36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • TakiPetya77
    Köszönjük szépen a teljeskörű tájékoztatást.

Tegnap valaki a HUNAF multiszerveren repülés közbe a cseten kérdezte h steam vagy nem steam van nekem..... mondom a sima...levette a kollega h fingom nincs ...de most már büszkén tudom mondani h: Nem! Nekem a weblapos változat van. :-)

Üdv!
  • VO101Tom
    A DCS World-nek két változata érhető el a neten, van az ED weblapjáról letölthető DCS W. és a Steamen letölthető DCS W. (bétával együtt három, de azt vegyük ugyanolyannak mint a weblapos verziót). Ezek ingyenesek mindkét helyen.

A letölthető modulokért kell fizetni, ennél viszont a Steam nem enged olyan modult a steames DCS W.-re telepíteni, amit nem az ő webshopjában vettél meg. Ennek sok oka van, a steam sok pénzt leszedne a szolgáltatásaiért, amiket így nem kap meg (lehetne, hogy az ED külön fizetne nekik minden példány után, de a steam olyan 30% körül leszed az árból, úgyhogy ezt inkább nem erőltetik).

A weblapos DCS W. viszont nem tesz ilyen korlátozásokat (még jó), náluk elfogadja a weblapon vett serialokat és a steamen vett serialokat is. Én is így használom, Steames A-10c mellett weblapjukon vásárolt modulokkal repkedek. Egyrészt az egész modul ára ED-nek megy így, másrészt a beta gépek csak ott érhetők el, harmadrészt a weblapon gyakrabban vannak az akciók is.
    Ezért -szerintem- érdemesebb a weblapos DCS W.-öt használni.

Webalpos hátránya viszont, hogy Steamen nem fogja jelezni ismerősöknek, hogy éppen DCS-el játszol, nem tudsz streamelni, képernyőt megosztani, satöbbi. Ezt lehet azzal orvosolni, hogy külsős játékként (Games fülön - Add non Steam game to my Library menü alatt) hozzáadod a Run.exe -t akármilyen választott névvel a Steam Libraryhoz, és onnan indítod. Mivel ekkor már nem steames játékként indul, a steam nem ellenőriz semmit (működik minden modul). Külsős Steames játékoknál előfordulhat, hogy a töltési idők kicsit megnőnek (ezt nem tudom DCS-nél megmondani, nekem mindenkor qrva lassan tölt be, nincs SSD-n), és ha van olyan beépített steames fícsör hogy például ha ismerős játszik vele online, akkor azonnal a kiválasztott szerverre kapcsolódik (clodba van ilyen pl), akkor ezek valszeg nem fognak működni így sem.
  • MBW126
    Lesz belőle 140 dolláros változat is. :)

http://vkbcontrollers.com/?p=3705

• TakiPetya77
    Én ezt nem is értem! a Dcs nem ingyenes?
    Kicsit nekem is képzavar ez a steam.... steam incompatible...
  • PhantomAss
    Mi a különbség aközött hogy megveszed steam-en a dcs-t, vagy nem steames játékként berakod a könyvtárba?
    Ha simán berakom a könyvtárba akkor gondolom nem fogom tudni használni az ed-shopban vett modulokat?
  • TakiPetya77

Frenky! Köszi. Nincs facebook-om...nem is szándékozom regelni. Ide viszont minden nap belépek. Köszönöm előre is a fáradozást :-)

Team Speak szoba van a HUNAF-nak? A csetben írogatni repülés közbe elég strapás...főként oculus rift-el a fejemen :-)

Szép napot!
  • VO101Tom
    Ha egy tanácsot elfogadsz, letöltöd a DCS World-öt a weblapjukról, az alá fel lehet telepíteni minden steamen vásárolt modult is és természetesen a weblapjukon vásároltat is. Visszafelé ez nem működik, steam alá csak az ott vett modul tehető. Ezután ott vásárolsz ahol épp akcióznak (weblapon gyakoribb). De ahogy nézem az FC3 épp mindkét helyen ugyanannyi.
    Steam alá meg fel lehet tenni külsős játékként a weblapos DCS World-öt is, és akkor a steames közeget sem kell elhagynod.
  • macleody
    Ezt most találtam, VKB cuccok, hátha jó lesz valamire.
  • JanáJ
    Urak: A DLC-re (?) szokott lenni akció a steamen? Vagy kénytelen leszek ennyiért venni mindent? Flaming Cliffsben gondolkodom.
  • macleody
    Azt nem tudom, hogy kompatibilis-e, de hogy nem ér 100 dodót az biztos.
  • wudman
    adapter

ez remélem jó a jevelinhez
    Utoljára szerkesztette: wudman, 2017.04.26. 21:44:54
  • Papa01 #22848
    Nálam is OKÉ volt eddig minden, ha tőlük rendeltem.
  • macleody
    Én is rendeltem már tőlük párszor, eddig nem volt velük gondom. Volt olyan is, hogy péntek délelőtt rendeltem meg a cuccot, szombat délelőtt hozta a postás.
  • wudman
    Sziasztok!

War thunder nél belehet váltani a kódot 500g illetve azthiszem prémium gépet is kaptok
    A Jevelin-nek a dobozában van egy kis kártya azon van a kód
  • LeonSilver
    Nekem is volt velük afférom egy SZAR monitor kapcsán. Soha a büdös életbe nem veszek tőlük semmit, és akit csak tudok lebeszélek róluk.
    És azt is remélem, hogy egyszer leég az egész hóbelevanc a biztosító pedig nem fizet. És azt is, hogy az összes fasztarisznya pöcsére köröm fog nőni. Asszem ennyi, nem hagytam ki semmit.
  • PhantomAss
    Nem akarlak elkeseríteni de ha az Aqua-nál rendelted akkor ne számíts semmi jóra.
    Hiába írnak oda 1-2 napot, lehet hogy 2 hét lesz belőle. Sőt velem párszor már eljátszották hogy megrendeltem valamit, vártam egy hetet, semmi, felhívom őket, és akkor mondták hogy nem tudják teljesíteni. De maguktól nem szóltak volna.
    És nem én vagyok az egyetlen, kb mindenkivel mindig ezt csinálják, trehány egy banda.
    De azért reméljük megkapod hamar.
  • macleody
    Úgy látom nem lesz joyom. Tegnap 3 napot írtak, ma már 4-5.
  • Frenky
    Szia! Majd fogom indítani, heti 1-2 alkalommal, akkor kiírom a fejléc alatti HUNAF nyílt facebook oldalra is és ide is :-)
  • sakkay
    Bizony töretlen, szóval lehet lesz valami
  • JanáJ
    A DCS nem orosz kötődésű? Nem tudom mennyire rossz a modellezés, de ha a valóságot modelleznék, akkor az orosz gépeknek kb kár felszállnia.
  • Lysandus
    :-D
  • VO101Tom
    Ez is vicces. Mondjuk ha én repültem volna a 21-essel, akkor nem lenne az.

Komolyra fordítva, mostanában nagyon sokan panaszkodnak, hogy peccsről peccsre szarabbak a rakéták, nevetségesen könnyen lerázhatók, ez meg, ami Karaya videójában volt, hogy két szembejövő rakéta egymáson működteti el a közelségi gyújtót, ez is durva azért. Múltkor volt egy videó, amiben ikonokkal játszva a gyerek konkrétan a bejövő Amraam-ra fogott rá, lelőtte, majd az azt indító F-15-öst is. Akkor sokan mondták fórumon, hogy "á, ilyen soha nem történne ikonok nélkül, kizárt, hogy normál szerveren megtörténjen. Ja, látjuk mennyire "kizárt". Kurva szépen néz ki ez a DCS -ezt mindig elmondom :P -, de egyszerűen képtelen vagyok komolyan venni az ilyen faszságok miatt. Ezért félek az F-18-astól is, ilyen fegyverekkel annak sem lesz sok rételme multi role-ban, csak levegő-föld küldikben.
  • Lysandus
    DCS-ben a rakéták modellezéséről már volt szó. Találtam egy jó kis videót ennek érzékeltetésére :

• TakiPetya77
    Okés! Köszi! Én már nagyon várom! Nem vagy egy rakétázós, cannon-os tipus. Inkább az ilyen air race, air show a kedvencem.
    Ti szoktatok chat-elni repülés közbe? Vagy Ts-en van szoba esetleg?
    Üdv! TakiPetya
  • z0ty4
    "A küldetést amikor végleges, felteszem majd a fájlok közé, hogy meg lehessen ismerni a pályákat. Pontos dátumot majd írok. További részletek majd később… :-)"
    még csak teszt fázisban van a dolog.
  • Klusi86
    Nem tudom, de már nem küldeném vissza mert a csavarokat mintha csak fújták volna feketére már helyenként lekopott a színük. Pedig olyan óvatosan csavaroztam ki őket, hogy ettől óvatosabban max egy órás mester dolgozhat :) Mindegy most már jól működik , remélem így marad.
  • TakiPetya77
    Sziasztok!

Ezt hol lehet megtalálni?: A multiplayer szerverre fellépek és én nem találom. Van AIR SHOW ...meg a többi, de az AIR RACE-t nem látok.
    " HUNAF Air RACE! Tesztküldetés fut a szerveren!
    A gépek a levegőből indulnak, az előtted lévő 1-es kapunál kezdődik a race, amikor megközelíted lesz egy jelzés, (flare) aztán áthaladsz a pilonok között és indul a számláló. A verseny akkor fejeződik be, amikor látod a végeredményt és a finish mellet a verseny távhoz tartozó idődet. Kapu kihagyása hibapont, nem megfelelő magasság a kapuknál szintén hibapont, ezekre figyelni kell. Jó versenyzést! Amikor befejezted a versenytávot 2 vagy 5 kör KÉSZÍTS róla egy képmentést, amivel igazolod az idődet, a jobb felső sarokban lesz látható "Print Sreen" Jó szórakozást kíván a HUNAF "

Üdv! TakiPetya
  • z0ty4
    ha ilyen az első benyomás akkor az nem lesz hoszú életű joy :(
    aqua-nál van díjmentes termék visszaküldés? asszem az emag-nál van ilyen
  • VO101Tom
    Na, ezek szerint még tart a lelkesedés? Helyes A héten majd reppenhetünk megint valami gyakorlót.
  • Klusi86
    Sajnos nekem az első tapasztalatom nem túl jó a Javelinről. Az aquatól rendeltem vasárnap, postapontra kértem, ma mehettem is érte. Eddig minden szép és jó volt, de kicsomagolás után a trigger próbánál vettem észre, hogy akad a gomb, nem mindig ugrik vissza a kapcsoló, beragad. Na most sokan hülyének fogtok nézni, de nem visszaküldtem, hanem szétszedtem. Gondoltam valami rugó lesz a ludas, igazítok rajta és összerakom. Hát ez az igazítás 2 és fél órámba telt, de sikerült. Viszont az anyag minőséggel nem vagyok elégedett:
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=6502.jpg
    A ilyennek a selejtben kéne landolnia, nem beépíteni a joystickba. Továbbá, maga a rugó az átadó felület a külső gomb és a mikrokapcsoló között, tehát a mikrokapcsoló kis gombjára rá van szorítva a rugó majd a másik vége találkozik a "külső gomb" belső felével, de annak meg nincs valami fixen tartó nút vagy vájat vagy valami. Jó hír viszont, hogy az alkatrészek elég csereszabatosnak látszanak, és könnyen lehúzhatóak a kis csatlakazókkal, pl ha zizzegne poti egy idő után és nem kell akkor simán lehúzom és kész. Egy kép a markolatról:
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=4101.jpg
    Miután összeraktam, kipróbáltam, így már minden pöpec volt. Tényleg nagyon pontos kis joystick. Nem tudok többet hozzáfűzni mint beci43 kolléga, ő már leírta a lényeget. Remélem a kezdeti nehézségek után, már minden fasza lesz és nem kell megbánnom ezt a vételt.

Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2017.04.25. 22:27:38
  • macleody
    Igen, valamelyik boltra azt írták, hogy személyesen azonnal átvehető. Gondolom onnan hoztad el. De én Egerben lakom, kiszállítást kértem. 3 munkanap volt írva azt hiszem, de semmi visszaigazolás nem jött.
    Most nézem, már egy ezressel feljebb nyomták az árát.
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2017.04.25. 22:07:06
  • beci43
    Mert a 21-esnél gond volt a starforce aktiválással Papa.Minden felhasználótól azt kérték,törölje a 21-es modult,(még registry szinten is) majd telepítse újból és aktiválja.Mindenki kapott + egy aktiválást pont ez miatt.
    Ha vhol megtalálom a DCS fórumos bejegyzést,belinkelem Neked.
  • Papa01 #22827
    Lehet ez segít neked: #22624
    Egyébként igazad van. :)
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.04.25. 21:52:02
  • beci43
    Ezt én sem értem.Én is vasárnap du. de inkább kora este adtam le a rendelést és tegnap mehettem érte.
  • sakkay
    Papa. Úgy kiakadtam a DCS-re, hogy elkezdtem Falconozni. Nagyon jó és elképesztőn összetett. Jóval komolyabban mint a DCS. Csak nem olyan szép. De ez van.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.04.25. 21:48:26
  • LeonSilver
    Marha régóta vagyok lokkon majd dcs fölhasználó :D modullal nem volt problémám.
    Eddig.
    Most van. Nem mintha olyan sokat repkednék a 21-es géppel, de most ha akarnék se tudnék.

"Unable to run the application due to integrity fault of the Activation Key. Re-enter a valid Activation Key or re-activate the application.
    If the error recurs, click "Error report" and send the report to product technical support."

Nyugodtan elmehetnek a bánatos picsába. Hogy ezektől soha, semmit nem veszek, az tuti.
  • macleody
    Az Aquatól rendeltem én is vasárnap de azóta semmi hír hogy mi a szitu.
  • VO101Tom
    ww2-es gépeknél is működik a pedálfék.
  • wolfhgb
    A 10C nel beallithato a saitek pedal oldalankenti fekre, tehat az a modul biztosan kezeli analog formaban is a fekezest, de a tobbiben nem vagyok biztos.
  • MBW126
    Bár a VKB GunFighter Pro lesz a végleges, a Javelinről annyi jót írtatok, én is berendeltem ma.:)

BTW, jelen hírek szerint háromféle modern markolat lesz majd:

http://vkbcontrollers.com/?p=3705

A DCS motor képes analóg féket kezelni?