Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Koszi, ezt megprobalom majd meg!
sure
Szerintem egy deaktiválás/újraaktiválás szükséges lesz ilyen mértékű hardver változás esetén.

C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\Mods\aircraft\

itt mindegyik modul (repcsi/heli) könyvtárában, a bin alkönyvtárban vannak a modulneve_protect.exe fájlok, ezekkel manuálisan lehet aktiválni-deaktiválni a modulokat.
Utoljára szerkesztette: sure, 2016.05.11. 22:54:24

Isten nem bottal, hanem VMware.

Szevasztok, egy gyors kérdés, ma lapot procit és ramot cseréltem a gépben, a winem helyrerakta magát és müködik, viszont a dcs indulás elött bedobja az összes felrakott modulom regisztrácios hibáját, megadom neki a kulcsot, el is fogadja, mégis a következő inditásnál ujra kéri, mi lehet a gond? javitást már probáltam, semmi változás.
LeonSilver
Apache nincs ez meg van. Nekem is lenne ötletem meg kívánságlistám, de ez egyéni szoc probléma 😊
És azt is megjegyezném, hogy a modul (igaz nekem még nincs meg) nagyon igényesen van összerakva.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Köszi..magam is erre jutottam.

Sokkal jobban örülnék ha azt a bizonyos Apacheot lehetne repülni a francia könnyűtojás helyett.
LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Hamarosan jön hozzá még cucc.

Üdv, egy kis kedvcsináló 😊

Túl vagyok az első misszión a SA342 kampányban és frenetikus volt. Egy CH47-t kellett kísérni AH64-el, majd a sikeres transport után leválni és egy mozgó ellenséges menetoszlopot megsemmisíteni. 4 páncélost szedtem ki a HOT-okkal, az Apache-nak 2-t hagytam. A feeling megvolt, a nagytesó mellett nem éreztem magam annyira fegyvertelennek, de azért abból több kellene. Tudtommal gépágyút is ráraktak, meg MATRA-t is. A gép kezelése, mint a Mirage-é, más mint az eddigieké. Az auto-hover és a célzás nagyon jó lett, a flares is könnyen kezelhető,

Jöhet a következő: Campaign mission 2

Ellenben a Hawk hiába EFM, megint bugos, nincs brake, csak differential, nem lehet megállni vele.
<#eljen>

Ka-50

Na ez egy szep kerdes! Az egyik ismerosom, hozzateszem nem hulye a dologhoz, kb egy eve sziv a win10 el a laptopjan, amikor a munkahelyen egy monitorhoz csatlakoztatja a notit, hozza teszem mindig ugyan ahhoz a monitorhoz, ami persze full hd, a noti kijelzoje nem az, hdmi vel koti es napi szinten ujraskalazza a gep a monitor felbontasat, hiaba allitja be normalisra mondjuk elozo nap, akkor is! Mar lassan eret vag magan emiatt, nem sikerult egy ev alatt sem megoldani a kerdest maradektalanul, neha egy ket napig megmarad a beallitott kepmeret, neha viszont kep sincs a monitoron! 😊 win10!!!!!!!
repvez
Ha már egy kicsit témába került a TV és a monitor, tudja valaki, hogy win 10en , hol tudom azt állitani, hogy ha különbözö felbontású a két kijelző és clone modban van megosztva a kép akkor a TV-n tudjam a képet nagyitani?Mint 7esnél az oversize?
MErt a TV-m HD ready csak 1366x768 a monitor meg 1680x1050. a monitor felbontása van megadva,de ilyenkor a TV-n kétoldalt 3csm-s fekete sáv van és csak horizontálisan akarom széthuzni vagy ha igy nem megy akkor a teljes képet, hogy kitöltse a kijelzőt, mivel általában filmeket nézek igy a felső-alsó rész nem olyan zavaró mintha a széléből kisebb képet látok mint lehetne.
Előbb az 1070-t vedd meg, aztán ha kevés mellé a 3770, akkor cseréled azt...

www.smart-bus.hu

Csak 20% koruli gyorsulast irnak az 1080 nal a 980ti hez kepest, azert meg valltani szerintem nem erdemes, aki viszont vr ben gondolkodik, ott 2-3 szoros teljesitmenynovekedest allit az nvidia, amit azert fenntartassal kezelek, majd a fuggetlen tesztek talan meggyoznek! 😊
Érdemes a I5 3770k cserélnem szerintetek? 4200Mhz ketyeg..a kártyám egy gtx 770. Ahogyan nézem azt 1070-re cserélem majd. Mit javasoltok mit cseréljek előbb? Gondoltam megvárom a kiforrottabb hűtőket, aztán kártyacsere a nyáron. Aztán proci...vagy?<#fejvakaras>

A 980Ti G1-nél szerintem nem lesz annyival gyorsabb, hogy megérje váltani... 😊

www.smart-bus.hu

Solt, GTX 1080-ra benevezel? <#papakacsint>
Utoljára szerkesztette: beci43, 2016.05.10. 19:01:02

Ka-50

VO101Tom
Szivesen. Hidd el, a pilóta (kamera) helye nem változik, te látsz többet a kabinból, ezért nagyobb a látómeződ. Ezt érzékeled úgy, hogy minden összemegy, de ez rendben van így. Ha oldalra nézel, a kamera helyzete ugyanúgy a pilóta válla vonalában van, mindegy, hogy hol áll a FOV.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.05.10. 18:22:57

www.pumaszallas.hu

Ok, probalkozom, koszonom a sok sok infot es tanacsot mindenkinek.
Ja-ja... jogos! Kicsit már belekeveredtem... 😊

www.smart-bus.hu

Az a baj a zoom al, h a latomezo novekedesevel aranyban, a pilota helyzete is megy hatrafele es tavolodik a muszerfal.
VO101Tom
Ha növeled a látómezőt, akkor persze, hogy távolodik tőled a tárgy. így működik a zoom, hello 😊 Eddig te nem tapasztaltad ezt, hogy ha zoomolsz, akkor "közelebb jön"? És a "kizoomolsz", akkor meg távolodik? 😊 Ha a 22 coloson látott képméretet akarod az 55-ösön is megkapni, akkor csináld úgy, ahogy írtam (régi FOV x 2.2).
Ha más kell, akkor próbálkoznod kell, akkor senki nem fogja megmondani helyetted, hogy neked mi a tuti 😊

www.pumaszallas.hu

VO101Tom

...
Mivel az arányok adottak (16:9), a látómező állítása csak úgy lehetséges, hogy a nézőpontod változik (közelít, vagy távolít)

Amit te szeretnél, tehát, hogy a látómeződ nagyobb legyen úgy, hogy a nézőpont távolsága ne változzon, ahhoz vagy több monitoros (TV-s) rendszer kell, vagy más képarányú (pl 21:9-s) monitor.

Miért kellene neki másik monitor? Ha az oldalarány ugyanaz, akkor csak zoomot (FOV-ot) kell átállítania. Amit az előző hsz-ben írtam, ha azt megcsinálja, akkor az 55 colos képernyő közepén pontosan azt a képet kapja meg, amit egy 22-esen is látna, kiegészítve annyival több képpel, amennyivel nagyobb az 55-ös. És wolfghb-nak pont ez kellett... ugye?

Armában néz ki ez nagyon jól, amikor tankban ülsz és felülre kirajzolja az aktív FOV-ot is. Amikor ráközelítesz valamilyen objektumra, akkor az a fok jelzés elég gyorsan szűkülni kezd, nagy zoomnál egész vékony csíkká is akár. Ekkor azt a szűk részt húzza ki neked monitor szélességbe - egy gyakorlatilag a kapcsolat a FOV és a Zoom között. De ilyenkor a nézőpontod nem közelít a célhoz, mert a forgáspontja az ugyanott marad, egyszerűen csak zoomolsz.

Nagy monitornál az jelenthet problémát (elsősorban erre jó megoldás a 3 monitoros rendszer), hogy a kép szélét nem tudja perifériába hajlítani, ugyanúgy csak síkban látja. Mivel fel-le sokkal kevesebb látómezőt igényel az ember mint vízszintesen, ezért szoktak egy nagy monitor helyett három kisebbet használni, amit legalább be lehet forgatni (ha van hozzá elég erős vas persze).

www.pumaszallas.hu

A tv is fullhd es 16:9 es pont annyi rajta a latott kep mint a monitoron, csak persze minden nagyobban. A negativ zoom nal pedig minden tavolodik a latomezo novekedesevel egyutt. De probalgatom meg! 😊 koszonom.
VO101Tom
Neem, a FOV a vízszintes látómezőre vonatkozó fok érték, de a vertikális is vele együtt változik az oldalarány függvényében. Ha nem így lenne, akkor zoomoláskor (= FOV váltás) vízszintesen torzulna a kép.

Ha így van, akkor egyszerűbb a dolog, ha 80 centiméterről nézed, akkor a 22 colos monitor neked 33 fokos FOV-ot takar ki, az 55 colos (Az is 16:9-es képaránnyal?) 74 fokos FOV-ot. Vagyis a 22 coloson használt megszokott FOV-ot (ezt csak te tudod mennyin játszottál) megszorzod 2.20-al, akkor megkapod ugyanazokat a beállításokat a 2.5x nagyobb képátlójú TV-re.

www.pumaszallas.hu

Hat ettol feltem, pedig kiprobaltam volna, megha ertelem szeruen pixelesebb is a kep! 😊
Teljesen mindegy mekkora képernyőt nézel, a függőleges és a vízszintes pixelek száma a natív felbontástól függően fizikailag adott! A méretbéli eltérés abból jön ki, hogy csökken vagy nő a pixelek közti távolság, ezért van az, hogy ugyanazt látod csak nagyobban. Tehát egy 55"-s 1080p-s TV-n ugyanazt a képet fogod látni mint egy 24"-s 1080p-s monitoron, csak nagyobban. Mivel az arányok adottak (16:9), a látómező állítása csak úgy lehetséges, hogy a nézőpontod változik (közelít, vagy távolít)

Amit te szeretnél, tehát, hogy a látómeződ nagyobb legyen úgy, hogy a nézőpont távolsága ne változzon, ahhoz vagy több monitoros (TV-s) rendszer kell, vagy más képarányú (pl 21:9-s) monitor.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.05.10. 17:19:01

www.smart-bus.hu

Akkor megprobalom leirni megegyszer. Adott egy 22" os monitor, mondjuk a10 modulnal a lathato kep merete, a kabinteto zarodasi vonalanal van es mondjuk a monitor elott 80cm re ulok kb. Namost, ha viszont beulok 80cm re egy 55" os tv ele, a latott kepernyo mondjuk kb 3x akkora, tehat a latomezom is kb 3x nagyobb vizszintesen es fuggolegesen is, viszont a progiban csak a vizszintes erteket lehet azt hiszem csak allitani, a magassagit nem es ettol egy fos kep lesz az eredmeny, ami negyzet alaku a valosagban, az allo teglalap lesz. Ha viszont mindent hagyok alapban, akkor semmivel nem latok tobbet a programban mint a 22" os monitoron, csak minden nagyobb lesz, a kepernyo novekedesevel. Talan igy mar erthetobb, szoval en a horizontalis es vertikalis latomezot akarnam a jatekban novelni az alapertelmezetthez kepest, de csak horizontalist tudok!
VO101Tom
szerk.: Hmm, nemtom jól értettem-e, a valósághoz megfelelő "méretű" kabint akarsz? Ha igen, akkor:

A FOV még nem elég infó ehhez, mert ha pontos értéket akarsz, akkor fontos az is, hogy milyen messze van a monitor.

Az A módszer, hogy lemérned, hogy a szemedből kiindulva a monitor két függőleges szélét hány fokra látod. Asztalon egyszerűen szögmérővel megméred jobbra is, balra is. Ez megadja neked a FOV fok mértékét. Ha a kabinban a pilóta kameráját is a pilóta feje helyére tették, és a monitor olyan távol van tőled, mint amennyire a valóságban van a műszerfal, akkor így lesz olyan méretű a monitoron minden, mintha valóságban ülnél a kabinban.

Vagy B megoldás (sufnituning) túrsz a neten valamilyen műszerleírást, megnézed, hogy hány mm volt valóságban az átmérője, és annyi FOV-ot állítasz be, hogy a monitoron megmérve is ugyanannyit kapj. Nekem ww2-es német gépekhez vannak ilyesmik, ha a mesza vagy fóka modul megvan, akkor ilyet tudok küldeni.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.05.10. 11:58:19

www.pumaszallas.hu

Szerintem előbb-utóbb biztosan lesz Mi-24. Ugyanis akkora igény van rá hogy egyszerűen balgaság lenne kihagyni a repertoárból. Egyetlen Hind szimulátor játék létezik eddig, a "Take On : Hinds" de az meg az ArmA 2 motorjára épül, szóval olyan is. Nincs is igazi repülési modellje, a fegyverek kezelése is túl van egyszerűsítve. Már párezer Ft.-ért kapható a Steamen. Én csak azért nem próbáltam ki mert az ArmA miatt tudom hogy milyen, Steamet meg nem akarok használni.

IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin

Es a virtualis szuperfelbontasnal sem valtozik a latoter merete, ha pl egy 4k monitort nezel v egy full hd t, a latott kep ugyanakkora, csak elesebb. Ezt is nezegettem mar a neten.
A zoom view ot probaltam, de ott a latoter ugy novekszik, h tavolitja a muszerfalat, az nem epp ugyanaz, mint a nagyobb latomezo egy adott pontbol sajnos.
Virtuális szuperfelbontás

Nekem 1920x1080 képernyőn 2560x1440-en futhat így a játék. Ez a vga-t terheli jobban.

Vagy FOV változtatása, pl. zoom view-t az egyik axis-ra rakod, a curvature-t megnöveled. Ez torzít.
Szevasztok, ismer valaki olyan lehetoseget, h ha pl egy 55" os tv n tolja az ember a gamet kozel ulve hozza, nagyobb legyen az alapertelmezettnel a latomezo horizontalisan es vertikalisan is es ne a kepet nagyitsa fel es ugyanannyit lasson az ember rajta mint egy 22" os monitoron? Persze tudom, h pixelesebb lesz a kep, mivel az is csak fullhd, es nem 4k mondjuk, de azert kiprobalnam a dolgot. Koszi a segitseget elore is a hozzaertoknek!
Igen, a Kamov esetében azért az javít az élményen, ha kikapcsolod az elektronikus stabilizálást( robot). A Minyónál ez biztos még többet dob az élményen,mert azt alapból nehezebb vezetni.

Nincs még,mert alfa.Csak DCS oldaláról tudod beszerezni.

Ka-50

Jut eszembe steamos nevadáról tud valaki valami infót?

Minden heli megvan.<#vigyor> A kamovot is repülöm, csak az a bajom vele, hogy nagyon könnyű repülni..olyan mint egy dodzsem. A harc egész élvezetes vele, de a fák hiánya...nem is folytatom. Ezért várnék egy 24est, mert azzal olyan autentikus a repülés mint a minyóval, de komolyan lehetne vele harcolni is.

Told végig a single kampányt kezdetnek 😊 Egyébként örömrepülni a Kamovval is nagyszerű, lehet vele gyártani az mg standard fordulókat, ha pedig elméri az ember a magasságot, akkor a becsapódás előtt imádkozva használni a katapultot <#vigyor>

A warthogról írtam amit írtam,és bizony megtörtént dolgok ezek. A VMH 59 fb oldalán lehetett pár igen érdekes képes beszámolót olvasni arról, hogy adott esetekben mennyire hulladék minőség tud lenni a csillagászati árához képest. Az egyik probléma ott megoldódott, a másikról nem tudom( neveket nem írok úgy, hogy nem kértem előtte az engedélyüket) sikerült-e megoldani. Hozzáteszem máshol is olvastam a nem épp tökéletes minőségükről. Számomra minimum érdekes, hogy 100k feletti pénzt kiadsz egy joy-ra, ami utána többször meghibásodik végül pedig a gépészmérnök századtag által hetekig végzett átalakítás után lesz belőle az ami eleve kellett volna legyen (főleg ennyiért),vagyis egy használható joystick. Annak viszont örülök,hogy te nem szenvedsz a TM termékének hála. Nekem lényegében azért az a véleményem ami mert az árukhoz képest(nem a hotas-x-re gondolok) semmi pluszt nem adnak(pl.FF😎,azon kívül, hogy egy igazi bot replikái. Azért említettem ellenpéldának a VKB Defender Cobra-t mert az is tudja ezt(ott a Szu-34 bot volt a minta) csak éppen töredéke áron,sőt lehet,hogy kevesebb meghibásodással.

De ha megtanulok repülni vele...aztán ezt is....mi a faxra használnám?<#fejvakaras>

Hmm.. lehet mégis meg kellene vennem?!

Csak olyan bénán szállnak le vele, hogy elkezdett érdekelni. Amúgy szó szerint használhatatlan a jelenlegi dcs-be, az öröm repkedésből meg elegem van. arra ott a minyó meg az Uh.

Ja nem<#nevetes1>

Papa01
Már repülöd Sakkay mester?? Ha Te is azt mondod, hogy nehéz vele repülni... 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Nem nehezebb, mint a minyo, mas mert elindul oldalra gazelvetelkor es lecsuszik, de nincs razkodas. Uh-hoz hasonlitanam, de konnyebb nala. Heliseknek kotelezo darab.
Hecker007
A legnagyobb bajom nekem a pedáljával van, szerintem túl közel vannak egymáshoz. A gázkarja viszont nem rossz szerintem, nekem A10-hez is nagyon kézre áll meg BMS-hez is, egyedül azt a nyamvadt kábelt kell benne kicserélni.

Mondjuk az baxa a csőröm, hogy ilyen nehéz lehet e vele a leszállás, vagy eddig csak bénák repülték...

PhantomAss
G940-nek számomra az a legnagyobb problémája hogy csak a csomagban levő gázkar/pedál használható hozzá.
Ha áulnák külön is a botot akkor elgondolkodnék rajta.

GOOBY, pls

Gazelle már openbeta-n is megy.