36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Frenky
    Jó reggelit! Minden meccs rögzítve lesz, pár hétig elérhető a közvetítés után is :-) A csoportban meg lesz a Twitch link.
  • JanáJ
    Szia! Nem tudjátok rögzíteni ezeket? Szívesen vissza nézném, de számomra nem jók az időpontok.
  • Frenky
    Sziasztok! I. HUNAF DogFight 1v1 légcsavaros repülőgép kupa! Részletek a csoportban, akit érdekel csatlakozhat ezen az elérhetőségen: DCS Virtual Hungarian Air Force Facebook csoport
    Első meccs időpontja: 2017. 06.04, nevezési határidő 05.31
    I. HUNAF DogFight 1v1 légcsavaros repülőgép kupa DCS v1.5.6!
    Célja: A légcsavaros gépeket kedvelő pilóták megmérettetése, tagok légi harc tudásának fejlesztése, adrenalintermelés beindítása és a repülés örömének átélése. Mindenki nevezzen nyugodtan, akármilyen szinten is van, a lebonyolítás olyan lesz, hogy kaphat hasonlóan erős vagy épp gyengébb ellenfelet. Gépek: A jelenleg DCS-ben repülhető légcsavarosak: P-51D, FW-190D, BF-109K és a SpitFire. A TF-51D nyilván nem, mert nincs ellátva géppuskával! Csak „hagyományos, dugattyús” motorral hajtott gépek! Körök közötti gépváltás engedélyezett. Fegyverkorlátozás: CSAK géppuska.
    Nevezési feltételek: Légy a HUNAF csoport tagja! Más virtuális repülős századokból is jelentkezhetnek, ha felvételt kérnek a csoportba, mivel ez egy HUNAF kupa és nem nyílt verseny. Mindenkit várunk szeretettel: HUNAF
  • JanáJ
    És tényleg nem BWR-volt. Melkulpa. :-)
    A többivel egyet értek, csak ez már nagyon OFF.
  • VO101Tom
    Clodra a DX11-et most kalapálják rá a VR miatt, az a mostanihoz képest is hoz kis javulást, egyébként meg évek óta nem változott semmi, ami jó volt két éve, az jó ma is :)

szerk: Hogy konkrétan a 780 mire elég, azt passzolom, ugye a vastól is függ, hogy mi lesz alatta, meg persze az is, hogy benchmarkra kell, "London fölött minden maxon", vagy játszani?
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.05.23. 00:33:09
  • MBW126
    A milyen messzire merés lövés esetét a helyzet határozza meg. Ha a baráti heli kill alatt az F-15-ös típus blue on blue 100. légigyőzelmét érted, az az eset nem volt BWR helyzet, ott még vizuálisan is azonosították - tévesen MIHU-nak a Black Hawkokat - a támadás előtt.

Kicsit más a leányzó fekvése háborúban, ahol ha valaki adott irányból jön, azt le kell durrantani, ha meg mégis baráti erő volt, akkor i. j. A Tomcat fő fegyverrendszerének elemét az AIM-54-et alapvetően bombázókötelékek és robotrepülőgépek ellen találták ki, ahol kb. az volt a képlet, hogy vagy lelövöd mindet, vagy kapod az atomot.

Valamelyest persze lehet arányosítani, de azért komolyabb vitákba nem érdemes belemenni. Nem kell azt gondolni, azokról a fegyverekről, amelyeken a nyugati légi dominancia nyugszik, bármi érdemit majd kiírnak a wikire.
  • LacAI
    Nekem nagyon tetszett a kollega írás:)) Kell a jókedv na:)

Apropó.
    TOM! A Clod hoz elég lesz a GTX 780? Már mint amit tajkoltok rajta attól nem lesz nagyobb a gépigénye? Nem akarok csúcs VGA-t venni úgyse használnám másra.
  • JanáJ
    Az utolsó bekezdés kimaradhatott volna. :-) A wikis adatok is jók valamire, mint az autók fogyasztás adata, arányosítani. :-)
    Bizonyos távolság felett szerintem értelmezhetetlen a dolog, mert nem mersz olyan messze lőni. Lásd iraki baráti heli kill.
  • MBW126
    Légiharc rakéták maximális lőtávolsága nagyon sok paraméteres egyenlet. A hadrendben álló, vagy kivont, de valamilyen okból részben titkosított fegyvereknél a wikis és ilyen-olyan adatokat kb. el lehet felejteni. Sokféle lőtávolságként értelmezhető paraméter van, elég, ha csak nem írják oda, melyiket adták meg. Elsőre nem evidens, de egyes fegyvereknél egyes helyzetben nem is feltétlenül a lefékeződés szab gátat a lőtávolságnak, hanem a fedélzeti áramellátás. Az R-73 30 km-e inkább kinematikai lőtávolság, de ennek a távnak kb. a felén a rakéta már csak manőverképtelen, hulló féltégla.
    Emellett a gyakorlati lőtávolság nagyban függ a hordozó és a cél egymáshoz viszonyított helyzetétől, sebességvektoruktól. A legnagyobbra általában nagy magasságban, nagy sebességgel szemből közelítő célra adódik a lőtávolság, a legkisebbre pedig földközelben, nagy sebességgel menekülő, vagy nagy sebességgel keresztező irányban haladó célra.

Ha szembe repülésnél a max. lőtávolság környékén történik az indítás, a cél az eredeti repülési irányából kifordulva be meg tudja nyújtani a rakéta által befutandó pályát, így az már nagyobb lehet, mint ahova a rakéta elér. Azt az indítási távolságot, amelyen belül a cél már bármilyen manővert végez, kinematikailag nem tud meglógni a rakéta elől - különféle csalikkal és elektronikus ellentevékenységgel persze még itt is be lehet vinni az erdőbe a rakétát - no escape zónának nevezzük.

Node nem akarok belemélyedni a témába, majd jön Mbalage, a haditechnikai kerekasztal lovagja, és amint szarvasgomba kereső házisertést megszégyenítő módon kiszagolja, hogy itt az ő fotelszakértési területét képező témában lehet kioktatni, agyat játszani és pocskondiázni, majd jól megtájékoztat mindenkit, hogy a fal adja a másikat.
  • GaBika6
    Jah világos... ;) Nekem pl az a-10c a favorit. Imádok átgondoltan megtisztítva rácsapni az ellenségre. A jtac az meg maga a játék csúcsa nálam. Persze ha van időm sok kihagyással. Mostanában a ww2 gépek fele is húzok. Észre is vettem, hogy magyar 109-est nem tudtam gyakorló küldibe tenni, ami pofátlanság vagy a sok kihagyás az oka. :D
  • JanáJ
    Az AIM-120-ból az A/B -re írnak ilyet, a D-re már 160km-t. Gondolom ezt kettővel simán lehet osztani. Emlékeim szerint 30 km-es kill volt F-16 által és egy MIG-29-es szenvedte el.
  • LacAI
    Na! Ebből tudod mi fogott meg:) A Macsek ami hordozta. A legszebb repülő eszköz amit valaha készítettek (szerintem) azaz majdnem a legszebb mert van kb 3-4 ami azért veri. Úgymint az A fóka,a BF109 ,és pl a Póni . Spit is gyönyör.
  • LeonSilver
    Drága bajtársam, vess egy pillantást ERRE :) Az árára is meg a távra is. És ugyan kivonták már a forgalomból (Irán használja még), de akkor is...

• Death Rattle
    Az AIM-120 AMRAAM hatótávjára a Wikipedia 75Km-t ír, a Sidewindernek ez 18Km, az R-77 90Km, az R-73 meg 30Km ...

Namost ez nem tudom mennyire valós, persze nem vagyok szakértő sem de a kérdés hogy ennek függvényében mikor (mekkora távnál) indíthatóak ?
    Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2017.05.21. 19:23:07
  • LacAI
    Megnéztem pár videót a Mirage ról. Nyilván nagyon sok múlik a sofőrön ,de meglepődve láttam,hogy konstans fordulóban (amit sokan erőltettek velük) legyalázta a suholyokat meg migeket, F15 öst is. Kicsit furcsállom,hisz nem egy mai fejlesztés a delta szárnyával ,meg a kályhacső testével.Inkább tartanám olyan lendület vasnak.
  • Death Rattle
    Miért lennének túl komolyak ? Nem túl bonyolult számomra egyik sem, sőt jelenleg is a 21bis a kedvencem. Én arra próbáltam utalni hogy a modern légiharc nem vonz.
  • LacAI
    Amúgy nem ismerem annyira ezeket a technikákat de gondolom van olyan szerszám a gépeken amiket akár 10+ km ről is indíthatnak . Na az aztán végképp elvenné a kedvem :)
  • LacAI
    ok:) Nyílván az is,azaz életszerűbb hisz mint tudjuk erre lettek kitalálva. Bár ha elfogy a raketa akkor azért jól jön az az ágyú.És ha nem gyakorolják a közeli légi harcot akkor lesz baj gondolom én.
  • JanáJ
    Bocs, nem hülyének néztelek, scak életszerűbbnek tartom ezt, mintha gépágyús dogfightolgatnának velük.
  • GaBika6
    Ott a Mig-21 vagy a Sabre. Ezek túl komolyak?
  • Death Rattle
    Engem meg pont a 40Km-ről beméregetős, chaffdobálós, hegyek között bújkálós dolgok nem vonzanak. Nem tartom rossznak, de én inkább elszórakozok a régi analóg elektrooptikai célzókészülékek állítgatásával, meg a gépágyúirányzékokkal. Engem ez érdekel. Egy Su-27 vs. F-15 jellegű légiharcok sosem érdekeltek, kivéve hogy nagyon szép gép mindkettő...

Pont ezért várom nagyon a MiG-19P-t is. 2 gépágyú, két R-3S rakéta. Semmi digitális cucc, a legfejlettebb technika a gépen az RP-5 radar.
  • sakkay
    jaaa
  • LacAI
    "A csövesek erre valók"
    Hanem homályosítasz fel erről ,hát hülyén halok meg:)))
    Én csak azt írtam,hogy nem szeretem őket ,nem a felhasználás módját vitattam,vagy kritizáltam,vagy bármi:)
  • JanáJ
    A csövesek erre valók. A gépágyús dogfightra szerintem ma már minimális az esély.
  • GaBika6
    Hát amivel repkedünk néha, a fos DCS. Caucasus-t próbálom ráérős időmben pofozni. Meglévő módokból valamit összehozni ismét. Pl. az őszi mélyszántást meg ilyesmiket valahogy megjeleníteni.

• sakkay
    Ez mi?
  • GaBika6
    Na mi? Semmi?

• LeonSilver
    Nekem nincs meg a modul, nem izgat de állítólag a mirázs egészen fasza lett.
  • 2Pete
    Arra lennék kiváncsi, hogy a Rift nélkül is igy menne-e Gabnek. Vajon mennyire segitette, vagy éppen hátráltatta? Vagy hogy a béta Mirage-nak mennyire valósághűen szimulálják a fegyverzetét?
  • VO101Tom
    Miért ne lenne az? Nem csak a klasszikus "guns only" dogfight a dogfight :) Mindketten maguk választották a gépet és a taktikát is. DCS szervereken tök rendszeres az, amit a 29-essel repült Lefty, hogy dombok közt bujkálva próbálnak helyzetbe kerülni, ahonnan észrevétlenül indíthatnak, 1v1-ben ez sokkal kevésbé működik.
  • LacAI
    Na ja:) Én mondjuk nem szeressem ezeket a csöves vasakat ,pontosabban ez a rakétázás olyan steril a számomra.Befogja oszt ráküld 2-3-4 csövet amiből az egyik kb biztos betalál. Már az ágyú is olyan ezekben,hogy mutatja a revi hova lőjél. Nincs meg az az érzés ,hogy te rajtad múlik a sikeres találat.Érted ,hogy értem. Amikor az ember agya a számítógép és az mozgatja a kezet pl az elé tartásnál.Az a művészet ,hogy kevés lőszerrel lőj szét valakit ,vagyis én azt preferálom:)
  • LeonSilver
    Lehetne dogolni csövesekkel is, csak ágyú oszt' jó napot.
  • LacAI
    És egyforma gépekkel? Mármint pl a radarok teljesítménye között van különbség ha más más géppel harcászkodnak. Gondolom úgy a fair ha egyezik a technika.
  • Frenky
    "aki hamarabb észreveszi a másikat és jobban helyezkedik az kerül előnybe" Egymástól 100Km távolságról indulnak és így kell a másikat befogni, megsemmisíteni. Ez egy BVR harc, nem DogFight. Radarbefogás, hárítás, stb... Kell a tudás :-) Remélhetőleg lesz majd "klasszikus" dogfight kupa is, kizárólag légcsavaros gépekkel...
  • LacAI
    Én ehhez hülye vagyok mint Győzike a magfizikához,de ez egy dogfight? Azaz az a kérdésem,hogy szembe jönnek egymással a gépek ,elmennek egymás mellett és kezdődik a hacacáré,vagy repülnek csak és aki hamarabb észreveszi a másikat és jobban helyezkedik az kerül előnybe. Csak azért kérdezem,mert mindig a kollega van előnyös helyzetben ahogy eregeti a rakétákat,a másik meg mindig szopóágon csücsül. Vagy ennyire ki tudta manőverezni? Vagy most mi van?:)
  • Frenky
    HUNAF PVP Cup Finals by Gabe24

Szép volt Skacok!
  • TakiPetya77
    Dübörög a HUNAF kupa! Számomra nagyon szórakoztató!
  • sakkay
    Elvileg 26 jön a normandia...meg a repülés
  • PhantomAss
    Jaja a vihar jól néz ki
    amúgy meg

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.05.20. 17:00:45
  • sakkay
    Mintha jobb lenne a rep modell-tudom a semmire így ez erős-meg nagyon jól néz ki viharban!