar, pedál.. Szvsz pedál. -
#22757 Szerintem a külön pedál fontosabb mint a külön gázkar. Egyrészt valósághűbb, másrészt pontosabban tudsz repülni és célozni is.
A gázkar annyiból jó hogy rengeteg gombot és tengelyt rá lehet pakolni és így tényleg nem nagyon kell használni a billentyűzetet.
Természetesen lehet jól repülni akkor is ha egy sima joyod van tekerős oldalkormánnyal, de ha komolyan gondolod akkor mindenképpen szerezz be egy hotas+pedál szettet.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.04.23. 09:14:30 -
JanáJ #22756 Most akkor a Javelin jobb mint az X52 mechanika szinten? A külön gázkar add pluszt, vagy "csak" fun. Mert a pedálra azt mondtátok praktikus a tekergetés helyett. -
#22755 virtuális airshow most -
MBW126 #22754 http://vkbcontrollers.com/?product=vkb-gunfighter-pro
Bocs, ha ezek csak nekem jelentenek újdonságot, de úgy látom, végre valaki képes normális mechanikájú, nem űrvadász markolatú, reális hosszúságú botot készíteni. -
MBW126 #22753 http://forum.vkb-sim.pro/viewtopic.php?f=26&t=2558
Nem csak a VKB eszközeivel kompatibilis, hanem a TM Cougar és Warthog hotasokra is felrakható.
Röpke 15 év, s teljesült a TM egykori ígérete: a Cougarhoz később más típusokról mintázott markolatot is kínálnak majd, ezért is volt a Cougar markolata leszerelhető. -
MBW126 #22752 A Javelin mechanikája első ránézésre a TM Hotas Cougar elvi hibásan megtervezett mechanikája jut eszembe róla, amit aztán különféle kis szériás mechanikákkal orvosoltak.
Bár a weblapjukon nincs leírva - vagy csak én nem vettem észre - az OEM változathoz hasonlóan gondolom ebben is Hall szenzor van potméter helyett.
Utoljára szerkesztette: MBW126, 2017.04.22. 20:27:25 -
#22751 Nem rossz, legalábbis nekem jobban bejön ez a két tengelyes himbás megoldás, mint a saitek féle tányéros rugós.
Csak kár hogy műanyag, bár ennyi pénzért ez fért bele nyilván. -
MBW126 #22750 Igen, közben hazaért Google, a legjobb barátom is, aki ha nem téved, ez volna az:
https://forum.il2sturmovik.ru/uploads/monthly_09_2016/post-12288-0-58965200-1475148692.jpg
A VBK Gladiátor joyról itt hallottam először. A weblapra ellátogatva bizalomgerjesztő és jó karakterisztikát sejtetőnek tűnik a kiindulási alapként szolgáló joy mechanikája:
https://flightsimcontrols.com/wp-content/uploads/2016/08/GLAD_PRO_FINAL_1-400x300.jpg
Esetleg VBK Gladiator van valakinek? -
Death Rattle #22749 Volt egy frissítés az előbb. Minden control beállításom elveszett, mindegyik el volt mentve de egyiket sem tölti be.
Mi van itt ?! -
Death Rattle #22748 Több rugós. Nincs központi tányér mint a Thrustmaster Hotas sorozat esetében. -
MBW126 #22747 A Javelin mechanikája a Saitekekhez hasonló, központi rugós és tányéros kialakítású, vagy másfajta, komolyabb, több rugós mechanika van benne?
Köszönöm.
Utoljára szerkesztette: MBW126, 2017.04.22. 18:43:21 -
Death Rattle #22746 Ja... így már értem. Saját mapping szoftvere nincs, a Ravcore honlapján nem találtam, csak a kalibráló szoftver és a PDF kézikönyv letölthető onnan. -
#22745 Nem kell hozzá érteni.
A kérdés, miszerint lehet-e programozni a gombokat arra vonatkozott, hogy a joyon található gombokhoz lehet-e funkciót, billentyűkombinációt rendelni egy saját szoftver segítségével.
Így, mint idd vagy hasonlóan.
-
Death Rattle #22744 Ahhoz sajnos nem értek. -
gsg16 #22743 mint pl.az X52-est -
Death Rattle #22742 Konkrétan mit értesz programozás alatt ?
Manuálisan és automatikusan is kalibrálható ha arra gondoltál. Van hozzá egy szoftver amiben be tudod lőni a holttereket, a 8-12 bites felbontást 256/512/1024/2048/4096-ig, illetve automatikus frissítés funkciója is van. -
#22741 A 25-össel nem szoktam repkedni, fegyverzettel kapcsolatosan biztos vannak nálam jobban hozzáértők, ok majd elmondják, hogy ezeknél az orosz vasaknál ez hogy megy.
Abban viszont biztos vagyok, hogy függesztmény oldása után a gépen maradó részeket az oroszok is csak akkor dobják, ha manőverezésben akadályozná a gépet. Ez inkább multi role gépeknél képzelhető el, az ilyen csatarepülőknek sokat nem oszt nem szoroz. Végsebességben nyilván kicsit gyorsul, de vadászgépet akkor sem hagy le, rakétákról nem is beszélve. Viszont ahhoz drága, hogy úton útfélen eldobálják (ezt persze valódi gépekre értem, szimulátorban nyilván mindegy, kivéve, ha a küldetések, hadjárat számon tartja a kiosztható fegyverzetet, mert akkor nagyon kínos, ha mondjuk idő előtt kifogyunk az üza póttankból pl).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.04.22. 09:49:27 -
gsg16 #22740 a Javelin-t lehet programozni?